Януарски коремчета 2011 :)

• 29 913
  • 723
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Нощни очи,  Hug.

mariiche, браво за момченцето Simple Smile. Значи вече си имаме младеж и девойка, за които знаем почти със сигурност. Врагалева видя пола на бебето на сестра ми в 12 г.с. преди 3 години. Видя й и проблем с плацентата, който другите "светила" бяха пропуснали и й направи проблем при раждането. Въпреки че не е сред най-известните лекари, мисля че е много добра.

МилаИванова, супер че си вкъщи вече! Аз не съм от работещите, гледаме се със сина ми и явно и следващите 2-3 години ще си остана вкъщи Simple Smile. Миналата бременност работих до края и го отчитам като грешка. Сега ми е много по-спокойно вкъщи, почивам когато си искам, няма стрес (доколкото е възможно с малко дете). Между другото много ви се радвам на старозагорските майки, защото и аз съм старозагорка, макар и от 12 години да живея в София. Стара Загора си ми е най-любимият град.

*shushi*, трябва наистина някой ден да се организираме за една разходка в парка Simple Smile.

bouquet

# 541
Eй страхотно, един мъж и една мома вече се разкриха. Дано са сбъднали тайните желания на мама и тати Wink

Мила, доре дошла у дома Hug

Времето вече се оправя, та мисля, че може вече да си спретнем една бременелска разходка в Южния парк (например) за Софийските мами. Можем да я направим другата събота или неделя за да се включат и работещите. Това е само предложение, но ако сте "ЗА" можем да се организираме.

Иначе аз продължавам да се чувствам много отпаднала, постоянно ми се вие свят и ми се спи. Забравих да питам док за някакви витамини евентуално. То и кръвното ми е много ниско.

Приятна вечер   bouquet

# 542
Мамчета отпишете ме от списъка...на всички ви желая лека и безпроблемна бременност..а на себе си другия път да се получи  Hug

# 543
Shanna, къде си прави ФМ, при кой лекар?
Момичета, БХС освен в МД къде другаде може да се направи?
A3  не съм правила мила,бъркаШ ме,на 07.07 сме на преглед и Ще искам и а3 от док да правим  неЩо,те тука не3нам ако не си я поискам  дали и3обЩо  Ще ми кажат 3а  БХС  и МФ

# 544
Грозното пате , отиди утре за направление вече ще сме в новото тримесечие. Аз утре ще ходя при личната лекарка за направление и сигурно до края на седмицата ще се запиша на ЖК.
Аз направление за ЖК имам, но в ЖК ме връщат.Остана за другата седмица, защото само в сряд приемат "нови" бременни.

Бира с таратор, щом ти стават - носи си дънките.На мен всички дънки от преди са ми малки.Направила съм един корем, все едно съм в 5 месец  ooooh! Чак се притеснявам вече.

look at me, aз също имам такива периодични болки и момичетата тук ми казаха точно че са от разтягане връзките на матката.
Моят гинеколог ме посъветва да пия 1-2 таблетки Но-шпа и ако не ми минава- тогава да се притеснявам.Казах му, че болката не е нетърпима за лекарства, просто да видел дали ще спре...Но пия.. Rolling Eyes

Златце, прегръщам те!

# 545
3латце  Hug ,станаха вече няколко случая ,и това ме депресира.Съжалявам много.

# 546
zlatceto  Hug, съжалявам.

Завиждам ви софийски мамчета,че сте много и можете да се разхождате заедно. Simple Smile

Не знам защо ми казаха на мен чак след седмица да търся резултатите за БХС, от утре ще проверявам дали не са излезнали.

# 547
zlatceto, много съжалявам.  Tired но ти не се отчайвай, пробвай отново възможно най-скоро. Hug

Adi_80 , оставаме на теб, да организираш среща. Аз съм безработна Flutter и няма проблем кога ще е. Peace

Аз днес, не успях да си запиша час за ФМ при доц.Томова, казаха ми утре сутринта да се обадя.

# 548
zlatceto  Hug ако ти се говори, насреща сме нали за това сме отбор!

За срещата съм "за" само кажете кога и къде?  newsm03

# 549
Аз май нещо съм изостанала с информацията   Confused    Моята докторка ми каза да си запиша час за 3D(нали това е и феталната морфология?) чак за края на август.Ама тогава ще съм вече в 20 г.с.А като ви чета повечето от вас вече са го направили,та даже и пола на бебчетата си знаят  Simple Smile   Е,аз ли баркам нещо или за доста късно ме е ориентирала докторката?
Радвам се за мамите които знаят пола на бебчетата-доколкото разбирам по написаното сте искали точно тези да бъдат  Grinning
Jenkata ето малко инфо:
1. Феталната морфология между 11-14 г.с. (оптимално около 12-13 г.с.) се използва за оценка на основните органи и структури на плода. На този ранен етап от развитието на бремнността се прави оценка на главата, орбитите,  предна коремна стена, стомаха, пикочния мехур, крайниците. Определя се локализацията на плацентата и броя на съдовете в пъпната връв.

Прегледът на феталната морфология между 11-14 г.с. позволява диагностицирането на някои големи структурни аномалии на плода. Ранното диагностициране на тежки и несъвместими с живота аномалии дава възможност за прекъсване на бременността в по-малък гестационен срок, което е свързано с по-нисък риск за бременната. В допълнение, специализираният ехографски преглед между 11-14 г.с. се използва и за измерване на дебелината на нухалната транслуценция, както и за оценка на феталната носна кост. Последните два ултразвукови маркера представляват ефективно средство за ехографски скрининг за хромозомни аномалии в ранните срокове на бременността, вкл. за синдром на Даун. Плодът обаче е твърде малък между 11-14 г.с., което налага повторна оценка на феталната морфология в по-късен срок на бременността
2. Феталната морфология между 18-23 г.с. (оптимално около 20-22 г.с.). е втория важен ехографски преглед през бременността. Специализираното ултразвуково изследване в този гестационен срок позволява внимателно оглеждане на всички органи и структури на плода, вкл. преглед на феталното сърце (т.нар. фетална ехокардиография), както и на лицето на плода. По правило феталното сърце и лице са трудни за оглед в по-ранните срокове на бременността. Следователно, между 18-23 г.с се изключват или установяват по-голямата част от възможните за диагностициране структурни аномалии на плода. В допълнение, в този гестационен срок се извършва и ехографски скрининг за хромозомни аномалии на плода, както и ехографски скрининг за преждевременно раждане чрез измерване на дължината на маточната шийка. В някои по-редки случаи е показано и Доплерово изследване на кръвотока между майката и плода.
3. Феталната морфология между 28-32 г.с. (оптимално около 28-30 г.с.) е третия по-важен ехографски преглед през бременността. Постепенно големината на плода нараства, което позволява по-лесното диагностициране на някои по-редки и/или по-дребни структурни аномалии. От друга страна, някои дефекти по начало имат по-късна изява и практически могат да бъдат диагностицирани едва в трети триместър. Допълнително предимство на специализираното ултразвуково изследване между 28-32 г.с. е възможността за адекватна оценка на темпа на фетален растеж и развитие, както и извършването на някои високо-специализирани ехографски прегледи като Доплерово изследване на кръвотока в майчино-феталната и фето-плацентарната циркулация. Поради напредналия гестационен срок обаче, значителната калцификация на костите и често неблагоприятното разположение на плода, ултразвуковото изследване в трети триместър има и своите ограничения.

това е от сайта на д-р Марков (МЦ Марковс)

Т.е. ходили сме на първа фетална морфология.
Надявам се да съм ти била полезна Simple Smile

zlatceto  много съжалявам  Cry стискам палци следващия път всичко да е ОК  Praynig  Hug!

И аз съм за срещата  Laughing

лека вечер   bouquet

# 550
Nadiq,благодаря ти много за добре описания и изчерпателен отговор   bouquet .Четох какво ли не из интернет,но "скачайки" от сайт на сайт ми ставаше все по-объркано.Но ти ми отговори чудесно.Сигурна съм,че ще е полезно и на много други момичета.
Е,значи ще трябва да побързам със записването на часа.

# 551
  • Варна
zlatceto,  Hug.
Inka- , аз също не съм качила кг до сега. Според мен се тревожиш излишно. Още е рано за драстична промяна в теглото.
Добре дошла на Ели   bouquet.
mariiche, честита новина в синьо  Laughing.

# 552
  • София
Здравейте и от мен! Много бяхте изписали за 2 дни, ама ви прочетох   Crazy

Златце, много съжалявам. Дано скоро пак се запишеш в отчетните и това остане зад гърба ти  Praynig

Честито на позналите пола. Аз миналия път го разбрах в началото на 6ти месец. Не съм мислила, че толкова рано е възможно. Всъщност за мен пола  е без значение и не бързам. Мъжът ми е къде къде по-нетърпелив  Laughing

Миналата седмица в синоптик.бг го даваха хубаво време за събота и решихме да правим рд на малката на открито. От вчера го дават "краткотрайни превалявания" и сега ми е малко притеснено. Дано времето не ни провали празника.  Rolling Eyes

За сф среща съм ОК, ама някой да пусне друга тема в "календар на събитията" и даде тука линк, че така може да не прочета и да пропусна.

# 553
Златце,  Hug , много сила! Дано скоро пак се получи!

Усетих бебето, много се изненадах, защото предният път се случи в 5-ти, ако не 6-ти месец.

# 554
Златцето и Щастливка ги прегръщам много силно и желая от все сърце да се засечем с тях скоро в някоя отчетна темичка  Hug Hug Hug
На всички останали много късмет и да гушкате много послушни и сладки бебчета Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт