Какви могат да бъдат последствията от ранно захранване?

• 3 449
  • 24
  •   1
Отговори
  • София
Завъртя ми се този въпрос в главата и реших да питам по-просветлените-сега СЗО препоръчва захранване след 6мес.,дотогава бебето да е само на кърма или АМ,но в нашата отчетна,например повечето мами вече са захранили,също така знаем и случаи на даване на сок или кисело мляко на двумесечни бебета и т.н.
В крайна сметка,ние сме захранвани около 3-4мес именно с кисело мляко или сокове,аз лично нямам проблем,слава богу...Интересно ми е какво може да се случи с човек,ако е захранен рано?

Аз лично първото ми дете,го захраних на 5.5мес.,второто още е само на мляко,другия месец ще го захранвам!

Последна редакция: нд, 20 юни 2010, 15:19 от .:Диди:.

# 1
  • Монтана
Аз доколкото съм запозната последиците от ранното захранване са алергии в ранна възраст а в по-късна възраст колити и гастрити.

# 2
1. Колики
2. Затлъстяване
3. Алергии
4. Претоварване на детския организъм с електролити и по-специално с натриев хлорид
5. Несъвършените функции на черния дроб нямат никаква възможност да се справят с внесените чрез храната - пестициди, нитрати, нитрити, алфа-токсини и антибиотици.

# 3
  • София
Аз съм захранена рано. Имах алергии, една медикаментозна и една неустановена. В пубертета обаче едната алергия отшумя, медикаментозната не съм я тествала Simple Smile До определена възраст не исках да ям. След пубертета проядох доста храни.
Други проблеми май нямам.
Дъщеря ми е захранена рано. На 6м имаше нисък хемоглобин. Оправи се само със "зелена" диета. Има алергия, но не хранителна. Много злояда е. Само последното ме влудява.

Тук На каква възраст сме захранение ние - майките пишещи тук можете да прочетете за алергиите или липсата на такива при ранно или късно захранени майки.

# 4
Аз съм захранена изключително рано на 2 месеца са ми топели попара и имам изключително здрав стомах даже съм се опитвала да го разваля със диети и не съм успяла.Алергии нямам само към ягодите ако изям 1 килограм ако не прекалявам няма проблем.

# 5
.....пак ли едно и също ще дъвчем Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms
Има и много други фактори,които пораждат алергии или затлъстяване!!!От групата на сина ми само едно дете е ,,затлъстяло'',а всички са захранени рано....

# 6
Мария, ами не го дъвчи, щом те дразни темата Confused.
Установяването, че ранното захранване способства поява на затлъстяване и придобити алергии в по-късна възраст са плод на дълга научна работа, а не са основани само на кратко наблюдение на непредставителна извадка от 20-тина деца, както е в твоя случай.
Насищането с натриев хлорид и невъзможността на несъвършения черен дроб да се справи с отровите не те ли притеснява?
Или и това са небивалици?!

# 7
Най-добре ще е да не разберем никога,но уви CryПървият ми син е захранен рано по бг и ей го на с алергии,дерматит и какво ли още не.Как да се обедя,че не е от това ooooh!

# 8
  • Монтана
Според мен проблема със затлъстяването не е в детска възраст , доста по късно някъде след 6 клас децата затлъстяват и тогава идва проблема.

# 9
Според мен проблема със затлъстяването не е в детска възраст , доста по късно някъде след 6 клас децата затлъстяват и тогава идва проблема.
След 6-ти клас също са деца. И така до 12-ти.
Безспорен факт е, че количеството на мастните клетки се сформира до края на първата година. Освен това тези клетки са и умни, запазват информация за цял живот.

# 10
Просто храносмилателната система на бебетата не е доразвита и едно ранно натоварване винаги има последствия, както и прекален късното захранване също Peace
1. Колики
2. Затлъстяване
3. Алергии
4. Претоварване на детския организъм с електролити и по-специално с натриев хлорид
5. Несъвършените функции на черния дроб нямат никаква възможност да се справят с внесените чрез храната - пестициди, нитрати, нитрити, алфа-токсини и антибиотици.
Peace

# 11
Никой, никой на този свят не може да ме убеди, че ранното захранване докарва алергии. Алергиите се обуславят от изключително мръсната околна среда, и непрекъснатото натякване как ранното захранване докарвало алергии е невярно като твърдение.
Средата сега не като средата преди 30 години. Как да реагира организма на свинщината, която се изсипва около него според вас?
Значи едно дете, което е захранено на 2 месеца до навършването на 12 си година е слабо и злоядо и  изведнъж затлъстява и айде сока отпреди 12 години виновен, така ли?Не начинът на живот, не хормоните в пубертета, не боклуците които консумиране, ами сока преди 12 години Crazy
Аз и сестра ми сме захранени на по 6 месеца, аз съм здрава, тя с алергии и проблеми със стомаха, няма сок, няма кисело мляко в ранна възраст, и в крайна сметка правилното хранене и дългото кърмене не са я спасили от проблемите на мръсната околна среда.

# 12
Dementia, доколкото знам след спирането на експеримента нещата се нормализират в известна степен.
В крайна сметка дори да не е причина ранното захранване, защо да го прилагаме, след като не сме устроени за него? Може би има някаква тайна причина, която го налага?

# 13
Има изследвания, които показват, че съществува повишен риск от развиване на Диабет тип 1 при ранно захранване.

# 14
Dementia, доколкото знам след спирането на експеримента нещата се нормализират в известна степен.
В крайна сметка дори да не е причина ранното захранване, защо да го прилагаме, след като не сме устроени за него? Може би има някаква тайна причина, която го налага?
В смисъл експеримент, как ще се обясни тогава болния стомах и алергиите у едно късно захранено дете. Аз не съм привърженик на ранното захранване, но не съм на мнение, че то е виновно за всичко. Може да подпомогне отключването на една алергия, но не непременно да доведе до такава. Тиражира се невярна информация, че еди си кое захранване е виновно, ами не е вярно, някой на 100% да го е доказал?
Ами когато тези симптоми, които уж са впоследствие от ранното захранване се появят у късно захранени деца, тогава какво е обяснението? А много често АЛЕРГии и стомашни проблеми се появяват и у късно захранени деца. Тогава никой нищо не казва, обаче ако детето е ранно захранено, веднага се набедява сока. Това е тенденциозно.

Общи условия

Активация на акаунт