Защо така, де хора?

• 12 290
  • 187
  •   1
Отговори
# 90
  • Стара Загора
.... аз си говорех с майката, докато чухме и "милите думи" дошли от устите на солидна тумба други майки- "Егати сега и мангали ли се завъдиха тука? Сега и въшки може да си занесем вкъщи....".
"Свикнала съм, да не ти пука!", каза ми майката. .....
Та що така, бе хора!

Ако мислиш, че реакцията на българите, й е голям проблем, замисли се как се отнасят ромите към тази жена. Може да си сигурна, че реакцията на "племето" й е много по-остра и осъдителна. Все пак жената предава вековните етнически традиции.
Иначе аз се опитвам да не обръщам внимание ха хорската простотия, въпреки че има моменти, когато се съпикясвам  Whistling

Да, съвсем сериозно, искам да разбера мотивите на хората.
Имам позната, която я бяха били цигани, тя не виждам как ще заобича, но другите са ми интересни.

Иначе пък много интересни разсъждения имаш - да чакаме да ни пребият за да започнем да ги мразим..

Последна редакция: пн, 21 юни 2010, 11:07 от Tisho_P

# 91
  • София
Koгато 1 на 100 души е читав, за какви обобщения говорим въобще?  newsm78

Затова, че се съди за един човек според етническата му принадлежност без да го познават.
Това ако не е обобщение, здраве му кажи.

# 92
  • София

Затова, че се съди за един човек според етническата му принадлежност без да го познават.
Въпросният човек е изключението, което потвърждава правилото. Няма как да не го съдят. Ако изядеш 100 развалени яйца, едва ли ще подходиш с разбиране към 101-то?

Един допълнителен въпрос в този дух. Защо на запад ни обобщават?

# 93
  • София

Въпросният човек е изключението, което потвърждава правилото. Няма как да не го съдят. Ако изядеш 100 развалени яйца, едва ли ще подходиш с разбиране към 101-то?

Има как. Като имаш нещо в черепната кухина.
А за запада не ми говори. Не съм особено убедена, че нивото им на интелигентност е достатъчно високо.

# 94
  • София

А за запада не ми говори. Не съм особено убедена, че нивото им на интелигентност е достатъчно високо.
Обобщаваш ли?  Peace

# 95
  • София

Обобщаваш ли?  Peace

Не, по-скоро говоря за личните ми познанства с представители на запада.

# 96
Франческа, аз ако почна да пиша защо не ги обичат хората, означава да се повторя  от поне 3 теми за раждащи малолетни, както и за що е това да вкараш роми в училище.

Да почвам ли?

# 97
Ами не знам защо е така-хората понякога са странни... И в групата на дъщеря ми има ромче-много красиво дете, по нищо родителите не отстъпват на останалите, едни от малкото, при които моето "здравейте" не увисва самотно без отговор. Обаче като чуя коментарите на повечето майки- Sick.Имаме и семейство глухонеми-същите коментари. А защо-не знам.Искало ми се е да ги попитам, но все не смея. Задоволявам се гласно да се възхищавам на малките съкровища, че са адси красиви  деца, и дори за това /неоспоримо е / същите тези злобни дами не си "обръщат" езика да го изрекът.Остава им да се самоизяждат от злоба .

# 98
...Има как. Като имаш нещо в черепната кухина...
                              Трябва да си не само упорит, но тъп и упорит  Twisted Evil. Само за примера с яйцата говоря. Все още не познавам 1000 роми и не съм се отказала.

# 99
Франческа, аз ако почна да пиша защо не ги обичат хората, означава да се повторя  от поне 3 теми за раждащи малолетни, както и за що е това да вкараш роми в училище.

Да почвам ли?

Давай.

В групата на дъщеря ми има дете с вродена малформация на ръката.
Имаше родителски коментари защо детето трябвало да ходи  наравно с нашите.

# 100
  • София
Не съм забелязала да се повдигат теми за турци, арменци, евреи, негри. Българинът може прекрасно да живее с тях.
Нима? Попитай българите, които наистина живеят с тях и ще видиш, че грешиш. Да не говорим за между расови и между етнически бракове.

Жозка и с теб не мога да се съглася. Във Франция имат проблем с маргиналите, а не с определени етноси. познавам там една компания, в която има няколко французи, един полски евреи, един осиновен от канадци гватемалец, една гъркиня, арабин, българи и прочее. Учили са заедно от първи клас. Не забелязвам някой от тях да има проблеми с останалите на етническа основа, нито те да имат проблеми с обществото. Нито забелязвам Gad Elmaleh да е имал проблеми да стане изключително популярен актьор, заради произхода си. Расисти и расистки групи има навсякъде, но самите те са маргинали. Нормалните хора се държат нормално с останалите раси и етноси.

# 101
...Нито забелязвам Gad Elmaleh да е имал проблеми да стане изключително популярен актьор, заради произхода си...
                             Той и Азис е ужасно платен в България, но това е друг въпрос. Всеки си знае какво му е коствало да е различен.

# 102
...Нито забелязвам Gad Elmaleh да е имал проблеми да стане изключително популярен актьор, заради произхода си...
                             Той и Азис е ужасно платен в България, но това е друг въпрос. Всеки си знае какво му е коствало да е различен.

Да, но в случая на Азис различността е нарочна и целенасочена.

# 103
  • София
Аз обаче имам доста опит като различна в Европа, а и познавам и съжетелствам с хора с още повече опит. В мегаполисите има етническа и расова толерантност, но няма толерантност към маргиналите независимо от произхода им. И да сравняваме Азис с Гад е  Joy Joy Joy

# 104
Детето ми си играе в парковете с всякакви деца, стига да преминат през личния ми "фейс контрол". Висят ли му сополи до брадата, държи ли се видимо агресивно и невъзпитано - няма шанс, дори да е най-русото и бяло дете на света, облечено в най-марковите дрехи (каквото и да значи това)  Crossing Arms Така че не цветът на кожата е определящ. Това - за навън.

Въпросът с личните контакти и приятелства обаче стои малко по-различно. Преди време имаше една много хубава тема за предразсъдъците. Тогава много хора споделяха мнението, че предразсъдъците са разумна бариера, която на база натрупан негативен опит те предпазва от опасности.
Животът е прекалено кратък, за да губя време да давам шанс и доверие на хора, за които е 99% сигурно, че ще се издънят. Нарича се контролиране на средата, и не виждам нищо лошо в това.

Общи условия

Активация на акаунт