Банята-14та тема!

• 128 177
  • 734
  •   1
Отговори
# 495
  • София/Осло
Момичета до сега гледах снимките ,които са качени в темичката, но не видях други лампи в банята, освен тези, които са на тавана.Ние си направихме банята, но не сме слагали такъв таван и сега се чудя какъв аплик да сложим???Давайте идеи, имаме една лампа, която е на огледалото, но ми се ще още една да сложим?
Аз съм с лампа само на огледалото и не съжалявам ,че не сложихме и на тавана /не съм правила окачен таван/. Напълно достатъчно ни е!

# 496
  • Бургас
Аз също не предпочитам вратите от ПВЦ.Нашата за баня е най-обикновенна и от вътрешната страна е облепена с бяло фолио.Около душа имам завеска и засега нямам проблеми.http://prikachi.com/images/496/2412496b.jpg" " http://prikachi.com/images/525/2412525U.jpg" http://prikachi.com/images/546/2412546Y.jpg"

# 497
  • София
Слагайте си бойлерите в баните или в помещение,което има сифон.Бил съм на няколко наводнения от бойлери,които са сложени в коридора,или на таванско помещение или в кухнята.Сегашните бойлери са толкова калпави ,че за 2-3 години протичат.Като е открит бойлера рано ще видите теча и ще предприемите мерки ,за да няма наводнение.Също така е добре вместо гъвкави връзки да сложите от бялата тръба ,която се ползва за парно.Така не намалявате сечението на тръбата.А при гъвкавите връзки го намалявате на 3/8.Не гледайте да е красиво а така да сложите бойлера,че при евентуален теч да не се наводните.

# 498
Това май е добра идея! Вратата може да е ПВЦ с цвета на интериорните врати и с двойно огледало Wink

Peace нашата е такава

И ние мислим да ни е такава, ама още не сме я поръчали.  Flutter
Кажете, които имате такива. Имате ли някакви проблеми с огледалото от вътрешната страна. И как го поддържате в добро състояние.  Thinking
Ами нашата баня е голяма и вратата всъщност не се мокри,само се запотява понякога.Огледалото го чистя с препарат за стъкло. Wink

# 499
Слагайте си бойлерите в баните или в помещение,което има сифон.Бил съм на няколко наводнения от бойлери,които са сложени в коридора,или на таванско помещение или в кухнята.Сегашните бойлери са толкова калпави ,че за 2-3 години протичат.Като е открит бойлера рано ще видите теча и ще предприемите мерки ,за да няма наводнение.Също така е добре вместо гъвкави връзки да сложите от бялата тръба ,която се ползва за парно.Така не намалявате сечението на тръбата.А при гъвкавите връзки го намалявате на 3/8.Не гледайте да е красиво а така да сложите бойлера,че при евентуален теч да не се наводните.

Лесно е да се каже. Ама като ти е много тясна и малка банята, къде да го сложиш този бойлер в нея. Варианта е или без бойлер, или съвсем голяма теснотия и да не можеш да се изкъпеш спокойно, защото бойлера примерно ти виси над главата или все се удряш в него от едната страна. Пък друго помещение със сифон, лично аз нямам.  Thinking
Иначе по принцип да, мястото на бойлера е в банята, ама като на 2 квадрата трябва да сместиш баня, тоалетна и голям бойлер и мисията става почти невъзможна.  Naughty

# 500
  • София

Лесно е да се каже. Ама като ти е много тясна и малка банята, къде да го сложиш този бойлер в нея. Варианта е или без бойлер, или съвсем голяма теснотия и да не можеш да се изкъпеш спокойно, защото бойлера примерно ти виси над главата или все се удряш в него от едната страна. Пък друго помещение със сифон, лично аз нямам.  Thinking
Иначе по принцип да, мястото на бойлера е в банята, ама като на 2 квадрата трябва да сместиш баня, тоалетна и голям бойлер и мисията става почти невъзможна.  Naughty
А вариант с проточен бойлер обмисляли ли сте? Например такъв. Или, ако твърдо искате обемен бойлер, да е с хоризонтален монтаж, за да се събере в банята?

# 501
Бойлера ни е подарък. Да вземем друг, значи да хвърлим една камара пари за нещо, което вече имаме. Пък и е сравнително нов бойлер и си работи перфектно. Просто хората си сложиха парно и ни подариха този, защото вече не им трябва.
Пък и ние ще го ползваме само 1 месец в годината, когато има профилактика, защото по принцип сме с ТЕЦ.

# 502
  • Бургас
Ние предвидихме да сложим евентуално някой ден бойлер във вградения гардероб, който е до банята. Не мога да преглътна бойлер в банята и това е Tired И не само от естетическа гледна точка, а и защото се страхувам от ел.уреди в мокро помещение Embarassed Дано изобщо не ни се налага да слагаме бойлер и да си останем само с изводите. Ако е толкова опасно по отношение на наводнение, ще си сложа един леген отдолу в гардероба Mr. Green Така или иначе в този гардероб си държим халатите, аз си прибирам там разните му тампони и лосиони за сваляне на грим, т.е. отваря се постоянно този шкаф и няма как да пропуснем наводнението Rolling Eyes
Що се отнася до вратата, вече ни я монтираха, много съм доволна, въпреки че се оплаках от цената. Отвън е огледало, отвътре е орнаментно стъкло в синьо-лилаво, което ще се върже идеално с лилавите ми плочки. Няма как да си причиня огледало и отвътре, предпочитам да избегна този стрес Joy Mr. Green
При нас нещата напредват много бавно Confused На всичкото отгоре, докато бях в командировка са ми направили цялото ВиК, без да се съобразят с проекта за плочките, та сега се налага да прекроявам целия проект ooooh!

# 503
Извинявам се предварително, ако преминавам някакви неписани правила във форума, но искам съвет за цена на ремонт на баня.
Днес поучих оферта от едни майстори, за ремонт на банята ми (1.6 x 1.8m), в София, като цената за труд и материали (разбирайте пясък, цимент без плочки, санитария, первази и др) е над 4000лв. Не говорим за луксозно изпълнение, дори напротив.
Аз ли си живея в друг свят, но не мога да приема, че това е реална цена. Пак казвам, отделно са плочки, мивки, душкабини и каквото се сетите.
Или просто не съм се занимавала от години с това и нещата са доста променени newsm78?

# 504
Извинявам се предварително, ако преминавам някакви неписани правила във форума, но искам съвет за цена на ремонт на баня.
Днес поучих оферта от едни майстори, за ремонт на банята ми (1.6 x 1.8m), в София, като цената за труд и материали (разбирайте пясък, цимент без плочки, санитария, первази и др) е над 4000лв. Не говорим за луксозно изпълнение, дори напротив.
Аз ли си живея в друг свят, но не мога да приема, че това е реална цена. Пак казвам, отделно са плочки, мивки, душкабини и каквото се сетите.
Или просто не съм се занимавала от години с това и нещата са доста променени newsm78?
На мен ми излезе според твоето описание към 800лв.
С плочки,санитария и др . незнам дали има и 2000лв.
Размерът на банята е 130/200см

Последна редакция: ср, 11 авг 2010, 14:13 от Vali :)

# 505
daka14 , не мога да преценя  newsm78 Имаш ли разбивка, кое колко струва. Нашите майстори направиха такава и като видиш всяко нещо поотделно написано, виждаш, за какво си дала пари. Правиха ни освен банята и други неща в апартамента. Давахме им пари на етапи. Разрових се в бележките:
гранитогрес:коридор и хол 14.60кв2x23лв=335лв
цокъл:коридор и хол:8.20кв2x8лв=65.60лв
шпакловка и латекс баня:60лв
монтажни деййности:
кранчета 6брx5лв=30лв
капак-10лв
мивка-40лв
батерия мивка-20лв
сифон-10лв
лампа баня-15лв
вентилатор-15

бойлер-60лвогледало-15лв
изхвърляне боклук-30лв и т.н (мързи ме да пиша  Simple Smile )
МАтериалите те ги купуваха като за всяко нещо имаме стокова разписка, касов бон и т.н
Не сме правили окончателна сметка,колко е излезнала банята , но тази оферта май е скъпичка

# 506
Допълвам, намерих бележката и за самата баня:
фаянс
плочки стени 17кв2x23лв=391
плочки под 3.40кв2x23=80лв
обръщане корито:5.40л.мx10лв=54
лайсни-6.10 л.м. x 5=30лв

гипсокартон-50лв
подмазване стени 20лв
подзиждане корито-30 лв
замаска-50лв
сифон-10лв
монтаж моноблок-70лв
кранче 5 лв
ВиК:100 лв за баня и мокро помещение
електро:6 точки по 10лв=60лв
Банята ни е около 4кв2!

# 507
Kölsches Mädel, имам разбивка, без да съм специалист, сравнявайки с твоите цени е доста скъпо Thinking поставяне на плочки - 38лв/м, като самите плочки са два пъти по-евтини, разби ме: найлон и чували - 120лв, като говорим за 3кв.м  Stop?!? Отделно има и 10% допълнителни разходи.
Не ме разбирайте погрешно, всеки има право да оценява труда си, никой не те кара насила, но исках да видя дали това са реални цени или да продължавам да търся

# 508
Аааа, daka14 , само като прочетох ,какви цени са за поставяне на плочки  Shocked Малеее, ама какви са тези майстори бе,кой ги наема   ooooh!.
За София около двайсет и няколко лева са нормални цени, дори може да намериш и по-изгодно.
Ние сме сууупер доволни от нашите майстори. Може и да досаждам на хората тук във форума, че постоянно ги хваля, ама е така. Освен фаянса и теракотата, оправиха ВиК-то, падащия таван в банята, електро.. абе май всичко ни направиха освен шпакловка на стените в другите стаи.

Ето пак линк към моята баня :http://bilianoschka.snimka.bg/properties/our-new-home.490407

# 509
  • София
моята баня е над 5 кв. и абсолютно всичко ми излезе 4500лв. като обзавеждането и аксесоарите бяха скъпички. Тази оферта е висока, мисля, че 38лв. за кв. е що-годе средна цена, но другите неща са завишени. На нас материалите бяха към 300лв., а един чувал е м/у 50 и 80ст. Да, всеки има право да оцени сам труда си! Продължавай да търсиш Peace

Общи условия

Активация на акаунт