Януарски коремчета 2011 :)

• 29 913
  • 723
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте!
Често надничам в темата. Радвам ви се от сърце и се вълнувам заедно с вас. За съжаление отпаднах от отбора преди дори да успея да се запиша. На всички ви пожелавам безпроблемно бременеене и януари да гушнете по едно здраво бебче (а някои и по две). Ще продължа да ви чета и да се вълнувам с вас.  bouquet

Мила Лидия, нямаш и малка представа колко силно ти съчувствам.
Минах миналата година през това което си минала ти сега, и съм на ясно
с  чувствата които те обземат сега.   /Разликата  беше, че  бях в  6мес./
Искам само  да ти дам кураж, да  не се отказваш, а да продължаваш с опитите, аз  така  и  направих
Аз също се чудих дали да  се запиша в  темата  знаейки добре, че съм проблемна.
Но какво пък, записах се. Когато си сред други бъдещи майчета, времето минава по-лесно, и тук всеки дава кураж на другия.
Така че, не  губи надежда, а  давай от ново и от ново Hug

# 436
  • ул. "Мечтание"
Хахахаха, ако знаете само какво сънувах снощи. Сега се присетих, смяла съм се насън просто...
Сънувам, че отивам да ме гледат на ехограф. И... О, изненада, нося тризнаци!  Joy И ме гледат уж с триизмерен ехограф, ама бебетата си се виждат, все едно сме вътре. А те бяха едни грозни-грозни, кльощави и странно издължени. Laughing Две бяха момченца с черни къси коси, едното момиче - русо и с дълга коса. И аз посочвам на екрана и викам, Ееее, вижте, едното е момиче! И доктора вика, Ти пък от къде разбра! И аз му викам, Ми виж го, има женска прическа и е русо!  Joy Joy Joy

# 437
Нощни очи, хахаха...  hahaha
Големи сънища сънувате  Joy
Аз тази нощ не помня какво сънувах, ама предната нощ си бяха бахти и кошмарите...  Confused Поне не бяха свързани с бременност и бебета.

Сега ще се пробвам да се свържа с доктора, който следва да ми води БХС и ФМ, и ще ви кажа какво съм научила...  Wink

# 438
Нощни очи, много се смях и аз на твоя сън  Joy Особено на репликата ти за русото!
И в тази връзка се сетих .... Понеже Тихомира е много палава, аз като отидох сега на ехо и викам на моя доктор: “Ако са близнаци, взимаш едното! А ако са тризнаци, ще дам и на Снежито /акушерката/"  Mr. Green

# 439
Съня е уникален и доказва, че понякога знаем повече от лекарите newsm62

# 440
  • в Надежда-та
Ох Нощни очи и  flower добре, че сте вие че "умирам" от скука вече тук smile3532 smile3532 smile3532
Аз ви споделя, се чувствам мн добре след като видях как съпруга ми и сина ми се гледат сами в мое отсъствие Laughing Като знам, че наблизо нямаме роднини които да помагат и на никой на който да разчитаме /сина ми сами си го отгледахме/ се чувствам мн по-спокойна и убедена, че ще се справим след появата и на бебчо /живот и здраве/.

# 441
  • София
Привет, момичета   bouquet
От толкова много работа не ми остава време за писане. Днес едвам успях да ви дочета. Аз съм добре, освен лекото гадене нямам други оплаквания. Върнах половин килце от каченото до момента и вече съм само +1 - с цената на кански усилия да не ям сладолед  hahaha В четвъртък съм на т. нар. ранен скрининг (ранна ФМ както го наричат някои), та с измерванията от там отивам на другия ден в Майчин дом да ми вземат кръв за ранния БХС. Късния се прави след 15 седмица, както са уточнили момичетата. След това, ако сте направили и двата може да изчисли интегриран риск. Иначе аз знам, че същинската фетална морфология се прави между 19 и 23 седмица. Този път ще водя и таткото, че той за предишния преглед беше с херпес зостер и нямаше как да дойде.

ViFresh и Мила, пожелавам ви в най-скоро време да се приберете вкъщи и да нямате повече проблеми   bouquet

Нощни очи, сънят ти ме разби  Joy

На новите момичета, добре дошли! Ставаме страхотен голям отбор!

Само да добавя едно предложение за следващата темичка - в заглавието да сложим Номер 3

Това е от мен засега, много усмивки ви пожелавам   bouquet

# 442
  • София
имам въпрос към момичетата, които са вече 11-12 г.с.
В коя седмица се прави БХС - 11-14 г.с или 15-20 г.с

и кога се прави първата ФМ - фатално ли е ако се пропусне тази в 11-13 г.с и се направи направо в 15-20 г.с

БХС можеш да направиш и в двата срока.

Ранен БХС от 11-14 г.с. и късен от 15-20 г.с., като при ранния излседват за хромозомни аномалии на плода на база:
- УЗ снимка на плода с размери на гънката на врата на бебето (нухална нещо си)
- резултати от кръвни изследвания (два хормона на плацентата)

Втори БХС иследват също някакви хормони, но незнам точно какви (още не съм правила). Повече инфо можеш да намериш тук:
http://www.lmpbg.org/lab_s.html#
Обяснили са всичко съвсем добре, но ти си решаваш дали да го правиш, изследването не е задължително.

ФМ знам също, че може да направиш три: първата е първи триместър (11-14 г.с.), втората е 16-17 г.с., а третата двадесет и някоя седмица. Пак не са задължителни и трите.
Дано да съм била полезна, че бая изчетох и аз по въпроса  Simple Smile

# 443
  • София
Здравейте,

Аз също ще си правя първата ФМ и БХС този петък. Малко почва да ме обзема притеснение, дано всичко да е наред  Praynig.

Anabella, като спомена сладолед и веднага се присети, че имам половин кутия в хладилника и си я изядох  Embarassed. Нещо апетита ми се увеличава скорострелно, през час - два огладнявам ама чак ми причернява от глад. Не знам колко кила съм качила, но определено се усещам напълняла. Просто ако продължавам в този дух не знам накрая колко килограма отгоре ще съм. Ама не си го слагам много на сърцето това с килограмите. С първата бременност доста бързо отслабнах, надявам се и сега да стане така.

# 444
  • София
Alluria, на мен точно определен сладолед ми се яде, няма да споменавам какъв, да не вземе някоя мама да хвъркне по магазините. И тъй като го нямаше известно време в околните магазини и вчера като го видях в Билла си взех две (!) кутии. Но съм си наложила да ям само през уикенда. Преди да забременея се лекувах от хиперинсулинемия и от декември свалих 18 кг (затова не се притеснявам от стрии, кожата още не се е прибрала  hahaha ), та сега и гинеколожката и ендокриноложката са ми казали особено много да внимавам с килограмите, едната каза до 12, другата набляга на 8  Shocked

Колкото до притеснението от БХС и ранния скрининг - мен също от време на време ми е притеснено, но гледам да мисля положително или изобщо да не мисля за това  Peace

# 445
Здравейте!
Привет на новите майчета! Hug
Поизгубих се аз малко,защото за уикенда бяхме малко на балкан.
Едвам ви изчетох.
Ви,Мила-оправяйте се. Praynig
Аз съм добре,никакви симптоми вече..на моменти забравям ,че съм бременна  Grinning.....Само този упорит,прклет,скапан синузит,който ме тормози вече месец си стои най-нагло #2gunfire
Може би е трудно да го преборя заради подутите лигавици от бремеността....Венците обаче не ми кървят,значи може и да не са ми надути лигавиците....абе разсъждавам си Laughing Laughing Laughing
Успешна седмица на всички!  bouquet

# 446
  • Варна
Alluria, Anabella, според мен по- големия апетит е период, ще поотмине. И на мен постоянно ми се яде, но пък се наяждам с малко. Хапвам плодове повечко.
Само аз ли не сънувам  Laughing, толкова съм изморена като легна, че нямам време за сънища  Laughing.

# 447

Само аз ли не сънувам  Laughing, толкова съм изморена като легна, че нямам време за сънища  Laughing.
И аз нямам сънища...пикочния ми мехур ги прекъсва Mr. Green
...
Забравих да се похваля-тази седмица най-накрая ще ида на преглед! GrinningЧаках 1 месец за да ми изтече направлението за АГ,за да си взема ново тъй като ще сменям док.Стискайте палци новия да ми допадне Sunglasses Laughing

# 448
  • София
elenia, успех с доктора, за синузита няма как да те посъветвам, дано скоро те отпусне, нали уж в топлото време е по-добре  newsm78
inka 26, аз апетит като цяло нямам. По принцип след зверската зимна зеленчукова диета (много подходящ сезон, няма що) свикнах да не обръщам внимание на чувството за глад и го просто чакам да ми мине. Просто ям определени неща, в определени количества с цел да доставям на бебчето разнообразна и полезна храна. Единственото нещо, което наистина ми се дояжда е сладоледът и за него полагам по-големи усилия да се въздържам.

За сънищата - и моят пикочен мехур много зъл  hahaha Ако ям диня да не обяснявам - до 1:30 съм ставала по 5 пъти! От време на време имам по някой и друг розов сън, предвид разредените контакти  Embarassed

# 449
Elenia аз също имах проблем с хрема в началото на бременноста,която премина в синузит.Лекувах се при хомеопатка детска лекарка Simple Smile.Изписа ми следните три неща които най-накрая ме оправиха И трите лекарства стават за бременни и кърмачки.АКо искаш разбира се консултирай се с лекар,но ето какво ми дадоха на мен ,ако случайно не си ги пробвала вече:)
Каза ми да се пръскам през 3 часа със спрей с морска вода (каквато марка си избереш ти)и добре да изудхвам носа .Таблетки "Цинабсин",което си е хомеопатично за синузит и спрейче "Euphorbium"еуфорбиум-композитум.С него се пръсках два пъти през деня по две впръсквания в ноздра  и едно преди лягане непосредствено.Също става и за кърмачки и бременни -пише си го на листовката.Само за ЦИнабсина не съм много сигурна ,но мисля ,че първия ден вземах по една таблетка на час (10 таблетки) ,а от там нататък по 3 таблетки на ден .
Надявам се да съм ти помогнала.

Общи условия

Активация на акаунт