Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Моето малко момиченце е наддало само 400 грама за един месец и двадесет дни, въпреки че е родено с тегло 3,840 грама. В момента тя е на три месеца и пет дни и тежи 4,850 грама. Чувствам се притеснена относно наддаването на тегло й и смятам, че кърмата ми може да не е достатъчно хранителна. Някои хора предлагат да заменя едно хранене с адаптирано мляко, докато други препоръчват дохранване след кърмене. Ние сме на поискване и ядем доста често, тъй като приемаме малки количества храна. Тя все още се събужда през нощта 3-4 пъти. Не искам да спирам да я кърмя! Опитах се да консумирам орехи и лук, за които съм чувал, че увеличават производството на мляко, но без успех. Можете ли да ми дадете някои съвети относно храненето и доенето на бебета?
Как мога да определя колко мляко приема бебето ми и какви са ефективните техники за извличане на повече мляко по време на кърмене?
Какви са препоръките за хранене на бебета и как мога да гарантирам, че бебето ми приема достатъчно мляко? Как да увеличите производството на кърма и какви са препоръките за хранене на бебета?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Моето малко момиченце е наддало само 400 грама за един месец и двадесет дни, въпреки че е родено с тегло 3,840 грама. В момента тя е на три месеца и пет дни и тежи 4,850 грама. Чувствам се притеснена относно наддаването на тегло й и смятам, че кърмата ми може да не е достатъчно хранителна. Някои хора предлагат да заменя едно хранене с адаптирано мляко, докато други препоръчват дохранване след кърмене. Ние сме на поискване и ядем доста често, тъй като приемаме малки количества храна. Тя все още се събужда през нощта 3-4 пъти. Не искам да спирам да я кърмя! Опитах се да консумирам орехи и лук, за които съм чувал, че увеличават производството на мляко, но без успех. Можете ли да ми дадете някои съвети относно храненето и доенето на бебета?
Консултантите по кърмене съветват да не бързате с дохранването с адаптирано мляко, особено ако бебето изглежда доволно и не показва признаци на глад. Кърменето при поискване е чудесно, но можете да опитате компресия или метода на превключване на гърдите за по-ефективно извличане на млякото. Освен това е важно да наблюдавате памперса и да измервате количеството мляко, което бебето приема. Ако има притеснения относно наддаването на тегло, препоръчително е да се консултирате с педиатър или консултант по кърмене за персонализиран съвет.
-
Как мога да определя колко мляко приема бебето ми и какви са ефективните техники за извличане на повече мляко по време на кърмене?
-
Какви са препоръките за хранене на бебета и как мога да гарантирам, че бебето ми приема достатъчно мляко? Как да увеличите производството на кърма и какви са препоръките за хранене на бебета?
Препоръките за хранене на бебета включват измерване на количеството мляко, което бебето консумира с помощта на методи като компресия и превключване на гърдите. Важно е да наблюдавате пелените и да се консултирате с педиатър или консултант по кърмене при проблеми с наддаването. За увеличаване на производството на кърма, редувайте гърдите при всяко хранене и изцеждайте цялата кърма след като бебето приключи. Измерването на теглото преди и след всяко хранене може да помогне за определяне на количеството консумирано мляко. За храненето на бебета е важно да се консултирате с педиатър за определяне на правилното количество храна за деня, включително мляко, яйца, месо и течности. Наблюдавайте наддаването на тегло и предприемайте действия при необходимост.
-
Какво може да причини често повръщане при бебета след хранене?
-
Какви са причините за болка и червено петно на зърното по време на кърмене?
! Всъщност мисля, че ти се справяш доста добре с кърменето и с малко повече вяра в себе си и детето, нещата скоро може да имат значително подобрение!
за водата не знам какво да кажа... Беба не иска и да чуе за бода, въпреки че и давам подсладена, преварена войцхка! Аз ще продължавам да и давам 2-3 пъти на ден, но се страхувам да не я намрази накрая! Обикновенно при вторият път чак започва да плаче и ми се кара..
Как мога да я \"прилъжа\" да започне да пие?
и че като види \"лесното\" после не иска да суче... надявам се да не се стига до там! Скреч добре ме е посъветвала да давам с лъжичка или спринцовка, така мислех и аз да правя, но докторът каза, че беба е много малка за да я дохранвам така!
Млякото и го давам след кърмене разбира се, но въпреки това тя изпива всичките 60мл!
. Само пресметни с колко вода разтваряш АМ . Освен това кърмата ти е над 80% вода, така че трудно би се дехидратирало. Подсладената вода от друга страна би могла да навреди на храненето на детето, респективно на наддаването. Запълва обем в коремчето на детето, който може да бъде кърма. Също задава чувство за ситост и съответно бебето не изпива достатъчно за нуждите си мляко. И не на последно място, захарта не е препоръчително да се дава на деца под 1 година, а дори и след това в ограничени количества.
Гледах ги тези млека за диария и колики, но реших, че така може още повече да я изнежа, а нали казват да не се смесват AM?
За успокояването при сучене.. да бих могла да кажа, че се успокоява. През нощта само за успокоение ме използва! Не ми намалят гърдите и тя е след 2 минутки заспала. Лошото е, че от няколко дни, като посуче 2 минутки и заспи и аз искам да я върна в легулцето и тя започва да се присвива и пак се събужда... Днес към 4.30 не можахме да се преспим до 6h....
Мъчим се и двете! А за режим още не съм мислила кога... нали все пак кърмя, а тя не е само на АМ.... но се чудя дали не е по-добре да минем на режим. Ако е по-добре за нея на поискване.. няма проблем ще я караме така и занапред. През деня тя спи само по 30 минутки. Понякога има изключения и спи малко повече, но в общи линии не си доспива! Да не е още гладна? Започна и да се опитва да си смуче палеца...