Знаете ли, че?

• 56 435
  • 587
  •   1
Отговори
# 525
Знаете, ли че:
Цитат
45% от американците не знаят, че Слънцето е звезда.
Това не мога да го повярвам Thinking

Аз не се изненадвам. Голяма част от тях са доста ограничени и с ниска обща култура...

Понеже всичките седем милиона българи пращят от обща култура, нали. Много ми е интересно каква ще е статистиката за България. Не забравяйте хилядите чалгари и простаци, дето и името си не могат да напишат, хората по селата дето нямат достъп до добро образование, циганите, новите поколения дето книга не подхващат, и т.н. Дори и уж "образовани" българи познавам, които мислят че Африка е държава. Дали ще ги докараме до 45% и тях? Най-вероятно да. Не сме цъфнали и вързали и ние, че да се величаем пред американците.

# 526
Оууу, айде малко по-спокойно  Stop
Това са наблюденията и мнението ми. Не съм сравнявала американци и българи и нямам намерение да го правя.
Съжалявам за теб, но аз не познавам "уж образовани българи, които мислят, че Африка е държава".

# 527
Абе оня ден арестуваха един англичанин педофил овчар в България, ама нали е поданик на Кралицата, няма тема в клюкарника http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=734753 Самата интелигентност`

# 528
# 529
Абе държава, която е забранила еволюцията да се споменава в учебниците, хич не ми я хвалете, че създава мислещи хора! Naughty

http://en.wikipedia.org/wiki/Creationism - Re-emergence in the United States

# 530
# 531
Абе държава, която е забранила еволюцията да се споменава в учебниците, хич не ми я хвалете, че създава мислещи хора! Naughty

http://en.wikipedia.org/wiki/Creationism - Re-emergence in the United States

Ти въобще гледаш ли какво четеш? Няколко религиозни общности решили да се наложат в учебниците преди няколко десетилетия, което бива последвано от няколко съдебни дела за възпирането им. Към днешна дата еволюцията си присъства където й е мястото в учебниците, единствено няколко щата (от 50!) все още се напъват да се наложат, но безуспешно.

Ако ще базираме интелектуалното ниво на една държава от стотици милиони души само по някакво екстремно малцинство (каквото са откачените евангелисти), то тогава по същия начин можем да заключим, че българите са "мислещи" хора които вярват в черни магии, врачки и ангели. Поогледайте се само във форумите на бг-мама, и вижте колко "мислещи" хора тук отричат еволюцията и се кълнат в какви ли не простотии. Всяка държава си има определен брой луди. Единствената разлика между американските и българските такива е, че американските са организирани и успяват да си извоюват повече публичност.

# 532
Като заговорихте за бикини - знаете ли че името идва от названието на атола Бикини в Тихия океан, където са извършени множество опити с атомни бомби. Защо дизайнерът така е решил да се казва този вид бански и каква е връзката на атомните бомби и банските обаче не е ясно... newsm78

Той го кръстил “бикини” на името на атола Бикини в южната част на Тихия океан, където американцитке извършват първите опити с атомно оръжие през лятото на 1946 г. Името било избрано неслучайно – Реар бил убеден, че бикините ще предизвикат истински “бум” в модата.

# 533
# 534
Дидитка, да не забравяме какво е официалното мото на най-голямата държава в света и с най-много претенции! - http://en.wikipedia.org/wiki/In_God_We_Trust Спирам да спамя темата, ако искаш отвори друга тема, в която да хвалим американците какви са велики. Simple Smile

# 535
най-голямата държава в света
По какви критерии (измерими) САЩ да е най-голямата държава в света? newsm78

# 536
Ти сега от небето ли падаш или да? Laughing Ами един малък пример - виж, че там не успяха да си овладеят лошите кредити за картонените си къщи и се омаза финансовия небосклон на планетата, така че явно имат/оказват голямо влияние навсякъде по света.
Иначе в конкретното изречение съм го написала с лека присмешка, ама явно не става ясно. Tired

# 537
Телефонният код на Антарктида е -672.

Ноктите на ръцете растат 5 пъти по-бързо от тези на краката

Единствено маймуните, делфините и човекът могат да разпознаят себе си в огледало.

Едното око на делфините е отворено докато те спят.

В САЩ Коледа става национален празник през 1890г.

Първият домашен телевизор е демонстриран през 1928г., а големината на екрана е 3 на 4 инча.

Пласмасовият край на връзката за обувки се нарича аглет.

Супермен се появява за пръв път в екшън комикс през 1938г.

Слюнката на човек може да достигне скорост до 170км/ч.

В Австралия е незаконно да се носят розови панталони в неделя следобед.

Последното място на Земята, където се празнува Нова година са островите Самоа в Тихия океан.

Носът и ушите растат през целия живот.

Страхът от алкохол се нарича метифобия.

Всеки месец на планетата по 2500 новородени бебета биват изпускани на земята.

J е единствената латинска буква, която липсва в периодичната таблица.

Мравките се протягат всяка сутрин, щом се събудят.

Хората, убивани най-често при банкови обири, са самите крадци.

Фамилията на единствения член на ZZ Top без брада е Биърд (от англ.-брада).

Най-много пъти Евровизия е печелена от Ирландия-7.

През XVII в. момичетата са варели яйца и са ги слагали под възглавницата си в нощта на 13-ти срещу 14-ти февруари. Те са вярвали, че по този начин ще им се присъни любимия човек.

Източник:http://sisko871.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/06/30/fakticheski.570083

# 538
# 539

В Австралия е незаконно да се носят розови панталони в неделя следобед.

Пълни глупости!

Носът и ушите растат през целия живот.

За съжаление е вярно Sad

Всеки месец на планетата по 2500 новородени бебета биват изпускани на земята.

Още една глупост.

Мравките се протягат всяка сутрин, щом се събудят.

Thinking

Нищо лично към VAVA. Просто не се стърпях  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт