Банята-14та тема!

• 128 144
  • 734
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
как мислите,хоризонтален или вертикален фриз е по-красиво?

зависи... пък и не винаги размера на фриза спрямо плочката позволява да се сложи и хоризонтално и вертикално.
тези,които съм харесала позволяват да се сложи и вертикално и хоризонтално,затова ми беше интересно какво мислите.Не мога да ги намеря в интернет,за да сложа снимки.Подът е тъмно кафяв,за стените има и светло и тъмно,плюс 2 вида фриз...и са 25*50 см

Аз като разглеждах плочки, еднакво ми харесваха и 2-та варианта, защото много зависи от плочката, така че няма едно мнение.

Ако покажеш снимки на 2-та варианта редене с едни и същи плочки - по-лесно ще е.

Отделно, нашата баня е малка, ако бяхме я направили вертикално - щеше оптически да изглежда по-висока и тясна, а това не беше нашата цел.

# 211
  • София
Миоки ето тази :
http://baniastil.com/page/структури-за-вграждане/grohe/промоция-структура-за-вграждане-grohe-rapid-sl/916.html

ето и това ама е 395лв.
http://baniastil.com/page/структури-за-вграждане/промоция-казанче-за-вграждане-geberit/942.html

# 212
  bouquet мерси!
Пред дилема съм бутон с напорен кран или вградено казанче. Банята е миниатюрна и в едното положение на wc-то (както е по архитектурно разпределение) няма място за казанче, при другия вариант се отваря такова за вградено, обаче много се удължава канала и се притеснявам да не се запушва.

# 213
  • София
Няма как да се запуши канала,ако умишлено не го сторите.Обикновено се запушва от дамски превръзки или пласмасата на препарата за тоалетни чинии.Някой път неволно потъва и застава на изхода на тоалетната чиния.Поне така на две тоалетни чинии съм виждал.

# 214
А риск от връщане на ...хм разни работи има ли?

Нямам навика да изхвърлям нищо в тоалетната - ползва се по предназначение  Wink

# 215
  • София
Ако си има наклон няма как да връща.Но при монтажа на структурата на казанчето го укрепете здраво за пода и стената.Успех с ремонта.

# 216
как мислите,хоризонтален или вертикален фриз е по-красиво?

Едната ми баня е с вертикален фриз,а тези дни правихме другата баня и я направихме с хоризонтални плочки(нямаме фриз,само декор).Честно казано на мен хоризонтално повече ми харесва,въпреки че май масово предпочитат вертикално  Rolling Eyes

# 217
Ние още не сме започнали да лепим плочките,най вероятно в понеделник или вторник,но сега и аз имам проблем с душ кабината.Мястото ми е нестандартно,та ще се наложи да е по поръчка.Ако някой е поръчвал някъде и е доволен ще се радвам да сподели.Също така не искам да има корито а стъклата да се закрепят направо за пода,но тук изниква въпросът дали няма да излиза водата на вън newsm78.Ще сложи линеен сифон и ще направим наклона на вътре,но все пак ме притеснява дали няма да излиза и извън кабината.Ох,тази баня се оказа доста сложна работа ooooh!

# 218
Нашата баня е така, сега и втората правим по същия начин. Има издигнато нещо като прагче по ширината на цялата баня /нашата е тясна/, и отгоре са залепени паравани. Не пропуска вода.

# 219
Някой да знае къде и дали има водоспестяваши душове в София? Налягането ни е много слабо и май би трябвало да помогне докато сложим хидрофор?! Из нета гледах това нещо http://www.oxygenics.com/evolution-shower.php# , но не ми се поръчва  Rolling Eyes

# 220
  • Варна
Доволна съм, че настоях за бяла фуга (плочките ми са светло и по-тъмно зелено от серията Русана на КАИ) - много свежо и чисто седи!

Остава да се монтира душ-кабината, санитарията... че и тавана да се направи.... ако успея да сваля довечера снимките от тел. - може и да пусна.  Wink

# 221
някой слагал ли е български плочки? Харесах едни по 19 лв,а испанските са 42 лв Thinking

# 222
  • Варна
някой слагал ли е български плочки? Харесах едни по 19 лв,а испанските са 42 лв Thinking

Аз сложих, уж са добре, поне майсторът не е казал че са гадни.  Mr. Green

# 223
  • Варна
Нашата баня я правихме преди 6 г, купихме плочки от Сима, български. Тогава не бях разучавала къде що има, а и нямамхме кой знае какви финансови възможности. Ами светло сини са , с фризове и никак не са лоши.  Спомням си и цената - 10.50 лв  Laughing Да кажа само за белите фуги - голямо търкане пада. Тези, които са по земята най много се захабяват с времето. За красивото, красиви са - да. Мислим да сменяме душ кабината, големи влаги и мухъл, но това е друг въпрос. Имам и огромно желяние да сменя плочките, но едва ли ще ме огрее сега. На мъжът ми в момента хич не му се занимава. Пак в Сима бях харесала тъмно кафеви с напръскано златно. Комбинирани са пак със златисти плочки- голЕма красота. Та с  тях и тъмно кафяви фугин може и да си реша проблеми с вечно чернеещите и мухлясали фуги. Peace

# 224
  • Варна
Ето 2 снимки от банята, още има да се слагат санитариите, душ-кабината, ама да покажа.   Mr. Green

http://media.snimka.bg/6677/019609097.jpg

http://media.snimka.bg/6677/019608927.jpg

Общи условия

Активация на акаунт