Най-страхотните мадами през СЕПТЕМВРИ стават мами!

• 24 128
  • 699
  •   1
Отговори
# 585
  • у нас
аууу че затишие.... отивам да си купя фастум Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 27 юни 2010, 15:01 от Tommelise

# 586
Привет и от мен! Най-после изчетох пропуснатото за два дни, та да се включа и аз Simple Smile
За секса - нямаме проблеми, откак доки ни каза още на първия преглед, че всичко е наред и няма опасност за бебето.Е, малко се е поразредил в сравнение с преди, но пък е някакси по-нежен. Чувствам се много секси бременна, но може и да е заради начина, по който милото ме гледа, не знам...
Иначе идва с мен на всеки преглед, когато ходим на частно(в друг град), но не и на ЖК тук. Откакто бяхме на ФМ, всеки път настоява да носим флашка да записваме бебата Simple Smile Казва, че всеки път му ставало много мило като се сети как я е видял да мърда за първи път - според него танцувала. Може лби оказва влияние и това, че доста време чакахме детенцето.
А иначе и той не ми е от романтичните, за брака отдавна сме се разбрали, че нямаме нужда да се подписваме, за да сме семейство, иначе импровизирано "сватбено пътешествие" си направихме като се събрахме да живеем заедно Simple Smile

# 587
  • София
Здравейте бременилки,
Опитвам се редовно да следя форума, но едвам ви догонвам.
Първо искам да поздравя мама RUBY и малкия Божидар. Да сте здрави, бързо да растете и скоро да си приберете съкровището вкъщи!
Съжалявам, че нямах възможност да дойда на срещата в София, но пътувах до морето миналия уикенд. Аз да си призная си пътувам и препускам от сутрин до вечер по разни задачи. Малко ми е гузно, че не се пазя много, но от друга страна все си повтарям, че състоянието ми е напълно естествено и не трябва да нарушавам нормалния си ритъм. Малко се притеснявам да не ме обвинят в излишно глезене.
Alexa-smile, радвам се, че бързо са те изписали от болницата. Почивай повече и се пази!
Kirra, дано всичко това да е презастраховане от страна на твоята лекарка и да сте добре с бебо.
Emilli Arie, не разбирам как до сега доктора не е забелязал, че артерията е само една. Всъщност, съмнявам се какво точно е видял. Стискам ти палци утре при Марков всичко да е наред. Той ще види всичко и ще ти даде най-компетентното мнение по въпроса.
Люляче, радвам се, че вече нещата се оправят. Аз лично съм много любопитна да споделяш какво ти препоръчват лекарите в US. Техните съвети със сигурност са по-различни от тези на БГ лекари, но и навярно са много по-съвременни и актуални, а всеки от нас сам ще си прецени кое е най-добре за него.
По-рано обсъждахте мазането. Аз използвам Mamma Donna  на Chico, но само върху проблемните зони. Краката и ръцете си мажа с бебешки лосион на Hipp. Честно казано, не вярвам да ми се появят стрии, но какъв целулит имам... newsm77 Не знам дали и LPG ще ме оправи.
Започнах да пазарувам за бебето, предимно дрешки. Избрахме количка http://i46.tinypic.com/2a93dd4.jpg (High Trek - Bebe Confort) и креватче, но още не сме ги купили, т.к. тепърва ще боядисваме и ще правим размествания вкъщи.
Прочетох, че някои от вас са гледали записа на раждането на Тара Нури в "На кафе" при Гала. Говорих с Тара в деня след предаването. Тя се чувстваше добре, но беше притеснена за бебето.
Първоначално, тя е имала намерение да ражда с планувано секцио в понеделник на живо в предаването в Майчин дом при избран от нея доктор. В последния момент, обаче, не са и позволили да снима вземането на стволови клетки и тя ужасно се притеснила какво да прави - да се откаже ли от Майчин дом или да се откаже от снимките, които вече бяха анонсирани от Гала.  Като капак на всичко, в неделя бебето тръгнало само да се ражда и тя решила да отиде във Вита. Там я приели много любезно (въпреки че не е ходила преди това при тях) и и разрешили да я оперира доктора от Майчин дом. По повод на проблема с околоплодните води - няколко дни преди да роди всичко е било ОК, но в следствие на проблема с болницата и стреса, който е преживяла се е получило отделянето на  мекониум. Аз не знаех, че стреса може да е толкова опасен...

Миналата седмица бях на ФМ при Марков. Бебето беше 860 гр и разположена седалищно. Тази седмица бях на ЖК. Бебето е вече 1 150 гр. и се беше обърнало. Хемоглобина ми е 128, което много ме зарадва. Преди месец беше 127. Захарта и всичко останало също е в нормата. Е, с урината май нещо не беше както трябва та дадох и стерилна, но не се шашкам излишно. Чакам резултатите утре.
Последно, че стана много дълго, моля дайте паролата за албумчето.

# 588
Tommelise доколкото знам Фастум гел не се препоръчва при бременност. Ето и листовката го потвърждава :

Цитат
Може ли да се използва Фастум гел по време на бременност и кърмене?

Препоръчва се да се избягва приложението на ketoprofen при бременност и кърмене.

Защо не пробваш с масаж и ракия, някой да те разтрие малко. Има и едно упражнение от йогата, което прилича на онова за обръщане на бебетата в правилна позиция. Упражнението се нарича котешка поза и е много полезно за разгъване на гръбначните прешлени и е един вид самомасаж на гърба. Ето тук можеш да го видиш анимирано как се изпълнява http://www.abc-of-yoga.com/yogapractice/cat.asp. Когато застанеш в позата и гърба ти е плосък вдишваш, след това го извиваш нагоре и издишваш и после се връщаш в изходно положение и пак вдишваш. Ами това е дано ти помогне, както казах позата прилича много на тази за обръщането на бебетата, така че има доста ползи.

Люляче Хорхе Букай наистина идва в България наскоро и беше голяма шумотевица около него. А що се отнася до книгата на Елизабет Гилбърт "Яж, моли се и обичай" сигурно знаеш, че вече е филмирана и в главните роли са Джулия Робъртс и Хавиер Бардем  Wink При вас се очаква да излезе в средата на Август. На мен лично тази и книга много ми хареса, но втората, която се води продължението- "Кажи да" съм я почнала преди месеци и още я мъча. Confused Не мисля, че ще стане такъв хит като предишната.

# 589
Момичета пуснах анкетка за новото заглавие от предишната тема  Peace!
Лека Вечер  Hug .
п.с.Утре сутринта съм на зъбчо  #Crazy ,като се прибера ще пиша  Hug!
Ина,ако искаш спретни нова темичка  Heart Eyes !

# 590
  • у нас
grix  то  нищо не е за препоръчване по време на бременност Confused
иначе и аз се въздържах и взех неокс Peaceа за упражнението  ooooh! това направя ли го там оставам в тази поза завинаги Confused положението е сериозно, отока не е малък Cry, а болката.....
айде отивам да чета че във вторник съм на изпит ooooh! не ме питайте как става това Tired

# 591
  • Варна
Успях да ви изчета! newsm44 Много бързо пишете, два дни ме нямаше, а толкова много сте писали.
Хей момичета, не се връзвайте на дребните мъжки недостатъци, ами нали с тях си ги обичаме и сме си ги избрали.
Относно секса, напоследък нещо и аз не горя от желание, а пък мъжа ми сега е толкова ангажиран служебно, че  Tired Tired.
Да ви се оплача, момичета, днес оставих децата при баба им и сега съм сама вкъщи. От доста време си мисля да си организирам малко такова време за мен и за да свърша някои работи, ноооо сега ми е толкова криво и нищо не ми се похваща, а само  newsm45.
Лека вечер и успешна седмица!  Heart Eyes

# 592
Много ми хареса сивата нощничка със щъркела, но забравих чия е  Blush Никъде не съм виждала пижами за кърмачки, ориентирайте ме къде да търся  Praynig

# 593
Здравейте и от мен тумбички  Hug
Имам едно въпросче към Tomellise-ще може ли да погледнеш на коя фирма е пижамката която си си взела?  Blush Много е готина и доколкото виждам е с копчета на бюста и може да е удобна за кърмене или греша?
Сега се връщам назад да ви изчета  Heart Eyes

# 594
Късно здрасти и от мен,

Имах днес пак от моите си болки и явно от хапчетата после лесно изпаднах в дрямка, поне си починах добре. antonia, и аз днес изпратих децата с дядо и баба на разходка до Дунава, изкарали са си супер. Аз така или иначе нямах сили за нищо цял ден.  Tired Прибраха се после много доволни и изгледахме малко Джетикс заедно след вечеря Simple Smile
Сега малката е още будна и отивам да й помогна да заспи. Лека нощ от мен  Simple Smile

# 595
  • у нас
Много ми хареса сивата нощничка със щъркела Praynig

моя е Peace има във всеки един магазин за бельо Peace поне при нас (Плевен),. Цената варира от 17 до 22-23лв, 100% памук (това го погледнах Joy). С копчета отстрани е и много лесно ще става кърменето, а и после ще си я нося Heart Eyes само такъв беше варианта с щъркел, но има и с др. картинки- жирафи майка и бебе, тигърчета Heart Eyes всичките са много сладки. Тия дни съм планувала да си взема още една Crazy
vany666 утре ще погледна на коя фирма е че половинката си легна Peace

# 596
vany666 утре ще погледна на коя фирма е че половинката си легна Peace
[/quote]

Peace

# 597
Tommelise, благодаря  Hug Не съм виждала по нашите магазини, но дано скоро да имам път до Пловдив, предполагам, че в по-голям град ще си намеря.

# 598
# 599

Общи условия

Активация на акаунт