ЕКО БЕБЕ III

• 49 960
  • 761
  •   1
Отговори
# 105
I see you, много интересни покривала. За първи път ги виждам. Благодаря за идеята Peace
Country Life, Premaman имат органични дюшечета, възглавнички и спално бельо и освен това ги поддържат на склад в България, поне що се отнася до пловдивския магазин. Имат много сладурски органични дрешки на съвсем приемливи цени Simple Smile

мерси, а дали имат каталог или по-подробна информация на български някъде из нета, понеже магазинът им София ми е на около 30 километра  Laughing

# 106
имат качен каталог в сайта им: http://www.premaman.com/wapr/en/int/cat_paper.jsp, виж 139 стр. Дрешките са на 42-43 стр.

Последна редакция: нд, 08 авг 2010, 20:35 от Kabiv

# 107
имат качен каталог в сайта им: http://www.premaman.com/wapr/en/int/cat_paper.jsp, виж 139 стр. Дрешките са на 42-43 стр.
мерси много, определено ще го посетим този магазин Simple Smile

# 108
Кабив, много се смях на коментарите на пенсионерите за слинга  Laughing Joy
Успех с еко отглеждането! И аз с Никола и Борис вървя по този път, макар че изобщо не се вманиачавам и преди всичко гледам да ми е лесно, достъпно и приятно.
Все пак, с храната, ваксините, начините на лечение и ЕБХ компромиси не правя Simple Smile

# 109
  • София
Привет и от мен Simple Smile

Някой беше питал за гръцките еко-препарати Planet - аз си взех препарата за чинии и съм доста доволна, но аромата му е много силен. Бях накиснала стоманения термос за половин час и после трябваше да го оставя известно време, за да се отмирише.

Относно покривалата за кърмене - много са практични. Особено в момента, когато кърмачето става много любопитно, и вместо да суче, половината време прекарва в зяпане на минаващите хора и пейзажа . При нас  не слинга, а именно  покривалото буди много учудени погледи и коментари Simple Smile Последно няколко майки в парка, които може би хранят децата си с АМ, с явна подигравка на 1 метър от мен изкоментираха кърменето ни и "завивката, за да не се вижда" тази  вероятно срамна дейност.  Wink
Размерите му са 100 на 60 см. За тъй-наречения boning, който оформя 'прозорчето' в оригиналните покривала се използва Rigilene. Аз успях да си намеря в онлайн магазин и си поръчах.
За едно покривало се използват 40 см. Зашива се в средата на подгъва на едната широка страна (30 см. свободни, 40 см. rigilene, 30 см. свободни). Прави се подгъва така, че да остане 1 см, в който да се мушне ленатата. Материала е мек и позволява да се шие върху него. Така в двата му края се зашиват двете връзки, като се минава върху rigilen-a, за да се фиксира. Не знам дали го описах ясно, но ако има интерес, мога да ви покажа 'кройката' - на картинка става много по-ясно.
Иначе ето то тук поръчх самия boning (пиша го на английски, защото не знам как да го преведа...):
http://www.venacavadesign.co.uk/Products/Rigilene_Polyester_Boning.html

Аз си взех 2 метра, с дебелина 0.8 см, за да имам повече в случай на неуспешен опит. Понеже се оказа лесно за правене, сега си имам няколко покривала - по едно за всяка чанта за разходка  Mr. Green

Последна редакция: пн, 09 авг 2010, 13:26 от abel

# 110
Момичета,имам нужда от спешна помощ Praynig
Търсим матрак за всички ни,за сега ще си спим заедно ,ние сме свикнали.Имаме около $400,максимум $450-500.Много търсих,оказа се,че тук в САЩ латексовите матраци са доста скъпи,дори по-скъпи от мемори пяната.Та така успях да намеря на едно място кинг сайз матраци (мемори фоам)на сравнително добри цени - http://www.overstock.com/Home-Garden/Memory-Foam/King,Mattresses … html?searchtype=k ,гледам само тези под $500,но пък не мога да избера,или не ми е ясно жсичко,или все има нещо ,което куца....Моля ,ако имате време,дайте съсвет...лошото е че не мога да разбера повечето с какъв кавър са newsm78

# 111
Само ме мъмрят напоследък, мами. Тия хора ще ме докарат до следродилна депресия Sad
Тази сутрин бяхме с Иво на първата му детска консултация в поликлиниката. Наддал е 520гр за две седмици и е пораснал с 2см. Педиатърката, която е лекар и на Никола и която много уважавам, като разбра че кърмя на поскване и изключително , само дето не ме наби. Такова конско ми чете на висок глас, че се ошашках. Според нея Иво наддавал толкова много заради "тази модерна методика, с която ми пълнили главата от глупавите форуми", щял да се обезводни без подсладена водичка по 100гр на ден, коликите щяли да му се засилят, млечница, едно друго, абе апокалипсис Rolling Eyes Добре, че не ме е виждала как го изаквам на мивката, че щеше жива да ме одере Sad
И все пак, коликите започват да се проявяват по-сериозно, той не иска да се отделя мен, суче му се. Как ще му се отрази това на коликите, наистина ? Мисля да му взема Инфакол за моментите, когато е най-неспокоен. Бях си подготвила торбичка с черешови костилки за коликите, но в тази жега само това липсва да му лепна до кожата.
Друго. Щипнали са му пъпчето по-високо и сега се чудя как да му го прибера. Ще ми се да си има секси пъпче човека, но идея си нямам как да постъпя. Вие знаете ли някаква 'фатка?
Ще питам още момичета, но сега дългът ме зове...

# 112
  • София
 Гери браво на младежа, наддал е перфектно просто, точно златната среда бих казала. Незнам но ако все още беше при Азади, нямаше да има проблем. ЕЛена си качи 1,3 кг първият месец и получих само похвали. Дори ме разпитваше много ли е трудно това кърмене на поискване и дали дъщеря и която скоро щеше да ражда ще се справи.
  И трите ми дъщери както знаеш са гледани и кърмени по този начин. Колики сериозни не са имали, никога не са хващали млечница. Адзади още преди 4 години казваше самата тя че няма нужда от вода, но може да се плакне устичката ,сега преди година дори и плакненето на устачката пропусна. Излишно е да споделям, че вода до захранването им не са получавали и определено не са се обезводнили. Да не говорим как пък няма да дам бялата отрова на новородено.
  За коликите бих ти пропоръчала някои от методите на д-р Карп, много близнашки мамш бяха доволни от нестегнатото повиване както и от белият шум. Кърменето в слинг съчетава почти всичко от техниките. Има тема във форума или в блога на Хедра също може да прочетеш за четвъртият триместър и коликите.
   За пъпчето мисля, че няма нужда да правиш каквото и да било, нормално е коремните мускули на бебенцата още да не са стегнати и то се прибира постепенно по-късно.

Последна редакция: чт, 12 авг 2010, 10:17 от Aila

# 113
  • София
Kabiv, за коликите при нас най-много помогна именно техниката на доктор Карп. Моето мишле имаше продължителни и силни колики, опитах много неща, давах Инфакол, Колийф, Био Гая (коликите бяха наистина тежки). Та техниката на д-р Карп и малко по-късно уроците по плуване в домашната вана под ръководството на Александра бяха това, което донесе спокойствие на бебето и мен Simple Smile
Ники първите 3 месеца наддаваше по 1.400 грама - единственото което педиатърката ме посъветва, беше да увелича капките Вигантол на 2, предполагам защото беше зимата.

# 114
Само искам да вметна нещо за капките Био Гайя - прочетете им съдържанието. Имат хидрогенирани растителни мазнини!

# 115
Само ме мъмрят напоследък, мами. Тия хора ще ме докарат до следродилна депресия Sad
Тази сутрин бяхме с Иво на първата му детска консултация в поликлиниката. Наддал е 520гр за две седмици и е пораснал с 2см. Педиатърката, която е лекар и на Никола и която много уважавам, като разбра че кърмя на поскване и изключително , само дето не ме наби. Такова конско ми чете на висок глас, че се ошашках. Според нея Иво наддавал толкова много заради "тази модерна методика, с която ми пълнили главата от глупавите форуми", щял да се обезводни без подсладена водичка по 100гр на ден, коликите щяли да му се засилят, млечница, едно друго, абе апокалипсис Rolling Eyes Добре, че не ме е виждала как го изаквам на мивката, че щеше жива да ме одере Sad
И все пак, коликите започват да се проявяват по-сериозно, той не иска да се отделя мен, суче му се. Как ще му се отрази това на коликите, наистина ? Мисля да му взема Инфакол за моментите, когато е най-неспокоен. Бях си подготвила торбичка с черешови костилки за коликите, но в тази жега само това липсва да му лепна до кожата.
Shocked Че кое му е многото на 500гр??? Ива 1-ви месец качи 1050 гр, което е нормално.  Тази по коя таблица реши, че е много? Сигурно тези, които кара да кърмят на час качват по 200-300 и после ги шашка, че не им стига и им трябва АМ Simple Smile За водата изобщо не е в час! Чак пък и подсладена  Shocked И после защо децата имали кариеси още на 3 годинки.. Ти защо не и иска статистика колко бебета кърмени на посикване имат усилени колики и млечници в ставнение с бебета кърмени на час? Измисля си неща за да плаши майките - типично за бг лекарите.
Ивка си сучеше постоянно. Нямаше сериозни колики (даже почти нямаше). Единствено сутрин се напъваше около 20-30 мин и пръцкаше и се изакваше Simple Smile Инфакол съм и давала 2-3 пъти.

# 116
Кабив аз имам покривалото дето го е показала И си ю. От Америка ми го донесоха. Сега съм го дала на една мама и мога да попитам дали го ползва все още. Ако е свободно мога да ти го дам. Или пък да ти го заема да си ушиеш. Бях го давала на една друга мама, която го занесе на шивачка и и ушиха за 4-5 лв.
Премаман имат ли голями био матраци?

Аз тази тема 3 съм я пропуснала .. Simple Smile

# 117
Мег паста за зъби за малката съм взела на Грин Пипъл. Поръчах я от органикбодикеър. Не се изплаква, малката много я харесва и като си види пастата и четката иска да и слагам паста по 4-5 пъти и все вика - Още Simple Smile

# 118
Благодаря ви за подкрепата. Успокоихте ме, че все още сме си в ред с Иво Simple Smile А педиатърката ако продължава да ме обърква и при следващите прегледи, ще я сменя.
За методите на д-р Карп знам малко. Когато Калина беше у дома миналата седмица да снима Иво му прилагаше точно такива "магии" да се успокои и да заспи - прибираше му ръцете, пееше му индиански песни Laughing и се получаваше. Ясно, ще чета блога на Хедра...
Знам, че и Вигантола не го уважавате много много, и аз съм скептична към него. Обсъждали сте го и друг път, затова извинете ако повторя някой въпрос. При условие, че изкарвам Иво всеки ден навън, нужно ли е да приема и Вигантол, лято е все пак?

Норчи, как я карате? Намерихте ли си дюшек?
Жени, в нашия Премаман съм виждала само детски матраци. За покривалото, ще ми бъде интересно да го видя и да си ушия Peace

# 119
  • Пловдив
 Wink

Последна редакция: пт, 13 авг 2010, 18:26 от *Бенджи*

Общи условия

Активация на акаунт