Фотография 49

• 26 975
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
{Тони} , прави нова група тогава. Аз не знам дали ще се включа, въпреки, че съм начинаеща. Не знам какво ще правя, ако някой рече да се снима цвете. Не обичам да снимам цветя, пък и с китовия обектив, представям си какво ще мога да извадя!

За снимането на деца - мога да дойда да помагам, но трябва да се разберем от по-рано, за да оставя каките на някой.

Дамите за стрийт групата: искате ли да се съберем някой ден другата седмица? Очаквам предложения за дата и място (нейде по улиците Grinning).

# 661
  • на брега на Дунав
firebird , благодаря ти и на теб  Hug, незнам защо съм пропуснала забележката ти по-горе  newsm78. Това което казваш за блендата е интересно, но понеже много неща ми убягват още ще споделя как процедирам обикновенно когато снимам. Може би сега е момента да кажа че апаратчето с което снимам е стария модел на Canon (Canon Eos 400D), едно приятелче ми го продаде втора ръка с три обектива, единият от които е 50-ка фиксиран. С него снимам най-вече, защото той ми позволява най-затворена бленда 1,8F, а аз като начинаещ много се впечатлявам от замазания фон отзад Mr. Green. Обикновенно снимам с 2,8f даже май често вдигам и малко по нагоре , не е много, но пък не е минимума  newsm78. Възможно ли е все пак в това да е причината за дефокусирането? Предварително се извинявам, ако понякога въпросите ми са тъпи или сбъркам някой термин, уча се, но ми е супер трудно с всички нови неща, които ми влязоха в главата последния месец  ooooh!.
Асол, много е тъжно наистина, аз понякога дори умишлено не надничам да прочета ... сигурно бъркам незнам ..., но толкова много мъка има навсякъде, а е трудно да се помогне на всички. И все пак никой не е застрахован и всеки в подобен момент търси помощ и се надява да я получи ... възхищавам ви се на желанието и инициативите с които помагате   bouquet
Спирам да пиша за днес, че като за първи ден се поолях  Embarassed Спорен и лек ден на всички ви!

# 662
Момичета, много ви благодаря за коментарите!  Hug От 5 кадъра научих няколко нови за мен и полезни неща!

# 663
Tони, аз със сигурност ще участвам в групата  Grinning имам мерак да се уча, а и доста време в момента  Grinning

Джали, аз и тук да ти кажа, на мен ми харесва Мария и особено много обработката  Laughing

И пак да благодаря на всички, които ми оставят полезни коментари във Фликър!

# 664
  • Анкх-Морпорк
KoрНиШонка, 1,8 е най-широката бленда, т.е. като избереш нея, пластините образуват най-голям отвор, и фокусната зона е много тясна. При по-голямо число отворът се свива и образът е по-остър. Съветвам те да вдигнеш малко числото - на 2,8, на 4, и гледай фонът да е по-назад от детето, за да може да се размаже. Ако искаш да отвориш блендата, отдалечавай се от модела. Не се оплаквай от апарата, вярно, че има и по-нови модели, но има и по-стари, аз снимам с по-стария 350Д. Има няколко съфорумки с тоз модел (същият като твоя)  и снимат прекрасно.

ЕЛИ
, като е обработена снимката не е ясно кое е от снимането и кое от екшъна и ми е малко трудно да коментирам качеството и цвета. Като композиция си добре.

# 665

Искам да поднеса адмирациите ми на Маленна за снимките, които прави на малката! Много ми харесва стила ти и естетическото ти виждане. Всеки цвят и детайл е внимателно подбран, дрехите, аксесоарите, дори муцунките на малката - прекрасни!

О, много ти благодаря!
С Малена снимките ми се получават по случайност, наистина не са обмисляни предварително. Детето ми е лесно за снимане, поне на мен ми е свикнала - за 5 минути прави 20 пози и физиономии и готова. След това иска да я оставя на мира.

При нас втори ден вали, лятото пак се скри. Мен ме устройва идеално, само дето имам дълъг списък от деца за снимане, а времето не позволява.

Ако направите нова група с тематични снимки, ще следя с интерес. Засега гледам да успявам да снимам за лятната група, ще наблегна на нея:)

E.L.I, не се сърди, не те "харесвам" в тия екшъни!
Къде останаха лавандуловите ти обработки, тогава най-ми харесваше стила ти - топъл и натурален!

отивам да гледам Фликр и да коментирам там

# 666
Аз съм готова с групата  - Експерименти

Първата тема е "Детската играчка". Ето и какво написах, за да дам тон Laughing

Всички снимки на детски играчки ще бъдат приветствани с добре дошли тази седмица : )))

Ако в дома си имате деца, прекрасно - предоставен ви е богат избор на обекти за снимка. Снимайте любимата играчка на вашето дете или онази, която ви кара да се засмеете, спомняйки си смешен момент, свързан с нея.
Или снимайте най-цветната, най-смахнатата играчка. Най-опърпаната? Изборът е ваш...

А защо не поровите и не откриете играчка от вашето детство. Така снимката ще се превърне и в спомен, към който с носталгия и умиление ще се върнете след време.

И ако точно днес сте в настроение не само да снимате, но и да разказвате истории, напишете ни няколко реда под снимката и ни кажете кое прави тази играчка толкова специална.

Моля, снимайте една-единствена играчка. Към кошовете, пълни с коли и кукли или безпорядъка на пода в детската стая, ще се върнем след време.

Ако желаете, публикувайте необработената версия на снимката. Това ще е толкова полезно за всички начинаещи.

Не забравяйте да коментирате снимките на другите участници. Нека критиките бъдат градивни, а съветите - добронамерени. Ако пък нито съвет, нито критика ви идват наум, просто споделете първото си впечатление и усещане.

И най-важното. Тук не търсим перфектната снимка. Тук сме, за да се учим. Така че бъдете смели, експериментирайте и най-важното - забавлявайте се : )))

Групата е отворена, така че всеки е добре дошъл. Начинаещите - да се учим и споделяме. Напредналите - да експериментират и съветват.
Реших срокът да е една седмица и да започва да тече в петък, за да можем да използваме уикенда.
Няма да има ограничение в броя на публикуваните снимки, стига да са по конкретната тема, за да си позволим да експериментираме, а не да чакаме да направим перфектната снимка.
Ами това е. Заповядайте Hug

# 667
Корнишонка, добре дошла Simple Smile Според мен проблема с фокуса може да идва и от прекадрирането, което казваш, че правиш. Обясни по-подробно как фокусираш, авто или ти избираш точката на фокусиране?
Ели, от трите чб ми харесва, но винетирането ми идва малко силничко.

# 668
Malennaв лавандулената серия няма никаква обработка освен кроп и малко контраст, който до тогава даже незнаех и как става;)така си е с тези екшъни само развалям още повече нещата;(

# 669
  • София, Борово

Дамите за стрийт групата: искате ли да се съберем някой ден другата седмица? Очаквам предложения за дата и място (нейде по улиците Grinning).
С удоволствие, но следващата седмица имам възможност след четвъртък (няма на кой д аоставя децата). Ако изпусна срещата ще се включа следващия път:)
Тони, много ми допада идеята ти - Благодаря!

# 670
Днес Малена е при баба си и тъкмо бях решила да й снимам любимата играчка в последно време. Скачам да снимам, да не правя нощни снимки след малко:)

# 671
Може ли да участваме с колаж от 2 кадъра? Thinking Имам вече няколко идеи.

# 672
  • на брега на Дунав
Казах, че няма да пиша вече за днес, но гледам сте ми обърнали внимание на някой доста важни въпроси и ще гледам да кова желязото докато е горещо  Mr. Green.
firebird, много съм отнесена.. толкова се старах като писах да не объркам нещо, че накрая баш, което не трябваше обърках  Joy. До преди 2-3 седмици спорех като магаре на мост с моя мъж, че по  малко число на блендата значи по-затворена бленда, щото ми се виждаше логично ... 'много умно' от моя страна , но е факт. Разбира се после научих истината и се кротнах, но това ми се наби в главата малко число- по-отворена бленда, голямо число по-затворена бленда, но незнам защо като съм писала съм объркала нещата, не е било умишлено , а по невнимание. Но това което казваш за поне 4f  е нещо ново, ще пробвам и по този начин да видя как ще са нещата. Много ти благодаря за съвета  Hug.
Алегрина Мактубиан , благодаря и на теб за посрещането  Hug. Сега съвсем лаишки ще обясня какво правя , защото аз по друг начин на тоя етап едва ли ще успея. Значи избирам си обикновенно от AF една точка за фокус , която в моя случай е централната. Като сложа автоматичния фокус  да ми фокусира с всичките точки все ми се струва че мигат (фокусират)не тия които ми трябват и затова все избирам една точка поне да съм сигурна, че съм нацелила точното място. Като фокусирам нали натискам спусъка на половина, но след това държейки си там пръстчето измествам апарата в друга посока , за да хвана точно тези неща в кадъра,които ми харесват ... след това щракам. До колкото разбрах това е начина поне на теория  newsm78. Обаче практиката нещо ми куца, а се старая наистина незнам къде бъркам, но всеки път като погледна хубав кадър без фокус ми се плаче, защото и без това все още хубавите ми кадри са ужасно малко.

Тони, чудесна идея за обект за снимка, започвам да тършувам и аз из играчките на мойте фурии  Mr. Green

Последна редакция: пт, 09 юли 2010, 21:24 от КорНиШонка

# 673
  • София
Момичета, чаках, чаках да направя един хубав кадар, за да се запиша подобаващо в темата, но не дочаках  Mr. Green Аз съм в тотален застой. Не ми се снима, което е странно и плашещо и се надявам скоро да ми мине. Уплътних времето, като си направих галерия на по-читавите снимки (които се оказаха доста по-малко отколкото си мислех): http://test.balletsilvy.com/index.html
firebird, за поредем път си го казала точно и ясно. Вече мисля твоите обяснения, на Лемон Деси и на още някои съфорумки да си ги копвам и да си ги чета вечер преди лягане, пък барем попия нещо... Grinning Много ми хареса и тази класификация:

при снимането има няколко вида "снимачи"
- артиста- това е човек, който "вижда" снимката, без значение с какво снима, винаги въздейства
- техничар- снима с хубава камера, работи добре с програми и като се комбинират нещата става също толкова добра фотография
- и третите- такива като мен, които по стечение на обстоятелствата са се сдобили с малко по-качествена камера и си мислят, че това е достатъчно, за да направи перфектния кадър

Аз отчаяно драпам да се преместя от 3-та във 2-ра категория, но не губя надежда да попадна някога и в 1-ва (щото съм оптимист човек) Wink

# 674
Лекси, от мен  да знаеш, след такъв застой  следват страхотни снимки:))) 
На мен като не ми се снима, не  снимам. Тия дни например си погледнах снимките и установих, че  всичките са някак еднакви, но си казах ми това е положението, по добре да свиквам, щото явно така   ще снимам  за сега Joy
Горе главата,   толкова добре започна да снимаш,  това са кризи на растежа, вярвай ми - нали знаеш, че ги разбирам аз тези неща Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт