Тръпне мамино сърце, през АВГУСТ да е с бебче на ръце! №13

• 29 719
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
# 136
..Моята докторка днес ме запозна с HPV тест,който ми препоръчва да направя.Това е т.н Папиломен вирус,който причинява рак на маточната шийка.Теста струва 115 лв. и бил препоръчителен за жени,които искат да раждат нормално....

Аз съм си правила този тест още преди 3-4 г-тогава започна да се говори за него,взеха ми в частна болница във Варна "специална"цитонамазка,която се изпрати за изследване в София,(тогава само в Сф се правиха ,сега не знам,цената беше около 70-80лв) и резултата беше .че нямам предразположение към образуване на Хаш Папилома Вируса.Това за сега ме успокоява,з-то този вирус се предава по полов път,а от тогава не съм имала други контакти,освен с мъжа ми Wink Wink Wink

jovana,M.sunny,кой лекар сте ангажирали в АГ-то в този отпускарски месец Laughing

# 137
Здравейте, мамчета,
искам да ви попитам някоя от вас дали ходи на консултация при д-р Ямаков от ВМИ и имате ли отзиви за него? Благодаря ви предварително!

# 138
Аз не съм на 100% сигурна, но клоня към Окръжна болница-Пловдив
Здравейте, мамчета,
искам да ви попитам някоя от вас дали ходи на консултация при д-р Ямаков от ВМИ и имате ли отзиви за него? Благодаря ви предварително!
Нямам преки наблюдения, но когато сменях гинеколог наскоро четох за Ямаков, че е в белия списък за гр.Пловдив.Общо взето-отиваш, записваш се, ако нещо не ти допадне-сменяш.Има доста хвалени доктори, но не за всяка жена са добри-всяка има различни изисквания, различни възгледи и т.н.

# 139
За д-р Ямаков знам много добри отзиви. Аз мислех да се уговоря първоначално с него за раждането, но нямаше часове и за това се спрях на Амалиев. Той също работи в хирургиите и се уговорих с него. Има кабинет в Кичука и до сега ходих няколко пъти при него и съм доволна, внимателен е, работи със сина си. Дано да съм направила правилен избор.
Сега имам едно питане - не знам колко да дадем на доктора, прочетох че някои от вас ще дадат 400 лв., някъде чух че може 300 ?  newsm78  ако сте се спряли на сума и знаете нормалните цени моля пишете !

# 140
И мен ме интересуват цените, ако имате информация д-р Ямаков колко взима, моля да споделите ... Simple Smile

# 141
Здравейте и от мен и аз да се запиша, въпреки, че вече казах - ще раждам секцио в Шейново. Иначе да се оплача от няколко дни имам чувството , че съм като балон, кожата така ми се е опънала, че зверски ме боли и не мога да си намеря място.
Приятен ден

# 142
Аз съм при доктор К. Цветков. Доста се чудих при избора си, но това е доктора, който ми води ЖК през цялата бременност. Изражда там от доста години. Дано не съм сглупила. Иначе ми препоръчваха Георгиев.

# 143
  • София
 Здравейте момичета, аз не пиша много редовно но ви чета .Днес бяхме на преглед и да ви се похвалим, че сме 1,800.Ще раждам в болница Вита при доктор Василева.Приятен следобед. Simple Smile

# 144
Аз ще раждам в Шейново - секцио. Искам да споделя за HPV - вируса. Нали именно за него ставаше въпрос покрай ваксинта против рак на шийката на матката. Ако си спомням добре той се предава по полов път и сигурно 90% от хората които водят такъв го носят в себе си. Това дали ще причини рак зависи вече от имунна система, генетчна предразположеност и др. За това беше казано, че най добре е такава ваксина да се поставя на момичета преди да започнат да водят полов живот.Тогава питам аз - какъв е смисълът от това изсл., особенно в последните месеци на бременноста ? имам и едно питане - термина ми е на 19 авг. но обикновенно секцио се прави десетина дни по-рано да речем на 9 авг. Да обаче мойта лична карта изтича на 8-ми. Мислите ли че ще имам проблем с нея тъй като казаха че на територията на страната важи още половин година.  newsm78

# 145
Аз мисля да раждам в 2-ра градска болница-София.Чувала съм много добри отзиви за там,но още се чудя.Някой ако има някъкви впечатления да казва.Днес съм на преглед и ще видим малкия бебок дали е наддал,защото миналия път лекарката каза че бил мъничък SadИначе лекарката която ме следи работи в Майчин дом.

# 146
IR,maya22, благодаря ви,че споделихте мнение...не съм наясно и затова попитах...и аз не съм имала други полови контакти ( от мнооого отдавна  Laughing ),но и не съм си правила никога това изследване и затова ми го препоръчват и именно сега да го направя,за да не го прехвърля на бебчо (ако изобщо го имам),тъй като смятам да раждам нормало
  Hug на всички

# 147
  • София
момичета съветвам ви да внимавате с всякакви такива изледвания.
на мен миналата ми взеха цитонамаска, понеже през цялата седмица не бяха ми вземали, и макар доктора ми да беше против аз настоях - резултата: след това бях 2 дена със слабо кървене, което не е опасно, но е нормално да се получи при вземане на цитонамазка. Така че помислете си пак дали искате точно сега да си правите това изследване

# 148
За втора градска блница мога да кажа положителни неща. Аз родих първото си дете там и общо взето съм доволна. Условията са си като в болница, но за сметка на това детето стои при теб. Взимат го само, ако ти поискаш. Една позната роди второто си дете преди седмица там и също е много доволна.

Elinor87, аз също ще раждам при Василева, но в Тина Киркова. Впечатления от нея?

# 149
Аз мисля че е абсолютно излишно. Но всеки сам решава....

Общи условия

Активация на акаунт