Пердета - 7

• 198 404
  • 843
  •   1
Отговори
# 525
Ролото поне е от плат някакъв, а плисето - по-скоро от пластмаса...За мен първите са по-добри за вкъщи.

# 526
  • Ямбол
viliko, имаш ли повече инфо за тези пердета от последната снимка, изглеждат като японска стена?
Аз съм доста объркана, още се чудя дали щори или пердета също и за цвета, но още не  сме до тях, по нататък ще пусна снимки да помагате

# 527
Ами...не точно. Японската стена си имат специални водачи, това е просто двоен тръбен корниз с ушити платна. В Бриколаж продават такива - отгоре и отдолу се слага по един опъвач - да държи парчет оплат така опънато. Не видях цените, ходих тая събота, но ми се върти в главата нещо като 6-7лв на метър - някой тук го беше споменал. Но е красиво, нали?
Иначе японската стена са доста скъпи, те са ето така

# 528
  • Ямбол
ох, много е красиво а и тази комбинация би стояла чудесно в моята дневна, от къде е снимката? Мислите ли, че ще е практично, единствено ме спира това, че няма вариант да са вдигнати нагоре да речем или да са прибрани като перде.

# 529
Значи...слагаш корниз с държина, която да излиза отрамката на прозореца около 40см. Парчетата плат ги правиш не повече от 50см, така като ги придърпаш към края - ще типокриват неповече от 10тина см и готово  Laughing

Моята дограма не е красива, дървена е, от преди 10тина години, но не е така красива, че да оставя да се вижда и само това ме спира да го направя, иначе от няколко теми насам се пъча, че ще си го направя, ама все не събираме пари за смяна, пък и дървеното си е дървено...та не знам...

# 530
  • София
Каква е най-ниската цена за тафта, която сте виждали по магазините?
Имам чувството, че тафтата е една и съща, а само цените са им различни. От 20 до 46лв. Нормална ли е такава разлика?  newsm78

# 531
Не мога да ти отговоря. Тафта го дават едно като плюш, после едно лъскаво - което в магазините на Екзарха го има по 6лв метъра, щампованко, после едно матово също...

# 532
  • София
Тафтата е коприна и синтетика. Смес  Peace
Скъп плат е. Цените са от 40 до сигурно 100 лв на метър в магазините за пердета.
Цени от 5-6 лв на метър излизат в килограма на Бр. Миладинови.

# 533
Неееее, аз имах предвид, че това, което на места виждам за тафта от сорта на 25-30лв - в онези магазини - има на вид същия заместител - плат по 5-6лв  Wink
Иначе...казах, не знам точно.

# 534
  • София
  Само да се запиша за темата.
  Започвам да чета, за да влезна изобщо малко в час с пердетата. Досега съм влизала само в два магазина за пердета в квартала, но продавачките бяха крайно неучтиви.
  Дограмата ми е дървена нова и ми се иска и корнизита да са подходящи. Евентуално бих искала и тънко и дебело перде, може ли на дървен корниз да стане? Нали има все още пердета от естествени материали, защото в последният магазин за пердета ми заяви, че нямало такова нещо... вече, което не ми се вярва.

# 535
В моята кухня е по същия начин и стои много добре. Трябва обаче добре да подберете цветовете.

# 536
Записвам се и аз в 7ма тема, въпреки че по четене съм още в средата на 2ра  Embarassed

Търся решение за такъв прозорец  за хола, ако някой може да помогне Hug

# 537
  Само да се запиша за темата.
  Започвам да чета, за да влезна изобщо малко в час с пердетата. Досега съм влизала само в два магазина за пердета в квартала, но продавачките бяха крайно неучтиви.
  Дограмата ми е дървена нова и ми се иска и корнизита да са подходящи. Евентуално бих искала и тънко и дебело перде, може ли на дървен корниз да стане? Нали има все още пердета от естествени материали, защото в последният магазин за пердета ми заяви, че нямало такова нещо... вече, което не ми се вярва.
моята дограма също е дървен стъклопакет, но се отказах от дървени корнизи и сложих метални.не мисля, че като дограмата е от дърво икорнизите трябва да са.даже така с металните ми харесва повече- в къщата ми има и дърво и метал и камък. от дървените се отказах,за да не провиснат след време9сега материала, който се продава е некачествен).
http://joy4j.snimka.bg/family/k-shta-kuhnya-hol.310761.17302269

корнизите са на гардения, имат сребристи и златисти.

# 538
моята дограма също е дървен стъклопакет, но се отказах от дървени корнизи и сложих метални.

joy4j, напиши, моля те, какви са щорите и откъде са. Хареса ми кухнята ти! Peace  bouquet

# 539
  • София
joy4j благодаря ти много за идеята. Всъщност дръжките на отваряемите прозорци на дограмата са златисти, така че златисти метални корнизи ми звучи много добре  Hug
П.П разгледах ти и останалите снимки. Някога си бях харесала твоята кухня и мислех да си поръчвам от същото място.

Общи условия

Активация на акаунт