Защо така, де хора?

• 12 286
  • 187
  •   1
Отговори
# 75
Трещерица ме разсмя откровено на рАнина с това за английския и франсетата.

Не мисля, че българите откриваме топлата вода с недолюбването на малцинствата. Така е навсякъде из Европа, само че в по-приемливи рамки.

А за французите-след малко ще си доразвия тезата, че сега за работа трябва да се чезне.

# 76
Затова и партията на Волен се радва на успех, понеже омразата на расова основа е важен компонент от българската "култура".
Трагично е.
а Льо Пен какъв е  ?
и като сме расисти, защо нашите турци имат партия и са винаги в парламента и правителството ,
и Франция има 8 % араби и производни , защо не им даде да си направят партия и да влязат в парламента ?

# 77
защото винаги ще те врътнат , ВИНАГИ ,
точно тия къпаните и културните са по-кофти - уж изглеждат като теб , доверяваш им се и изяждаш дървото здраво при това, м/у теб и тях трябва да има дистанция , винаги ,
може да седнеш в градинката или на кафе ( там няма проблеми ) , ама за по-различни отношения - голямо внимание трябва !!
но ти не си имала контакти , освен отдалеч , ясно е , иначе тази тема нямаше да я има ....

# 78
Извинете, ама това софиянци сте много "задръстени", меко казано. Не, че искам да обидя някой. Не съм срещала чак такова отношение, в нашата квартална градинка има всякакви деца, вкл. и ромчета, не съм срещала до там отвратително отношение. Поне не от "цяла тумба квартални майки". Ужас. В кой свят и в кой век живеят тия хора! #Crazy

# 79
Какви софиянци, ма госпожа. Те тез всичките са дошли от село и са станал много издигнати.  Сигурна съм, че по същия начин коментират на мьеко свекървите си. 

# 80
Не съм срещала чак такова отношение

Това написах в началото на темата.
Страшната поляризация и нежеланието за какъвто и да било контакт между етносите ги няма в по-малките населени места.
Трещерица, права си. Може би става наистина въпрос за модел на поведение при определен психологически профил. Само че той трудно избуява и намира място в истинският живот близо до хора от други етноси в малки общонстни групи. Там търпимостта е много по-висока.

# 81
Затова и партията на Волен се радва на успех, понеже омразата на расова основа е важен компонент от българската "култура".
Трагично е.
а Льо Пен какъв е  ?
и като сме расисти, защо нашите турци имат партия и са винаги в парламента и правителството ,
и Франция има 8 % араби и производни , защо не им даде да си направят партия и да влязат в парламента ?
Всъщност, ти ми доразви тезата, така че...закъснях. Laughing
Да прибавим в кюпа Германия, Белгия, Холандия....

Сисли-немой така си въртя очичките, ше изФръкнат от орбитките.

# 82
Като спомена Белгия, та се сетих - как така Брюксел от спокоен, тих, чист  град се превърна в кенеф. Сестра ми скоро ходи и каза - Сега разбрах защо символът им е пикаещото момче.

# 83
  • Кацнала на едно дърво.
Мен са ме гонили деца (3-4годишни) с камъни от една градинка в Борово. Мен и Големия трол, тогава на четири. Защото не ни познаваха, не сме от квартала им. Чужди сме. Децата не бяха циганчета. Родителите пък седяха в близката сладкарница и очевидно пет пари не даваха какво правят децата им.
Та така.
Хората са прости и все по-прости стават.
П.П. По ирония на съдбата, на няколко метра от тази градинка живее родната ми леля. А тяхната фамилна къща (вече само част от мястото) също е там от стотина години.  Laughing А аз съм играла много пъти из Борово като дете, но тогава никой не ме замерваше с камъни. Мда.

# 84
...българите са много, много расисти...
                           Категорично не съм  Stop. Нямам проблем с плащането на тока и майчинствата им (дори не искам да се цивилизоват), нямам проблеми да им помогна по някакъв начин или да им се усмихвам, да стана в гт от мястото си и прочие. Но колкото и да съм мазохист не обичам да ме мамят или крадат. Моята негативна реакция към конкретен обект е предизвикана от самият него. По същия начин, по който видях в квартала съпруг на съфорумка. Човекът е от друга раса, но аз го бях виждала на снимки тук и ги загледах с децата (да видя те ли са, не са ли... че съм убийствен нефизиономист  Blush). Човекът сигурно реши, че го гледам с нездраво любопитство и почти ме напсува  Tired. Аз пък спрях да му се усмихвам  Crossing Arms.

# 85
                           Категорично не съм  Stop. Нямам проблем с плащането на тока и майчинствата им (

Абсолютно съм съгласна. Но да ме кълне циганката, защото не искам да й купя чаршафите - не съм.
Обикновено тези, които защитават циганите, живеят в чужбина.  Явно при тях положението е друго.  Завиждам им.

# 86
  • София
Koгато 1 на 100 души е читав, за какви обобщения говорим въобще?  newsm78
Колкото до това, че Софиянци били най - нетолерантни, нормално е. В София са най - големите групи от неработещи нищо цигани. И аз съм виждала как по селата има и такива, които работят, ама пак преобладават тия, заради които хората не смеят една вила да построят.

# 87
...Турците пък са още по-обширна тема...
                          За мен турците са дори за предпочитане пред българите  Crazy. Предвид, че контактите ми с турци са колкото с цигани, мога да кажа следното: като цяло страхотни хора!

# 88
Не съм забелязала да се повдигат теми за турци, арменци, евреи, негри. Българинът може прекрасно да живее с тях.

# 89
Не съм забелязала да се повдигат теми за турци, арменци, евреи, негри. Българинът може прекрасно да живее с тях.

Именно. Ясна е и причината за липсата на недоволство към тези етноси.

Общи условия

Активация на акаунт