Пердета - 7

• 198 383
  • 843
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Зависи от плата на дебелото. В спалнята вкъщи купих двоен плат, в последствие, понеже плата е фигурален - се оказа - че за да стои красиво - трябва да е напълно опънато пердето. И просто махнах едното перде/бяха ми три общо/ и отпуснат набора на перделъка.
При теб обаче е проблем разстоянието - ако наистина е само 1 см от тавана - няма как да сложиш корниз и да можеш да отваряш прозорците.
Нещо не сме се разбрали.
Казвам, че разстоянието от пода до тавана е 255см + 1см., който ще остне под пердето до пода, по моя преценка.  newsm78
Имам си място за корниз. Всички прозорци са ми с място за корниз - така http://geruniums.snimka.bg/properties/apartament.463458.21003864
Наистина забравих да кажа, че плътното перде е тафта. Не е дебел плат. Но се чудя двойно ли да го набера или по-малко.  newsm78

# 661
257 корниз - значи двойно ще е около 5 метра плат перде. Зависи ти самата какъв набор искаш. Може и 4 метра да купиш, пак ще има набор. За дължината на пердето трябва 280 или 300 - за да остане за подгъв, то и стандартните дължини са толкова повечето. А цял корниз ли ще слагаш там - където е прозорец плюс отделна врата или два отделни?

# 662
  • София
Аз искам да е богато, но се притеснявам да не ми закрива много прозореца.
Мисля, че цял корниз е по-добре  newsm78 Мислех си за Ал.двоен релсов корниз.
Това, за какво има значение?
Има ли ал.корнизи с механизим различни от Мотура, че те са ми скъпи?

# 663
Е, нали говорим за набор на дебелото перде - то целта е да закрива. Може би имаш впредвид - като го прибираш денем - да не заема място от двата края...Ами ако плата е тънък и фин - няма да заема кой знае колко, пък то си е и красиво.
А относно корниза - няма значение за мен, за теб има, аз просто попитах, защото вратата и прозорците са с различна височина плюс радиатор и естетически това не е маловажен въпрос.

# 664
  • София
А, този прозорец с радиатора е в спалнята....
Как би ме посъветвала да си сложа корниза. Аз си мислех, точно заради радиатора да бъде изнесен максимално на пред. Но си мисля да е един корниз. "Дупката" в тавана е 20см. Радиатора е 12см. Ако сложа корниза на 18см. сигурно ще стане  newsm78
Аз просто показах как са ми таваните.
Иначе говорех за прозореца на хола http://geruniums.snimka.bg/properties/apartament.463458.19055179

# 665
На последната снимка - нали? Ами сложи корниза  наравно с чупката, която имаш от дясно, стената е предполагам 6-7см, тоест достатъчно, а и там няма радиатор  Laughing

# 666
  • София
Благодаря ти, ще го помисля още.

# 667
  • В друг свят...
viliko, идеята не е лоша, но пак ще си имаме разногласия с половинката. Той не иска щори-всички му стояли като в офис, но според мен е предубеден и ще видим какво може да се направи.

мислехме нещо такова, но на по-дълбоките ни каси. изглежда ми по-прибрано някак(и по-различно,не съм по стандартните неща Peace), да не се мотаят пердета като минеш. Но все пак не е твърдо решено все още и го умувам Thinking

# 668
  • Luxemburg
Alex, защо не сложите римски щори от тънък плат.Хем е само колкото е самия прозорец, хем стои много нежно и хубаво. А ако имате малко повече средства може да сложите външни щори и така да не се слагат завеси които да се мяткат по пода.

# 669
  • В друг свят...
ronicat и мен ме кефят римските, но те няма да предпазват ни-най-малко нашият първи етаж от хорските очи, а за външни щори нямам абсолютно шанс.
 offtopic исках да сложим на единия прозорец ,който е бая нисък като идеята ми беше донякъде заради спокойствието ми но...  33uu уви. както и да е де.

затова се надявам пердето, като е набрано и малко по-плътно да свърши работа за вечерта, като се пусне и осветление

# 670
Е, как няма да предпазват? Просто ще избереш по-плътен плат. От друга страна - щом харесваш нестандартните неща - някакъв такъв модел - мисля ще стои прекрасно - вътре в трегера тънко опънато, отстрани дълго за ефект

# 671
  • В друг свят...
това наистина стои много хубаво. ..само дето е двойна работа с корнизите и затова незнам. Благодаря viliko!

# 672
Е, сега, красотата изисква жертви  Wink
Пердето вътре в прозореца - може да сложиш и най-прост корниз, външния ще е по-джиджания. Пък дали ще пробиеш две или 4 дупки - разлика няма.

# 673
  • София
Здравейте Дами, да споделя, как се пре...х  Embarassed
Незнам да се ядосвам на себе си или на фирмата продавач  newsm78
Купих си от този перделък http://beliobg.com/82/83/876.html 60м за всички пердета. Беше ни на път и минахме да си го вземем, защото днес планувах да си поръчам передто за хола.
И като отидох да си поръчам пердето продавачките ми казаха, че е безконечен, а не 1 към 2 както пише.
Определено ще го върна или сменя, но се чудя този http://beliobg.com/82/83/874.html дали не е прекалено широк.
Вие как смятате?
Иначе, както не исках да давам много пари за пердета, така равносметката от днес е 62лв. корниз 2.60м. метален от Сара 97.
212лв. тънко, 135лв. плътно и още 36лв. шев и перделък. Ще стане готово на 04.01.2011. Дано е толкова красиво и у нас, колкото в магазина.
Поръчах го от Дом Уют или нещо такова беше  newsm78
Кажете ми, че не сум луда.  Rolling Eyes

# 674
Не е широк перделъка и не си луда  Mr. Green Пердетата не са малък разход, но за мен текстила придала уют на една къща.

Общи условия

Активация на акаунт