Най-страхотните мадами през СЕПТЕМВРИ стават мами!

• 23 668
  • 699
  •   1
Отговори
# 75
Добро утро и от мен момичета  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 76
  • у нас
Flash Dance честита годишнина  bouquet да се радвате на много семейно щастие и много весели дечица Hug

# 77
Flash dance, честита годишнина!  bouquet

По въпроса със здравословното хранене: Моят мъж е фен на здравословния начин на живот въобще, вкл. храненето. Освен това е и вегетарианец. Покрай него у нас се ядат много постни яденета, такива, които доколкото знам, повечето български мъже не уважават - зелен боб, леща, зеленчукови супи, чушки с доматен сос и т.н. Зрънчо съм купувала за последно, когато синът ми е бил бебе, не купуваме никога вафли, шоколадови бисквити и т.н. Други неща, които децата не са виждали у нас са маргарин, майонеза, готови сосове, фиксове тип Малки тайни. Освен това малкото ми дете е алергично и избягвам да я товаря с купен шоколад, правя й домашни шоколадови сладкиши, поне са пресни, а у баба си яде бисквитена торта или бисквитки със сладко. Това, от което не ги спирам сега през лятото е сладоледа, хапват си по малко всеки ден. Колбаси наистина не купувам никога, само ако ще имаме гости взимам филе Елена или пастърма. Впечталението ми е,  че когато децата от съвсем малки свикнат с определен начин на хранене, после лесно избягват клопките на нездравословната храна и сами не я искат. Синът ми е на 9 години в момента и се храни по-здравословно и от мен. Не си купува чипс, зрънчо или пица на парче от лавката в училище. Взима си сиренка, ако е гладен. И двете деца обичат да ядат плодове и зеленчуци, нормално, след като всеки ден сме гледали да им предлагаме именно това. Дъщеря ми е малка и ако я почерпят с луканка, не отказва, но синът ми не иска. След 5-6 годишна възраст много по-добре се осъзнават кое и защо е наистина вредно, преди това са си като бебета, искат всичко и веднага. Леле, олях се с обяснения, исках да кажа, че най-важен е личния пример, когато децата виждат, че родителите хапват здравословно, самите те искат също да се хранят така. По същата причина не бих седнала да пия чаша след чаша алкохол пред тях (то и не само пред тях), или пък да ги одимявам из къщи с цигарен дим  да речем  Peace

# 78
Flash Dance Честита годишнина!
Пожелавам Ви щастие по-прекрасно от зората,
по-необятно от небето, по-дълбоко от океана!
Живейте така, че всеки ден да си казвате:
„Беше по-хубаво от вчера!” Честита Дървена сватба
!
 п.с. доколкото знам 5 тата година е дървена сватба.

# 79
Добро утро! Flash dance пожелавам ви да сте живи и здрави и дълги години да живеете в любов, хармония и разбирателство.
Относно вредните напитки и продукти, аз два пъти до сега съм си пийвала по 1 малка чашка бира, не мисля че може да навреди. Кафе не пия, само от време на време/много рядко/, си правя в къщи без кофеиново. За месата и саламите по принцип не ги обичам, от както съм бременна много рядко да хапна месо...
Днес пак ще се живее, хладничко е..Приятен ден ви пожелавам.

# 80
Danna_2010  поздравявам те, възхищавам се на такива хора като теб. Аз също се опитвам до някъде да се храня здравословно, опитвам се да откажа и да убедя и съпруга си че доста храни и напитки са вредни и ако не може изцяло, то поне да се опита да ги органичи до мин консумиране. Все съм си казвала че един ден като стана майка ще се опитам да науча детето си също да се храни по-здравословно. Няма да му мажа филии с маргарин както правят много мои приятелки с децата си. Опитвала съм се да ги убедя че това е вредно, което правят, но няма ефект, не се вслушват изобщо. Храненето на децата зависи от родителите.

# 81
Здравейте,

Аз спах в красна поляна при майка му на мъжа ми и съм много близо до гарата в овчя купел, така че ако някой иска да го взимам от там да пише до към 10:30 защото тогава излизам и няма да видя след това, а не ми се иска да си давам телефона тук директно в темата.все пак всеки влиза и чете

p.p. Даниелка , темата е страхотна   bouquet , поздравления.

Последна редакция: сб, 19 юни 2010, 10:13 от gala9

# 82
  • у нас
Danna_2010 миличка повярвай ми, но след като ти прочетох поста ме хвана срам от самата себе си Embarassed Confused

# 83
Аз се разбрах със aкspeт да ме вземе  Simple Smile Simple Smile

# 84
Благодаря момичета, много сте мили  Heart Eyes Hug
Данна и аз ти се възхищавам, но явно зависи и как поднасяш информацията за здравословното хранене. А това, че мъжа ти се храни здравословно и яде супи (моя не ще да ги близне) много ме възхити. Браво на него. Той и ти давате добрия пример и според мен това е разковничето.
Приятна среща на софийските мами   bouquet

# 85
Danna,моя пък точно тези не яде.Но въпреки това аз ги готвя за мен и малката,защото аз пък ги обичам,и се радвам,че детето ми също.
Избягвам да се храним навън през деня,ако се случи,предпочитам да изядем по една супа някъде.Иначе вчера малката си пожела дюнер.Ами не беше яла такъв от 4 мес.може би,как да ѝ откажа.Но може би зависи и от детето.Съседчето е злоядо,каквото и да му поднесеш готвено,се мръщи,на 7 г.Ами яде кранвирши,Камчия с хляб,филия с мед и масло,и такива подобни.Аз като видя,и лошо ми става.Малката понякога яде в тях,но какво да направя. ooooh!

# 86
Като сме се заговорили за здравословното хранене (и пиене), вкъщи се води борба за зеления боб  Grinning Аз го обожавам, а откакто забременях, и ми мина гаденето, много ми се яде постна храна. А моят човек като чуе за зелен боб ... Sick, то не са бъзици, не са фасони.... но накрая пак го хапва, къде ще отиде  #Crazy Чувала съм, че бременните с момиченце ядат повече постно, а тези с момченце  налитат на месо. При мен се оказа вярно, а при вас? Да развенчаем или потвърдим този мит!  Laughing

Колкото до цигарите по време на бременност, на мен ми се вижда ужасно грозно. Моя много близка пушеше през цялата бременност, но не ми даде сърце да и направя забележка. Цигарите влияят на кръвоснабдяването, защото свиват кръвоносните съдове, и пушачките раждат малки бебчета.

# 87
Добро утро, то вече е за добър ден ама айде  Crazy

аз според доки чакам момченце ама да ти кажа хич не налитам на месо,
у дома почти всеки ден се яде месо ама това заради мъжо Simple Smile нещо не го кефят постните ястия
макар че нищо не отказва и всичко ми яде Simple Smile

Момичета преди да забременея пиех много кола, по 2л на ден си я пийвах за сметка на това нито пуша нито кафе близвам нито около мен се пуши.
след като забременях драстично намалих колата но все още не мога напълно да се откажа от нея.
пия по 2 3 чаши на ден някога през ден а тука последните 10 дни не съм пила даже Simple Smile
питах доки каза, че намало проблем уж
някой има ли като мен  Party

# 88
ау, 2-3 чаши на ден все още е много, опитай се да я намалиш повече.... аз пък знам, че е много вредно. Да не те подведа, но нещо се свързвала с калция и го изсмуквала от костите, влияела отрицателно на растежа....ама понеже аз рядко пия газирано, не съм се интересувала, може инфото да не ми е точно. Почети в интернет, може да те стимулира да я намалиш още  Wink

# 89
ау, 2-3 чаши на ден все още е много, опитай се да я намалиш повече.... аз пък знам, че е много вредно. Да не те подведа, но нещо се свързвала с калция и го изсмуквала от костите, влияела отрицателно на растежа....ама понеже аз рядко пия газирано, не съм се интересувала, може инфото да не ми е точно. Почети в интернет, може да те стимулира да я намалиш още  Wink
Ако беше вярно това, синът ми нямаше да се роди толкова голям. А тогава пиех страшно много кола. Peace

Общи условия

Активация на акаунт