Боя за коса-blond 14 (Клуб на блондинките)

• 119 791
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
  • София
И на мен много добър цвят ми се получава с Престиж 205, но отдолу задължително с блондор. Whistling

# 631
Хей,как сте,момичета?!   Hug

При мен накратко - увлякох се по 101 на Нутрис (бежово), купих я и станах бяло-сива по дължините и рижава в корените.  Shocked

Сега чакам сивото да падне и ще си взема пак моя номер - 100 на Нутрис. Само с него успях да постигна естествен цвят без разлика в корените.  Crossing Arms

Ако някоя от вас може да помогне със съвет,как по-бързо да падне противното сиво, ще съм страшно благодарна.

Хубава вечер!   bouquet

# 632
  • София
Ами мий косата по-често и сивото пада много бързо.
Освен това забелязах, че балсама на Балеа за руса коса също потушава сивото и прави косата по-скоро бежова.

# 633
Момичета, пробвайте да замените окислителя от боите на Гарние (суперизсветляващите имам предвид) с професионален 12%. Окислителят от кутийката е слабичък, не пише колко процента, но като ниво на изсветляване не му давам повече от 9%. Дори моята сравнително светла и без силен пигмент коса ставаше с жълтеникаво-оранжеви корени. Пробвайте да смесите с най-силния окислител, при всички случаи ще изсветлее малко по-добре. Боята съм я ползвала доста отдавна, така че не съм напълно убедена дали в момента е същата, но не пречи да се пробва. Peace

Неприятни оттенъци - сиви, зеленикави... съм премахвала с една рецепта от фризьорка, дадена ми много отдавна. Смесват се равни части блондор, окислител 12% и шампоан, нанася се на косата и се оставя съвсем за кратко, секунди буквално, максимум минута - две. Непрекъснато се наблюдава косата и щом оттенъка поизчезне се измива веднага. Не е особено подходяща процедура за силно изтощена коса, все пак съдържа блондор. Недостатък, освен че леко изтощава и изсушава, е че след падане на оттенъка, косата изглежда жълтичка, но това обикновено е по-малкото зло, все пак е за предпочитане пред сиво-зеленикава  Wink

The Code, за твоя случай мисля обаче, че няма смисъл да пробваш чак такива средства. Опитай с нещо по-деликатно - по-често измиване на косата, маски с масла, обливане с лимонов сок. Гарнието и без това не е особено трайно, до голяма степен сивото ще падне след 2-3 измивания  Peace

# 634
  • София
И на мен последният път ми стана доста сива на места - просто едно обилно измиване с шампоан и сега си е екстра. Wink

Зелен оттенък се получава май когато е много изсветлена косата и се сложи пепелна боя, поне при мен така се получи веднъж с боя на Палете и хич не беше приятно. А същата боя я бях ползвала след цялостното изрусяване с блондора и се беше получило супер, та от там си вадя изводите.

За Гарние Нутрис-а се сетих, че съм я ползвала и никак не ми обезцвети корените.  Confused Само където имаше жълтеникаво от блондора го матира. А Индола от къде я купувате? Не я намирам в нета. newsm78 Намерих Крамер и мисля да пробвам другия месец. Simple Smile Благодарности за съветите!  bouquet

# 635
  • София
Аня, паз съм дългогодишна бивша блондинка, която сега се връща към русото отново.
От личен опит мога да ти кажа, че всичко зависи от косата.
тук съм с ест. си цвят; като я гледам сега на снимката в корените си е доста тъмна. снимката е отпреди сигурно 10г., но се оказа че отдавна не съм била с ест. си цвят - първо кичури доста време, после бях червена, черна, кестенява, пак кичури и накрая русото. Crazy Laughing

# 636
Зелен отенък от косата съм чела ,че се маха с изплакване с вода в която  са разтворени два аспирина ,после отново се изплаква с чиста вода. А сивия отенък според мен пада до прилично състояние след второто измиване.Поне при мен беше така.

# 637
Да дам отзиви за Garnier Color Naturals 111. Много съм доволна. Косата ми определено изсветля и сега е много приятно тъмно русо, корените ми не станаха изобщо жълти - нещо като златисто-бежави, мн хубав цвят. Аз сложих в косата 1/2 ампула Пантесалмина, а останалата половина си сложих на косата, след като изплакнах балсама от боята. Косата ми грам не се увреди, много е хубава, мека и лъскава.
Снимка не пускам, защото на снимки цветът никога не е реален.
Цветът ми е такъв, с кичури:

Слагам снимкща на Нутрис, защото отговаря на цвета на косата ми, но се боядисах с Color Naturals.

Това е резултатът при положение, че изсветлявам боядисана в черно коса, която започнах да изсветлявам с кичури, а това ми е третото боядисване след кичурите.
Само за сведение - от Крамера косата ми стана по-зле, при все, че се оръсих за нея 17 лв., а сега след Гарнието ми е много по-хубава.
Изводът е, че всичко е до коса. Това, което е добро за едни коси, не е добро за други.

Последна редакция: ср, 25 авг 2010, 11:36 от asja

# 638
  • София
хмм, навивам се пак да пробвам с Гарние.

asja, Гарние нутрис ли ползва или нечърълс?

# 639
хмм, навивам се пак да пробвам с Гарние.

asja, Гарние нутрис ли ползва или нечърълс?

С Нечърълс!
Обаче имай предвид, че моята коса е много податлива на изсветляване, никога не ми се е налагало да ползвам блондор. Ако сега косата ти по дължините е много светла, с нечърълс няма да ти станат корените така светли, ще станат бежови.
Моят съвет е да пробваш Индола.

# 640
  • София
аз си мисля да взема 1 боя само за корените за проба. ако не стане пак, минавам на по-скъпите бои, пък да видим. Whistling

# 641
  • Lost in a fairytale ...

Неприятни оттенъци - сиви, зеленикави... съм премахвала с една рецепта от фризьорка, дадена ми много отдавна. Смесват се равни части блондор, окислител 12% и шампоан, нанася се на косата и се оставя съвсем за кратко, секунди буквално, максимум минута - две. Непрекъснато се наблюдава косата и щом оттенъка поизчезне се измива веднага. Не е особено подходяща процедура за силно изтощена коса, все пак съдържа блондор. Недостатък, освен че леко изтощава и изсушава, е че след падане на оттенъка, косата изглежда жълтичка, но това обикновено е по-малкото зло, все пак е за предпочитане пред сиво-зеленикава  Wink

Точно така се прави и обливка, само че с черна боя вместо блондор  Peace И цялата работа се разрежда с вода 150-200 мл и се излива в/у косата, разпенва се и след макс 1-2 минутки се измива. Също е важно да се гледа в огледалото, за да не стане кестенява (личен опит  Laughing)

# 642
Момичета,как да докарам този цвят,като на щерката     http://prikachi.com/images/663/2445663R.jpg   ,  http://prikachi.com/images/664/2445664F.jpg   ?  От около 6 месеца действам бавно,но сигурно и от тъмно кестенява вече съм това  http://prikachi.com/images/683/2445683F.jpg  , но сега вече ми трябва конкретна боя,която да докара точно това естествено бежаво сиво русо. Помагайте!  Другия вариант е, хващам децата под ръка,че и двете са с тоя цвят, и на фризьор,но аз предпочитам каквото мога да си направя сама,да не давам друг да ми го прави Grinning

# 643
  • София
nakita, имаш страхотно сладка дъщеричка! Heart Eyes
Точно така се прави и обливка, само че с черна боя вместо блондор  Peace И цялата работа се разрежда с вода 150-200 мл и се излива в/у косата, разпенва се и след макс 1-2 минутки се измива. Също е важно да се гледа в огледалото, за да не стане кестенява (личен опит  Laughing)
newsm78 на мен пък точно по този начин една приятелка (фризьорка) ми матираше така в къщи кичурите. т.е. обратното - да се премахне жълтеникавото и да посивеят малко.

# 644
  • Lost in a fairytale ...
nakita, имаш страхотно сладка дъщеричка! Heart Eyes
Точно така се прави и обливка, само че с черна боя вместо блондор  Peace И цялата работа се разрежда с вода 150-200 мл и се излива в/у косата, разпенва се и след макс 1-2 минутки се измива. Също е важно да се гледа в огледалото, за да не стане кестенява (личен опит  Laughing)
newsm78 на мен пък точно по този начин една приятелка (фризьорка) ми матираше така в къщи кичурите. т.е. обратното - да се премахне жълтеникавото и да посивеят малко.

Еми да де, за такава обливка става въпрос  Peace По-нагоре е вариант с блондор, който явно е за премахване на сивото, но с черната боя е точно за матиране  Simple Smile

Момичета,как да докарам този цвят,като на щерката     http://prikachi.com/images/663/2445663R.jpg   ,  http://prikachi.com/images/664/2445664F.jpg   ?  От около 6 месеца действам бавно,но сигурно и от тъмно кестенява вече съм това  http://prikachi.com/images/683/2445683F.jpg  , но сега вече ми трябва конкретна боя,която да докара точно това естествено бежаво сиво русо. Помагайте!  Другия вариант е, хващам децата под ръка,че и двете са с тоя цвят, и на фризьор,но аз предпочитам каквото мога да си направя сама,да не давам друг да ми го прави Grinning

Маце, ако го направиш тоя цвят, първо на мен да кажеш как  Flutter Hug

Общи условия

Активация на акаунт