ЕКО БЕБЕ III

• 49 978
  • 761
  •   1
Отговори
# 120
За гинеколога и аз ще чакам мнения Simple Smile Иначе педиатърът ни е др. Сакутова в ДКЦ 1. За сега съм доволна. Пита в началото по коя схема ще сам и аз и казах до 6м на кърма и тя каза - ок. Аз обаче ходех на кърмачески срещи и изчотох библиотеката на кърмаческия, и знаех какво да правя относно кърменето. Не знам, ако не си информиран какви съвети ще даде лекарката. АБ за сега преписа само 1 път като каза да го дам само, ако температурата продължава (някакъв лек антибиотик за гърлото). Температурата ни спадна бързо и не съм го давала. В повечето случай ни предписва Стодал, Еуфорбиум. Като и кажа, че давам разни чайове от орехи, клееви тинктури и сироп от ряпа, казва, че  правя много добре Simple Smile Общо взето май се нагажда по предпочитанията на майките.

# 121
Само ме мъмрят напоследък, мами. Тия хора ще ме докарат до следродилна депресия Sad
Тази сутрин бяхме с Иво на първата му детска консултация в поликлиниката. Наддал е 520гр за две седмици и е пораснал с 2см. Педиатърката, която е лекар и на Никола и която много уважавам, като разбра че кърмя на поскване и изключително , само дето не ме наби. Такова конско ми чете на висок глас, че се ошашках. Според нея Иво наддавал толкова много заради "тази модерна методика, с която ми пълнили главата от глупавите форуми", щял да се обезводни без подсладена водичка по 100гр на ден, коликите щяли да му се засилят, млечница, едно друго, абе апокалипсис Rolling Eyes Добре, че не ме е виждала как го изаквам на мивката, че щеше жива да ме одере Sad
И все пак, коликите започват да се проявяват по-сериозно, той не иска да се отделя мен, суче му се. Как ще му се отрази това на коликите, наистина ? Мисля да му взема Инфакол за моментите, когато е най-неспокоен. Бях си подготвила торбичка с черешови костилки за коликите, но в тази жега само това липсва да му лепна до кожата.
Друго. Щипнали са му пъпчето по-високо и сега се чудя как да му го прибера. Ще ми се да си има секси пъпче човека, но идея си нямам как да постъпя. Вие знаете ли някаква 'фатка?
Ще питам още момичета, но сега дългът ме зове...

Ние също сме изключително на поискване. Вода не му давам, единствено му предлагам в големите жеги - той пие само понякога, ако се е потил повече. Обикновено дъвче биберона и се прави, че не знае за какво служи. Но ако му е било много топло, пие вода като жаден... Иначе си пика по много и то бистра урина, явно кърмата ми му е предостатъчна течност.
За пъпчето - и нашето беше щипнато по нависоко. Аз се помотавах целия първи месец и чаках само и естествено да се оправи, ама нейсе. Че даже се изду от реването и заприлича на пъпна херния, много стана страшно. Започнах да го лепя с лепенки, както ме посъветва педиатърката, и за около 2 месеца се оправи и прибра.

# 122
Здравейте,ние сме ок,нагаждаме се малко по малко.
Тук има огромен избор на еко неща,само пари да имаш...и все пак не всичко еко е 100% добро
Избрахме си голям матрак вече-  http://www.beddingexperts.com/mattress_details/details/Habitat%2 … 72/1/details.html не е дадено пълно обяснение на сайта,но не е третиран с никакви химии,води се зелен матрак....лошото е,че освен мемори фоам,органичен бамбук има и пружини,но за сега това можахме да си позволим Simple Smile
Сега сме в търсене на възглавници,както писах и другаде има много органични такива ,но са адски скъпи.Има едни на доста ниска цена ,които са с органик памук кавър,но пък вътре са с полиестър,пише че е100 разградим/рециклируем,но все пак,не знам....Търся или само памук и отвътре и отвън,или от вън органик ,а вътре обикновен,но никаде не намирам.Някакви идеи за други варианти?

Гери,мисля че с Иво се справяте чудесно във всяко едно отношение...абстрахирай се от коментарите на хората,дори и от съветите на педиатърката и се всушай в сърцето си  Hug

*Бенджи* нашата педиатърка,за която съм ти писала,не ми се бъркаше изобщо!Мисля ,че в кърмаческия ,в библиотеката или някъде дам имаше тема със списъци по градове на педиатри ,подкрепящи изключителното кърмене и късното захранване...май и нашата я имаше там.

# 123
  • София
  Гери за методите на Карп има и тема тък някъде из форума, потърси с търсачката. А навремето аз си бях теглила дори и филмче, където наживо се показват отделните неща и всички накуп.

# 124
Хиляди благодарности, Aila, за насоките за Карп. При Иво вършат работа, а и с това си обяснявам защо толкова му харесва да го нося в слинга. Търсих из нета да си сваля бял шум, но това което намерих не ме устройва - или попадам на някакви много къси семпли или пък записа е твърде тих. Някоя от вас проучвала ли е от къде може да се купи CD с шум за приспиване (бебешка дискотека Crazy  Laughing )
Вижте на каква находка попаднах: http://shushulka.com/productv/929/bodi-kimono-shushulka-baby-s-kas-rakav.html - български бебешки дрешки от органичен памук !?

# 125
Симпатични са, но някак ми изглеждат къси за тази си ширина...нещо в пропорциите ме смущава. дали са предвидени като за многократни пелени newsm78

# 126
# 127
Търсих из нета да си сваля бял шум, но това което намерих не ме устройва - или попадам на някакви много къси семпли или пък записа е  Някоя от вас проучвала ли е от къде може да се купи CD с шум за приспиване (бебешка дискотека Crazy  Laughing )
Чувала съм ,че помагат шум от прахосмукачка или сешоар...аз съм шъшкал на Дени,като го боли коремчето,памагаше му Simple Smile

# 128
Търсих из нета да си сваля бял шум, но това което намерих не ме устройва - или попадам на някакви много къси семпли или пък записа е  Някоя от вас проучвала ли е от къде може да се купи CD с шум за приспиване (бебешка дискотека Crazy  Laughing )
Чувала съм ,че помагат шум от прахосмукачка или сешоар...аз съм шъшкал на Дени,като го боли коремчето,памагаше му Simple Smile
http://simplynoise.com/
http://www.svilendobrev.com/zvuk/priroda-bg-natural-sounds/

# 129
Супер си, Тини  superuu Тенкю!

# 130
Здравейте  bowuu  bouquet
имам един въпрос към майки любителки на слингове и техните дечица! Имам си едно диване на 9 месеца и сигурно скоро ще проходи. Малко със закъснение, но реших да купя слинг с халки, защото той много често "иска при мама" и нашето кенгуру на Бион Биори вече не ни върши работа, понеже вече е малко (за до 11 кг. е а ние вече сме 11 кг....). Та въпроса ми е към майки с пораснали или проходили деца:
искат ли те да бъдат носени в слинга след прохождане?
от какъв модел сте най-доволни за тази цел?
и изобщо има ли смисъл да купувам слинг сега, щом не съм го купила по-рано?!  Shocked Embarassed Rolling Eyes
дано да не ви звучи странно... просто съм в дилема, а на вашето мнение доверявам!  Hug

благодаря предварително!!!

# 131
  • София
Здравей,

аз имам слинг и все още понякога го ползвам Simple Smile
Истината е, че Ники седи в него известно време, но вече тежи 15 кг. и да си призная, на мен ми идва в повече.  Rolling Eyes
На вашата възраст ние бяхме малко под вашето тегло и го поносвах в него, но честно казано на мен не ми беше особено удобно да нося 10-11 кг. на хълбок много дълго време.
Ползвах го например на морето - от и до плажа, за да не влачим количката, като много често заспиваше в него на връщане.
Моя слинг е Dee Dee - предполагам, че ги знаеш, ако не - ще ти пусна линк. Въпреки омекотяването си е натоварващо за дълго носене.
За по-кратки периоди е ок, но нека и другите мами да кажат как са били при тях нещата Simple Smile
А междувременно погледни тук, може да опиташ тази идея: http://missby.wordpress.com/2010/05/12/no-sew-ring-sling/
Тъкмо ще видиш дали ще седи детенцето Wink

# 132
Ние също сме с Dee Dee,ползвам го рядко и за кратко,но мисля ,че е удобен.Малкия не обича много,много да го носят,освен ако не е уморен,иначе предпочита да тича наляво надясно...Гуши се често ,но за кратко...Добра работа ми свърши слинга на летището,кото прехвърляхме самолета,бях с ръчен багаж и с количката ,а така е много трудно да се носи и дете,но със слинга беше ок.

А кой вариант за бутилка/чашка  за вода е по-добър-пластмасова BPA free или Stainless steel ?

# 133
А кой вариант за бутилка/чашка  за вода е по-добър-пластмасова BPA free или Stainless steel ?

Норчи, аз харесвам тази http://www.greensproutsbaby.com/gssteelb.html
Между другото всички продукти на тази марка (green sprouts / i play) са прекрасни! Аз имам вече доста от тях.

# 134

Норчи, аз харесвам тази http://www.greensproutsbaby.com/gssteelb.html
Между другото всички продукти на тази марка (green sprouts / i play) са прекрасни! Аз имам вече доста от тях.
Мерси,ще ги погледна.

М/у другото гледам ,че много неща тук в САЩ,които са Stainless steel са 18/0 ,което е супер,нали така?

Solley. занеш ли тези бутилки дали са такива?

Общи условия

Активация на акаунт