Тръпне мамино сърце, през АВГУСТ да е с бебче на ръце! №13

• 29 757
  • 735
  •   1
Отговори
# 255
Всичко зависи кога ще ти занесат болничния.Например при нас заплатите се плащат последния работен ден, т.е. осигуровките се внасят дотогава, значи около 1-во число ми носят болничния. От внасянето му се броят 15 работни дни за изплащне краен срок.Плащат ми ги винаги в четвъртък/не знам защо/, като съм получавала както на 20-ти така и на 3-ти. Въобще не разбирам как си избират деня, но винаги е до 15 работни дни след внасянето му.

# 256
  • София
MaPuHa88 показаха ми в един магазин много готино приспособление за ваничката за къпане-казва се батут.Представлява парче плат което с помоща на щипки се закрепва за коритото и слагаш върху него бебо.Ето намерих го да го видите  http://www.bebetto.com.tr/?act=urunDetay&id=344&/banyo-kuveti   Аз засега съм добре понамаляха контракциите дано да е фалшива тревога.Благодаря на всички ви за загрижеността   Hug

# 257
Хрисинда надявам се бебче да изчака поне да влезете в 9-я месец  Hug аз последно време нямам ден без контракции като измежду тях има болезнени ,но все още са нерегулирани и не им обръщам много внимание
Red shoe попринцип болничните ги изплащат с един месец назад както и заплатите в повечето фирми Simple Smile
Сега да ви се оплача какво става с моя хемоглобин.Вчера при прегледа Лекарката се очуди ,че са ми изписали Малтофер фол без да пуснат изследване за нивото на желязо в кръвта.Сега съм на инжекции Б12 ,2*1т. Б6 и фолиева кесилина по едно на ден.Отделно от вчера трябваше да спра желязото за да могат да ми направят изселдването за нивото му ,защото имало вероятност от предозиране. Общо взето картинката е сложна и не е много сигурно дали ще успеят да ми пооправят хемоглобина навреме или ще се наложи преливане на кръв. Това за което съм съгласна с лекарката е ,че въпреки опита си да помогне гинеколога ми е сбъркал и е било по добре да ме прати при специалист още като е почнал да пада хемоглобина ,но минало свършено.
Много прегръдки и целувки от мен и се пазете

# 258
Вчера бях на една лекция за кърменето и съвсем се обърках.
По принцип чета библиотеката на ЛЛЛ и книгите, които те препоръчват, но попаднах на странично мнение и ще помоля за съвет Else, deni_k и момичетата от темата, които имат опит в кърменето - Чар, Кори, Файти, ако пропускам някого, моля за извинение.

Та в общи линии не казаха нещо което не съм чела - за структурата на гърдите, за коластрата, че се кърми на поискване, но това, което беше различно от това, което съм чела, е че гърдата трябва да се доизцежда с помпа след хранене, а бях останала с впечатление, че от ЛЛЛ препоръчват помпата да се ползва само за облекчаване, но не и за доизцеждане  Thinking
Как процедирахте вие?

Освен това срещам много противоречиви мнения за това дали да се предлага и 2рата гърда за едно хранене, на лекцията казаха, че само в краен случай. Съвсем се обърках  ooooh!

red shoe, извинявам се за голямото закъснение, с което се включвам, но около седмица бях без интернет и чак сега видях питането. Добре, че си ми препратила и на лични   bouquet Charr е отговорила и аз искам да подкрепя написаното от нея. В началото на кърменето, когато коластрата премине към зряло мляко, организмът произвежда по-големи количества кърма отколкото е реалната нужда на бебето / бебетата. Нужно е време за да се регулира предлагането спрямо търсенето. Рутинното доизцеждане подава сигнал на организма, че има нужда от повече мляко и това може да доведе до хиперлактация. Това, което част от майките вече практикуват е да доизцеждат толкова колкото да почустват облекчение в гърдата, която е препълнена.
Както и Charr е казала - някои бебета с удоволствие биха сукали от втората гърда след като са приключили с първата, други могат да откажат. За това, ако след като бебето изсуче едната гърда може да се оригне, да му се смени пелената, ако е необходимо и да му се предложи втората гърда. Но това няма смисъл да го мислиш от сега. Малкото човече само ще ти покаже какво предпочита и как се чуства най-добре  Heart Eyes Hug

Else, deni_k - и аз имам един въпрос, може да е малко глупав Embarassed, ама нали ще са ми първи опити за кърмене живот и здраве
Прочетох, че е най-добре първите 10-15 дни близнаците да се кърмят поотделно докато и те, и аз самата(най-вече) се научим.Разбрах обаче, че много често докато кърмиш от гърдата, от която бебето в момента не суче може да потече кърма-какво става тогава в случаите с близнаци, това количество малко или голямо е, всъщност въпроса ми е има ли опасност за второто бебе да не стигне кърмата newsm78-сигурно ви звучи глупаво, но много искам да си кърмя близнаците и ми се ще да съм максимално подготвена

Здравей mozzi,
Няма глупави въпроси  и е много по-добре да попиташ отколкото да се чудиш  Hug Повечето майки на близначета намират, че понякога им е по-удобно да кърмят бебетата заедно - друг път поотделно. Ако някое от бебетата има проблем с правилното поставяне на гърда или със самото сукане може би за майката ще е по-добре да ги кърми поотделно за да може да може да даде цялото си внимание на това бебе. Когато се кърми само едното бебе - дори и да няма второ, често се случва спонтанно изтичане на кърма от втората гърда. Това, което би могло да се направи в този случай е да се подложи стерилна чашка под гърдата и изтеклата кърма да се събере. След като приключи кърменето, ако е необходимо може да се предложи на бебето, а ако то е достатъчно сито би могла да се съхрани за следващо кърмене или във фризер за по-късен етап, ако се наложи. Ако случайно не ти е попадала може би ще ти е от полза темата Въпроси и отговори относно кърменето на близнаци. В темата пишат много майки с положителен опит в кърменето (Аила, Фата и други), които могат да дадат много полезни практически предложения. Също така може да ти е полезно и Всичко, което трябва да знаем за кърменето на близнаците! (Библиотека)  Hug  bouquet

Лунен сън, СиСиТу, радвам се, че сте доволни от лекцията и срещата  Hug Радвам се, че дойдохте и участвахте активно. Ще се радвам да ви видя и следващия месец   Heart Eyes Hug  bouquet

# 259
slavy73, точно той е .
Кори , и нашата е с такова нещо- хич не прилича на матраче. Със сигурност е по-добре с матраче, миълта ми беше,че не е фатално , ако е без, поне първите месеци.
transi1, като на филм мила Simple Smile
hrisinda, аз имам нещо подобно за ваничката- само че не се връзва отстрани като това , а е с рамка  и се поставя вътре във ваничката.Ама нещо хич не го ползвах,още ми виси във ваната, беше ми неудобно. Изобщо аз и друг път съм казвала, цялата работа с ваничката ми беше неудобна  Rolling Eyes

# 260
Момичета, тези от вас, които имат опит с болничните, след колко време започват да ги изплащат?
Интересното е, че и на мен в четвъртък ги изплащат.
Аз получавам заплата на 10-ти. До 12-ти трябва работодателя да подаде болничния и вчера на 24ти ми беше изплатен. Наистина срока е 15 работни дни в случая считано от 12-ти.
Лек ден

# 261
Добро утро на всички...свърши се с моя сън  Cry вчера 6.30,днес 8  smile3518

# 262
Момичета, тези от вас, които имат опит с болничните, след колко време започват да ги изплащат?
Аз съм болнични от началото на април и началото на този месец ми изплатиха всичко за тогава.Така е защото не ти превеждат парите на куп, а на няколко части.Но може би и зависи от сумите.

# 263
Keyla, 8 e идеално:) Ставам всяка сутрин в 7 заради градината. А като се роди беебчо ще видиш тогава за какво недоспиване става въпрос:) Пробвай да си лягаш по-рано:)

# 264
Моите болнични започват от април, но все още нищо не са ми превели, явно при всеки е различно  newsm78

# 265
  • София
Болничните се изплащат от НОИ 15 дни след като работодателя ги внесе. Но друг е въпроса кога ги внася работодателя. Доколкото знам работодателя е длъжен да внесе болничните 2 дни след внасяне на осигуровки, но внасянето на осигуровки може да бъде забавено до 30 дни след превеждане на заплата. Така че в най-лошият случай би трябвало да ти преведат парите от болничните до 2 месеца след датата на която се превежда заплатата за месеца в който си била в болничен.
Затова е най-добре човек да си вземе персонален код от НОИ или НАП не помня от къде точно за да си проследява болничният в какъв статус е.

# 266
Така се случи,че моите болнични ги предавам на работодателя на 25 число и до 9-10 на идващия месец ми ги превеждат. Досега са ми забавяли (с около месец) само за април,но тогава правеха някакви преизчислявания.Не знам обаче сега на 5 юли като си предам 45 дневния болничен кога ще ми го платят.Между другото,аз ходих в тукашния клон на НОИ и си взех един личен код,с който мога да следя чрез интернет превеждането на болничните (за кой месец и т.н),че честно казано ми е пълна мъгла ,но разбира се страницата дава грешка ...като всичко в БГ  Grinning

# 267
Момичета, има ли случай при някоя от вас да е взимала препарат с желязо - в моя случай Сорбифер Дурулес  - и хемоглобинът да не се покачва или пък лекичко да пада?

# 268
bonniem аз малко по нагоре точно от това се оплакавм  Flutter ама да не се повтарям да пиша погледни го  Hug

# 269
Ако имате да взимате минимален болничен може би го превеждат по бързо,но ако сумата на която се осигурявате е по голяма го бавят или го изплащат на части.

Общи условия

Активация на акаунт