Фотография 49

• 26 972
  • 742
  •   1
Отговори
# 30
  • Благоевград
Здравейте! Благодаря за новата тема   bouquet
От мен тези красоти, снимани през септември

# 31
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Луизинка, хубаво столче Twisted Evil.... Супер ти е кадърът Simple Smile)))))
Ниночка, явно не съм проследила, но разкажи каква е драмата с фотокулт и ФФ, моля?! Нещо не разбрах... Embarassed
Нигела, ъф корс, че ще прахосаш пари по парцалки - фотографинки сме, ама все пак жени, нали?! Не е нужно да ни се оправдаваш Mr. Green
Ели, харесват ми и двата ти кадъра, вторият повече дори Peace
Джали, не казвай, че и това от архивите го изрови...

# 32
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
ninochka, снимките с глухарчето биха могли да бъдат по-интересни в композиционно отношение.

tina_star, така не се виждат много добре снимките, качвай ги във фликр.
Струват ми се малко преекспонирани, и може би малко по-различен ъгъл на снимане би ги направил по-грабващи окото.

Nigella, H&М не са за изпускане  Naughty
Кога в някой и от нашите молове ще се появят  Simple Smile
Линде, ти знаеш ли, че и ние ще си имаме мол, душко  Grinning
Хареса ми стоп моушън поканата ти.

A_vagabоnd, като наблюдавам какво те влече да снимаш, и широчък ще ти трябва.
Хареса ми италианската уличка.

На мен летния проект ми действа стимулиращо,
иначе винаги всичко отлагам, и съответно нищо не правя.

# 33
за H&M и аз бих направила същото  Crazy Laughing

ами няма драма, аз просто преди няколко дни, когато влизах за първи път тук при вас, бях вметнала, че едни снимки си харесвам и ги поустнах във фотофорум, пък те ми ги изтриха, не били достатъчно добри,били в центъра обектът... да не говорим,че тамимам други стоящи,които съм сигурна,че не са по-добри... после разбрах,че съм се объркала и говоря за фотокулт, а не форум. аз като цяло също и бях казала, че съм пълен лаик с някакво желание, усещане и никакви познания освен книжката-упътване към фотоапарата никон д40. и оттам: сигурна съм, че биха могли да бъдат по-добри,лемъндеси  Peace

# 34
  • Благоевград
ninochka, снимките с глухарчето биха могли да бъдат по-интересни в композиционно отношение.

tina_star, така не се виждат много добре снимките, качвай ги във фликр.
Струват ми се малко преекспонирани, и може би малко по-различен ъгъл на снимане би ги направил по-грабващи окото.

Nigella, H&М не са за изпускане  Naughty
Кога в някой и от нашите молове ще се появят  Simple Smile
Линде, ти знаеш ли, че и ние ще си имаме мол, душко  Grinning
Хареса ми стоп моушън поканата ти.

A_vagabоnd, като наблюдавам какво те влече да снимаш, и широчък ще ти трябва.
Хареса ми италианската уличка.

На мен летния проект ми действа стимулиращо,
иначе винаги всичко отлагам, и съответно нищо не правя.

Благодаря за съветите   bouquet Снимам си ей така, за удоволствие  Grinning Как да ги каза във фликр?

# 35
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
ninochka, могат да станат по-добри, да.
Не, че трябва да се копира чуждо творчество, но не е зле човек да гледа много снимки, помага, най-малкото за това да налучкаш стила, който ти харесва. То иначе е ясно, че несниман сюжет трудно можеш да намериш.
http://www.portrait-photos.org/_photo/1432149.jpg
http://farm5.static.flickr.com/4064/4524595102_468aec3883_o.jpg
http://image.shutterstock.com/display_pic_with_logo/154447/15444 … rass-10570369.jpg

Наистина са центрирани, не знам дали това може да бъде основание да се трият,
може да са счели, че са по-подходящи за семейния албум, а да искат да подържат по-друго ниво в сайта.
Книжката за апарата не е за изхвърляне, но от нея ще ти се изяснят по-скоро техническите неща около самия апарат,
иначе има страшно много информация под формата на книги, статии, клипове, видео уроци, които ще ти помогнат да се развиваш, ако имаш желание.

tina_star
http://www.flickr.com/ - регистрираш се, и там ще видиш как се качват.

Последна редакция: ср, 23 юни 2010, 00:17 от LemonDesi

# 36
ами няма драма, аз просто преди няколко дни, когато влизах за първи път тук при вас, бях вметнала, че едни снимки си харесвам и ги поустнах във фотофорум, пък те ми ги изтриха, не били достатъчно добри,били в центъра обектът... да не говорим,че тамимам други стоящи,които съм сигурна,че не са по-добри... после разбрах,че съм се объркала и говоря за фотокулт, а не форум. аз като цяло също и бях казала, че съм пълен лаик с някакво желание, усещане и никакви познания освен книжката-упътване към фотоапарата никон д40. и оттам: сигурна съм, че биха могли да бъдат по-добри,лемъндеси  Peace [/color]

Ниночка, аз бях активна във фото-култа (http://photo-cult.com/author.php?aut=Goober). Нещо взех да се дразня обаче и отдавна не съм пускала нищо там... вече не съм активна. Сега гледам, че доста съм напреднала оттогава Mr. Green. Както и да е, по същество - сигурно си чела правилата, там пише кои снимки се изтриват. Във ФК няма рейтинги и трябва да отсеят по някакъв начин добрите от не чак толкова добрите. Така измислиха, че ако двама (или трима, не си спомням точно) модератори решат че дадена снимка не отговаря на условията я трият директно. На мен веднъж ми изтриха една снимка, след като написах един неодобрителен пост под HDR снимка на един известен автор. После се оказа че станало грешка и ми се извиняваха, но изгубих всякакво желание да поствам там. Нямам амбиции и за ФФ...
Виждам, че имаш желание да се учиш - прочети статиите, към които има линкове, в първия пост (той препраща към стари теми но те са събрани винаги в първия пост) Peace

# 37
  • София/Осло
От мен едно вчерашно барбекю  Blush

Последна редакция: ср, 23 юни 2010, 01:16 от Госпожичка Клавèл

# 38
Госпожице, изби рибата с този кадър - и на вегетарианците им се дояде  Naughty

А Вагабонд, много добре снимано, имаш око, съвсем определено.

Лоис, ти си напускала разни красоти пак, направо ще те коментирам у фликъра  Crazy

Рибе, какво става с тебе, къде са ти снимките, нещо се покри  Naughty

Последна редакция: чт, 24 юни 2010, 02:07 от Лeни

# 39
На Петунията има фокус, но е с много плитък доф и само две от тичинките, които са като сърца са на фокус Rolling Eyes Следващия път ще пробвам с по-дълбок. Благодаря за съветите!

Госпожице, изби рибата с този кадър - и на вегетарианците им се дояде   Stuck Out Tongue
Хубава светлина, но никак не ми се дояде  Mr. Green

А_vagabond, готин кадър. Може да изправиш хоризонта (в случая вертикала).

Джали... как пък един път не пусна някой незабележителен портрет?!

Лоис, много приятно! И снимката, и жеста Simple Smile

Багира, харесва ми определено, и аз съм за изправяне, но по самата "ваза". Инак ми зеленеят малко дъските, бих им пуснала малко червено/магента, но е въпрос на гледна точка Simple Smile

Опитах се да правя капки от глюкоза, нищо не стана. Опитах и водни капки върху стъкло, пак нищо не стана... явно има значение какво е стъклото  Thinking Това беше просто щракване да видя как са настройките, чак после като свалих ми хареса, дори малко няма фокус, но реших че си струва (а глюкозата отдавна бях измила и върнала обектива).

# 40
Рибе, какво става с тебе, къде са ти снимките, нещо се покри  Naughty

Mr. Green ей ме бе ...
Кажете ако имате критики  Praynig Дълго време чаках модел рилийз за да пусна това портретче... а иначе не съм снимала от сесията за Вики насам... но само защото нямах фото  Flutter

Алегрина, интересна абстракция... хубави цветове.
В проекта не мог ада се включа - не съм достатъчно дисциплинирана  Whistling
Госпожичке, добре снимано барбекю. Peace

# 41
  • София
Много сте активни, ей, едва смогвам  Grinning

Лоис, много хубави китки и композиция, и цветове!

Нигела, малко позавидях за шопинга  Grinning

Багира, аз като гледам дъските май няма да могат да се поизправят, защото ще се  наклони "вазата", но бих я дръпнала малко по-напред, за да не е залепена до дъските отзад.

Джали, браво!

Алегрина Мактубиан, интересен е кадърът с капките.

Наденичките изглеждат много добре, но ягодките повече ме съблазняват  Grinning

Някой искаше линк за ретуш на зелените участъци: 
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=492895.msg15113082#msg15113082

А вагабонт, след две седмици идвам по вашия край Wink Дано оправят камерат ми дотогава. Интересна е снимката с уличката  Grinning

# 42
Асол, прекрасно  ти е  това момиченце, аз  го коментирах и във фликър, на мен много ми харесва!
Мактруб , интересна  е капката и  благодаря за хвалбата:))
Лени, с оглед на ситуацията е станало много добре:))

# 43
Maktub, много ми харесаха цветовете. Интересна снимка се е получила.
Асол, прекрасна снимка, чудесно е момиченцето.

Ето от мен нещо различно от детето за коментиране

# 44
 tina_star , много бих искала да кажа някоя дабра дума за снимките ти за да не губиш желание за снимане, но за съжаление не мога  ...

Асол ,  обработката на очите ми е в повече   Wink

Jaly , прекрасен портрет Heart Eyes

Луис, кадъра ти зарежда с лятно настроение   Heart Eyes

tracy_t , на мен ми идва прекалено претрупано, но аз от снимане на манджи не разбирам. Луис и Кеми могат да ти дадат препоръки и критики  Wink

Аз няма да се включа в летния проект, защото ежедневното снимане го чувствам като задължение, а не като удоволствие. Ще се радвам на вашите снимки и ще се вдъхновявам от тях   Wink

Последна редакция: ср, 23 юни 2010, 16:08 от шоши

Общи условия

Активация на акаунт