Пердета - 7

• 198 392
  • 843
  •   1
Отговори
# 645
Момичета имам спешен въпрос.
Разстоянието от прозореца до тавана ми е 20 см. Пердетата ще са къси, а лайсната на стената. На какво разстояние трябва да е лайсната от тавана?   Тоест непосредствено над прозореца ли да е или някъде по средата? bouquet

# 646
  • Germany
Обикновено се поставя по средата, стига конзолата да го позволява  Peace

# 647
Обикновено се поставя по средата, стига конзолата да го позволява  Peace
Мерси   bouquet

# 648
  • В друг свят...
Здравейте и Весела Коледа!
имам голяма чуденка с пердетата за новия апартамент  Tired . Первазите са широки и пердетата ще влязат вътре, в касите един вид, за да се ползват первазите.

http://picasaweb.google.com/100588545860608800479/App#5554693962345488738

иска ми се да са от един пласт(не перде + завеса), но незнам към какви материи да се ориентирам, за да не прозира вечер(на 1-ви етаж е) и да не е много затъмняващо денем. Корнизите са ми още по голям "Х"-какви, как....  Thinking Май много изисквания имам....  ooooh!
Бих се радвала на всякакви идеи.
Благодаря предварително на отзовалите се   bouquet

# 649
  • София
Мисля, че спокойно ще можеш да сложиш корниз на тавана /от тези белите пластмасовите плоски корнизи/ и пердетата да са ти до пода, като широките первази дефакто ще останат зад пердето. Ще можеш да си сложиш примерно цветя на первазите, които винаги ще са на светло. Щом обаче искаш само едно перде, вариантите са 2: да сложиш дебела завеса, която денем като дръпнеш прозорците ти ще са голи или да сложиш само тънко перде тип воал, тогава обаче ще ти трябват някакви щори, които да пускаш само вечер, а през деня да са ти вдигнати. Мисля, че руло щори ще са ти подходящи. А за малкия прозорец мисля, че ще е подходяща само някаква щора- плисе или руло щора, без перде.

# 650
  • В друг свят...
хм...и все пак аз си представям къси пердета в рамките на касата. не ми се иска да скривам "чара" на апартамента с перде (всеки влязъл там се "хваща" в хубавите первази).
Благодаря ти все пак Irenas26   bouquet
само не разбрах кое имаш предвид за малко прозорче.

# 651
  • София
Ами мислех че единичният прозорец е малък. От снимката не мога да преценя дали е на нивото на останалите или е по-високо. Щом обаче искаш перде в рамките на касата, за мен варианта е по-скоро ефектни щори, защото ако е перде и е плътно, за да не прозира вечер, то денем ако е дръпнато встрани ще закрива част от прозореца и така ще затъмнява....Все си мисля, че плисе щори с някакви оранжево-жълти фрорални мотиви биха седяли чудесно  Rolling Eyes

# 652
  • В друг свят...
Всичките 5 на брой прозореца са приблизително еднакви - 1.30 шир. на 1.60 вис. на метър от пода(приблизително, защото блокчето е от 50-та година и няма един прав ъгъл камо ли еднакви прозорци #Crazy )та както и да е де, за щори незнам дали ще успея да убедя съпружеското тяло, но си мислех за онези телескопични корнизи.. дали са приложими тук, понеже ъглите на первазите за скосени (по-големи от 90 градуса)  ooooh! ох, дали някой разбра нещо от моите обяснения  Embarassed

# 653
  • Luxemburg
Виждали ли сте в някой магазин да се продава перделък като втория (20405)  и като третия (2898) . Харесва ми как стоят, но в няколкото магазина където питах нямаха. А и трябва да са с набор 1:2 че вече имам закупен плата, а втория пише че е 1:3 и май няма да стане 1:2 Sad.

Последна редакция: нд, 26 дек 2010, 23:35 от ronicat

# 654
Всеки може и висше да се запише - за да може да си обзаведе къщата после.

Иронията е неуместна.Добрият тон,мисля,задължителен.
Българката е доста находчива,от нищо се опитва да направи нещо.Ние всички тук споделяме,търсим съвети за практични неща,но когато става дума за тенденции,правила /то правилата са за това да бъдат нарушавани / и опит - трябва да се вслушаме в думите на професионалистите.В този форум бяха няколко,но напоследък изчезнаха.Май само Миоки се появява от време на време.Защо ли?

# 655
Айде пиши си по темата, мен остави, а  Laughing

alex_vt - мислила ли си да сложиш някакви щори, а само острани за украса прибрани завеси напр.? Нещо подобно, като мо дел само

# 656
  • Luxemburg
Обадих се на фирмата вносители на перделъци и ми казаха че те зареждали почти всички кинкалерии и ме насочиха на тези на женския пазар за перделъците които търсих. Ами никъде не ги открих. Обиколих 3 пазара и общо 8 кинкалерии и на всякъде имаха едни и същи и много малко разнообразие. Накрая си взех обикновенна рибена кост за по 1лв/м. Попаднах на този сайт http://beliobg.com/82/83.html и тези които са от Младост или Дружба могат да пробват в магазините им. Пише че цената на перделъците на л.м. е от 20ст.-40ст. което не е за вярване направо.

# 657
  • София
Честита Коледа Дами.
Имам следното питане за този прозорец, който и от двете страни се оказа със "стени" http://geruniums.snimka.bg/properties/apartament.463458.19055179
http://geruniums.snimka.bg/properties/apartament.463458.19941082
Искам да сложа плътно и тънко. Плътното ще разделя на две по средата и мисля да го прибирам на страни. Нещо подобно http://albenashop.com/files/thumb3_aUOTVR.jpg
Но понеже не искам да ми скрива много от прозореца от една страна, но да може да го покрие целия, когато се налага, и де не е грозно от друга, се чудя какъв набор ще е най добре да се направи? Първоначално си мислех да е двойно, но дали няма да е много?
Прозореца ми е, т.е. между стените 257см.
Хресах си плат и искам да си купя, но не знам колко...
Височината от тавана до 1 см от пода е 255см. Колко трябва да е ширината на плата. 280 ще стигне ли или трябва 300см?
Другото което се чудя тънкото перде цяло ли да бъде, или може да го раздела и него на средата? Прозореца си го отварям често, но дали пък няма да е грозно да е на две? newsm78
Още нещо се чудя, колко дълъг трябва да е корниза, за да се нижат кукички, като разстоянието от край до край е 257см.?
Общо взето нищо и никакъв прозорец, но толко ме затруднява. Ще се радвам на всякакви акъли.   bouquet

# 658
Зависи от плата на дебелото. В спалнята вкъщи купих двоен плат, в последствие, понеже плата е фигурален - се оказа - че за да стои красиво - трябва да е напълно опънато пердето. И просто махнах едното перде/бяха ми три общо/ и отпуснат набора на перделъка.
При теб обаче е проблем разстоянието - ако наистина е само 1 см от тавана - няма как да сложиш корниз и да можеш да отваряш прозорците.

# 659
  • Варна
alex_vt - мислила ли си да сложиш някакви щори, а само острани за украса прибрани завеси напр.?
Съгласна съм с Viliko. Някак не мога да възприема перде, навряно в касата на прозореца, щорите са по-добър вариант в такъв случай.

Общи условия

Активация на акаунт