Фотография 49

• 27 079
  • 742
  •   1
Отговори
# 705
Ето така оправена по-добре ли е:) ?

# 706
  • София
Шушулче, няма как да оправиш фокуса. може да шарпнеш, но пак ще си личи. Много ми харесва снимката, но за съжаление я виждам само в малък размер. Би ли ме добавила към контактите си!
 бингъл, страхотна емоция си уловила. Браво за проекта. Аз "окапах" още на втория ден Mr. Green
E.L.I, много са хубави. Много по-добри от най-първите бебешки, които показа. Харесва ми, когато снимаш бебето в "цял ръст" както тук, а не само в личице. може би защото са толкова мънички все още...
Асол, няма да преувелича, ако кажа, че харесвам всичките ти снимки напоследък. И това, ако е болно дете Grinning Теди от вторник е болничка и има толкова нездрав вид... Видимо отслабна, има и сенки под очите. Пак е 12 кила, колкото беше на годинка..
{Тони}, много готина гъбка. Доста съм брала, но такава не съм виждала.. За мен без винетирането.
tracy_t , много е хубав Дани. Особено на снимката с жабчето Heart Eyes И да, по-добре е без гънките!
ninochka , никога ли не допускаш, че ти можеш да грешиш?
Ех, Jaly... Каквото покажеш, все е хубаво Heart Eyes а светлините не си ги давам tongue

http://www.flickr.com/photos/lexi1974/

# 707
Шушулче, няма как да оправиш фокуса. може да шарпнеш, но пак ще си личи. Много ми харесва снимката, но за съжаление я виждам само в малък размер. Би ли ме добавила към контактите си!
Готово Hug.
Ниночка, аз съм съвсем начинаеща, снимам много, но нямам време да обработвам и качвам снимки изключително рядко, рядко ми се обръща и внимание, но това не спира ентусиазъма ми. Нека не спира и твоя. Критиката е градивна, без лоши чувства!

# 708
  • София/Осло
Шушулче, не виждам снимката ти  Blush
Аз днес снимах малко по различни неща  Laughing
Качих ги в проекта.
Снимките от последните страници са страхотни!

# 709
  • Анкх-Морпорк
Шушулче, тази снимка, която виждам в темата, е с много емоция и движение, чудесна е! Само една малка забележка, за отрязаното от обувката на детето, но при подскоците и летежа е трудно да се кадрира.
Трейси, тези снимки с бебока са чувствително по-добре. Харесва ми как си го сложила до голямата играчка, така изглежда още по-малък и сладък. Като го композираш гледай да се виждат пръстчетата на краченцата, създава миличко усещане.
ELI, бебокът е станал хубав на снимките и изглежда голям и пухкав, а явно е доста вчерашен, щото още има щипка на пъпа... И на мен ми е трудно да си представя как плетеш 50 шапки, мога да си представя единствено ентусиазма, който обхваща майката преди раждане - да приготви всичко нужно за бебето Simple Smile
Трябвало е да се снимаш как плетеш, или да повикаш доброволци-съфорумки Simple Smile
Ниночка, опитах се да обясня, че ти си знаеш какъв е момента и затова снимките ти харесват. Ти имаш спомена за момента и мислено си представяш цялата картина. А ние виждаме парченце пъзел и понеже не сме били там, не можем да си представим останалото. Истински уловеният момент въздейства недвусмислено на широка част от зрителите, и тогава никой не говори за скорости и бленди, защото хората гледат онова, което фотографът е искал да покаже.
Спомням си, когато съм била малка и съм снимала кокошките на двора. Сега са ми забавни, ранни птичарски наклонности. Спомням си също като студентка, гледах снимките на един приятел. Показваше ми девойката, в която е влюбен. Как се усмихва, как пие вода от улична чешма, как пише на лекции... Бяха чернобели снимки, без грам фотошоп - нямаше такива екстри, но си личаха пъстрите й очи, и изглеждаше най-красивото момиче на света. Когато се запознах с нея, бях изненадана - хем приличаше на снимките, хем беше някак... обикновена. И тогава разбрах, че ей това е магията - да покажеш как виждаш човека, да успееш да накараш хората да погледнат през влюбените ти очи.
На твоите снимки основният проблем не е скорост и бленда, а това, което си сложила в кадър и как точно си го сложила. При някои хора това идва отвътре, при други се учи - има си правила за композиция. Ако нямаш потребност да се учиш, добре, на мен писането не ми тежи, а виждам, че други намериха нещо за себе си.

# 710
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Много точно казано, firebird
Ninochka, добре разбирам кое те жегва.
Правиш ми впечатление на човек,  който приема нещата не много тежко, какъвто например в много отношения съм аз,
затова, наистина е по-добре да прескачиш момента на обидата, и да се хващаш точно за есенцията от това, което ти казват в коментарите.
Или пък, ако ти е по-лесно - чети в нета или книги, има страхотни за фотография.
За приятелите - ок, това е ясно, разбира се, че много хора не търсят в снимката това, което на нивото на тази тема се търси.
Ама ти искаш да се усъвършенстваш, нали, иначе нямаше да пишеш тук. Намирай твоя начин, и действай и  ще видиш, че сама ще се изкефиш на постигнатото.
Във Фейсбук например има една снимка, за конкурс на бисквити "Изгрев", сума ти приятели са я одобрили. Може даже и да спечели.
Ама... http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs128.snc4/36769_123 … 819_1680394_n.jpg

Аз днес пак се чудих какво да снимам в начумереното време.
Една типична за моя стил  Laughing
http://www.flickr.com/photos/31483421@N06/4780666393/sizes/l/in/photostream/
Сега като я гледамси мисля, че без капките би била дори по-добре може би.

# 711
Шушулче, тази снимка, която виждам в темата, е с много емоция и движение, чудесна е! Само една малка забележка, за отрязаното от обувката на детето, но при подскоците и летежа е трудно да се кадрира.
Имам и с цяла обувка, но тази за мен и за половинката е най-въздействаща откъм емоция Peace.

# 712
Лексидано наистина имам напредък;) все пак тогава за първи път опитах да снимам бебе;)а сега пък за първи път се пробвах на чуждо бебче, и то момче Laughingдаже не съм си и представяла някога, че ще държа момченце в ръцете си;)
firebird по скоро ентусиазъм за снимки;)))))))))да не казвам, че фотографията има голяма роля за това да имам трето дете;) не се смейте ама си е така;)иначе нервите ми са на краен предел от деца и дългият престой в къщи;) добре ,че са снимките;)

# 713
Ниночка, няма нужда да си тръгваш от темата. По-добре остани тук и се учи. Прояви търпение и малко мъдрост.  Rolling Eyes Прочети една съвсем обикновена статия за композицията и после снимай по задание - да композираш правилно портрет или предмет. Тази новата група  "Експерименти" във фликър е точно като за теб. Снимай, участвай, показвай, приемай критиката и се учи. Ако се махнеш от темата и продължиш да снимаш по същия начин, без да четеш, гледаш и сравняваш, след година ще дойдеш тук пак на същото ниво.
В тази тема имаш страхотен шанс да ти се помага с критика и съвети съвсем добронамерени. Ако намериш друго такова място в нета - ОК.

В снимката принципно всичко е важно. Не е само уловения момент. Такива моменти, които са уникални и снимани без грам правила за композиция, без точната бленда и скорост, без търсене на правилната светлина сигурно са един на милион и примерно ще е изригване на вулкан в центъра на града. ..
Относно пейзажа ти с Велико Търново - във фотографията изобилства от такива сюжети, от същата гледна точка...Но от 1000 фотографии на Велико Търново с мъгла ще се отличат 1-2 снимки. Защото авторът е катерил това място за снимки няколко дни поред, може и в различни месеци, в търсене на най-доброто съчетание светлина-мъгла, най-интересните цветове, мислил е за композицията до милиметър, нащракал е сума ти подобни кадри, пробвал е различни настройки, слагал е филтри на обектива, после е избрал отвсички кадри 3-4, обработил ги е, и после е публикувал само 1 - най-добрия според него...

С това искам да ти кажа, че фотографията не е само уловен момент...Дори военните фотографи улавят разтърсващи моменти, но ги представят пак подбрани и направени както трябва...Във фотографията се влага много мисъл - дори преди снимката, много труд и знание също...Ако имаш и вроден талант - прекрасно, помага...Фотографията се "мисли", иначе с щракнати без мисъл кадри в гонене на уловения момент е пълно, може да впечатлят масовия зрител, но ако търсиш развитие във фотографията, бори се за по-висока и критична оценка.

# 714
Много ви благодаря за насърченията и мнението, че може би имамнапредък. Това ме ентусиазира още повече да снимам Simple Smile))
Ели, вчера пак ти разглеждах снимките на Андреа, ау, наистина така накуп видяни всички шапки са просто зашеметяващи. И наистина много си личи напредъка ти.
Лемон Деси, капката на розата много ми хареса. Много е нежна. Мисля, че без капката няма да е така хубава.
Файърбърд, както винаги прекрасно казано.  Peace Hug
Джали, стари не стари ...пак вадиш прекрасни кадри.
Лекси, леко центрирани ми стоят снимките. Иначе много приятни цветове. Жалко че на едната снимка не е на фокус и калинката.

# 715
Нина, Нина.... какво да ти кажа сега newsm78... то момичетата вече всичко са казали, особено точно Фрий, но за разлика от Деси например на мен ми се струва, че доста навътре го прие. Дискусията стана понеже всички тук решихме вкупом, че искаш да се учиш... а се оказа, че ти нито искаш да четеш, нито имаш време да снимаш (впрочем никой не те е гонил от форума, просто на аргумента ти, че нямаш време противопоставихме това че времето отделено за форума примерно (доста активна беше) можеш да то използваш за снимане), нито пък приемаш критики. Всъщност какво точно искаш? Повярвай никой тук не е злонамерен към теб, просто решихме, че искаш да получиш съвети как да подобриш снимането си.  Peace

http://www.flickr.com/photos/ribkabananka/4782151737/

Последна редакция: нд, 11 юли 2010, 14:13 от Асол

# 716
  • Ах, морето
Нещо от днес:

и една с екшън:

Последна редакция: нд, 11 юли 2010, 16:33 от vesi_127

# 717
Здравейте отново! Simple Smile За втори път реших да пиша в темата ви. По повод избора на сапунерката, взех Иксус-а. Мисля, че на първо време ще ми върши работа. (:
Сега съм дошла при вас за малко критики и съвети. Та, ще покажа баналното, но мисля, че така се започва. Grinning
Не бих се сърдила ни най-малко ако ме покритикувате повечко. Нормално е за начинаещ като мен. Но имам голямо желание да снимам и да се развивам. Simple Smile

Това е линкът към стрийма ми: http://www.flickr.com/photos/51732083@N05/
Ако може ме добавете и към контактите си. Simple Smile)

# 718
Asol , много , много красиво конвертиране!

Флесс, много центрирано е всичко (на първата ти снимка акцента е пчелата, нали?), светлината е брутална - има преекспонирани участъци (цветя най-добре се снимат на облачно или сянка), поради светлината и цветовете ти са измити...

Деси, много меки и нежни цветове, но се чудех дали шарпиш роу файла? И капката ми идва прекалено центрирана, ако искаш да я запазаш такава - може би квадрат?

# 719
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Агентче, сега хвърлих едно очо в sidecar файла, да видя какви съм ги вършила, че вече взех да забравям.
В случая, не съм пипала clarity, може би се вижда шум, който идва от другаде  newsm78
ISO-то e 640, може и от там да е работата, въпреки, че никак не ми се ще  Laughing
Или пък неправилно съм си играла с curves... Абе ще трябва да се помисли и да се поекспериментира.
Капката е действително центририрана, но аз в един момент се обърках с акцента, който искам да поставя -
първо беше тя, в последствие реших, че са меките извивки и цветовете, свързани с тях, и съответно не исках да режа, за да се запазят повече, и накрая работата излезе малко недомислена  Laughing
Квадратният кроп, който предложиха и другите момичета наистина седи по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт