ЕКО БЕБЕ III

• 49 981
  • 761
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Привет на еко бебетата и техните мами!
От известно време следя тази интересна темичка! Съвсем скоро очаквам второто си съкровище и реших, че е време да се включа във вашата страхотна компания. Със съпруга ми винаги сме се опитвали да живеем колкото се може по-здравословно, естествено и близо до природата. От както родих дъщеря ми преди почти 3 год., започнах повече да се интересувам от еко и био тематиката. Като всяка майка исках най-доброто за детето ми, както за нейното здраве, така и за бъдещето й, за да живее в един по-хубав и чист свят. Разбира се без да се вманиачавам, защото светът около нас е далеч от идеала, но поне каквото зависи от мен и е във възможностите ми, го правя.

Ивана е изключително кърмена до 6 мес, после бавно и внимателно захранена основно с домашни и био продукти, като до годинката кърмата бе основната й храна. Бях решила да я кърмя до 2 г. и когато точно в навечерието на рожденния й ден забременях, за 2 мес. плавно и естествено я отбих. Надявам се и с малчо кърменето да бъде толкова лесно и приятно. С нея така й не се навих на ЕБХ и бяхме с еднократни памперси, но пък още от 7 месечна, когато започна да седи стабилно, ползваше активно гърнето и така на 1,5 г. махнахме памперсите. Сега съм по-уверена и съм решила със сина ми да ползвам многократни пелени и да пробвам ЕБХ.

julianka, аз бях със слинг Лана с халки и честно казано на вашата възраст вече ми беше доста тежичко да я нося в него, макар че тя беше под 9 кг тогава. А и тя вече не искаше много да бъде носена, защото бързаше да проходи. Иначе слинг с халки е по-подходящ за прохождащи хлапета и идеята първо да пробваш да си направиш такъв слинг с халки без шиене от блога на Бу е добра.

Да попитам и аз за бутилките за вода. На Ивана купих такава Бутилка Crocodile Creek Сега видях, че е направена от неръждаема стомана #304 (18/10), която прочетох, че може да съдържа 18-20% хром и 8-10% никел. Това проблем ли е?

# 136
Благодаря ви много-много!!! За пореден път се убеждавам, че тук се събрали много точни и отзивчиви майки!
Сигурно ще пробвам варианта на Бу (за което отделно мерси   bouquet) а нов слинг ще оставя за новото бебе след 1-2 години  Praynig

# 137
Бутилки за вода - или стъкло или от тези с безвредно покритие. Klean Kanteen (за щатите) и SIGG. Аз ползвам SIGG.

# 138
Бутилки за вода - или стъкло или от тези с безвредно покритие. Klean Kanteen (за щатите) и SIGG. Аз ползвам SIGG.
I see you те не са ли пак 18/8 Stainless steel,тоест имат и никел.Вие не бяхте ли алергични към никела?

# 139
Те са дори алуминиеви, но имат специално безвредно покритие от вътрешната страна.

# 140
Те са дори алуминиеви, но имат специално безвредно покритие от вътрешната страна.
което е какво?

# 141
което е какво?

Норчи, влез им в сайтовете - всичко си пише там.

# 142
Тези дни съм обърнала специално внимание на бутилките за вода,тук има много голям избор,чак неприятно да ти стане,да се чуди човек какво да избере.Има и Klean Kanteen и SIGG и green sprouts и Crocodile Creek,общо взето за всички прочетох на сайтовете ,но на SIGG  никъде не виждам от какво са изработени.Друте са stainless steel,всички са Lead safe, Phthalate, and BPA free...има и още сумати марки.Та въпросчето ми беше освен ,че е хубаво да са без всички тези екстри,не е ли добре и да са 18/0 да речем,тоест без никел,както и да не са алуминиеви newsm78

# 143
  • София
julianka ,

аз носих детето си до шестия месец включително само в слинг! След което купихме количка и редувах  слинг/количка.
Към 10я месец почти не съм го слагала в слинг - само в редки случаи като ходене до магазина или на подобни кратки разстояния!
Трудно ще го научиш на тази "голяма възраст" да стои в слинг, на него постоянно ще му се "ходи', а и може и да не поиска въобще да стои в слинга.
Помисли си добре преди да си направиш или купиш.
Моят син а свикнал със слинга още от родилното и ако сега го сложа ще покротува, но от интерес и сладък спомен.

Peace

# 144
Тези дни съм обърнала специално внимание на бутилките за вода,тук има много голям избор,чак неприятно да ти стане,да се чуди човек какво да избере.Има и Klean Kanteen и SIGG и green sprouts и Crocodile Creek,общо взето за всички прочетох на сайтовете ,но на SIGG  никъде не виждам от какво са изработени.Друте са stainless steel,всички са Lead safe, Phthalate, and BPA free...има и още сумати марки.Та въпросчето ми беше освен ,че е хубаво да са без всички тези екстри,не е ли добре и да са 18/0 да речем,тоест без никел,както и да не са алуминиеви newsm78

При положение, че имат емайлирано покритие отвътре няма проблем с алуминия. Той е по-лек, затова е по-удобен, стоманата е по-тежка. Не си търсила достатъчно http://www.sigg.com/about-sigg/knowledge-base/features/. Другият вариант е стъклена бутилка с добра капачка, но това не става за ученици. За тях от сорта на SIGG и подобни.

# 145
Преди някоя друга страничка задълбах отново в дискусията за матраците и понеже вече доста се разрових, да дам отчет поне какво намерих. От търсенето изключих всякакъв пружинни и дунапренени - останаха разните пяни, каучук и латекс.
Бях се спряла на българските Екон - изкусвен латекс, и възможност калъфът да е от 100% памук без обработки за негоримост и антиакар. Цената на такъв матрак 16 см за 90х200 е 300-320 лв.
Магнифлекс има специална серия - Натура, която се предлага само в големите хипермаркети (в момента Баумакс). Дебелината е 20 см, размер 90х200 е 320 лв., покритието отново е чист памук. Материалът на самия матрак е Eliocell - разработка на фирмата, не успях да открия от какъв полимер е.
Съвсем случайно попаднах на бебешката серия на Макнифлекс, в която също има едни стандартне размер 90х200 освен бебешките. Всички са с дебелина 12 см, текстилът отгоре е 100% памук, самият материал - Elioform - водно-екструдиран полиуретан. Цената за големия размер е 239 лв. Подходящ е за деца до 12 години, заради по-малката дебелина на матрака. Гаранцията е 5 г. Като усещане стои леко по-твърд от изкусвения латекс...

# 146
  • София
  Мег на кое се спря последно, че и на мен ми предтои детска с три легла...
  Искаше ми са да са малко по-широки от 90 см обаче леглата, могат ли да ги изработят по-поръчка с размери на клиента?

# 147
здравейте wavey

видях, че вече пелените за многократна у-ба се коментират тук, та реших да пусна линк, на някой ако му трябват http://www.prodavalnik.com/ppc/showproduct.php?product=1093152

# 148
  Мег на кое се спря последно, че и на мен ми предтои детска с три легла...
  Искаше ми са да са малко по-широки от 90 см обаче леглата, могат ли да ги изработят по-поръчка с размери на клиента?

Всички правят и по поръчка, но нестандартните размери излизат доста по-скъпо във всяко едно отношение - от леглото, през подматрачната рамка, матрака, та до чаршафите... Екон могат по-бързо да реагират, за Магнифлекс се чака до 30 дни за поръчковите.

Аз исках макс 16 см. височина и понеже имам една подложка за матрак от Спелта, която е 4-5 см, в крайна сметка взех детския модел на Магнифлекс, 1) заради цената; 2) защото беше наличен веднага на удобно за мен място. Иначе Екон имат дистрибутори в Лагера и Павлово (много неудобно за мен), но някои техни модели могат да се видят в Младост (Деница) и Дружба (Еником)

# 149
Мег, не разбрах защо искаш максимална височина 16 см.? Иначе и аз реших пак да взема за децата Магнифлекс като нашия или друг, виждам, че имат и нови (мислех, че Natura е същия като нашия, но е друг, нашият е Naturcomfort). Ще мисля според финансите към момента какви да бъдат точно. Мерси за споделеното, че има и по-голям като бебешкия, затова си мисля, че малкия може още да спи на него (пък дори и сложен на вече новото му голямо легло), а първо да взема само на каката.

Айличка, и аз започнах да мъдря новата детска стая, спряла ли си се на конкретни мебелисти или отделна фирма за дървения материал?

Общи условия

Активация на акаунт