Отчетна - СМГ резултати 5 клас

• 40 483
  • 347
  •   1
Отговори
# 135

Jim4o,
инфото за сина на г-жа Тодорова проверено ли е или е слух, догадка? Много е важно да знаем преди утре.
Предварително благодаря!

Едно време децата на учители влизаха без изпит в даденото училище. Това се прави нарочно - хем някакъв бонус, хем да се избегне конфликт на интереси. Дали и тук не е така? Тогава няма да има смисъл да се правят фалшификации.

# 136
  • София
До всички които пишат без да се замислят. Говоря за моят племенник, който положи много усилия за да учи в СМГ. Казва се Владислав Манолев и е в черният списък на popnroll. Но ако проверите внимателно той се класира и в двата списъка. За това за сега учтиво моля да се махне от този списък!
Синът ми положи също много усилия, в първия беше приет, а във втория го няма. Какво да си мисля сега? За техническа грешка при оценяването или за връзкарщина и парашутисти?

Как така, всичките на които са им коригирани резултатите са коригирани на точно до 32 точки ? Защо няма коригирани на 33 или 34 ? При толкова много корекции нямаше ли да е по-естествено да има и 33, 34, че и повече ?  Не ти ли намирисва на нагласена работата, а ?

# 137
Здравейте отново. След като прегледах внимателно файловете, които ми изпратиха "колеги" по СМГ установявам, че синът ми на първия файл има 29 точки, а на вторият се появява с 30 точки. Смятам, че няма нужда да казвам че нямам пръст в повишаването на резултата му и за мен самата е загадка какви са тези "размествания". Но при всички случай трябва да излязат с много издържано обяснение, за да позамият резила си.

# 138
  • София

Jim4o,
инфото за сина на г-жа Тодорова проверено ли е или е слух, догадка? Много е важно да знаем преди утре.
Предварително благодаря!

Едно време децата на учители влизаха без изпит в даденото училище. Това се прави нарочно - хем някакъв бонус, хем да се избегне конфликт на интереси. Дали и тук не е така? Тогава няма да има смисъл да се правят фалшификации.

Според мен дори да не е регламентирано това правило се прави на практика. Например, миналата година с 16 т. е приета дъщерята на Ивайло Кортезов.

# 139
.

Последна редакция: пн, 21 юни 2010, 20:50 от Nara

# 140
  • София

Jim4o,
Предварително благодаря!

Според мен дори да не е регламентирано това правило се прави на практика. Например, миналата година с 16 т. е приета дъщерята на Ивайло Кортезов.
Нямам нищо против децата на учителите, но е хубаво и да ни кажат, че има такова правило.
Нека да се приемат, но извън бройката определена за прием. Без да ощетява други деца.

Последна редакция: пн, 21 юни 2010, 18:41 от bobystoi

# 141
Някой е пуснал тема и в "истинския" форум - "Деца в училищна възраст". Темата е започната със сериозна статистика и се надявам да не я заключат. Мисля, че такъв гаф не заслужава да се обсъжда при бременните майки.

# 142
Аз също не знам,защо е завишен резултата на сина ми .Но ми е обидно да го смятат за връзкар и парашутист,само защото е имал "късмета"да му променят резултата.Трето място на "Черноризец Храбър",резултати от пробни(с изкл.на един),според които е вътре,приет на 10 място в ПМГ Благоевград,са все резултати,с които се гордея.И ако наистина има манипулации,то моето семейство няма нищо общо.

Последна редакция: пн, 21 юни 2010, 19:24 от еli

# 143
До всички които пишат без да се замислят. Говоря за моят племенник, който положи много усилия за да учи в СМГ. Казва се Владислав Манолев и е в черният списък на popnroll. Но ако проверите внимателно той се класира и в двата списъка. За това за сега учтиво моля да се махне от този списък!
Вижте, това не е "черният списък"  за някаква доказана злоупотреба.
Просто показва имената на децата с различен брой точки във файловете.

Затова няма да махна ничие име, а и вече всички могат да видят  сами разликите.
И ако обичате, не ми пращайте заплахи на лични. Simple Smile

# 144
Първо не съм отправял заплахи. Съжалявам ако сте го разбрали така и се извинявам пред всички. Второ променените резултати са 28 а не 20. Трето не е коректно да се пишат имената на децата а е достатъчно само номерата.

# 145
Здравейте,
Много се радвам, че се включвате тук. Племеникът Ви очевидно е положил усилия, тъй като е постигнал нелош резултат: в общия списък - 31т, а в класирането 32. респект и пред успехите му, ние можем да се похвалим с подобни. Но тук идва реч за друго. Оценката на двете последни задачи в единия списък е 8 и 4, а в класирането 8 и 5. Ако няма манипулация и намеса, моля, проверете работата му, снимайте я и ни я покажете - как е оценена?
Напомням, че и двата списъка са в един файл, публикуван на сайта на СМГ. Аз лично, много мисля преди да говоря и просто искам да знам, защо вашия племеник с 31 точки е приет, а моя син и още 15-20 деца с 31 т. не са приети? И ако е техническа грешка как с база 14, 15, 25 и 31 т. (най-честия случай) грешката завършва винаги на 32т. и винаги с промяна на една от двете последни задачи? Ако получа логичен отговор на тези въпроси, ще се успокоя.
Еli, Ако нямате нищо общо ни помогнете да открием истината.
п.п. най-неприятно в цялата работа е, че поразията винаги е върху децата, тези, които се мислят за измамени, тези, които ще се чудят защо са облагодеталствани и някои, които ще си помислят, че за тях са позволени повече неща, от колкото на други.

Последна редакция: пн, 21 юни 2010, 18:33 от Na_Vesi_Pateto

# 146
  • София и там където не се пуши
Деца, които са участвували на състезания и класирали се имат превилегии, но не от едно състезание, да се е класирал, а се гледат точките от няколко. Не зная точно наредбата на СМГ.

# 147
Аз, за кой ли път вече казвам - без емоциите на родител, чиито деца остават заради 1 или 2 точки навън, се опитвам да разсъждавам логично защо е направено всичко това.

И стигам до две логични обяснения: някои деца, като тези, които са били с много по-малко точки от 32, са бонифицирани по причини, различни от техните математически успехи.

Други - Ели, може би такъв е случаят с твоето момче, може би точно, защото са показали големи успехи на предишни състезания, преподавателите ги познават и знаят възможностите им, са решили да не ги изхвърлят от списъка, вкарвайки връзкарите. Твоето момче е щяло да бъде прието с 31 точки при истинско и честно класиране. При машинацията, която са направили обаче, то остава извън борда. И тук нечия преподавателска съвест се е включила и то попада заслужено в списъка на приетите. Проблемът обаче е, че незаслужено други деца, които би трябвало да бъдат приети, са оставени извън списъка.

# 148
Намеса няма, който не вярва си е негов проблем. Аз също не разбирам какво става и ще проверя непременно работата на племенника ми. По принцип работата се проверява от двама преподавате ли. Може би от там идва някакво разминаване. Но се ядосах от факта, че се споменават имената на децата и за това се регистрирах в този форум. Извинявам се отново ако съм бил груб към някой във форума!

# 149
Аз, за кой ли път вече казвам - без емоциите на родител, чиито деца остават заради 1 или 2 точки навън, се опитвам да разсъждавам логично защо е направено всичко това.

И стигам до две логични обяснения: някои деца, като тези, които са били с много по-малко точки от 32, са бонифицирани по причини, различни от техните математически успехи.

Други - Ели, може би такъв е случаят с твоето момче, може би точно, защото са показали големи успехи на предишни състезания, преподавателите ги познават и знаят възможностите им, са решили да не ги изхвърлят от списъка, вкарвайки връзкарите. Твоето момче е щяло да бъде прието с 31 точки при истинско и честно класиране. При машинацията, която са направили обаче, то остава извън борда. И тук нечия преподавателска съвест се е включила и то попада заслужено в списъка на приетите. Проблемът обаче е, че незаслужено други деца, които би трябвало да бъдат приети, са оставени извън списъка.

Нашия също го познават, от курсовете е, явява се на всяко едно състезание и с изключение на кенгурото - 55% има  добри резултата СМТ - 25 , място, Олимпиада втори кръг и т.н. и т.н. На всеки пробен изпит е в поне в топ 50, с малко изключение и т.н. Но е несериозно по този начин да се класират. Има регламент, задачи, отговори, математика е в крайна сметка.

Общи условия

Активация на акаунт