Нико и Бени още ги няма - Любители на котки - тема 39

• 38 592
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
Ех,Теди колко ще е хубаво да ти се сбъдне съня!
dessitto,Бекс сам влиза в коритото,даже се намества вътре когато къпя малката.

# 166
Дано, Герче ...
Снощи си лежах и гледах пода. Толкова пуст и празен, без размазани от лигня котаци по гръб с разкикерчени крачка ... милите ми, къде ли са сега.
А относно дискусията за 1 или 2 котки Simple Smile и преди съм казвала, не съм подстрекавала- две е много по- добре. И Нико беше един див и игрив  като малък, после като му подарихме Бени (плагиатствам от Делфи  Mr. Green ) и стана доста по- кротък и уравновесен. А и енергията си я изразходваха един с друг.
Сега нали има папагал у нас.. временно.... та и на него му е едно скучно да е сам. Пускам го вечер да си лети из къщи свободно, а той все след мене хвърка. Даже един път аз излизам от стаята и той литва, аз затварям вратата след мене като не бях видяла, че лети след мене и той се блъсна във вратата. Хем ми стана смешно, хем тъжно. Може би досега е живял с постоянна компания и сега по цял ден сам.... вечер като ме види само дето не идва да ми се умилква като котка.
Снощи му сложих една череша в клетката да си хапва пресен плод, той като все да я подритва, побутва, направо  на футбол го удари  hahaha а си бяхме легнали, но от тракане не може да се спи. Станах да я взема, той пък ме ухапа гадинката. Аз го заплаших, че ще стане на супа .... идилия ...

# 167
Теди  Joy  от къде тая неизчерпаема енергия и чуство за хумор...Възхищавам ти се, искам и аз да съм като теб  Hug
Аз вярвам , че Нико и Бени са добре. Където и да са, Бог и твоята любов бдят над тях.
Котето което отглеждам временно има глисти. Момичето което ми го даде не ми каза, че не е обезпаразитено вътрешно. На въпроса ми "Котето обезпаразитено ли е " отговори  с да. И аз не питах повече. И чак когато ветеринарката изрази съмнения че не е, и се обадих да я попитам и тя тогава се сети че всъщност само външно. Еми мили хора, снощи се прибрах и заварих апартамент поръсен с глисти, както и един висящ от дупето му  Close /моля да ме извинете за гнусното описание/ Хвана ме яд, почуствах се подведена, ако знаех че животното не е обезпаразитено нямаше да го взема в апартамент където все пак живее малко дете. Ветеринарят ме посъветва /човека видя че съм притеснена/ да си и го върна и хубаво да почистя. Това и ще направя. Не и стана никак приятно, но аз съм майка и не ми пука честно казано за нейните чуства. Дребната има навика да лази по земята и да си играе на куче, знам ли утре колко яйца може да погълне....Така или иначе гледах котето в най-тежките му дни, изправих го на крака и сега то е в отлично здраве. Водих го на втереинар и му купих тоалетна и храна. Повече не мога да направя. Сега ме чака яко чистене събота и неделя.....  ooooh! А гледката с глистите....няма да я забравя.... Sick

# 168
blizna4e, ауууу косата ми се изправи  #Crazy Разбир асе , че детето е по важно от всичко, ама как може такива хора...как може да не помислят  Shocked При положение че знае че го дава на място където има дете, поне да те беше информирала, за да можеш да вземеш мерки. А това което си видяла съм сигурна, че няма да можеш да го забравиш. Аз самата само го прочитам и ми е пред очите и също няма да го забравя. Ужасни хора, баси! Но милото животинче не е виновно  Sad Уффф. Много се радвам че все пак котарачето вече е добре, не са малко грижите които си му отделила. Дано му намерят нов дом, в който да се грижат така добреза него, както ти Hug
 Реших да не носим котето с нас...ще го оставя на баба ми да го гледа. Не ми се рискува да пътуваме на такъв дълъг път за първи път с котка и бебе... Убедена съм че все някой ще мряука или ще ревтуни....и без друго в къщи идилията е пълна вечер- котето като реши че иска при нас и се размяучи на вратата буди бебето и става еднаааааааааааа....после бебето се буди с рев и котето след него се размряуква....мисля да пропусна и удоволствието да се повтори по пътя, а и за животинчето ще е по- добре сякаш да си е в по- спокойна обстановка. Малко ще ми е тъжно за него...ама и то да си почине от малкия терорист  Mr. Green
 Та такааааа...след малко потегляме...няма да ви чета няколко дена, но ще съм с вас в молитвите да се намерят нико, бени и чудния черен котарак , който май още не е открит  Sad И повече никакви изчезнали котки. в понеделник да ме посрещнете с добри нови, ясноооо  Mr. Green Hug

# 169
  • На небето
Дано, Герче ...
Снощи си лежах и гледах пода. Толкова пуст и празен, без размазани от лигня котаци по гръб с разкикерчени крачка ... милите ми, къде ли са сега.
А относно дискусията за 1 или 2 котки Simple Smile и преди съм казвала, не съм подстрекавала- две е много по- добре. И Нико беше един див и игрив  като малък, после като му подарихме Бени (плагиатствам от Делфи  Mr. Green ) и стана доста по- кротък и уравновесен. А и енергията си я изразходваха един с друг.
Сега нали има папагал у нас.. временно.... та и на него му е едно скучно да е сам. Пускам го вечер да си лети из къщи свободно, а той все след мене хвърка. Даже един път аз излизам от стаята и той литва, аз затварям вратата след мене като не бях видяла, че лети след мене и той се блъсна във вратата. Хем ми стана смешно, хем тъжно. Може би досега е живял с постоянна компания и сега по цял ден сам.... вечер като ме види само дето не идва да ми се умилква като котка.
Снощи му сложих една череша в клетката да си хапва пресен плод, той като все да я подритва, побутва, направо  на футбол го удари  hahaha а си бяхме легнали, но от тракане не може да се спи. Станах да я взема, той пък ме ухапа гадинката. Аз го заплаших, че ще стане на супа .... идилия ...

Папагалчетата са социални животни и много страдат ако са сами. Повечето гледачи на папагали и в магазините дори препоръчват да се взимат по 2. Понеже започват да страдат, на някой започва да им пада перушината и умират. Ако не му намерите стопаните и решите да си го задържите е добре да му вземете другарче. Но ако ще е от друг пол там е малко по-сложно, ако не си хареса партньорката няма да имат и поколение. Общо взето грижата за птиците е малко по особена.

# 170
poem лек път! добре сте решили, и на себе си и на животинката сте спестили евентуален стрес.

Теди мила, ще се намерят! историята с папагалчето е толкова странна че няма как да не е добър знак, ще се намерят!

Дидитка съвета ти е страшен, и баща ми това разправя, ама още не сме се наканили, ще се обурдваме явно с водно пистолетче  Joy  че и нашите искат закуска рано ама са ни свикнали да е в 5 сутринта Mr. Green Иначеее, на дезодорат и кори от портокал не реагират, пробвала съм, а напоследък малката неблагодарна гадинка Бейкън, ако е сгафил и посегнеш да го плеснеш (леко го плесваме, колкото да разбере че е лошо, не е като да го бием нещо) и той се е научил да посяга да отвръща Rolling Eyes

# 171
  • София
Снощи сънувах, че мъжа е върнал Нико и Бени ...толкова реално беше, така се радвах и си ги гушках и мачках...
Дано!Искам да ти се сбъдне съня!Само той знаме къде са всъщност ТЕ!
ДАНОО!!

# 172
Лошото е , че и той  не знае.  Като оставиш едно коте на едно място, няма никаква гаранция, че след 2 седмици ще е още там.
Estell , и аз се притеснявам за пернатото .... то и ръси разни перушинки наоколо, д ане би да е признак, че му пада перушината? Сигурно е самотно  ... дали да не го дам на съседа, който има канарчета, там поне няма да е само  Thinking
макар че много ми се иска да го задържим.
poem , добре си решила! И без това котетата не обичат да пътуват. А с бебе и коте би станало ужасно изнервящо.
Аз съм пътувала с 2 деца, една баба и 2 котки  Joy 500км... шофирах...идеше ми да се гръмна по едно време. Децата все отваряха клетката и дърпаха котките (Нефертина и Нико) Котките врещят, децата и те, баба им врещи по тях от седялката до мен. По едно време Нико се изака на седялката отзад ... засмърдя ужасно...  а децата тъкмо бяха задрямали и беше настанал мир. Но мира не трая дълго .. спрях да чистя нааканото, децата се събудиха и пак лудница до дупка.
Но ясво не си бях взела забележка, защото няколко месеца по- късно предприех същото пътуване, само че с Нико и Бени вече. Нефертина си беше останала у нашите.

# 173
  • На небето
Ted_cat аз не разбирам много от пернати, въпреки, че като малка имах 3 папагала. Но имам приятели големи маниаци и от тях знам. Ако ръси малко перушина не е проблем, но ако е унило, има оголени места или само си скубе перушината (не чисти а скубе) това е признак за стрес. По добре е ако имаш възможност си го задръж то ти беше подарък от Бога, все пак дойде само и то в такъв момент. Да ти е утеха, а и то по думите ти е много общително и е превързано към теб, въпреки, че те са предпазливи и страхливи животинки и това рядко се среща. Но ако го задържиш вземи му другарче.

# 174
Оня ден гледах на баба папагалчето само, тъкмо се засилих да купувам другарче, когато ме светнаха, че то вече е имало, ама го е убило  Shocked  Та си живее само от отдавна -  зависи от пилето, явно  Peace

# 175
Ей, как така ще го убие бе...  не го знам това моето кво ще се окаже.  Перата засега не му падат драстично,  но то едва от седмица е у нас. И скучно ще му е само през деня, вечер му е добре. А като си дойдат децата  от внимание няма да се оттърве.
То ако зависеше от мен, бих взела още днес още едно папагалче, но мъжа не е решил дали да го задържим... и да не стане като с Нико и Бени - всеки ден ми казваше да ги подаря на някой, да не ги изхвърли, или поне единия да оставя само... аз си знаех моето и накрая .....
Та сега искам изрично да е казал, че е съгласен да го гледаме и да му вземем дружка.
А интересно ще се получи като се върне Нико ... той колко ли ще се зарадва на пернатото  Grinning

# 176
  • Варна
Кръстихме котето Моджо Джоджо.Обаче Моджо има рядко щастие какво се прави в такава ситуация?"Окъпахме" го с мокри кърпички гледах му акото май нямаше глисти-забравих да попитам дали са ги обеспаразитявали но едва ли...всяко  бебе ли има глисти?То милото от сутринта до сега се изпиша и изака един път нормално ли е?И аз го слагам в тоалетната...само не се сеща сякаш и само мяка.

# 177
Отдавна не сме се отчитали тук. Ето я Маца:

Я, прозорче.....

Горещо е.....

Раят на Маца....

# 178
  • In a surreal moment!
Тед - много мила случка с папугайчето!!! Моето Цветенце, преди много години имаха едно малко зелено папагалче, от най-обикновените. Дядо и беше болени  по цял ден си лежеше сам в стаята с клетката. От скука го беше научил да си казва името - Коко, да свирка каквото му изсвиркаш ....Голям сладур беше Коко. Живя много след стопанина си и ни забавляваше с разни номера. Уж малък , пък повтаряше като говорящ папагал. Цветето го беше окъпала с олио, малка беше и в период на бели. Приятелката ми го къпа, три, душица не му беше останала, ама оживя и си почина на преклонна възраст. Беше ми страхотен приятел на терасата за пушене....Коко...как се подсетих за него....

Много ми е гузно...хем криво ,хем уплашено....Онзи ден пред вратата имаше смок. Маша и Боби го бяха обкръжили и той се чудеше от къде да се измъкне. Разпищях се , мъжо скочи и го хлопна по главицата....Така жално се изпружи....много се разстроих...горкото животинче...ама като изпитваме истеричен страх от змии....
Вярвайте, за 20г живот в тази къща, за първи път виждам змия директно пред вратата. Все са ми се карали и баба му и майка му...да не държа отворена външната врата, че бабата е намирала змия в столовата , ама аз....заради котките и заради кучетата преди....
Горкото смокче...много ми е гузно , че го убихме....

Последна редакция: пт, 25 юни 2010, 20:24 от Токачка

# 179
И аз скоро не се бях отчитала...

Но да се похваля. Сода се примири с навлека и вече не е в депресия. Станала е дебела и с козинка като коприна - гладка, лъскава и мноооого приятна за пипане.
Сега двете се гонят. Сода се опитва да покаже на Малкото Маци (още не сме постигнали консенсус за име), че е титуляр, ама малката не се дава хич - гегерчи се и посяга на как си... сладка картинка са. Сода вече идва доброволно при мен да се гуши и вече мърка по-силно. Мъника е голям сладур, но няма страх от нищо. Вече и Мо не го е страх от Малкото Маци и иска да я жняви, но не нея не й харесва.
Мъжо разказва, че снощи като съм заспала в къщи е имало котешка гонитба.
И сега най-важното. Сода иска да спи при мен, но аз гуша мъника до тялото ми. През нощта и Сода искаше там, но несмееше заради Малкото Маци. Накрая като ми писна да ме буди и да се чуди къде да легне свих мъника и направих място за Сода... спаха така няколко часа без да се дразнят.
А аз съм неописуемо щастлива...

Общи условия

Активация на акаунт