Затвориха chitanka. info

• 20 752
  • 112
  •   1
Отговори
# 30
Дано не погнат сега и огледалните Confused,че нали четат навсякъде и най-много тука Joy

# 31
  • София
И аз благодаря за новите адреси   bouquet

# 32
Дано не погнат сега и огледалните Confused,че нали четат навсякъде и най-много тука Joy

Трудно. Качени са на чужди сървъри.

# 33
Всеки затворен сайт се разлиства в няколко нови огледални.

Между другото, какво направиха с шумната акция срещу Замунда и Арена? Тишина настана... Нали до края на май трябваше да са затворени.

# 34
Ей сега разбрах! Опитах се да отворя и вместо Читанката излезе Pirate bay!  ooooh!

Видях огледалните сайтове! Страшни сте! Мерси!   bouquet

Последна редакция: ср, 23 юни 2010, 13:55 от Анонимен

# 35
Супер Party
Страхотни сте, благодаря   bouquet

# 36
Не ви разбирам защо се възмущавате, че са затворили сайт, който е в нарушение. Питайте например Василиса Умница дали ще й бъде приятно, ако качат нейна книга на такъв сайт. Аз лично съм за противодействието срещу всякакъв вид престъпност, включително и за тази срещу интелектуалната собственост.
А сравнението с пуснатите на свобода Маргини е неуместно: по двата случая работят различни отдели, различни хора.

Последна редакция: ср, 23 юни 2010, 20:36 от Анье

# 37
  • София
Сайтът не е в нарушение.

Свободно използване без заплащане на възнаграждение  (загл. изм. - дв, бр. 77 от 2002 г., в сила от 01.01.2003 г.)
Чл. 24. (Изм. - ДВ, бр. 77 от 2002 г., в сила от 01.01.2003 г.) (1) Без съгласието на носителя на авторското право и без заплащане на възнаграждение е допустимо:
(...)
9. (изм. - ДВ, бр. 99 от 2005 г., в сила от 10.01.2006 г.) възпроизвеждането на вече публикувани произведения от общодостъпни библиотеки, учебни или други образователни заведения, музеи и архивни учреждения, с учебна цел или с цел съхраняване на произведението, ако това не служи за търговски цели;
(...)
§ 2. По смисъла на този закон:
(...)
3. (изм. - ДВ, бр. 28 от 2000 г., в сила от 05.05.2000 г., изм. - ДВ, бр. 77 от 2002 г., в сила от 01.01.2003 г.) "възпроизвеждане на произведение" е прякото или непрякото размножаване в един или повече екземпляри на произведението или на част от него, по какъвто и да е начин и под каквато и да е форма, постоянна или временна, включително запаметяването му под цифрова форма в електронен носител;

От Читанка никога не са искали пари за каквото и да било. Твърдението, че са търгували е пълна лъжа.

# 38
Написах го на фейс страницата пиша го и тук
С тези цени на книгите купувам само това, което ме е провокирало и ме кара да искам да го чета повече от веднъж. Ако си мислят, че ще си увеличат печалбите лъжат се. Това беше една реклама на книгите им. Аз лично съм чела Анита Блек от там и си я купих после, но никога не бих рискувала ако не я бях прочела първо. Издателствата в Америка не се притесняват от изтекли електронни книги. Има толкова много фен преводи в нета, които понякога даже са по кадърни от професионалните. Феновете теглят чуждите издания и превеждат за другите, но пак не си купуват от БГ издателство. Съжалявам за некадърния маркетинг който си направихте. chitanka.info беше една реклама на книгите ви. Дано сте доволни как сами се прецакахте.

Чета няколко поредици за които БГ потребителя трябва да е рокфелер за да си ги позволи. Така чета и ако ме грабне много нещо си го купувам. Искат да образоват нацията, а посягат на най - ценното на книгата и на свободния достъп до нея.
Даже е повече от библиотека читанкатадаже и библиотеките имат спонсори търсят пари за да подържат базата си, а това е безвъзмезно от читателя за читателя. На фона на корупцията, на далаверите в електродружествата точно за това се хванаха и за майките яслите и майчинството  ooooh!

# 39
Пародия, но докога ли: http://www.gatchev.info/blog/?p=294

# 40
Направо е тъжно това даже..

# 41
  • Sofia
Ахахахахах, лелееее, че готино thumbsup
A адресите ме изкефиха максимално Joy
Peace +1

# 42
Не ви разбирам защо се възмущавате, че са затворили сайт, който е в нарушение. Питайте например Василица Умница дали ще й бъде приятно, ако качат нейна книга на такъв сайт.

Няма нужда да я питам, на Василица (???) най-много ще и е приятно да я прочетат колкото се може повече деца. Дали ще и вземат книгата от градската библиотека или от нета, за нея е все едно.
Но определено няма да и е все едно дали книгата и струва 8,90 лв. с ДДС или 7,12 без ДДС. Нито пък, ако книгата и се дотира от държавата и струва 5 лв. например. Или ако СРЗ за България е 2000 лв....
И изобщо, да не окайваме горката Василиса, защото целта на мероприятието не е да защити нейните права, а тези на издателите и. А това не е едно и също...

# 43
9. (изм. - ДВ, бр. 99 от 2005 г., в сила от 10.01.2006 г.) възпроизвеждането на вече публикувани произведения от общодостъпни библиотеки, учебни или други образователни заведения, музеи и архивни учреждения, с учебна цел или с цел съхраняване на произведението, ако това не служи за търговски цели;

Не виждам каква му е учебната цел на сайта. Разгледах книгите си вкъщи и на голяма част от тях е отбелязано, че всички права са запазени, т.е. за възпроизвеждането на каквато и да е част от книгите, се изисква изрично разрешение от ИК.
Единственото, за което съм съгласна с вас, е че цените на книгите в България са високи.

# 44
  • Варна
Цитат
или с цел съхраняване на произведението, ако това не служи за търговски цели;

А това да го забеляза? Каква е разликата дали една книга в библиотеката ще се чете от 1000 читатели или тези читатели ще я прочетат онлайн? Това е БИБЛИОТЕКА!!!! Или всички библиотеки трябва да се обявят за незаконни, или да не се закачат и електронните такива.

Общи условия

Активация на акаунт