Банята-14та тема!

• 128 131
  • 734
  •   1
Отговори
# 510
Аз да продължа да ви занимавам с моя бойлер. Тъй като наистина няма къде  да го поставим освен в банята, а пък от друга страна- неискам да се вижда, мислех си да се скрие с нещо като матирани, непрозрачни вратички за овална душ кабина /местоположението на бойлера е ъглово/. Така вероятно по-малко пространство ще отнема от банята, а и сигурно ще изглежда по-добре отколкото в шкаф например. Под бойлера  може да поставя кошът за пране. Но въобще незнам дали е реализируема идеята ми и дали така наистина ще "отнема " по-малко пространство от и без това малката ни баня, или просто не си заслужава да го крия тоя бойлер.  Вие как мислите?

# 511
Извинявам се предварително, ако преминавам някакви неписани правила във форума, но искам съвет за цена на ремонт на баня.
Днес поучих оферта от едни майстори, за ремонт на банята ми (1.6 x 1.8m), в София, като цената за труд и материали (разбирайте пясък, цимент без плочки, санитария, первази и др) е над 4000лв. Не говорим за луксозно изпълнение, дори напротив.
Аз ли си живея в друг свят, но не мога да приема, че това е реална цена. Пак казвам, отделно са плочки, мивки, душкабини и каквото се сетите.
Или просто не съм се занимавала от години с това и нещата са доста променени newsm78?
На мен ми струва грубо малко над 2000 с всички материали, като лайсни, лепило, цимент и други подобни, като почти нямам местене на тръби. Банята ми е малко по-малка. По принцип те би трябвало първо да ти дадат подробна оферта, а след това да ти правят банята, а аз доколкото разбирам, твоята вече е направена.

# 512
Аз да продължа да ви занимавам с моя бойлер. Тъй като наистина няма къде  да го поставим освен в банята, а пък от друга страна- неискам да се вижда, мислех си да се скрие с нещо като матирани, непрозрачни вратички за овална душ кабина /местоположението на бойлера е ъглово/. Така вероятно по-малко пространство ще отнема от банята, а и сигурно ще изглежда по-добре отколкото в шкаф например. Под бойлера  може да поставя кошът за пране. Но въобще незнам дали е реализируема идеята ми и дали така наистина ще "отнема " по-малко пространство от и без това малката ни баня, или просто не си заслужава да го крия тоя бойлер.  Вие как мислите?

Ще следя развитието на твоя въпрос, защото и аз се интересувам от същото. Ще правим банята в края на септември, но от сега се притеснявам за бойлера. Нашият е на 1 година и не ми се ще да го изхвърляме и да взимаме проточен.

# 513
При мен няма вариант за проточен бойлер, тъй като сме със вана и именно поради тази причина и бойлера ни е доста голям - 120 л. Наистина ми се иска да измисля възможно най-рационалния вариант за "скриването" му, но като че ли освен поставянето му в шкаф - друго не открих като възможност. Хрумна ми, че тъй като е на ъгъл, може като на овална душ кабина да се поставят пред него само интериорни непрозрачни вратички, но какви точно, понятие си нямам - вероятно пластмасови някакви,  не искам да са стъклени. Но всичко това са мои "свободни съчинения", които с никой специалист не съм консултирала. Много ми се иска, ако някой е осъществил или има някаква подобна идея да я сподели.

# 514
Да кажа и аз  Mr. Green на нас ни искат 40лв/кв да ни сложат плочките в банята и тоалетната.Май и аз спадам към доста скъпите майстори.Това за Пловдив става въпрос.
Обадих се на още един двама ,но не ми казаха цени защото били много заети и не се знае кога ще свършат ,че да дойдат у нас newsm78 и аз продължавам с търсенето......

# 515
Аз също съм много доволна от нашите майстори. Взеха ни 20лв.кв. м. за плочки , кнауф и первази.
mimaa , ако те интересува пиши на ЛС. да ти дам телефони    Peace
Още мако и аз ще пусна снимки на банята. Другата седмица ще слагаме бойлера и душа.

# 516
При мен няма вариант за проточен бойлер, тъй като сме със вана и именно поради тази причина и бойлера ни е доста голям - 120 л. Наистина ми се иска да измисля възможно най-рационалния вариант за "скриването" му, но като че ли освен поставянето му в шкаф - друго не открих като възможност. Хрумна ми, че тъй като е на ъгъл, може като на овална душ кабина да се поставят пред него само интериорни непрозрачни вратички, но какви точно, понятие си нямам - вероятно пластмасови някакви,  не искам да са стъклени. Но всичко това са мои "свободни съчинения", които с никой специалист не съм консултирала. Много ми се иска, ако някой е осъществил или има някаква подобна идея да я сподели.

Това е интересна идея  Peace Според мен след като има фирми, които правят паравани и душ кабини по поръчка, за тях не би било проблем да направят нещо подобно и за бойлера. Доста се рових в нета и единственото решение, различно от шкаф, беше болйерът да се скрие с плоскости за таван.

# 517
  • София
Извинявам се предварително, ако преминавам някакви неписани правила във форума, но искам съвет за цена на ремонт на баня.
Днес поучих оферта от едни майстори, за ремонт на банята ми (1.6 x 1.8m), в София, като цената за труд и материали (разбирайте пясък, цимент без плочки, санитария, первази и др) е над 4000лв. Не говорим за луксозно изпълнение, дори напротив.
Аз ли си живея в друг свят, но не мога да приема, че това е реална цена. Пак казвам, отделно са плочки, мивки, душкабини и каквото се сетите.
Или просто не съм се занимавала от години с това и нещата са доста променени newsm78?
[/quote

Към 1000лв излиза работата на една баня.

# 518
Малко извън темата.
Има ли майстор фаянсаджия или друг да ви е дал касов бон?
Егати кожодерите #Cussing out
То хубаво тежък труд ,но чак толкова ...

# 519
  • София
Всеки си преценява колко му струва труда.Един майстор трябва да си купи някакви инструменти.А да не говорим за прахоляка,който гълта по време на работа.Миналата седмица бях на фризор 7лв за 15 минути подстригване.Значи на час 28лв.Ако сметнем за 7 часа то тогава кой взима повече плочкаджията или фризора.Сега на пазара има много свободни майстори.Всеки може да си избира кой да му работи в банята.

# 520
Всеки си преценява колко му струва труда.Един майстор трябва да си купи някакви инструменти.А да не говорим за прахоляка,който гълта по време на работа.Миналата седмица бях на фризор 7лв за 15 минути подстригване.Значи на час 28лв.Ако сметнем за 7 часа то тогава кой взима повече плочкаджията или фризора.Сега на пазара има много свободни майстори.Всеки може да си избира кой да му работи в банята.
Не го приемай лично.
Извинявай  ако те засегнах нещо! Hug

А и до нас подстригват за 3 лв Wink Laughing

# 521
На мен ми струва грубо малко над 2000 с всички материали, като лайсни, лепило, цимент и други подобни, като почти нямам местене на тръби. Банята ми е малко по-малка. По принцип те би трябвало първо да ти дадат подробна оферта, а след това да ти правят банята, а аз доколкото разбирам, твоята вече е направена.
Нашата баня е двойно по-голяма и ни струваше толкова.Имаме параван за 800 лв.аксесоари за 400 лв. вградено казанче,душ за 600 лв. и баня и смесител за 200 лв.Плочките ни струваха около 27-28 лв...според мен множко е за вашата баня...

# 522

Извинявай,ама майстора трябва да си има инструментите преди да започне работата,а не да чака аз или някой друг да му ги купи.Все едно като отидеш на автосервиз и ти да купуваш инструментите на автомонтьора.Знам колко е тежка работата и колко прахоляк се вдига (още го чистя по ъглите вкъщи),но нашия майстор си купи предварително някаква машинка за лазерно рязане на плочките (май около 300 лв.струва) и ние не сме му давали никакакви пари за нея.Излезе ни около 1000 лв.ремонта,но човека даде всичко от себе си и не знам дали някой би могъл да я направи по-добре.Искайте всякакви подробности-пари се хвърлят отделно и за дупчене на аксесоарите и лепенето на фризове(за мен беше много странно това,но...така процедирали майсторите).

# 523
Ей, как нападнахте човека!  NaughtyТой искаше да обясни, че за да се свърши качествено работата си трябват разни машинки, в които той инвестира и съответно това оскъпява труда. Не е казал, че от една баня трябва да си избие парите за уреда. Спомням си преди години трябваше да направим дупка в пода /към мазето/. Вчера мъжа ми я направи за има-няма 10 мин., а тогава блъска с чука доста време, докато един милостив съсед не му донесе уред, с което стана за отрицателно време. Всеки избира сам майстора си и си преценя дали му е по джоба. Когато ме оперираха си платих за избор на екип, въпреки, че и другите лекари в болницата можеха да извършат операцията.

Сега имам конкретен въпрос към Румен Янков - ние сме първи етаж и когато от горните етажи пуснат водата при нас сифона на пода направо изхвърча като тапа понякога и баняте се пълни с "Ухания". Нашата идея беше да сложим автоматичен сифон, но един майстор вчера нипрепоръча сифон, който бил малко по-голям, затварял се със завиване и задържал вода/на принципа на тоалетните/, като по този начин не позволявал навлизане на аромати в помещението. Кой е по-удачен?

# 524

Нашата баня е двойно по-голяма и ни струваше толкова.Имаме параван за 800 лв.аксесоари за 400 лв. вградено казанче,душ за 600 лв. и баня и смесител за 200 лв.Плочките ни струваха около 27-28 лв...според мен множко е за вашата баня...

Аз съм включила в тези пари абсолютно всичко, като таван от гипсоракартон и луни също,

Общи условия

Активация на акаунт