Книгите, които не трябва да пропускаме да прочетем!

• 95 446
  • 379
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Последната книга, която наистина ме разтърси - "Ловецът на хвърчила" на Халед Хосейни, независимо от някои мнения в темата

Наистина разтърсваща книга.  От една страна виждаш Авганистан какъв е бил - съвсем различен от това което е сега. От друга старана  -  драмата с двете момчета и по-точно скатаването на едното те карат да се замислиш наистина за доста неща.
За "Кръстника" и т.н. - те са ясни - невероятни. Няма коментар!
Сега се захванах да чета една доста стара и съвсем различна книга - "1984 Фермата на животните" на Оруел. За жалост тя стана известна при нас покрай Биг Брадър, но до 1989 е била строго забранена - факт, че дотогава абсолютно никой не ги е чувал.
В началото е малко трудна, но след 40-50 страници увлича. Според мен не трябва да се пропуска.
ШОГУН - друга книга която трябва да се прочете

Много се разписах....
Приятно четене!

# 136
"Иншаллах" на Ориана Фалачи.
Единственото издание на български е от началото на 90-те, но може да се намери при букинистите.

ПП - ето корицата:

Последна редакция: ср, 20 юли 2011, 14:47 от argun

# 137
Като знам как силно и безкомпромисно пише Ориана Фалачи (от "Интервю със себе си"), мога да предполажа и за тази книга...

Ето някои книги, които се радвам, че не съм пропуснала да прочета:

"Гроздовете на  гнева", Стайнбек
"Срам" Салман Рушди
Разказите на Маркес ("Продавач на чудеса")
Романите на Джек Лондон

# 138
  • София
Последните книги, които много харесах бяха "Оризовата майка" на Рани Маника и "Музиката край леглото ми" на Кюршат Башар.

# 139
Разкажете малко повече за "иншаллах".  Simple Smile

# 140
Не вярвам някой да е пропуснал  'На изток от Рая' и "Цар Плъх" - Велики книги!!!

# 141
  • София
Абсолютно подкрепям "Цар Плъх". Тя е последната от Азиатската сага на Дж. Клавел, а втората от сагата е  "Шогун", за която писах по-горе.

# 142
  • София
Абсолютно подкрепям "Цар Плъх". Тя е последната от Азиатската сага на Дж. Клавел, а втората от сагата е  "Шогун", за която писах по-горе.
Всички книги на Дж. Клавел заслужават да се прочетат Simple Smile

# 143
  • София
Всички книги на Дж. Клавел заслужават да се прочетат Simple Smile

Абсолютно ЗА

# 144
  • на североизток от Рая
Не вярвам някой да е пропуснал  'На изток от Рая' и "Цар Плъх" - Велики книги!!!

"На изток от рая" е любимата ми книга.
 Прочетете я, ако не сте го направили досега. Започне ли се, не се оставя до последната страница.

# 145
  • в рока
Цитат
"Оризовата майка" на Рани Маника

Наистина много добра книга,много Hug.Аз я четох преди 4,5 години и искам пак да я препрочета,може би че вникна още по -добре в посланията ,който тя носи.

# 146
  • Габрово

Сега се захванах да чета една доста стара и съвсем различна книга - "1984 Фермата на животните" на Оруел.
Ъм... нали знаеш, че това са 2 различни книги?  newsm78
Иначе и двете са едни от любимите ми. Извинявам се за офтопика, но не се сдържах. Simple Smile

# 147

Сега се захванах да чета една доста стара и съвсем различна книга - "1984 Фермата на животните" на Оруел.
Ъм... нали знаеш, че това са 2 различни книги?  newsm78
Иначе и двете са едни от любимите ми. Извинявам се за офтопика, но не се сдържах. Simple Smile

И аз го видях, но го помислих за техническа грешка...  Simple Smile

# 148
Или по-скоро изданието на "Фама", което е 2 в 1

# 149
"Виктория" Кнут Хамсун

Общи условия

Активация на акаунт