Фотография 49

• 26 969
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
Аз май започвам да се "отпушвам" бебето вече не става за снимки;( прави са си хората че до втората седмица е най добре;)
Един кадър от днес;( има един участък с който не можах да се справя;(снимах тази снимка заради екшъните на Флорабел;) но накрай не го направих;(очаквам критики;)

Последна редакция: ср, 23 юни 2010, 19:50 от E.L.I

# 61

Трейси, ето - Чара го е пуснала преди пет поста
Изобщо не са ти зле снимките, според мен имаш талант, но съм забелязала, че минава време човек да почне да получава коментари в повече. Някак си хората свикват да минават през фотострийма ти и да пишат, важно е да има прогрес само...

Чара, Лени, благодаря ви много. Нещо съм го пропуснала. Напоследък май много ми идва работата и детето ....

# 62
Лоис, благодаря, че ме открехна за летния проект. Включих се. Знам, че е малко неестествено да се снима по задължение, но за ,мен е полезно да го правя, защото имам да уча мн. неща.

E.L.I, екшъните на Флорабела платени ли са?

# 63
E.L.I, екшъните на Флорабела платени ли са?

Eли, сподели моля те, че и на мен ми харесват, но не намирам от къде да ги дръпна Embarassed

# 64
  • Den Haag
Записче с една плажна шишарка Simple Smile

http://www.flickr.com/photos/35741093@N08/4728695640/

# 65
  • София/Осло
Една девойка от мен, която ми гостува и ще и подосаждам да се уча върху нея.  Blush

http://www.flickr.com/photos/44690076@N07/4728764056/

Днес хич не съм доволна от себе си. По нощите ходих да снимам....нещо не ми се получи.... Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 24 юни 2010, 01:19 от Госпожичка Клавèл

# 66
днешният ми експеримент:

мерси на Ели, Алегрина и Деси за коментарите за макрото, полезни ми бяха   bouquet

# 67
Госпожичка Клавèл лилавее/розовее ми на мен портрета.
Лени, много хубаво, струва ми се обаче, че може и друга композиция да е по-добре.
За екшъни вижте тук: http://allday.ru/

# 68
Аз ги имам от тук от момичетата;) изпратиха ми ги по имейла, защото съм много зле  с английския;) само заради фотографията ще седна да уча този език;( иначе въобще не съм имала желание никога да уча някакви езици;)нашите толкова пари даваха за мен за уроци по немски, дълги години, стигнах до едно задоволително ниво,кандидаствах с немски и;( и то насила и накрая зарязах и това и сега си спомянам само някакви бегли неща;(но само и само да науча нещо повече за фотографията ще се стегна и ще го уча;( с този гугъл преводач само се обърквам и нищо не мога да разбера;(
А иначе аз нещо взех да се унасям по тези екшъни;) много взеха да ми харесват;) особенно приложени върху снимки на цветя;)

Фликр май е с нова визия;(или нещо при мен се случва;( newsm78

Последна редакция: чт, 24 юни 2010, 09:49 от E.L.I

# 69
абре хора, тоз летен проект нещо урочаса лятото, тук при мен е 14 градуса, вали и не спира, разкаля всичко наоколо, просто съм възмутена!

A_vagabоnd, ти живееш ли във Флоренция, или учиш там? Моята кума живее в същия град, как само й завиждам, сигурно можеш да ме разбереш!

Коментирах ви във Фликър, когото съм пропуснала, ще гледам да наваксам, не е било нарочно.

Лени, за макро снимки има едни специални стативи- шейнички, с които нещата стават по-лесно... Иначе наистина е въпрос на случайност къде точно ще попадне фокуса, особено ако ти шейкват ръцете (като моите  hahaha)

# 70
tina_star една позната художничка ми беше казала, че изкуството е 97% труд и учене и 3% талант, така че ако имаш желание, не се отказвай!

Е, с това не съм много съгласна, но това е друга тема  Wink

# 71
tina_star една позната художничка ми беше казала, че изкуството е 97% труд и учене и 3% талант, така че ако имаш желание, не се отказвай!

Е, с това не съм много съгласна, но това е друга тема  Wink

Ахм и аз  като  шоши, пък темата си я бива..... Laughing
Ако човек се опира основно на труд и четене,  може би ще постигне  прилични снимки,  добро качество, фокус  дъра- бъра... но никога няма да има снимка, която просто грабва окото.  Лично аз изключително вярвам в усета  и онова  вътрешно усещане, което не може да се научи или прочете. И бидейки "художничка" на младини, напротив,  съм убедена, че и с денонощен труд не можеш да постигнеш  онова, което на  други е дадено от Бога...Имаше хора, които сядаха и рисуваха с вдъхновение и просто ръката им сама се движеше, а аз седях пред листа и се чудех какво да нарисувам....  та спрях  да мъча листовете:)))))

# 72
Привет и от мен!

Имам дигитален Никон и обектив Никон 18-135 мм, но ми се струва, че обектива не е достатъчно рязък. Или аз не мога да снимам или... защото на повечето снимки като че ли им липсва острота.  Обичам да снимам предимно портрети. Ще можете ли да ми препоръчате някой обектив, че моя не ме кефи.

# 73
В интерес на истината аз също не съм съвсем съгласна, цитирах тази моя позната, защото се почувствах неприятно от коментара на Шоши към момичето. Вместо да й посочи нещата, които не харесва в снимките, тя тотално заключи, че няма какво да хареса. Има хора, които с труд постигат посредствени резултати, но са доволни от себе си и това ги прави щастливи. Не искам да влизам в спорове, нито да обиждам някого, напротив, Шоши, надявам се няма да го приемеш като упрек.
Това е интересна тема, вярно е, че има родени таланти, но те се срещат рядко, рядко се и доказва талантът им. По мои наблюдения има хора, на които нещата им се отдават по-лесно, на други по-трудно и все пак трудът играе важна роля. Да не забравяме и че талантът е относително нещо - в едни очи го има, в други - не Simple Smile

Una madre аз снимам с 50мм/1.4 и ми харесва.

# 74
Una madre, покажи ако искаш някой кадър, качен във фликр Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт