Тръпне мамино сърце, през АВГУСТ да е с бебче на ръце! №13

• 29 683
  • 735
  •   1
Отговори
# 60
adelina_bg, стискам палци бързо да се оправиш  Hug Hug Hug
Всичко ще бъде наред  Praynig

# 61
adelina_bg, надявам се от все сърце всичко да се оправи. Малко остана, мисли си само хубави неща и съм убедена, че бебчето ти ще бъде добре и ще му се радваш много през август.  Hug Hug Hug

# 62
Ади, разбирам те много добре. Просто всичко наведнъж се е насъбрало. Много се дразня така на лекарите, защото едно, че постоянно бъркат явно с диагнозите и лечението (особено при бременни май честичко им се случва) и второ като видя т нещо на ехографа и само си цъкат с език и вкарват паранои.
Но!!! аз си мисля, че ако беше нещо сериозно никой няма да те остави да си тръгнеш ей така, все пак доносила си бебчето съвсем до края. За пъпната връв знам, че често се случва да е увита около вратлето, но ако си остане така в най-лошия случай ще ти направят секцио.
 Hug

# 63
  • София
shanika виж това - не е никак скъпо http://www.moebebe.com/catalog/product_info.php?cPath=74&products_id=190

# 64
  • София
Ади, това е  същото като това, което описвам, само е малко по-малко на размер и като че бяха окръглени ръбчетата, откъде го изрови Grinning-само дето онова беше бяло. Прочетох какво ти се е случило, дано сега като имаш антибиограма и пиеш точният антибиотик всичко да е наред и да се оправиш по-бързо, за да караш по-спокойно последните и без това тежки месеци.  Hug

# 65
  • София
 Laughing случайно го намерих, търсех нещо друго, ама цената е много приемлива, само не знам дали става за всички колички

# 66
  • София
Аз съм писала по-нагоре, че за по малки колички момичето ми каза, че имали подобни възглавници някакви, които успешно се приспособявали, но не съм ги видяла. Иначе цената на това е супер, стига да е актуална, че пише 2008г.- в Пигиса са 17лв.

# 67
и аз да се запиша в новата тема . ние горе долу сме добре с 1 пръстче разкритие все още . сега пия 3х2 магнерич и 3х1 но-шпа  тоест през 4 часа гълтам хапче и се чувствам добре но незнам дали е от хапчетата или от това че увеличих приема на вода .бях чела че ако не пием достатъчно се появяват контракции . Hug

# 68
Ади, стискай зъби - още малко остана  Hug

# 69
I10_vn къде намери във Варна колички на mag england , че на мене ми харесва  princess roll и искам да я видя на живо какво представлява?????

Погледна ли в магазин Штъркел?
Те продават MAG ENGLAND.

# 70
Вчера бях на една лекция за кърменето и съвсем се обърках.
По принцип чета библиотеката на ЛЛЛ и книгите, които те препоръчват, но попаднах на странично мнение и ще помоля за съвет Else, deni_k и момичетата от темата, които имат опит в кърменето - Чар, Кори, Файти, ако пропускам някого, моля за извинение.

Та в общи линии не казаха нещо което не съм чела - за структурата на гърдите, за коластрата, че се кърми на поискване, но това, което беше различно от това, което съм чела, е че гърдата трябва да се доизцежда с помпа след хранене, а бях останала с впечатление, че от ЛЛЛ препоръчват помпата да се ползва само за облекчаване, но не и за доизцеждане  Thinking
Как процедирахте вие?

Освен това срещам много противоречиви мнения за това дали да се предлага и 2рата гърда за едно хранене, на лекцията казаха, че само в краен случай. Съвсем се обърках  ooooh!

# 71
Red shoe, зависи къде си ходила на лекцията по кърмене. Защото има и варианти, които можеш да срещнеш от типа на: кърмене на поискване, но през 3 часа- пак е противоречив съвет  Grinning
Ако доицзеждаш гърдата, особено в началото,когато количеството кърма не е регулирано, рискуваш да си докараш хиперлактация и съответно препълване на гърдите. Най-доброто според мен, предполагам и другите момичета ще кажат същото, е при напрежение в гърдите да се изцежда такова количество до облекчение.
Особено, ако си решила ти да си гледаш детето и да сте непрекъснато заедно.
Втора гърда се предлага в различни случай. Има моменти, когато е топло и бебето иска да суче, за да задоволи жаждата си - тогава то е неспокойно и ако му се предложи втората гърда, то суква и доволно заспива.  Има моменти,когато е кисело и то самото "не знае какво иска", в такива случаи може да откаже едната гърда, т.е. да прояви предпочитания към лява/дясна гърда. Тогава се предлага другата гърда. Изобщо е доста относително и зависи от самото бебе и моментното му разположение. Аз лично ти предлагам да оставиш за момент цялата информация, да си починеш ден,два от нея, а след това да се съсредоточиш само върху началните моменти - правилно поставяне на гърда и първите дни с бебето. От там нататък постепенно ще се види каква ще е ситуацията.  Hug

# 72
  • софия
Else, deni_k - и аз имам един въпрос, може да е малко глупав Embarassed, ама нали ще са ми първи опити за кърмене живот и здраве
Прочетох, че е най-добре първите 10-15 дни близнаците да се кърмят поотделно докато и те, и аз самата(най-вече) се научим.Разбрах обаче, че много често докато кърмиш от гърдата, от която бебето в момента не суче може да потече кърма-какво става тогава в случаите с близнаци, това количество малко или голямо е, всъщност въпроса ми е има ли опасност за второто бебе да не стигне кърмата newsm78-сигурно ви звучи глупаво, но много искам да си кърмя близнаците и ми се ще да съм максимално подготвена

# 73
Charr, благодаря ти много, много  Hug
Точно с такива впечатления за изцеждането бях останала и аз, но нали съм без опит и всяка различна информация ме стряска  Laughing

# 74
Запис и от мен  Hug

Общи условия

Активация на акаунт