Тръпне мамино сърце, през АВГУСТ да е с бебче на ръце! №13

• 29 723
  • 735
  •   1
Отговори
# 150
Ако става въпрос за Мая Василева аз я познавам лично. Мисля че е много мила и отзивчива и няма да сгрешите. И аз бих ходила при нея просто нито Тина Киркова ми харесва нито съм навита да раждам във Вита

# 151
  • София
Здравейте мами в този прекрасен прохладен ден. За мен той е двойно по-прекрасен, защото днес моята дъщеричка има рожден ден. Днес си спомних отново този ден преди 5г. Беше също така дъждовно, както и днес. Спомням си, все едно беше вчера,  тревогата, радостта, страха и всички други непознати досега чувства, които ме обзеха. Ех, колко е велик деня, когато ставаш майка за първи път.
Аз ще раждам пак в Шейново. Емоционално съм свързана с тази болница. Мислих, мислих и накрая реших пак там ще е.  Sunglasses

# 152

jenap , как ме разчувства с тези хубави твои спомени  Heart Eyes представих си аз как ще се умилявам на рожденните дни на моята принцеса  Blush
 А твоето малко ангелче, да е жива и здравичка, много да ви радва и много да помага когато дойде новото попълнение в семейството ви  Hug  bouquet

# 153
  • Miami
jenap, да ви е живо и здраво момиченцето  nbirthday Много радост и щастливи мигове да ви носи  Hug

# 154
Честито и от мен! Да ти е здрава, щастлива и много да те радва  bouquet

# 155
jenap честито! Нека расте здраво, усмихнато и весело дете и като бъдеща кака много да помага!
Аз преди малко се върнах от изписването на едно юнско бебче, толкова се разчувствах, че само дето не ревнах като магаре. Бебката беше толкова мъничка и нежна, а мамчето грееше  от щастие. Много са хубави тези моменти. А като се замисля, че скоро ще съм на нейното място ми става едно такова хубаво.

# 156
Здравейте, мацки.

jenap, честита ти рожденичка. Да е жива и здрава, да е гордостта на мама и тате и да помага в отглеждането на бебе.  Hug И за теб, мила майчице, честит празник   bouquet

Кейла, аз съм също "ЗА" предварителни прегледи и изледвания, тоест да се направи изследвене преди да ни заболи, но пък съм против да се прави с търговска цел, не знам точно в твоя случаи дали е с търговска цел или док има някакви притеснения, за да ти предложи едно такова изследване. Казвам го, защото доколкото разбирам само на теб е предложено такова изследване.  newsm78 В см исъл, че не е масово на всички бременни и аз самата чувам за първи път, а все пак се движа в компания от млади майка, самата аз ще раждам за втори път и не съм чувала за такова изследване точно преди раждане. Може и мои пропуск да е  Peace но мисля, че док. би трябвало да ме информира, само ако смята, че има нужда. Аз не бих го направила без основателна причина от страна на док.  Peace

ИР, аз също имах като твоите проблеми с кърменето след първото ми раждане, затова започнах да се мажа, но не редовно. Мажа се основно, за да стане кожата на aреолата и зърното по- еластична и да не е толкова суха, но иначе от кърмаческата среща научих, че върху самата aреола има едни издутинки, които произвеждат секрет, който има точно тази функция да омазнява кожата и прави по- еластична съответно. И евентуалното прекаляване с мазане на крема може да доведе до това да се намали отделянето на този секрет. Тоест реших за себе си да се мажа, но не интензивно и не всеки ден.  Peace Иначе аз с първата ми бременност и сега ползвам на Авент.

Лунен сън, аз си поръчах от нета точно този комплект за количка с възглавницата на ЧАР, на който си пуснала линк. Доволна съм!  Peace

Марина, матрака за кошарката на бебо трябва да е твърд и бебето да спи без възглавница до годинката, това са препоръките на ортопедите. И още една информация,която може някоя от вас да не знае- бебето в колата се вози обратно на движението в кошчето отново до годинката или поне докато не стане 9кг.

Ади, ако може и на мен да обновиш инфото на 1-ва страница. Това, че бебето ще е момче , ще раждам в МБАЛ"Хаджи Димитър". Благодаря предварително   bouquet

И последно за стерилизаторите- ние сме със стерилизатор за микровълнова на АВЕНТ- бързо, лесно, чисто. До колкото съм чувала след стерелизиране с хапчета или разтвор шишетата, бибите и т.н. трябва да се изплакват с гореща вода. НО не съм сигурна  newsm78 Аз лично препоръчвам да си набавите стерилизатори за микровълнова.  Peace

И за край една питанка- като лежа и искам да се обърна на другата страна често получавам силна остра болка ниско долу- на някоя от вас да се е случвало нещо подобно или да знае от какво се получава?  newsm78

Последна редакция: ср, 23 юни 2010, 15:31 от СиСиТу

# 157
Жени, честит празник newsm59 на порастналото ти момиченце. Желая ви много радост и прекрасни емоции с 5 годишни красавици /друго си е като каже - "Аз съм вече на 5" дори и когато не я питат   Joy/

# 158
jenap да ти е жива и здрава девойката! Много да те радва и за напред!!!

За протокола - ще раждам в АГ- Варна на ВИП етажа.

Аз заминавам на почивка за две седмици - стискайте палци да не тръгне раждането тогава, че според следящата ме лекарка от ЖК вероятността е много голяма.

Лек ден!

# 159
  • Miami

И за край една питанка- като лежа и искам да се обърна на другата страна често получавам силна остра болка ниско долу- на някоя от вас да се е случвало нещо подобно или да знае от какво се получава?  newsm78

Сиси, аз съм така всяка нощ почти. Не знам от какво е тая болка ниско долу, при мен не е много остра. Може би главичката на бебето притиска нещо. Понякога и през деня ми се случва да ме позаболи там.

Gretta, много си смела  Wink Приятна почивка, дано няма изненади. И от почивката айде в болницата, че то не остана време  Simple Smile

# 160
Сиси и аз се надявам,че не е с търговска цел...знам само,че това си е нейна практика и го препоръчва на всички мами,на които следи бременността Simple Smile

# 161
  • София
За втора градска блница мога да кажа положителни неща. Аз родих първото си дете там и общо взето съм доволна. Условията са си като в болница, но за сметка на това детето стои при теб. Взимат го само, ако ти поискаш. Една позната роди второто си дете преди седмица там и също е много доволна.

Elinor87, аз също ще раждам при Василева, но в Тина Киркова. Впечатления от нея?
Впечетленията ми от доктор Мая Василева са ми много добри .Тя ми следи бремеността от самото начало и е много добра лекарка, мила и внимателна.Наистина съм доволна от нея.

# 162

Наскоро и аз питах същото-с момичетата тук стигнахме до извода, че това е от разширяването на таза.Нощем, когато се обръщам докато спя освен че боли и е неудобно и се чува едно "пльок", както ми пука примерно врата след 8часа пред компютъра.Само че при мен болката не е така остра.Мисля, че и при теб е така, освен ако "ниско долу" не значи някъде към яйчниците.При мен е в самото начало на бедрата и е нещо подобно на доста гадна мускулна треска,съсредоточена само на тези места Laughing

# 163

jenap, много, много щастлив празничен ден за теб и за малката госпожица! Simple Smile

Мими Вичева, ама това рожденическо котенце е страхотно!!! направо си го 'открадвам'! Simple Smile

СиСиТу е напълно права, че след студента стерелизация нещата трябва да се изплакват с гореща вода - дори на инструкциите за употреба пише на течностите за студена стерелизация chicco пише "с преварена вода"... точно затова се отказвам от този вариант, защото е егати разправията - нещата трябва да се дезинфекцират 30 минути, междувременно да се превари вода, с която да се изплакват, а след това са мокри т.е. трябва да съхнат на чисто място известно време.. супер сложно става!

но, СиСиТу , искам да те попитам нещо друго - стерилизатора на Avent e за 6 шишета и е голям за моята микровълнова.. мисля да взема този на chicco, който е за 3 шишета! кажи ми, моля те, мислиш ли, че ще ми свърши работа? аз не се сещам защо би могъл да не ми свърши, но... знам ли!!

а пък за протокола - ще раждам в "шейново", все още се надявам - нормално...  Praynig

# 164
adelina_bg Пиша рядко, но ако не те затруднява можеш да ме впишеш да увеличим бройката : Варна - 35г. втора бременност, 21 август- термин.

2008г. раждах в АГ на ВИП етажа при д-р Георгиев. Свързах се с него няколко седмици преди термина. Сега мисля пак при него да раждам, но все още не съм го потърсила. Ако все пак отсъства в този период ще разчитам на дежурния. Чувам добри отзиви за д-р Николов и д-р Атанасов. На времето питах и д-р Александров и д-р Танев дали биха ме израждали нормално, но ми отказаха - те са по плануваните раждания Simple Smile Георгиев даже ми се зарадва на ентусиазма.  Имам хубави спомени от раждането си, надявам се  и сега да  е така. Човека е много приятен, подхожда с чувство за хумор и е професионалист.  Раждането ми отне 6 часа, като отидох в АГ-то нямах никакво разкритие, само паднала тапа.  В интерес на истината по- голямата част от преживяването изкарваш с акушерките, д-ра минава от време на време какво разкритие има и чак на финала се появява и за тропосването Simple Smile
По принцип когато се ражда на ВИП етажа, не се плаща на ръка на д-р. Освен ако изрично не го желаеш.  То това е и идеята на ВИП-а. Мъжа ми също присъства и не сме плащали допълнително.
И ние плануваме 2 седмици почивка на море.  Във водата е невероятно хубаво с тоя корем. Просто все едно го няма. Препоръчвам на мамите, които нямат противо показания.
А за 4-ия етаж незнам как стои в момента въпроса. Като се свържа с д-р Георгиев предполагам ще разбера.

Общи условия

Активация на акаунт