Тръпне мамино сърце, през АВГУСТ да е с бебче на ръце! №13

• 29 765
  • 735
  •   1
Отговори
# 270
Аз го видях, алек, но се опасявам, че нещо не ми е ясен контекстът и какво точно се е случило, как така препарат без иследване, какво предозиране, после пък кръвопреливане... Извинявай, че ще те карам пак да пишеш. Май към момента само ми е ясно, че някой от твоите лекари се е проявил като "гений", но нищо повече...

# 271
Else, благодаря за отговора, а също и на всички момичета от темата, които ни съветват за кърменето  Hug
За болничните, явно чакане му е майката  Whistling

Нали съм вече в 45 дневен болничен от началото на седмицата, а и миналата си стоях вкъщи, та обикалям из софийските улици, че и на метрото се возя и ми правят разни неща впечатление. На пешеходна пътека например, като ме видят с големия корем и набиват яко спирачки, то и така трябва да бъде де, но в метрото всички седящи си обръщат главите на другата страна да не би да се наложи някой да ми направи място, особено мъжете  ooooh! Същото беше и положението миналата седмица в болницата, навън 40 градуса, едва се диша, седнали 10ина  мъже и чакат бременните си жени и никой не е..ва да направи място. Всъщност едно момче след минута се усети, за което му благодарих сърдечно.

# 272
  • София
Привет мили мами,
вчера ми излязоха резултатите от кръв и урина и понеже видях че белтъка не е в норма веднага се обадих на доктора.
Той ме пита какво пише за белтъка, хематокрита, хемоглобин и желязо. Казах му стойностите и той нещо се усъмни в резултатите, каза другата седмица като свърша с АБ-то да пуснем пак същото изследване но в друга лаборатория, а може и стерилна урина да пуснем. Изобщо не разбрах какви са му опасенията и защо се усъмни в резултатите, каза само че може бъбреците да са малко претоварени, което било нормално при бременни и каза от днес всеки ден да си меря кръвното и да си записвам. Някаква идея защо може да е всичко това? Ето това са ми изследванията, ако на някой нещо му говорят, на мен нищо:

Име на теста (изследване)               Резултат   Единици        Референтни стойности
СУЕ/ERS                                                 42              mm/h            < 25

Име на теста (изследване)               Резултат   Единици        Референтни стойности
ПКК 22 показателя/Full blood count         
WBC/левкоцити                                   16,2            G/L               3.5-10.5
NEU%                                                   77,3             %                44,0-76,0
NEU/неутрофилни левкоцити/бр.      12,5             G/L              2,0-7.8 
EOS%                                                   0,6               %               0,00-6.00%
EOS/еoзинофилни левкоцити/бр.       0,1              G/L              0.00-0,700
LYM%                                                    17                %               20-40
LYM/лимфоцити -бр.                            2,74             G/L             0,6-4,1
MONO%                                                4,89             %               3-13 %
MONO/Mоноцити-бр.                           0,79             G/L             0,2-1,5
BASO%                                                 0,22             %               0,00-2,00
BASO/базофилни левкоцити/бр          0,04             G/L             0.00-0.2
RBC/еритроцити                                  4,06             T/L             М 4.2-6.2 Ж(F) 3.7-5.4
HGB/хемоглобин                                  130              g/L             M 130-180 Ж(F) 115-160
HCT/хематокрит                                   0,38             L/L             М 0.37-0.55 Ж(F) 0.35-0.44
MCV/ср. обем на еритроцитите          94,1              fl                82-98
MCH/ср. Hgb. конц. в ер.                     32,1              pg              26.5-32.0
MCHC/ср. Hgb. съдърж. в еритр.         341               g/L             295-360
RDW/девиация на ер. разпред.          16                 %               11.5-14.5
PLT/тромбоцити                                  448                G/L            130-440
MPV/ср. обем на тромбоцитите          9,3                  fL               7.5-11.5
PDW/девиация на тромбоцитно разпределение 18,6     %     15.5-19.5
PCT/тромбокрит                                 0,42                L/L             0.15-0.45

Име на теста (изследване)               Резултат       Единици          Референтни стойности
Желязо/Iron                                         15,4               umol/l          М 10.0-28.0 Ж .(F.)6.0-26.0

Име на теста (изследване)                 Резултат     Единици           Референтни стойности
ЖСК/TIBC                                              48.9               umol/l         М 44.0-89.0 Ж.(F.)47.0-77.0

Име на теста (изследване)                 Резултат      Единици           Референтни стойности
Урина-ОХИ         
pH                                                            6                                             4.5-8.0
Белтък урина/Protein                            опал                                      (-) negative
Билирубин/Billirubin                           (-)negative                                (-)negative
Глюкоза/Glucose                                (-)negative                                (-)negative
Кетони/Ketones                                 (-)negative                                (-)negative
Кръв/Blood                                         (-)negative                                (-)negative
Левкоцити/Leucocytes                      (-)negative                                (-)negative
Нитрити/Nitrites                                 (-)negative                                (-)negative
Уробилиноген/Urobillinogen                     N                                          normal
Oтн.тегло/Specific gravity                      1.025                                     1.000-1.040

Име на теста (изследване)                  Резултат         Единици        Референтни стойности
Урина-седимент         
Други /за урина седимент/ урати       
Бактерии/Bacteria                                   none
Епителни клетки/Epitelia cells                  ед                                            до 15 на поле
Левкоцити/Leucocytes                             1-2                                           до 4 на поле
Еритроцити/Erythrocytes                                                                         до 1 на поле

# 273
  • София
red shoe аз пък съм забелязала точно обратното - на мен в трамвая ми стават само мъже - докато се кача и се намира някой мъж - обикновенно на средна възраст да ми направи място да седна. Виж жените по-често се правят че не ми виждат. Ако се намери да стане някоя жена то това е някое момиче но не и жените на годините на майка ми. А най зле са бабичките. Миналата седмица една ми се скара защо не съм ставала да седне #2gunfire

# 274
Наскоро имах един случай-отивам в офиса на един тел.оператор да плащам телефони-две каси съответно на едната някакъв зевзек изсипал две-три торбички стотинки да брои мацката, след него сума ти народ ,а на другата каса ми се стори по-малко народа и се наредих.Пред мен една бабка ме срази отвсякъде-измъкна два телефона от пазарската чанта, тръсна ги там и вика " А, ся, моме, направи ги да работят.Оказа се, че на единият не му е заредена батерията,а другият изобщо няма карта Laughing Както и да е-идва моя ред и от другата опашка един младеж почва да крещи, видимо изнервен: "Защо не питате кой е наред, аз тука толкова чакам!" При отговора на касиерката, че съм бременна и е дошъл моя ред на съответната каса ,а и не върви да стоя права един час на опашка, младежа заяви с тон на превъзходство " Да, ама ние сме на работа".Е, честно ви казвам, това преля чашата и като викнах и аз като хамалка, че и аз съм на работа, което си е вярно.Еми, то бива-бива наглост,ама още ме е яд като се сетя.След това отидох до пощата ,където имаше огромна опашка от пенсионери за плащане на ток.Наредих си се културно и реших да чакам.Една жена зад мен ме караше да съм ходела да се моля да ме пуснат напред, но и казах че не ми се занимава и не желая.Никой отпред не реагира, включително охраната, който пропускаше хората в салона за плащане.Десет минути по-късно отново жена зад мен на опашката на висок глас изкоментира как на никой не му пукало, че има бременна жена на опашката ,и в тая жега и т.н.Мъжът до нея изкоментира: Ами тя не иска да мине напред. и толкова.Изчаках си,влязох си, платих си...
Интересно този ден беше просто уникално изключение, иначе повечето хора са много мили-и в автобуса,дори в данъчното! И мъже и жени.Но въпросните две опашки си ме изнервиха, ,особено господина от първата.

# 275
...Наредих си се културно и реших да чакам.Една жена зад мен ме караше да съм ходела да се моля да ме пуснат напред, но и казах че не ми се занимава и не желая.Никой отпред не реагира, включително охраната, който пропускаше хората в салона за плащане...

И на мен ми се случи няколко пъти подобно нещо - в данъчното, в цибалаб и в един хранителен магазин, но все някой зад мен казва "Ама защо чакате, а не минете отпред", но пред мен никой не реагира  Mr. Green Аз лично си чакам, но прави лошо впечатление.

# 276

И на мен ми се случи няколко пъти подобно нещо - в данъчното, в цибалаб и в един хранителен магазин, но все някой зад мен казва "Ама защо чакате, а не минете отпред", но пред мен никой не реагира  Mr. Green Аз лично си чакам, но прави лошо впечатление.

И аз си чакам, но ако се опитват и да ме пререждат вече се вбесявам, а честно казано, така като се обаждат отзад се чувствам по-скоро неудобно и предпочитам никой да не се обажда или ако се обади, да е някой отпред, който действително да ми направи място.

# 277
ади, пиеш ли желязо под някаква форма? Аз не виждам нищо притеснително в изследванията ти, с изключение на твърде висок хемоглобин и желязо в тези крайни месеци. По принцип аз не пия желязо и съм леко под долната граница, но се тъпча с желязо под формата на храна, за да коменисрам. За СУЕ-то си е съвсем в норма. Цитирам: "Физиологично ускорена СУЕ се наблюдава при бременни жени от третия месец на бременността до втората седмица след раждането поради повишеното ниво на фибриногена." При някои мами стига и до трицифрени стойности. Не се панирай излишно, мисля че няма място за притеснение. Изчакай следващите изследвания, но спокойно че понякога и психосоматинчо преизивкаваме нещата.  Hug

Относно правенето на място. Системно си стоя права. Онзи ден пътувах с метрото от спирка Младост до Западен парк и някъде към Жулио Кюри не издържах и вдигнах един мъж, а той ми вика. Извинявам се ама аз не съм ви видял.   Shocked Че аз не съм малка. Приличам на хипопотам. Един единствен път корема ми помогна и то беше за подаването на новите лични документи и то щото охраната се разкрещя как не ги срам да ме държат на опашката в тая жега. За което му благодаря много на човека. Минах за 45 минути при все цялата блъсканица.

Отивам малко да разходя младежа, че днес бая се улежахме.   bouquet

# 278
Така се случи,че моите болнични ги предавам на работодателя на 25 число и до 9-10 на идващия месец ми ги превеждат. Досега са ми забавяли (с около месец) само за април,но тогава правеха някакви преизчислявания.Не знам обаче сега на 5 юли като си предам 45 дневния болничен кога ще ми го платят.Между другото,аз ходих в тукашния клон на НОИ и си взех един личен код,с който мога да следя чрез интернет превеждането на болничните (за кой месец и т.н),че честно казано ми е пълна мъгла ,но разбира се страницата дава грешка ...като всичко в БГ  Grinning
  Пробвай с explorer да отвориш адреса на НОИ,при мен само така става.Иначе съм пробвала с  Мозила и Опера ,ама нъц.

# 279
MaPuHa88 показаха ми в един магазин много готино приспособление за ваничката за къпане-казва се батут.Представлява парче плат което с помоща на щипки се закрепва за коритото и слагаш върху него бебо.Ето намерих го да го видите  http://www.bebetto.com.tr/?act=urunDetay&id=344&/banyo-kuveti   Аз засега съм добре понамаляха контракциите дано да е фалшива тревога.Благодаря на всички ви за загрижеността   Hug

не ми излиза линка нещо.. би ли го пуснала пак? как си иначе?
на мене днес ми е мноого скапано, само лежа и филми- може и от времето да е , но и се чувствам 100 кила едно тежко ми е... то май прекалих с храната...  Embarassed Confused Embarassed трябва да се спра да меля постоянно..
П.С Ади на 1ва страничка съм на 20 август, като имаш време може да добавиш- АГ Варна

# 280
  • София
Аз в повечето случаи попадам на мили хора - и по опашките и в градския транспорт. Метрото наистина е изключение. Даже един път една мацка ме сръга с лакет да седнела, защото била на високи токчета Crazy Но в трамвай, тролей и автобуси нямам проблеми. Най ми хареса, че избегнах опашките за личните документи - за половин час свърших цялата работа. А като ми кажат на опашката да мина напред, си минавам, то и без това едвам се държа на краката си като съм права - от тези болки в таза и кръста.
Ади, кръвната ти  картина и на мен ми се вижда добре. Виж белтък в урината знам, че не трябва да има, ама защо newsm78
За болничните съм тотално невежа. Сега ще ми е за първи път в живота ми да изляза болничен. Вчера си купих и амбулаторна карта, днес ще ходя при личната да ми я завери и другата седмица от 01.07 вече и аз ще съм си в къщи. Но мисля и аз да ходя до НОИ да си взема кода, че ще е по-лесно да се проверява в интернет.

# 281
  • София
ади, пиеш ли желязо под някаква форма? Аз не виждам нищо притеснително в изследванията ти, с изключение на твърде висок хемоглобин и желязо в тези крайни месеци. По принцип аз не пия желязо и съм леко под долната граница, но се тъпча с желязо под формата на храна, за да коменисрам. За СУЕ-то си е съвсем в норма. Цитирам: "Физиологично ускорена СУЕ се наблюдава при бременни жени от третия месец на бременността до втората седмица след раждането поради повишеното ниво на фибриногена." При някои мами стига и до трицифрени стойности. Не се панирай излишно, мисля че няма място за притеснение. Изчакай следващите изследвания, но спокойно че понякога и психосоматинчо преизивкаваме нещата.  Hug
Отивам малко да разходя младежа, че днес бая се улежахме.   bouquet
До днес пиех Сорбифер, докторите в болницата ми  го бях изписали понеже хемоглобина ми беше паднал от 124 (при постъпването) на 114 при изписването и до днес го пиех. Но доктора сутринта ми каза да го спра. 130 висок хемоглобин ли е? Аз си мислех че това е добре  newsm78. За СУЕ-то не се притеснявам доктора каза че е нормално за бременна жена. Притеснява ме този белтък в урината и тожа 4е доктора каза че може да е станала някаква грешка в лабораторията (ама не каза грешка в кое).

П.П. Момичета вие как сте с настроенията? Мен от два дни ме е налегнало едно мрачно настроение, само кофти мисли ми минават през главата, реве ми се, ужас просто, досега такова чудо не е било, винаги съм била толкова позитивна дори в най-кофти моментите а сега ей така от нищо ми се реве, все си мисля какво може да се обърка и разни ми ти простотии.

# 282
Нищо няма да се обърка Ади!!!
Сигурно времето навън, бушуващите хормони и това което ти се струпа на главата са причина за мрачното настроение. По принцип и аз съм позитивен човек, но много често реввам без причина ей така просто ми се плаче.
Опитай се да мислиш за нещо хубаво и без лоши мисли. Многото мина малко остана вече няма да се предаваме!!!

# 283
аз пък като си порева и се чувстам после по добре- даже понякога нарочно си търся и такива филми имам нужда някаква,и  като порева и ми минава всичко  Laughing

# 284
  • София
Нещо хубаво и от мен днес.
Вчера купих разни дрешки за бебко измежду които и тоалета за изписването:

Ох на живо са още по хубави, а пелената е толкова мека и нежна, просто е божествена.

Общи условия

Активация на акаунт