Знаете ли, че?

• 56 436
  • 587
  •   1
Отговори
# 255
Знаете ли , че целунатата от Енрике Иглесиас Ралица още е в шок, и ми се струва, че така ще си остане. http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=627626

# 256
, и ми се струва, че така ще си остане.

Joy Joy

току що я гледах по тв-то. така си е

# 257
Знаете ли произхода на израза "куче марка" ?
http://mila.izkustvo.net/%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B0/

Simple Smile

# 258

Това не го знаех, и винаги съм се чудела откъде идва израза. Но не ми стана ясно как се е стигнало от грамофоните до сегашното значение на "стока с неясен произход"?

# 259

Чудомир има един разказ ''Търговец'' и там се споменава грамофон ''Куче'' марка.
http://chitanka.info/lib/text/14483/0/naked=1

# 260
Човекът е единствения представител на животинския свят, способен да нарисува права линия.

Научното название на пъпа е "умбиликус".

Общото тегло на бактериите, обитаващи човешкия организъм, е около 2 килограма.

В момента на раждането в мозъка на новороденото вече съществуват 14 000 000 000 нервни клетки и броят им до самата смърт на човек не се увеличава. Hапротив, след 25-годишна възраст броят им намалява със 100 000 всеки ден. За 1 минута, отделена за прочитането на 1 страница от книга, умират около 70 клетки. След 40-годишна възраст деградацията на мозъка се ускорява рязко, а след 50 - невроните (нервните клетки) започват да изсъхват и намаляват обема на мозъка.

Кихането с отворени очи е невъзможно.

Най-силния мускул в тялото на човека е езика.

АКо храната не е примесена със слюнка тя няма никакъв вкус.

Лимоните съдържат повече захар отколкото ягодите.

Единствената храна, която никога не се разваля е медът.

J е единствената латинска буква, която липсва в периодичната таблица

Знаете ли защо мокрите тъкани изглеждат по-тъмни? Защото водата отразява светлината и тя се разпръсква неравномерно наоколо и по този начин до очите ни достига по-малко светлина, което и кара тъканите в които се отразява да изглеждат по-тъмни.

Последна редакция: сб, 02 окт 2010, 19:21 от JOSEPHINE

# 261
Цитат
J е единствената латинска буква, която липсва в периодичната таблица

J не беше ли на Желязото ?  Embarassed

# 262
Fе е желязо, ако не се лъжа  Thinking

# 263
  • София
Желязото е Fe. Писали сме едновременно  Simple Smile

# 264
Верно , много съм зле  Crazy

И да не е офф:

99-та страница е най-интересна в книгата

Ако искате да разберете дали една книга е добра, просто прочетете страница номер 99

Качеството на една книга личи на 99 страница, твърди британският автор Форд Мадокс.
Според любопитната теория на Мадокс, ако се чудите дали книгата е хубава, достатъчно е само да отворите на 99 страница и ще разберете. "Отворете на 99 страница и прочетете", посъветва авторът.
Принципът на нелинейнo четене също е начин да се пишат романи, но никога не е бил приеман като метод за анализ или литературна критика.
Специалистите препоръчват да тествате някоя книга, която вече сте прочели и да проверите дали теорията е вярна.

П.П. В момента нямам книга под ръка, ще ми бъде интересно някои от вас да пробват и да споделят има ли нещо вярно Simple Smile

# 265
ЕГИПЕТ светът на фараоните. На стр 99 Живите портрети на частната пластика. Има две снимки на двойки, мъж и жена. Жената е прегърнала мъжа през кръста, малко по-нагоре. Много са красиви, но те в цялата книга са красиви. В смисъл, нищо по-различно. В цялата книга са около 1000 фотографии. Неща, за чието съществуване не съм подозирал.

# 266
Хартия, изрязана на квадрат, не може да бъда сгъната повече от 7 пъти на половина, независимо от дебелината й.

За всяка минута, в която вратата на фризера е отворена, са необходими 3 минути, след затварянето и, за постигане на зададената на фризера температура.

Зъбът е единствения орган от човешкия организъм, който не се самовъзстановява

Не е възможно да се гъделичкате сами. Малкият мозък, предупреждава, останалата част от мозъка, че ще се гъделичкате. Тъй като мозъкът ви знае това, той игнорира полученото усещане.

Женската гърда изминава 84 метра (в движение нагоре-надолу) при 1 км. джогинг  - хахаха това ме разби , не знам как са го измерили, но е  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Седем от десет държат носа си вдясно при целувка

Най - пpостия способ да различиш животното вегетаpианец от хищника - при хищника очите са pазположени отпред, за да вижда жеpтвата, а при вегетаpианците от двете страни на главата, за да виждат вpага.

Защо кафявите яйца са по-скъпи от белите?
Защото ги снасят по-големи кокошки, които ядат повече и разходите за тяхното отглеждане са по-големи.

Защо копчетата на мъжките дрехи са поставени отдясно, а на дамските – от лявата страна? И това при условие, че 90% от хората си служат основно с дясната ръка. Разрешаването на загадката се крие във времето, когато са били изобретени копчетата.
През 17-и век само богатите са си позволявали дрехи, които се закопчават по този начин. Заможните мъже са се обличали сами и за това копчетата са поставени от удобната за тях дясна страна. През тази епоха богатите дами са имали прислужници, които са им помагали да се облекат. Затова копчетата са били поставяни вляво, за да улесняват помощниците. В наши дни много малко жени имат прислужници и е въпрос на време модната индустрия да реши да обърне местата на копчетата върху женските дрехи.

Защо резервоарите за гориво на някои автомобили са от лявата страна, а на други от дясната? Причината е, че колонките за зареждане на гориво имат възможност да работят от двете страни и ако автомобилите имаха резервоари от една и съща страна, шофьорите биха чакали на два пъти по-дълги опашки.

Защо лицата на хората върху монети са в профил, а на банкноти в анфас? Целта е да бъдат затруднени фалшификаторите, които винаги се стремят да копират банкноти с по-едри номинали. Качеството на отпечатване върху хартията позволява да бъдат поставяни по-трудни за фалшифициране елементи.

# 267
Супер интересна тема.
А аз мога да се самогъделичкам Sunglasses

# 268
  • Lost in a fairytale ...
Супер интересна тема.
А аз мога да се самогъделичкам Sunglasses

Хаха, аз също, снощи го открих  Mr. Green Laughing

# 269
  • София
Ако сплетете пръстите на ръцете си, този палец който е отгоре показва дали сте десничари или левичари.
Същото важи и ако си набележите с показалец някаква цел и затваряйки едно по едно дясно и ляво око, това око което е по-близо до целта показва дали сте десничари или не.
Аз съм левичар по всички тестове, а всъщност не съм  Crazy   

Общи условия

Активация на акаунт