Банята-14та тема!

• 128 125
  • 734
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Като се спомена за сифони... какви видове има и какво точно им е предназначението? Какво прави линейните сифони толкова скъпи - повечето вложен материал и модата или има нещо в самата конструкция  newsm78

# 526
Като се спомена за сифони... какви видове има и какво точно им е предназначението? Какво прави линейните сифони толкова скъпи - повечето вложен материал и модата или има нещо в самата конструкция  newsm78

На мен ми сложиха някакъв сифон с клапа. Затваря се, когато не тече вода. А линейните сифони ми се струват нормално скъпи на фона на една обикновена преходна лайсна, която струва 40-50 лв, а може и 100

# 527
  • София
За сифоните мога да говоря с часове, но ме мързи да пиша.
Искам само да отбележа, че за един сифон е важно да има хубав воден затвор за да не мирише.
Хубавите такива линейни сифони са по 1000лв., защото са модерни. Евтините линeйни са с плитък затвор и нямат поли за вграждане под плочките, които предпазват от течове.
Ние много се чудихме за сифоните и си взехме с хубав воден затвор, но не линени по финансови причини.
Нашите са от тези HL
http://www.hl-bg.bg/images/stories/price/hl_2010_web-1.pdf
http://geruniums.snimka.bg/properties/apartament.463458.19941139
Имаха си поли за вграждане и всичко необходимо и пак бяха около 200лв./бр.
От сифони не трябва да се пести!
Но всеки си разполага според чергата. И все пак 1000лв. за сифон е абсурдно  ooooh!

Каква е тази лайсна за 40-50 и 100 лв?
Ние взехме най-скъпите от Дженезис за 25.00лв./бр. 2.5м - неръждавейка?

Последна редакция: чт, 12 авг 2010, 10:21 от geryger

# 528
  • Пловдив
geryger, благодаря за линка. Дадох си сметка, че нищо не разбирам и...  май трябва да е следващата наука. която ще изучава, за да взема решение  hahaha
Тоя водем затвор, му предполагам функцията, ама колко трябва да е като размер?
И тези поли за вграждане... значи ли това, че ако стане някакъв проблем със сифона трябва да се къртят плочките яко. Че на нас преди време се наложи в сегашната баня и домашните ми майстори - мъж ми и баща ми се справиха сами. Ама, пък може и да са поазмърдали парчетата плочки около сифона, защото бяха с нови фуги  newsm78

# 529

Аз преходни лайсни между паркет и плочки имах предвид. Тези цени ги видях в Практикер.

# 530
  • София

Аз преходни лайсни между паркет и плочки имах предвид. Тези цени ги видях в Практикер.

Аз си мислех за такава, като над казанчето http://geruniums.snimka.bg/properties/apartament.463458.19941150

# 531

А не... тези ми влязоха в цената на лепенето на плочките... не знам колко струват.

# 532
  • София
geryger, благодаря за линка. Дадох си сметка, че нищо не разбирам и...  май трябва да е следващата наука. която ще изучава, за да взема решение  hahaha
Тоя водем затвор, му предполагам функцията, ама колко трябва да е като размер?
И тези поли за вграждане... значи ли това, че ако стане някакъв проблем със сифона трябва да се къртят плочките яко. Че на нас преди време се наложи в сегашната баня и домашните ми майстори - мъж ми и баща ми се справиха сами. Ама, пък може и да са поазмърдали парчетата плочки около сифона, защото бяха с нови фуги  newsm78

Хората са го измислили. За да намалиш риска от течове слагаш с пола, която да обкантва сифона и да се вгражда под настилката. Тя е от материал, който добре се споява с теракола. Но разбира се цената е по-висока.
Има различни големини затвори. Като разгледаш подробно, ще се ориентираш, кой е подходщия за вашия случай.
Оффф не мога да се сетя колко беше нашия  newsm78 Те мъжете ще преценят.

zorritta
Ние не сме плащали за труд, защото на мъжа ми един приятел ни прави банята. Но всичко си купувах сама и държах на качеството.

# 533
Моля, препоръчайте ми фирма или майстор, който да изработи плот с чекмедже за баня от влагоустойчиво дърво! Върху плота ще се монтира мивка.

От Баня Стил ни дадоха срок за изпълнение 3 месеца, което мноого.

# 534
  • София
Ето какво намерих:
http://www.majorico.com/index.php?option=com_content&view=ar … d=8&Itemid=48
Според нашия майстор, били добри цените за ВиК.

# 535
  • София
Malinski
За въпроса за сифона е най добре е да сложите рогов сифон.И както са ви обеснили по-горе трябва да има вода в него ,за да не мирише.Новите сифони ги продават с едни пласмасови цилиндри и за нищо не стават.Иначе обикновен рогов сифон от старите модели излиза 5лв и към 10 лв лъскава капачка.

# 536
  • София
Vali Simple Smile

Не съм се обидил.Нали за това е форума.Ако може с нещо да се помогне.А за майстор всеки си преценя кой да наеме.Дори и да сте видели обекти на майстора не е гаранция,че при вас ще го направи добре ремонта.Пращал съм майстори на познати,които отиват без никакви инструменти,а на предишния обект съм ги виждал,че имат,но после се оказват,че не са техни.

# 537
  • София
daka14

За работа на една баня цената излиза към 1000лв.Материалите около 1500лв.Това са цени оринтировъчни за нормалня баня .А за по-скъпи плочки и санитария цената варира доста.Иначе за 1000лв влиза къртене на стари плочки,направа на Вик,мазилка,лепене на нови плочки ит.н.Ако има душ кабина или вана сложете още 100лв.Успех с ремонта.

# 538
Искам да попитам и аз нещо:
Възможно ли е да се инсталира в банята наред с нормалния бойлер и проточен? Нужно ли нещо по-специално в този случай да се прави?
Благодаря предварително за отговорите!

# 539
  • София
По принцип може,но трябва да са на отделни предпазители и да се сметне дали ще издържи натоварването на ел.верига.Но мисля,че е безмислено да има два бойлера.Като един нормален бойлер ще ви свърши работа.

Общи условия

Активация на акаунт