Пердета - 7

• 198 419
  • 843
  •   1
Отговори
# 615
Такива корнизчета има на Мария Луиза, цената е 5-6 лв на пръчка като са с лепене в края  Laughing
Можеш и да си ги монтираш на стена, където искаш.
Всяко такова перде, щоричка - се пере лесно. В Бриколаж има механизми, за да опъват дори свободно падащо перде и да стои като мини японска стена.

# 616
Такива корнизчета има на Мария Луиза, цената е 5-6 лв на пръчка като са с лепене в края  Laughing
Всяко такова перде, щоричка - се пере лесно. В Бриколаж има механизми, за да опъват дори свободно падащо перде и да стои като мини японска стена.
Супер, благодаря ти много. Ще отида задължително да ги видя.
Значи идеята ми за бордо или пепел от рози не ти допада?

# 617
Супер, благодаря ти много. Ще отида задължително да ги видя.
Значи идеята ми за бордо или пепел от рози не ти допада?
Ами аз кухнята я свързвам с нещо палаво, игриво кат оперденце, не знам, това си ми е вътрешно усещане. При теб мебелите са доста и става някак монотонно, затова още повече се навеждам на идеята за нещо шаренко. И да добавя - кухнята е уникална, направо ти завиждам  Mr. Green

# 618
  • София
Мимес, помисли си, къде ще сложиш пръчките. Ако са на стената /понеже не искаш да дупчиш дограмата/, как ще си отваряш прозорците? Нямаш и място отстрани за да дърпаш пердета, а и с тези пръчки дърпането нестава. Твоя случай изобщо не е за перденца. При теб идеалния вариянт е без пердета или със хоризонтални дървени щори на дограмата в цвят като вратите и плота на стената. По този начин ще си запазиш и первазите и ще можеш да си отваряш прозорците.

# 619
Има достатъчно място за корниз дори - над прозорците. Пердето е декорация, за какво да го дърпа?

# 620
  • София
Да отгоре има място за корниз, но отстрани няма място за перде, а и досега говорехте за пръчки. Ще си отнеме поне 10-12 см. от стъклените полици от едната страна, а от другата ще е наблъскано в шкафа. И накрая когато дърпа пердето ще й се вижда по половин прозорец и стена между тях. А и батерията идва високо.

Вилико, ти ме учудваш в една кухня, която се предполага, че не е само за декорация, и която е може би най-интензивно ползваното помещение в една къща да ми задаваш този въпрос ...

# 621
В случая перденцето е само за декорация, тя самата го каза. Къща е, висок етаж - няма от кого да се крие, но текстила придава уют и цвят. Корнизчетата могат да се сложат на стъклото, на дограмата или на стената над рамката на прозореца. Перденцето - ще е не повече от метър плат - тоест дори да се дръпне - не виждам какво толкова ще затъмни. Ако е опънато пък като вид щора - няма нужда от дърпане, но създава красота. Още повече, че жената каза - че не иска гол прозорец, та защо сега държиш да не слага нищо? Тя пита за идея, не за одобрение.

# 622
  • София
Моето мнение също е идея Peace

# 623
Моето мнение също е идея Peace

Вярно, ама вече ти е отговорено на идеята:

mimes, много хубава кухня, поздравления Simple Smile Много харесвам мивката да е под прозорец. На твое място не бих сложила пердета, имаш изглед към дървета. Не го затваряй  Peace Первазите можеш да си ги ползваш за саксийки със зелени подправки.
Мерси. Много голо ми е така, а и затова искам да са почти прозрачни, за да си гледам навън  Grinning

# 624
mimes,
Поздравления за кухнята.
Аз не бих сложила оранжеви пердета.Цветът е много агресивен.А и в случая няма да отива на всичко останало.Не зная точно ли отразява снимката действителните цветове,но кафявото ти леко червенее,а не жълтее.Стената розовее.Тогава бордото би било добро решение.Или бяло с бордо,екрю с бордо.За този малък прозорец би могла да погледнеш и в магазините за платове за дрехи-не само в магазини за пердета.Много оригинални неща могат да се намерят.За съжаление само за малки прозорци,поради ширината.

# 625
Никой досега не е препоръчал оранжеви...но като се замисля - и това не е лоша идея  Laughing
Принципно оранжевия цвят отива винаги, когато има дървен елемент...аз много го харесвам, носи много светлина и настоение.

Последна редакция: вт, 21 дек 2010, 16:36 от viliko

# 626
Съжалявам,ако съм разбрала погрешно.Но показаните пердета бяха точно оранжЕви и жълти.Може би си имала предвид само модела,а не цвета.

# 627
Може би ако четеш - не ще се чудиш:

..бих се заиграла със самата кройка...

# 628
Виждала съм за такива пердета като на последната снимка на Вилико едни залепващи се за дограмата държачи които държат лайсната (нещо като залепващите закачалки). А в нета сега намерих и друг вариант (нямам идея къде го има)

# 629
Само да кажа на Mimes - страхотна кухня! Кой я е правил??   bouquet Иначе идеята с римска щора или малки перденца,връзващи се встрани с пандела биха стояли много сладко. Аз също не бих закрила съвсем гледката. Бих сложила нещо, което ми дава избор -дали да стои дръпнато или не.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт