Банята-14та тема!

• 128 101
  • 734
  •   1
Отговори
# 540
  • София
По принцип може,но трябва да са на отделни предпазители и да се сметне дали ще издържи натоварването на ел.верига.Но мисля,че е безмислено да има два бойлера.Като един нормален бойлер ще ви свърши работа.
Да така е.
Свекърва ми си взеха проточен бойлер Теси. В нормална панелка са. Инсталацията им едва смогва.
Ние сме заложили два бойлера /не проточени/, четири климатика и нормалните за кухнята неща и сме с обща мощност, като за трифазен ток. Но строителя не пожела да ни пусне кабел за него.

# 541
От трифазен ток се отказахме, защото било голямо разкарване- сложничко ставало. Проточен искам да сложим, за да не работи непрекъснато големият бойлер. За летен  душ,  всекидневен тоалет да ползваме проточния, а големият да не работи постоянно.
Каква мощност ще ми е нужна в моя случай, за да проуча ситуацията с инсталацията?
Покрай тая баня в рими взех да пиша вече! ooooh!
Благодаря предварително!  bouquet

# 542
От трифазен ток се отказахме, защото било голямо разкарване- сложничко ставало. Проточен искам да сложим, за да не работи непрекъснато големият бойлер. За летен  душ,  всекидневен тоалет да ползваме проточния, а големият да не работи постоянно.
Каква мощност ще ми е нужна в моя случай, за да проуча ситуацията с инсталацията?
Покрай тая баня в рими взех да пиша вече! ooooh!
Благодаря предварително!  bouquet

Дано  колегата  Румен  не  се  разсърди  но  ще  се  намеся .  Един  проточен  бойлер  харчи  много , зависи  от  модела  който  ще  изберете , това  са  5  до  10 киловат  часа  а  един  нормален  бойлер  харчи  до  3  киловата  или  3000вата ,  обикновенния  бойлер  спокойно  може  да  се  захрани  с  мостов  проводник  със  сечение  4  квадрата , може  и  свт , става  и  Пв , но  трябва  да  се  вкара  в  тръби . Но  за  проточния  бойлер  при  положение  че  е  от  порядъка  на  на  6 , 8  или  10  киловата  трябва  да  се  захрани  с  проводник  от  6  квадрата  ,  но  вече  захранването  до  електромера  трябва  да  е  с  10  квадрата    проводник  за  да  спите  спокойно  и  задължително  бойлерите  на  отделен  кръг  се  връзват . Дано  съм  бил  полезен  и  Румен  да  не  ми  се  сърди Laughing

# 543
Да ви се похваля с най-новата придобивка за банята :
Още снимки тук  http://bilianoschka.snimka.bg/properties/our-new-home.490407.20096510 да не натоварвам поста.

# 544
От къде е тази поставка, при нея май не е нужно да се дупри стената нали,закъчена е на душ кабината нали?

# 545
Точно така! Обърнах магазините в София да търся точно такава, защото изобщо не ми се дупчеха плочките, но никъде не намерих. Поставката я купих от Ибей  Peace. Излезна ми около 80, 90 лева.

# 546
  • София/Осло
К Mädel  - имаш ли линк за подобна джаджа...точно това искам!!!

# 547
# 548
Точно така! Обърнах магазините в София да търся точно такава, защото изобщо не ми се дупчеха плочките, но никъде не намерих. Поставката я купих от Ибей  Peace. Излезна ми около 80, 90 лева.
А може ли размери защото на нас подобна етажерка също ни върши работа, но неотваряемата част на паравана ще е доста по-малка от вашата. Също така ми хареса и паравана ви, коя фирма ви го изработи и колко ви излезе?

# 549
Размерите на етажерката ги има в линка, но ето заповядай :Unit measures W (широчина)25cm x H (височина)79cm x D(дълбочина) 12cm.

Параванът е от фирма Нео. С монтажа струваше 1100лв.

# 550
  • София/Осло
Много, много съм задължена! Благодаря ти !  Hug

# 551
Момичета, тези от вас, които имат черен фаянс или черна тоалетна - с какви препарати ги почиствате?
Страх ме е да не се наранят от силните препарати, които се използват за светлата санитария, а след ремонта трябва да почистя натрупалия се прах...

# 552
Момичета, тези от вас, които имат черен фаянс или черна тоалетна - с какви препарати ги почиствате?
Страх ме е да не се наранят от силните препарати, които се използват за светлата санитария, а след ремонта трябва да почистя натрупалия се прах...
Не мисля, че ще им стане нещо.

# 553
# 554
  • Пловдив
Момичета и при нас банята е на дневна тема. Поръчах си шкаф от ПВЦ по препоръка на фирма оттук ,но изработката ще е 30дни и ще е готов около 12септември. Сега обаче съм се замисилала за плочки . И съм се спряла на китайските стъклокерамични плочки за басейни. Иска ми се обаче да видя такава баня на реална снимка за да си я представя по-добре, а не на подредена в шоурум . Моля, ако някой е поставял такива в банята си да я покаже.

Общи условия

Активация на акаунт