ЕКО БЕБЕ III

• 49 926
  • 761
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Трябва ми бански за детето от онези, които са като костюми с UV фактор - блузи с дълги ръкави и панталонки. Някой виждал ли е по София или пак ще трябва да поръчвам?
I see you, в началото на месеца една мама от отчетната ни темичка беше купила от магазин на ТCM (на Гарибалди) бански на LEGO, (подобен на този) с вградени плуващи пластини в него и на цена 15лв. Имало е две бройки и тя ги е взела и двете, но може в някой друг техен магазин да откриеш  Peace

# 16
Запис в темата. Нямам какво да кажа засега  Blush

# 17
Ето още за слънцезащитните кремове.

Повечето лосиони са на един от два принципа. Една част съдържат химикали на въглеродна основа, които абсорбират ултравиолетовите лъчи. Такива химикали са оксибензонът и бензофенонът. Оксибензонът образува безцветни кристали, които кожата поема без проблем. Лошата новина е, че покрай поемането на слънчевите лъчи той активира и свободните радикали в кожата. Бензофенонът пък е познат алерген, който прониква в кръвоносните съдове и следи от него често могат да се открият в урината например.

Втората група кремове - на принципа на отразяването на ултравиолетовите лъчи, разчита на точно толкова химия. Активните съставки там са титанов двуокис и цинков окис. Докато цинковият окис се смята за безвреден, срещу титановия двуокис има натрупано солидно досие. Изследвания показват, че той отразява едва 30% от слънчевите лъчи и че отгоре на всичко уврежда ДНК на клетките. В Съединените щати той минава за потенциален канцероген. Друга честа употреба на титановия двуокис е като бял пигмент в производството на бои, пластмаса и хартия.

Много преди Франц Гретър да изгори някъде под Piz Buin, за да се предпазват от слънцето, древните гърци се мажели със зехтин, а аборигените с масло от ему. Сусамовото масло също се използвало повсеместно. Съвременни изследвания показват, че то спира 30% от ултравиолетовите лъчи. Кокосовото и фъстъченото масло, както и зехтинът го следват с 20%. За маслото от ему, което в Австралия използват и до днес (и не само като средство против изгаряне), се твърди, че отразява 100% от слънчевите лъчи.

Естествената реакция на кожата, когато е изложена на повечко слънце, е производството на по-големи количества клетки с тъмен пигмент - меланин. Този процес на производство отнема няколко часа. Когато изгаряме, кожата работи извънредно, за да ни предпази. Постепенното изработване на тен е добра естествена слънцезащита. Няколко дена по 15 минути до час според типа кожа са достатъчни да си изработим симпатичен и полезен тен. Тези 15 минути без някой фактор, лепнат върху нас, са важни и за да може кожата да усвои витамин D, който си набавяме предимно от слънцето.

Фактори, по-високи от 8, правят поемането на витамин D почти невъзможно. А без него няма усвояване на калций, здрави кости, здрави клетки, здраво сърце. Смята се, че ако 90% от рака на кожата се причинява от слънцето, големите количества витамин D предпазват от други ракови заболявания. Въпрос на баланс - на разумно излагане и избягване на слънцето в пиковите часове, на подходящо облекло и на по-внимателно използване на бялата химия от кремовете против изгаряне.

# 18
Опасявам се, че само със сусамово или каквото и да било друго масло не може да стане реална защита от слънцето, особено пък на море. Лично за себе си смятам, че на първо място трябва да се вземат мерки за самото излагане на слънце и ползване в градски условия на фактор най-много 10-15.

За морето - много плавно и постепенно увеличаване на времето на плажа, бански, предпазващ цялото тяло и мазане само на откритите части с някакъв сън блок. Разбира се - само рано сутрин и късно следобед, както и за предпочитане са месеците в началото и края на лятото - юни и септември.

# 19
Много бързо растете, браво!  Peace

# 20
Аз мога само да кажа как бяхме ние....Бяхме на море от 6 до 14 юни,времето първия ден беше хладно,а после постепенно се затопли.Ходихме на плаж сутрин към 8:30 до към 11-11:30 и след обед бяхме 2-3 пъти след 17-17:30.Гледахме да сме предимно под чадъра,но детето си щъкаше насам натам чат-пат  Simple Smile,а като се заиграваше на едно място го дърпахме под чадъра Simple Smile.Сутрин рано го оставях чисто гол за малко,не знам колко точно 20-30 мин максимум.После според зависи-ако е много жега и не се спира под чадъра му слагах тениска,отделно го мажех през 30 мин или час с кокосово масло(първия ден с бадемово,да свърши ,че имах малко).Аз и мъжа ми не сме се мазали с нищо,впрочем аз си мажех лицето с кокосовото или по точно с остатъка от него по ръцете ми след като мажех малкия.

Момичета,аз да ви питам последно намерих всички марки моливи,пастели и т.н....и взех почти всичко,което искам,но се чудя за пастелите казахте ,че са с някаква обвивка за да не се хващат директно,а разгледах обстоино на Jovi и не видях такива(продавачката ме убеди ,че са напълно безвредни за пипане) newsm78,за някаква друга марка ли говорихте?

# 21
  • София
  Момичета, скоро пускахме линк за шишета за вода, но не съм си го запазила, а нещо съм се омотала в коя от зелените теми беше и не мога да го открия. Ще съм много благодарна ако някои си го е запазил да пусне линкчето, че обещах на каките шише и сега ще ме изядат ако не им взема...

# 22
  • София
 Aila, ето два варианта на Crocodile Creek и на SIGG

# 23
  • София
  Eто и за тези ми пуснаха линк - http://ecolina-bg.com/index.php?main_page=product_info&cPath … mp;products_id=72
  Първите които си посочила много ми харесаха, но са с малка вместимост.... Ще го помисля и ще пиша за отзиви по-късно Simple Smile

# 24
Записвам се при вас в очакване еко бебето да се появи  Laughing .
За да не е съвсем без хич- попаднах на тази идея за естествен репелент http://www.kukuriak.com/mosquito/  Peace .

# 25
Eй здравей  Clairette  ,добре дошла при нас Hug

# 26
  • София
Трябва ми бански за детето от онези, които са като костюми с UV фактор - блузи с дълги ръкави и панталонки. Някой виждал ли е по София или пак ще трябва да поръчвам?

Да ви призная доста рових отново за слънцезащитните кремове и накрая се оказва, че и химическите и минералните филтри са един дол дренки, последните дори могат да бъдат опасни. Понеже титаниевият диоксид и цинковият оксид много трудно се размазват, почти 100% от всички кремове са направени с нано технология. И какво се получава - че нано частици титаниев диоксид например могат да "уловят" слънчева радиация и да я закарат доста навътре в организма, защото с този нано-размер минават през клетката. Ужас някакъв просто! И аз бях спокойна с моя Badger 30+ и сънблок на California Baby.

Така че реших - крем само в краен случай. Широки дълги дрехи, големи шапки, такъв бански отгоре до долу и изобщо всички крути мерки.

Все пак ви давам списък на най-безопасните слънцезащитни кремове според Enviromental Working Group http://www.ewg.org/2010sunscreen/best-beach-sport-sunscreens/. Артекса, най-добре дори да го сложиш горе да си го имаме винаги под ръка.

След като преминах и аз тези дилеми преди месец, изчетох същото инфо, за морето заминахме с палатка и неопренче с UV защита, изпитани миналата година.
http://www.babymoov.com/english/uv-protection-baby-tent-86.html - тази се сгъва/разгува много лесно и я ползвам за плажа, има клипче;
Неопренчето поръчах от eBay от този търговец: http://cgi.ebay.co.uk/TWO-BARE-FEET-Baby-Wetsuit-kids-swim-suit- … sh=item895ec9b03e но е с къс ръкав и крачета.

Само дето тази година се оказа, че човека на сянка не може да се задържи (под чадър или палатка), та се наложи да мажем по-активно откритите части... Но пък имахме късмета да има облачета в късните следобедни часове, та ми беше една идея по-спокойно.

(http://www.babymoov.com/english/hippo-tent-285.html - тази пък взех за това лято за вилата, че е по голяма. Но тя се разгъва като нормална палатка, с лайсни.)

Сега съм в процес на избор на слънцезащита за остатъка от лятото, т.е. да издиря как да поръчам от по-безвредните, защото от посочените зелени в по-горния бюлетин нищо го няма в БГ...

# 27
Някой пробва ли да си направи репелент,аз още не съм се сдобола с всички продукти?Направо се побърквам,снощи бяхме на разходка в парка и всички сме яко нахапани,малчо също-поне 10 пъти SickА какво ще препоръчате за след ухапване?

А да ви питам какви марки мокри кърпички ползвате(тези,които ползват)?Тук не намирам никакви вече,преди имаше на Натракеър в био бутика,но вече и там няма.

Последна редакция: пт, 02 юли 2010, 15:14 от nor4y

# 28
  • София
Аз ги избягвам мокрите кърпички, но за спешни случаи ползвам на ДМ, babylove - едни синички за лицето и едни бели за дупето. И двата вида са със знак Sehr Gut от Oko Test.

За репелент - ползвам в момента ето този, само от етерични масла: http://www.diapers.com/Product/ProductDetail.aspx?productId=6350
Не е на 100 % ефективен в тежки случаи, на морето се наложи да ползвам вечер и мокрите кърпички на Чико, защото около 9 излизаха толкова комари, че станахме на решето буквално за секунди първата вечер... Но при нормална 'комарна активност' е идеален Simple Smile

# 29
лавандуловото масло не помага ли за комари - и преди и след?

на мен алтернативата на мокри кърпички ми е суха еднократна кърпичка и тоалетно мляко.
в ДМ съм виждала продукти на Натракеър (превръзки, тампони)  но не знам дали и мокрите кърпички ги има.

Общи условия

Активация на акаунт