Фотография 49

• 26 996
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
  • София
За пореден път ще си кажа мнението по въпроса за таланта. Ами, много го надценяват. Работа му е майката, повярвайте. Друг е въпроса дали човек има потребност и мотивация да влага толкова усилия. Изкуствата са изразно средство. Ако имаш потребност да изразиш нещо - работиш по въпроса, докато ти се получи. Ако не - заявяваш, че нямаш талант и се захващаш с  друго.
Джали, господ не дава нищо на готово  Simple Smile Гледаш как при някой нещата се получават уж с лекота, но не знаеш колко труд се крие зад това. Когато започвах да се занимавам с рисуване и аз като теб се отчайвах, че нещата не ми се получават така лесно, както при някои други, докато се оказа, че докато аз съм си гледала кефа, хората са прекарвали години в прашни ателиета, рисувайки етюди до откат  Mr. Green Освен това, пътят до определена цел при всеки е различен. Някои правят опит след опит, докато накрая са доволни (евентуално) от резултата; други обмислят и преценяват дълго, и накрая с един добре премерен опит постигат търсеното (пак евентуално). Самия Микеланджело споделя, че той е от хората, при които нещата се получават с много борба.

Много философствам, щото ме мързи да обработвам и качвам снимки  Mr. Green

# 76
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
И аз мисля горе-долу като моби и Яна.
Само едно не знам дали е точно така - дали човек може да се научи да вижда - в главата си, или в обектива.

# 77
И аз съм на мнение, че без много труд талантът не се развива. Wink

Тук май доста от пишещите са минали през рисуването.
(Jaly, и аз като теб спрях отдавна да "мъча белите листи"  Mr. Green)

Алегрина Мактубиан , бяло-розовите цветя ме грабнаха !

# 78
  • София/Осло
Алегрина - мъхчето на третата снимка направо е уникално!

Да се включа и аз по темата.... Преди седмица, като се сдобих с камерата  и започнах да чета , да свалям инфо, да трупам хартии..бях се побъркала от инфорация / фокуси, бленди, баланси, разстояния, сънувах терминология нощем  Mr. Green/. Тогава Биляна ми каза :  снимай, снимай, снимай...и се оказа права.
Зарязах всички листове и се отдадох само на снимането. Съобразявам се с коментарите ви, от които се уча и търся по елементарна и достъпно написана информация / тонимирката  Heart Eyes/ . Мисля, че това е моят начин  Peace

# 79
Благодаря за екшъните на Флорабела! Пробвах ги върху една снимка от днес на Чико. Той милият почти няма снимки, та трябва да наваксам:) Не нещо за показване, пуснах го в лятната група. Явно ще ви досадя максимално с Чико, цокащ пръсти:Simple Smile

Алегрина, не разбирам от макрота, но тези мн.  ми харесват. Носят елфическо настоение.

Лени, готино е.

# 80
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Абе някъде посредата са нещата...
Ако не знаеш как стоят нещата с бленда и скорост например,
а искаш да постигнеш в една от снимките си плитък ДОФ,
а в друга повече неща да са на фокус - http://photo-forum.net/ebook/images/dof.jpg,
или пък да замразиш движението на даден обект, как ше го постигнеш?

# 81
  • Анкх-Морпорк
Алегрина, много ми харесаха последните ти снимки, много нежни и много изящни newsm10

Това с процентите талант и труд е казано, за да е ясно, че само с талант не става, трябва и труд и трудът е много.
Обаче хората имат различни възприятия, ако при едни доминира визуалното, при други доминира слуха.
Едни стават художници, другите - музиканти.
А тези, които обичат да строяват другите, стават фотографи  Mr. Green
("Мръдни оттук, правиш ми сянка! А ти сега погледни вляво! Другото ляво! Малко по-нагоре ръката! Усмихни се!" и тн )  Mr. Green

# 82
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Алегрина, чудни са ти последните снимки...
Аз много исках да се включа в летния проект, но май ще успея само по една на седмица...

По развихрилата се дискусия - смятам, че дори и да има нещо като талант - пак трябва много да се работи, за да се развие. Но има и нещо друго - наистина на някои им се получават, а на други не - наум мога да изброя поне три момичета от тази тема, които знам, че много снимат и от много време вече снимат, но така и не им се получиха нещата... Та май и само с много работа не става... Талант ли е, жаба ли е - има още нещо, дето си трябва Peace

# 83
Яна 931 , и защо се почуства неприятно от коментара ми ? В поста си  писах, че съжалявам и дано това да не и  попречи да продължи да снима. Изказах мнението си или трябваше да премълча, а може би да излъжа .... да кажа колко са и хубави снимките на които липсва контраст, небето е прегоряло и т.н .   
П.П.
И не ми се започва вечния спор за критиките и за обидените от критика  Mr. Green

Последна редакция: чт, 24 юни 2010, 12:49 от шоши

# 84
Моби,  права си и не съвсем Hug
Винаги съм  отделяла достатъчно време на нещата, които  искам да правя, но едни ми се отдаваха с лекота, докато други ги мъчех и те мен.  МОжех да продължа да рисувам и щях  да съм поредния посредствен художник с  добра техника....ама  май много задълбахме  наистина.

Мактуб, подозирам те, че си се сдобила с някое макро обективче и си  траеш:))) не си почерпила искам да кажа:)))

няма  да ставам адвокат на шоши.... но имаше един пост на фрий соул с показано - нейна стара снимка по повод снимките  на уна мадре,  дано ме разбрахте:))

# 85
алегрина, страхотни макрота. очевидно е, че трябва да се вземете с този младеж Simple Smile

няма да навлизам в дискусията талант / труд. ще цитирам само една мацка, която си добавих снощи във фликр. та тя казва: photography is not the camera but the eye that stands behind. и в тоя ред на мисли, какво ще кажете за новия фликр? аз много му се кефя! Simple Smile

# 86
Ето един кадър от мен:

Приемам всякаква критика.  Peace

Последна редакция: чт, 24 юни 2010, 18:53 от Una madre

# 87
  • Анкх-Морпорк
Una madre, на тази снимка червеното е в повече. С червеното трябва да се внимава, защото грабва погледа и отвлича вниманието. И тук е рефлектирало на лицето - виж как изглежда зачервено.
Ярки цветове се отразяват в околните лица и предмети и променят и техния цвят.
Неясни предмети по-добре да са на заден план, а не да заемат толкоз място.
Видя ли сега как те накритикувах ( Embarassed)

# 88
Благодаря, firebird! Имам нужда от градивна критика.  Simple Smile Не се бях замислила, че червеното отвлича вниманието.  Blush
Ето още един :

Последна редакция: чт, 24 юни 2010, 18:48 от Una madre

# 89
  • София/Осло
И на мен ми беше много полезна тази критика за червения цвят.
Втората снимка ми допада много, но нещо ми седи накриво, може и да е зрителна измама.

Общи условия

Активация на акаунт