Тръпне мамино сърце, през АВГУСТ да е с бебче на ръце! №13

• 29 698
  • 735
  •   1
Отговори
# 75
mozzi, аз също смятам да мажа с преварен зехтин (дори си имаме домашен...от доста време само такъв ползваме). Възнамерявам от самото начало да го ползвам, не смятам дори да купувам други продукти. Ще е топло, но просто ще слагам по-малко и ще гледам да втривам добре с масаж за 5 мин. Ако се окаже, че бебчо се обрива, ще сменя веднага с друг продукт.
Charr, много ценни съвети си дала...друго си е човек с опит да разкаже как стоят нещата.  Hug

# 76
Здравейте и от нас. И аз да се запиша в новата темичка.
От вчера вече съм в болнични, а днес направих едно обикаляне по магазините и си накиупих всичко необходимо. Поне така ми се струва. За завивките, взех памучни и тънички, олекотени имам от каката, но ще останат за по късно, че ще е много топло.
Козметика още ползвам само на Хип и съм много доволна. Не мисля, да я сменям. Лятото обаче не мисля да мажа с преварен зехтин. Използавах го за Кристина, но беше Февруари.

# 77
За козметика - с каката ползвах на А дерма и Мустела.  Сега мислех да пробвам на Хип или Веледа. Днес ходих в Премаман магазина  - имаха слингове най- различни. Този, който харесах тип шал беше от органичен памук , но цената от 120 лв. ми досвидя.

# 78
С каквото мога, с голямо удоволствие ще помагам  Hug

# 79
Здравейте, момичета Simple Smile

Ади, темата е страхотна, браво   bouquet

Моззи, и на мен ми стана интересно за отговора на твоята питанка.  newsm78 Попринцип наистина докато бебето суче от едната гърда, от другата потича кърма, понякога е по- малко, понякога е по-вече.... Предполагам, че второто бебе няма да остане гладно, но нека чуем вещите лица какво ще кажат...  newsm78

За козметиката- от сина ми ползвам на Бюбхен и до ден днешен- кремове за дупе, за подсичане, душ- гел, шампоан, сапун- всичко. Много съм доволна, не ми се е налагало да го сменям с други марки.

Само мен ли не ме е обзела треската да пазаря бебешорски неща  newsm78  Grinning Не че не зяпам по витрините на магазини и из нета дрешки и аксесоари за новородени, но все още ми се струва рано. Може би и защото голяма част от нещата имам от баткото (почти нови), и може би знам какво ми трябва от първа необходимост, което мога да го взема и в последния момент.  newsm78 Ще взема и аз да купя нещо- ей така за цвят.  Wink  Heart Eyes

# 80
  • софия
Vchavdarova и аз май ще си ги мажа от самото начало, все ми се струва, че точно от преварен зехтин има най-малка вероятност да се обринат, ама знам ли-ако не ще действам в движение и ще сменям.Иначе другата козметика ще си я купя-кремче против подсичане, шампоан и т.н

СиСиТу и на мен ми се струва, че едва ли ще остане гладно, но все пак ми е интересно ако е в по-голямо количество какво се прави.Аз се надявам бързичко да посвикна и ако всичко е наред след десетина дни да се кърмим едновременно

spirit ,а от кой магазин си взе по-тънички завивки-и на мен ми се иска да купя такива, но досега все на тип олекотени попадам, а ми се струват малко дебелички за август месец

# 81
Здравейте момичета, от днес вече си имаме количка, на живо е много по-хубава, отколкото на снимките,  Hug http://bertoni-bg.com/index.php?go=products&p=detail&productId=574 тази, червената, има си всичко - порт бебе, дъждобранче, летен-зимен вариант. Дано и бебка го хареса и й е удобно вътре. Надявам се доки да е познала за момиче, не че ако е момче няма да го возя в червена количка, но все пак  Crazy

Ади
, надявам се много скоро да се оправиш миличка, стискам палци  Hug малко остана  Hug
На мен ми бяха открили подобна инфекция, лекарката, която ми гледа пробата на микроскопа каза "единични нишки стрептококи, слаба инфекция" и каза, че се е получила при обезкосмяването. Тъй като зоните са много близо една до друга, често се случвало и ми изписа един разтвор, който да си направя и да се мажа след всяко обезкосмяване. Ако се интересуваш ще го потърся и ще пиша. Излиза някъде около 5 лв, но върши чудесна работа. Със същия разтвор се маже и акне и изчезва без следи.  Peace

Навън доста захладня с този дъжд, май не може да ми се угоди - ту ми е студено, ту ми е жега  Joy
Хубав ден момичета и се пазете! Скоро ще гушкаме нашите съкровища  Hug
Един поздрав за 3D раждане http://vbox7.com/play:f0914f91

# 82
  • Miami
red shoe, Charr ти е отговорила много хубаво. Аз от това цедене до край след всяко кърмене си докарах хиперлактацията и всяка нощ се събуждах в локви от кърма, отделно гърдите ми течаха като лейки, без да ги стискам  ooooh! Но все пак зависи и колко кърма имаш още от началото, може да не е толкова много и дори и да изцеждаш повечко след кърмене пак да не си докараш хиперлактация. Ще видиш и ще си прецениш.

Аз днес ходих на консултация, гледахме бебка  Heart Eyes Обърната е с главата надолу, тежи около 1800-2000. Вече ме викат всяка седмица. Обаче друго ме озадачи мен и сега ще питам и лекарката ми в родилното, та акушерката от консултацията каза, че вече не изисквали задължително да носиш направление за хоспитализация  Thinking А аз си спомням, че преди две години ми искаха. Говоря за държавните АГ-та. Някой да знае нещо по върпоса?

# 83
Добро утро на всички! Новата темичка и заглавието са страхотни както винаги  newsm10
Аз да ви се похваля - вече си имаме кошара - на Chipolino Neoma, а вчера оставих и капаро за количката - Mag England Corona Trio (но никъде не мога да намеря снимки). Иначе от утре вече съм в 45-дневния болничен, а на 24 сме на ЖК. Аз се отчетох засега - лек ден на всички и много  Hug
не те разбрах много добре за адреса но майка ми и баща ми карат таксита , мисля те да ми обяснят Simple Smile твоята от там ли си я купи и за колко ако не е тайна? имат ли гаранция тея колички??  и аз не можах да намеря снимки на тая Корона трио..  Thinking иначе за сега съм се ориентирала към mag england ( и по специално  proncess roll), най-добре ми изглежда съотношението качество -цена.. искам да ги видя и в магазин на живо .. колко тежи твоята ,че малко ме притесняват килограмите заради секциото... Извинявай от сега за многото въпроси, когато имаш време ми отговори  Grinning
П.С скъсаха ме на счетоводството днес , но чесно казано съм много щастлива , на 100% съм 3ти курс само на този изпит ме скъсаха, а и след изпита пазарих пак за беб4о от Хиполенд.. и това ми оправи настроението Simple Smile  Sunglasses

# 84
Да се разпиша и аз в новата темичка.Че да ви намирам по-лесно.
mozzi не смятам,че има опасност да остане гладно някое детенце.Просто гърдите ти ще произвеждат количество,което ще стига и за двечките.Поне аз така си мисля-сигналите ще са такива.Сестра ми даваше кърма на близначките(племенничките ми) 6 месеца и ми е казвала"колкото повече се стимулират гърдите-толкова повече произвеждат.Затова трудно да не може някоя майка да кърми,въпрос на стимулация"Е има и редки случаи някоя жена да не може все пак,но говорим общо.Отделен е въпроса,че в началото ги почнаха мъниците на шишета и не искаха да засучат гърдата и последва цеденето с помпа ,но ги е хранила 6 месеца почти само с кърма.
И на мен ми помогнаха момичетата на срещата с този въпрос-Кога да ползвам помпа и да разбера кога да се цедя?И от тях получих същия съвет-при напрежение.
Сисе -ми какво да пазариш,ти още си почти на същата вълна от първото:)А и той е толкова енергичен и сладичък,че оставя ли пространство за много странични мисли newsm51 Да ви е жив и здрав!

# 85
Mozzi, за съжаление нямам никакъв опит с кърмене на близнаци, но наистина не смятам, че има опасност да остане гладно някое бебе. Стомахчетата на новородените бебета са колкото лъжичка- колко мляко/коластра му трябва. Това за различното поставяне за първи път го чувам честно казано. Мисля че в предната тема бях дала линк към блог на една мама от форума - Aila, тя е с кърмени близнаци, а и е консултант по кърмене - бих те посъветвала да се обърнеш към нея за най- правилно мнение    bouquet

# 86
 Кори, пак ти трябва направление за хоспитализация.На последната ми консултация питах какви документи ще ми трябват за раждането и там ми казаха за направлението.

# 87
Нека и аз дам днешния отчет  Simple Smile Връщам се от ЖК - всичко е нормално...малкия мъж си е с главата надолу,тежи 1,600 и е 45 см... 45 дневния болничен ще ми го издадат на 5-ти юли... Има обаче нещо,което искам да споделя...Моята докторка днес ме запозна с HPV тест,който ми препоръчва да направя.Това е т.н Папиломен вирус,който причинява рак на маточната шийка.Теста струва 115 лв. и бил препоръчителен за жени,които искат да раждат нормално,тъй като ако го има майката,тя го предава на бебчето,а това после водело до разни заболявания и усложнения за детето,които няма да обяснявам,за да не ви плаша.И ако го има родилката този вирус-се препоръчва секцио,за да се избегне това.После вече като роди се провежда лечение на жената. Доста ме поизплаши и аз съм навита да си го направя,така де,за мое успокоение,а и не си струва според мен да поемаш рискове за 100 лв....но да си призная - за 1-ви път чувам за подобно изследване и затова споделям...някоя мама запозната ли е...ще прави ли такова изследване...ще се радвам някой да сподели мнение.
За сега толкова от мен...ведро настроение и много усмивки...и ритничета (да не забравя)  Grinning

# 88
Не знам и аз дали не се включвам ни в клин ни в ръкав,но ми се струва,че това е подобно и май съм гледала на цени около 10лв http://vsi4kozadeca.com/index.php?option=com_virtuemart&Item … k=1&Itemid=53 Дано съм полезна:)

# 89
искам да ви питам за матраците- днес гледах от 35 лв до 75 лв в Хиполенд- имаше с някаква пяна матраците за който ми обясни служителката че са най- скъпи и най- хубави , но не можа да ми обясни ЗАЩО и каква е тази пяна... и друго - видях някакъв безцветен гел на БОЧКО ( бг продукт) пишеше , че е биоразградим, и не дразни, за измиване на бебешките прибори и шишета, но не разбрах замества ли преваряването ( или се прави преди него0 ) ?? и има ли смисъл от тоя гел? има толкова много бебешки неща че вече се обърквам кое ще ми е необходимо и кое не  Confused намерих линк- http://www.lavena.bg/index.php?ch=9&tip=1&id=12&l=1

Последна редакция: вт, 22 юни 2010, 17:46 от MaPuHa88

Общи условия

Активация на акаунт