Нико и Бени още ги няма - Любители на котки - тема 39

• 38 546
  • 743
  •   1
Отговори
# 285
  • Плевен
Здравейте искам да ви питам мъжко или женско коте може ли да се кастрира ,както го правят при кучетата ? Питам защото едно мъниче чака да стане на 40 дни и майка ми да го вземе...но не искаме при разгонване да го тъпчем с хапчета,та питам има ли алтернатива.Благодаря.  bouquet

# 286
  • София
Здравейте искам да ви питам мъжко или женско коте може ли да се кастрира ,както го правят при кучетата ? Питам защото едно мъниче чака да стане на 40 дни и майка ми да го вземе...но не искаме при разгонване да го тъпчем с хапчета,та питам има ли алтернатива.Благодаря.  bouquet

havaiskoto_dupe Разбира се че може  Wink Има доста маци тук които са кастрирани и мъжки и женски. Но нямам идея колко най-рано може да го направите  Thinking. Моя мъжкар единия е кастриран преди близо месец.

# 287
  • София
Здравейте искам да ви питам мъжко или женско коте може ли да се кастрира ,както го правят при кучетата ? Питам защото едно мъниче чака да стане на 40 дни и майка ми да го вземе...но не искаме при разгонване да го тъпчем с хапчета,та питам има ли алтернатива.Благодаря.  bouquet

Няма проблем, дори е препоръчително. Добре е това да стане когато достигне полова зрялост, за да не му се наруши развитието, но някои ги кастрират и като малки.

Трейси, аз никога не съм давала масло като да се наяде, но тъй като е нахален и "помага" при готвене, си проси. Давам по 2-3 "гранулки"  Grinning, т.е. 2-3 кубчета с големина на гранули. Все пак е 6 кг котарак. За теб това количество ще е много.

# 288
  • Плевен
Ох идеално ,благодаря ви.Тя ще пита ветеринар,предполагам с него ще се посъветва.  bouquet

# 289
Аааа аз не съм му дала цялата бучка  Mr. Green Съвсем малко парченце  Crazy

А за кастрация ветеринара ми каза след 4 месец, натам  Peace Те кога стигат полова зрялост, защото Мако не бях го кастрирала и не знам  Confused

# 290
  • София
Трейси, към 10-я месец, така поне четох  Peace

# 291
Трейси, към 10-я месец, така поне четох  Peace

Значи да спра да го заплашвам, има доста време, ще спре да ме взима на сериозно...  Crossing Arms

# 292
  • София
Те кога стигат полова зрялост, защото Мако не бях го кастрирала и не знам  Confused

Моите започнаха да маркират територия на 7-8 месеца и почти веднага им записах час при ветеринаря, че не се търпеше да пера дюшеци през март  Laughing. И двамата са улични превъзходни. При персийците и др.породисти котки, май по-късно идва този момент.

# 293
Малкия го кастрирахме на 6 месеца, още не беше започнал да маркира, но пък беше започнал да преследва сестра си с не-съвсем братски намерения ooooh!
Мишо и той е бил там някъде, може би малко по-голям- нямаше под ръка сестра, но маркираше яко.
Ветеринарят ми каза, че от 6 мес. до годинка е най-добрият период- ако се забави кастрацията, могат да продължат да маркират, защото им остава навик.

# 294
  • Sofia
Моя току що повърна....незнам защо. Купих му уискас за малки котета-сух и консерва, яде от сухата храна и повърна. Вие с какво си храните котетата? Нещо по-специално трябва ли да му давам? А колко често ги храните и по колко?  Tired

# 295
Защо така с Уискас? Thinking
Едва ли е от храната, аз на моята й давам Уискъс Джуниър, на пакетчета, обожава го, не съм имала проблеми. Rolling Eyes

# 296
Моя току що повърна....незнам защо. Купих му уискас за малки котета-сух и консерва, яде от сухата храна и повърна. Вие с какво си храните котетата? Нещо по-специално трябва ли да му давам? А колко често ги храните и по колко?  Tired

Може точно на него да не му понася тази храна, явно за всяка котка любимата храна е различна, може да е най-евтината, пък скъпата да не й понася, може и просто така да е било... и Заки повръща преди няколко дена, но го отдадох на консервата, че беше АРО - само такава имаше, смених я - няма проблеми  Naughty Но на съседката само такива яде... мръщи се оня ден на Фрискас... котешки капризи  Laughing

# 297
  • Варна
А възможно е и просто да се е натъпкало с гранули без да ги дъвче и в такива случаи повръщането не закъснява. Давай му по мъничко и по-начесто.
Аз миналата седмица паднах с Кетя Crazy Купих и половин кило сравнително висок клас храна - 8 лева килограма. Освен това взех половин колограм Дарлинг (цена 3,70) за един котарак на работата на мъжа ми. И нашето кебапче като взе да се муси и чуди на неговата си храна - души и врътва дупето ooooh! В чудо се видях. По едно време наръсих отгоре малко гранулки от евтините - нашето отиде и взе да хрупа Laughing Та поделихме по братски евтина и скъпа храна между Кетя и Ахилчо (въпросния котарак) Mr. Green

# 298
Таня спомена консерва с риба, та се сетих какво патих снощи.
Гледаме си пред блока един черно-бял красавец, споменавала съм ви. Снощи се прибирам и установих, че за Магаринчо /хрантутника/, така го кръстиха децата  Crazy, няма нищо. А сега де! Домързя ме да се ходя до магазина и му отворих една останала, незнайно от къде, консерва копърка в собствен сос, с малко хлябче- наш Магаринчо си облиза лапите.
Добре, обаче изхвърлих празната консерва в нашия кош. В един момент чух ужасен трясък- Нестор съборил коша, клошара му с клошар и с Мишо пощръклели ближат празната консерва  Shocked Ще рече човек, че гладни ги държа, на собствените си гранули вечно се мусят, пък са клас над класовете, за изтънчени котараци с капризни стомахчета и чревца, като тях  Crazy Mr. Green
Това е то- плебейската кръв- дай му черен хайвер, ако щеш, то си иска копърката, по възможност извадена от боклука  Crossing Arms

# 299
Така е, всяка котка с вкуса си... Laughing

Чара я хранех с гранули 12 лева килото, в последно време не иска да ги пипне, бяха й втръснали, да видите сега с 6 разновидности в гранулите как всяко хранене е с облизване на купичката. Laughing
Купувам й една немска марка котешки храни, в кутийка, забравих й името, пусти немски език не ми е сила Laughing, обича и с говеждо, и със заешко, и сьомга, и пилешко - В-С-И-Ч-К-О, толкова вкусно мирише, че ми иде аз да си кусна да го пробвам... Crazy Blush

Общи условия

Активация на акаунт