Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какъв е маршрутът на Camino?
Какви са условията в заслоните по пътя на Камино?
Колко време отнема изминаването на целия път на Камино?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какъв е маршрутът на Camino?
Пътят на Камино, известен още като Camino de Santiago de Compostela, започва в Южна Франция, пресича Пиренеите и върви от изток на запад през Северна Испания, простиращ се приблизително 800 километра до катедралата „Сантяго де Компстела“. Самият път има пет основни маршрута и не е задължително да започнете от конкретен град.
-
Какви са условията в заслоните по пътя на Камино?
Заслоните по пътя на Камино предлагат различни условия, включително бани с топла вода, кухни, трапезарии и интернет. На повечето места те са достъпни, като някои се управляват от религиозни ордени и предлагат безплатно настаняване; посетителите могат да оставят благодарствени дарения. Цените за храна и настаняване варират; препоръчително е да проверите възможностите за пътуване с влак и закупуване на велосипеди предварително.
-
Колко време отнема изминаването на целия път на Камино?
-
Колко струва да изминете пътя на Каминьо и какви са основните разходи по време на пътуване по Каминьо?
-
Какви са физическите предизвикателства по пътя на Камино?
хм, то е ясно, че това само пътят ще покаже,но...тук и сега ДА! Защото желанието ми е голямо, защото харесвам този път, защото съм си ходач по душа...
!
След това, което си написала, въодушевлението да прочета разказа ти ме обзе с още по-голяма сила!
.
Може грешката да е моя и някой от вас да намери по-добър превозвач, но аз не успях. Ако решите да ходите с автобус или потърсете друга фирма или гледайте философски на нещата, все пак два дена неудобства се преживяват и забравят!...До тук добре, билетите бяха купени, проверих за автобуси от Памплона до Сен-Жан Пие-дьо-Порт, имаше такива, ок, значи пристигаме през ноща, малко гадно, ама карай, и сутринта с първия автобус към Франция. Както го проверих лятото така си и остана, но дойде седмицата преди тръгването и аз реших още веднъж да погледна , само че вече няма такива автобуси. Сантяго де Компостела, макар и да може да бъде извървян по всяко време на годината, има своите силни и слаби сезони, като всеки маршрут, а нашият октомври месец попадаше в слабия сезон, следователно можехме да слезнем в Памплона и дали, и кога ще се върнем към Франция, не се знаеше. Тогава започна ново търсене и се оказа, че съсвсем близо до Байон, това е град, от който се прави връзка към Сен-Жан Пие-дьо-Порт, една от началните точки на пътя, се намира летището на Биариц. Т.е. всички вие, на които ви предстои това пътуване, обърнете внимание на това летище, може да ви спести време, а дано и пари, при придвижването до Сен-Жан....Аз го видях късно, затова избрах да слезнем в Бордо и от там с влак да стигнем до селцето.Така и направихме, билетите за влак за нас двете на другия ден струваха около 70 евро, но искахме да тръгнем от начало, да стигнем до Памплона пеша, а не с автобус. Хванахме най-ранния влак, но пристигнахме по обед. Намерихме туристическия офис, откъдето си купихме пилигримските паспорти и мидите, а също така ни дадоха и карта за началото на маршрута, първите километри, тези които са във Франция. На неуверения ми въпрос как ще се справим после? Отговорът беше, че в Испания, не ни е нужна карта, знаците са на всеки 100-200 метра...и това беше така. От Сен-Жан има две възможности да се стигне до Ронсевал, и двете са през Пиринеите, но едната минава по планински пътеки и сигурно е много по-живописна, ние не минахме от там, а другата е по-ниска и равнинна, тя следва в голямата си част криволичещото шосе и да, да наблюдаваш профучаващите коли не е по-интересно занимание отколкото у дома. Но изборът ни беше определен от факта, че тръгваме в 2 следобед, не познаваме пътя, според картата предстояха 27 км., има сериозно катерене...е, започнахме от по-лесното.