Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 69-та тема

• 121 485
  • 737
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Простете, кулинарки, за нескопосоният опит за запис в дебелеещата ми тема, но на кое викате рагу? Тук при нас са обрани кокали, почти няма месо по тях.... Tired
Това е и моето разбиране за термина. Рецептата не е моя и не съм я променяла и като заглавие. (за справка: сп. Food&Wine March/April03).
Всъщност месото е от обезкостена агнешка плешка, явно оттам идва.

# 16
  • DE
Сърдечно благодаря на всички вас за пожеланията отправени към мен !
Трогната съм от толкова много внимание !

И да не е само спам, снимка на един от подаръците ми !

Мастърче, пожелавам ти,  за твоя празничен, ден много, много здраве и безгрижни следваЩи години !

Последна редакция: пн, 21 юни 2010, 02:26 от matze

# 17
  • Варна/Лондон
Простете, кулинарки, за нескопосоният опит за запис в дебелеещата ми тема, но на кое викате рагу? Тук при нас са обрани кокали, почти няма месо по тях.... Tired
Това е и моето разбиране за термина. Рецептата не е моя и не съм я променяла и като заглавие. (за справка: сп. Food&Wine March/April03).
Всъщност месото е от обезкостена агнешка плешка, явно оттам идва.
Rumya, аз и друг път съм го срещала в темата и все едни сочни мръвки, апетитни, та за това попитах, да не би да бъркам нещо.  bouquet

# 18
Рагу се казва още и на сос за спагети/паста.Може соса да е с различно месо(агнешко,телешко,пилешко),по принцип се прави с мляно месо.

# 19
  • забравих си мисълта...

Рагу ([ʀa'gu], от френски ragoûter, ("възбуди небцето,  направи апетит") е ястие от задушено, овкусено с подправки месо, нарязано на малки късчета. В повечето случаи това е пилешко, дивеч или парченца от риба  или гъби и други продукти, често сервирани в пикантен сос.
Като пример може да се вземат сервираните като предястие френско Ragoût fin,  швейцарското "Zürcher Geschnetzeltes", фрикасе или италианското  Ragù alla bolognese. Също гулаш и Bœuf Stroganoff се причисляват към рагуто. Рагу от накълцано месо на изключително малки парченца се нарича Haschee   (това е  месо, което е почти като смяно). На български не зная как се нарича. В болницата го даваха на хора, които имат проблем със стомаха или не могат да дъвчат.
При бялото Рагу, или така нареченото от френски Blankett се ползва обикновено бяло месо от кокошка, от теле или от заек. Вари се самостоятелно или със зеленчуци и от бульона се прави белия сос, който се свързва с брашно и се прави застройка от жълтък и сметана. Получава се много леко ястие със сос.

Последна редакция: пн, 21 юни 2010, 11:51 от Venetta

# 20
  • varna
MG,страхотно изглежда парфето!  bouquet

# 21
Любимото вкъщи пълнено пиле със стар хляб и чесън.

# 22
Ооо вече и нова темичка има:)
Лельо Ог, много апетитни охлювчета
Пепчо, много добре изглеждат тези бутчета!
MG18 страхотно парфе!

От мен един много лесен и страшно вкусен десерт

Кръмбъл с ягоди и череши

# 23
  • София
    Венета, прочетох внимателно поясненията за рагу, като чета и гледам снимките, излиза ,че и нашия кебап и фрикасе са си вид рагу. Peace  Hug

# 24
  • Пазарджик/Лондон
лулу, страхотен крамбъл  Hug.

meri1966 , наистина вкусно изглежда пилето, може ли рецептата?

Venetta , много здравословно меню Hug.

Rumya , чудесна паста  bouquet.

Вчера имахме гости и ми беше неудобно да снимам всичко, но срам не срам снимах две неща, иначе нямаше да спя спокойно Joy.

Вкусната сръбска погачица на Лабрекс, много се хареса на всички, Лабрекс -   bouquet! :

И торта Татяна , също много вкусна :

# 25
MG18 страхотно парфе!

[/quote]
 О ,не  е мое дело просто копирах снимката за да искам рецептата на парфето ,а то се е получила малко объркано

# 26
Цяла нова тема сте започнали...
Пепика,    bouquet   Какво ли прави дамата в колата,с крака на облегалката...    Mr. Green

Леля Ог,така ми се прияде скаричка...със салатката,а после пъпешчето за десерт!  
лулу! ,много вкусна рецепта...правила съм само с ягоди,сега се каня и с кайсии,ама да видим ...  
meri1966 ,може ли малко подробности за плънката?
matze ,Честито ,на патерица!  Ей такъв подарък и аз бих си пожелала!   Peace
Venetta ,добре сте си "помързелували " вие...    Mr. Green   пак пълни чинийки...   Hug
Пепчо,пропуснах ли рецептата за бутчетата?   Heart Eyes

У нас:
Chokolate chip walnut loaf

Калифорнийска златна треска

Тарта с яйца ,сметана и сирене

# 27
  • София
   Браво кулинарни магьосници  smile3501, все прекрасни и вкусни неща сте показали. newsm10

От мен една бърза пица, за закуска, с подръчни материали. Embarassed

# 28
  • Русе/София
Привет мили дами.Страхотни предложения,както за основно,така и за десерт.От мен питка,което оформление не се получи.Опитах да я сплета,както сръбската погача,която ЛАБРЕКС е показала,но като почна да втасва всичко се сля.Защо така,не ми е ясно?
и зайче с ориз
Приятна седмица.

# 29
  • Варна/Лондон
Pety, Venetta , наистина не знех. Благодаря за изчерпателните отговори!  bouquet За това я обичам тази тема- има толкова отзивчиви момичета тук. Hug

Общи условия

Активация на акаунт