Пердета - 7

• 198 335
  • 843
  •   1
Отговори
# 765
О, това е много дълго. На мен ми трябват 240  Laughing

# 766
  • София
Аз искам да попитам за пердетата тип "панел". Не мога да намеря по-дългички от 220см. На мен ми трябват 240см - някой да е виждал да се продават такива?  newsm78 Тоест аз намирам 250-сантиметрови, но в изключително ограничено разнообразие като модели. А и 250 ми идва малко дългичко - да го режа, преправям ...  Rolling Eyes

За тези тип щора ли говориш- руло, който се намира в горната част на прозореца и се навива нагоре? Вчера една приятелка ми каза, 4е й Явор имало подобни с различи ширини- например 240 ширина около 40 лв. Конкретно за детски мотиви я питах, но май имало и за големи,но не знам каква дължина са.

Иначе оттук си поръчах тръбите.http://www.apidomdekor.com/index_files/Page1494.htm
Работят с продукти на Гардиния и се оказаха, че имат и щори тип японска стена. Дългички бяха, едно пано беше около 30-40 лв, само с велкрото. Отделно ти трябва механизъм горе, релса многоканална, ецентуално менанизум да се навържата паната едно за друго и пръчка да ти е по лесно. Работното им време е малко странно, но жената е доста любезна, цените са прилични и най-важното е, че асортиментът е богат.Каквото нямат, го имат на каталог и ти го поръчват от склада. При мен проблемът беше, че стената над прозореца ми е с чупка- скосена, а радиаторут ми стърчи на 14 см от стената. Исках да си монтирам тръби и почнах едно обикаляне...Накрая установих, че в Бриколажите и подобни не се предлагат пълната гама от тръбите и аксесоарите за пвц релсите. Изнамерих това магазин4е където отрих следните полезни нешра
-специални кукички, които да закачат пердетата с уши на релса с кукички
-удължител за трегерите за тръби
-дълги трегери за тръбите
-специални малко носачи за таван и за чупки с възможност да върви пердето свободно.
Малко дълго стана, но дано съм била полезна на някого.

# 767
Не, мариша, говоря за ето това:

На тези ли им казват "японска стена"? Тук на горните им казват панел и много лесно се закачат на едни като кукички за щората като в долната част имат "тежести" да ги държат изправени.

# 768
  • София
Аз съм виждала подобни панели, но не и такава система да се окачвата на тръбите, откъде ги намери тези кукички?
Сега разгледах саита на Гардиниа и паната са 60 на 245. Ето виж сама в пдф-каталога. http://www.gardinia.de/BG/produkti/kornizi/panelni_sistemi/ Не знам дали долу имат тежести,но седяха изпънати в магазина. Платът завършва с велкро и се залепя с него за механизма горе. Хубави бяха, но на мен са ми скъпи за хола, където ги искам. На много места, където съм питала да шият самите пана, според мен ги побългаряват и не стоат изпънати

# 769
Кукичките ги видях из разни сайтове за онлайн поръчки тук. Можеш да си купиш само панели и кукички отделно. Ето един случаен пример: http://www.jotex.no/DetailPages/DetailPage.aspx?categoryid=42598 … p;SearchBackLink=

Тези с кукичките се закачват за корниза, а металните пръчки без кукички се слагат отдолу за тежест и изпъване. Хубавото на кукичките е, че ако имаш двоен корниз, можеш лесно да комбинираш с обикновени пердета в допълнение и панелите в краищата за акцент Simple Smile

# 770
  • София
Много ми харесва работата, само не знам няма ли да стърже като се плъзга по металната релса?
Не съм ги виждала по бг саитовете тези джаджи.
Иначе повечето оригинални щори пана тип японска стена са от по особена материя и според мен определено имат тежести отдолу. Преди години свекито поръча такава япоска стена за къщата на морето и тогава ги видях за първи път. Освен долната тежест, която е пластмасова пръчица има и по ширината на паното малки пръчици от пластмаса, за да седи изпънато платното. Сега готовите пана нямат нужда от изпъване.

# 771
Нямам представа дали ще стърже  Laughing Мисля да купя и да пробвам, когато намеря панели. Нашите корнизи обаче са дървени и там не знам какъв звук ще се получи. Но не мисля да ги плъзгам, просто да стоят за красота.
Панелите от сайта ти са хубав размер, но ако не са предвидени отгоре за такива кукички, ще трябва да взимаме целия механизъм? А аз предпочитам да си запазим корнизите, просто да сложа панели и като ми е кеф - да ги махна лесно. Затова кукичките ми изглеждат добра алтернатива. А и сигурно могат лесно да се направят от опитен майстор  Wink

# 772
Аз не виждам проблем да си купиш плат, отделно кукички и опъвачи и да си направиш. След като готови не намираш...Продават ги дори в Бриколаж и Практикер.

# 773

ха-нещо ново за мен Flutter Hug
колко струва 1 пано при гардиния? нещо не намерих цени
както и не намерих къде в софия имат магазин?
това за мен може и да е добър вариант, защото и без това никога няма да са ми спуснати пердетата, че нямам съседи отпред, а гледка е готина Heart Eyes та ми трябва само като има слънце, да си ги мърдам където е слънцето, иначе от двете страни
доколкото видях горе корнизът е супер тъниък,нали?като обикновените?
тъй като ми е усвоена тераса с прозорци до горе
а - и се чудя дали стоят добре, когато прозорците не а френски, т.е.е са на нормална височина от корема нагоре.....

# 774
  • София

ха-нещо ново за мен Flutter Hug
колко струва 1 пано при гардиния? нещо не намерих цени
както и не намерих къде в софия имат магазин?
това за мен може и да е добър вариант, защото и без това никога няма да са ми спуснати пердетата, че нямам съседи отпред, а гледка е готина Heart Eyes та ми трябва само като има слънце, да си ги мърдам където е слънцето, иначе от двете страни
доколкото видях горе корнизът е супер тъниък,нали?като обикновените?
тъй като ми е усвоена тераса с прозорци до горе
а - и се чудя дали стоят добре, когато прозорците не а френски, т.е.е са на нормална височина от корема нагоре.....

Това според мен не е представителен техен магазин, но имат само техни продукти. По-нагоре съм посочила сайта-ами декор център мисля беше и се намират в Овча купел до Нов Български университет.Странно работното време, проверете преди да отидете. И цените съм написала-май бяха около 30-35-40 лв, не си спомням много ясно. Разкошни бяха паната, имаше точно каквото ми трябваше като цвят, но за моя 5 метров прозорец ми трябват поне 6 такива пана без да смятам механизми, релси, водачи и т.н. и са ми много като пари.
Да, корнизът е тънък, прилича на обикновените пластмасови многоканални, но е метален. Те по принцип за япоската стена трябва да са многоканални. Например ако прозорецът ти е 180 см и ти трябват 3 канала за всяко пано, за да е в отделен канал.И сётветно поне 3 пана. Ако паното е 60 см, не е зле е от страни на прозореца да има 60 см поне до стената, за да мпоже като ги прибереш паната, да излязат извън рамката на процореца и да не ти спират светлината. Ако разбира се, искаш да ти застанат паната отстрани. Кофтито е, че освен паното трябва да си купиш и релсичката, на която се закача самото пано, обикновено с велкро, но съм виждала и с кукички. Ако искаш, като друпнеш едното пано, да се придвижват всицките пана, трябва да се вземе и един механизъм, с който се закачат всяко пано за съседното на нещо като верижка, за да вървят като влакче. Това пък води след себе си и една пруцка, с която цялата композиция се прибутва по-лесно.
Според мен няма проблем паната да са на обикновен прозорец, гледам, че ги комбинират и тъхко перде и стои добре. Но това означава още 1 канал на корниза горе. Така биха станали 4 канала, а 4 канален корниз си е бая изместване навътре към стаята.

# 775
Подобни пана правят и близо до Баня Мадара, ве дно фирмено магазинче. Ти си избираш плат, даваш си размерите - те ти го щият. Платовете бяха около 18-20лв повечето метъра, отделно релсичката и механизмите, цената излизаше доста разумна. Ако те интересува - ще ти кажа точно къде.

# 776
  • София
Сега се замислих, че металните корнизи, които са предвидени точно за такива стени, гледала съм в гершман и генезис, са по- тесни, например ако сравниш е един многоканален пластмасов, които е предвиден за кукички и са го адаптирали да се ползва за японската стена. Просто разстоянието между каналчетата е много по-малко.

Аз пък на Екзарх Йосиф в един магази гледах. Ушиването на паното беше 9 лв, но не си спомням за каква ширина. Но не слагаха междинни пръчици на паното ми ми седеше увиснало и пешално, а не изпънато. Аеханизмите тип влакце бяха междъ 15 и 25 лв маж в зависимост от размерите-ширината на паното.
Според мен обаче платът трябва да е подходящ за целта, да е по-твърдичък и плътен, няма да стои добре от всеки плат.

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 11:39 от marissha

# 777
интересува ме, кажете адресите. ще отида някъде да разпитам ня място.
реално аз ще имам само един улей, тъй като ще има само 2 броя пана, не ми тр да закрива целия прозорец.красиви цветове ли има на двете места, десенът мн искам да е хубав.

там дали правят и роло щори?

ох мн ми е трудно с тези прозорци в тази стая

дали не тр нова тема?

# 778
  • София
Гардиния има и в Лабиринт в Люлин, след тунела, зад ОМВ бензиностанцията.

# 779
На бул.Прага след светофара на баня Мадара по посока Александровска, съвсем близо до кръстовището, малко магазинче на производител.

Общи условия

Активация на акаунт