ЕКО БЕБЕ III

• 49 914
  • 761
  •   1
Отговори
# 45
  • София
...
Аз също искам да купя някое свястно шише за вода на малчо,така че като ги изпробва някой да се похвали Simple SmileДо скоро му давах от стъклено шише(минерална вода банкя,имаме познати със заведение и си взимам чат пат бутилката като си поръчам вода),но ми прави впечатление че капачката е много годна,не знам от какво е ,но хич не е ок.Малчо обаче хич не пиеше вода до скоро.Като ходим в кумците,тяхната щерка има чашка на Нук,и нашия все я иска.В началото си мислихме ,че иска да си играе,но впоследствие разбрахме ,че май иска да пие.И така след около 10-15 гостита,в които нашия все й взима на малката чашката,взеха че ни подариха същата-без бисфенол а.И не е истина малкия как й се радва и колко вода пие от нея,така пропи вода,даже сам си я търси понякога,особено ,ако е на видно място.Реших да му я оставя малко,все пак не сипвам и нищо топло вътре.Само,че накрайника беше ТРЕ,аз го смених със силикон.Всичко добре,обаче ми се струва,че от миене(с Фрош) чашката взе лека да ми намирисва на него.Та се чудя какво да правя и как да я мия и нея и накрайника newsm78До сега не съм ползвала шишета и не знам дали не бъркам нещо newsm78продължавам да пия от такава бутилка навън

Аз ползвам от тези: http://www.thermos.com/SubCategoriesCatalog.aspx?CatCode=Foog&SubMenuID=0
За пиене Starw Bottle, като нося храна навън Food Jar. Отвътре са стомана, на чашата сламката е силикон, а самата сламка навътре е ПП според мен, но се води само за студени течности... не че му давам топли, поне за момента. Плюса е, че запазва на стайна температура течноситите, дори да е студено навън, а мен ме устройва.

Иначе и ние имаме чашата на Нук и пие много от нея. Аз пълня една купа с хладка вода и фрош, топвам и после с гъбата я допочиствам. Установих, че попиват миризмата на препарата когато е гореща водата. С по-хладката е ок, поне с последното шише Simple Smile

Ако ще се местите в щатите, ще имаш достъп до много алтернативи Simple Smile

# 46
Норчи аз му мия чашките с препарата на Ековер. има съвсем лек лимонов аромат. скъпичък е  - 8 лв. за половин литър, но го ползвам само за това и за 6 месеца съм изхабила половин бутилка.

# 47
Здравейте и от мен в тази така полезна тема. Simple Smile

Аз съм си на био/еко вълна от много години и за мен това е естественият начин да гледам и бебето си. Heart Eyes Надявам се и аз да мога да се влкючвам адекватно в темата.

Относно слънцезащитните продукти: на плаж винаги ходя преди 10 и след 17 часа и не използвам никакви мазила. Предполагам, че така ще процедирам и с бебето догодина (ако изобщо ходим на плаж, де). Слънцезащитни продукти (такива на минерална основа) ползвам само като карам колело. Просто няма как тогава. Дълги дрехи не са алтернатива, защото обичам да усещам вятъра по кожата си Simple Smile, а и ми е топло. Сигурно знаете, но вече и Алверде на ДМ имат слънцезащитни продукти на минерална основа.

Ще се опитам да изчета старите теми, за да не повтарям обсъждани теми. Simple Smile

# 48
Мерси момичета  bouquet

А като миете чашките,миете ли и меките накрайници с веро или само с вода?Аз всъщност я ползвам единствено за вода и си мисля,че не й трябва много,много миене.

Да пиша и тук,вчера бяхме на зъболекар,малчо има жълто по зъбките и зъболекарката ми каза да ги мием с четка и паста,ако искаме или да ги почистваме с кислородна вода.Но както вече съм казвала ,малкия хич не дава да му се бърка в устата,а сам преди само си буташе четката в устата,а сега дори и това не прави,хич да не я погледне.Та днес ще ходя най-накрая да взема паста на Веледа,да ви дим,като не иска с вода и четка...Зъболекарката ми каза и друго,винаги след сладко,няма значение какво,дали сушени плодове,мед,дори и пресни плодове да му давам вода?Аз по принцип не пия вода,непосредствено  след ядене и на него не давам.Плакна си устата понякога или си мия зъбите,но на него как да му дам само да се изплакне и как да му обясня пот-очно newsm78

Моля ви дайте ми съвет какъв вид матрак и възглавници да търся?Какво трябва да гледам?

# 49
Nor4i, sled vsiako hranene davai da grize krastavica vmesto voda. Tia e alkalna I neutralizira I kiselinite.

# 50
Сигурно и преди е стало дума, но не пречи отново да зачекна темата за матраците.
Ясно е че разните безакарни, негорящи и пр. не само не са еко, ами и са вредни, но далеч не знам какъв матрах да избера за леглото на детето (има ново легло за голямо дете, на бешкото креватче е стандартен дунапренене без подложки..); обмислям варианто отново да е само дунапрен, но ако има и по-подходящи алтернативи, съм готова да ги разгледам..
Споделете знанията си, моля   bouquet

# 51
  • София
Здравейте и от мен в тази така полезна тема. Simple Smile

Аз съм си на био/еко вълна от много години и за мен това е естественият начин да гледам и бебето си. Heart Eyes Надявам се и аз да мога да се влкючвам адекватно в темата.

Относно слънцезащитните продукти: на плаж винаги ходя преди 10 и след 17 часа и не използвам никакви мазила. Предполагам, че така ще процедирам и с бебето догодина (ако изобщо ходим на плаж, де). Слънцезащитни продукти (такива на минерална основа) ползвам само като карам колело. Просто няма как тогава. Дълги дрехи не са алтернатива, защото обичам да усещам вятъра по кожата си Simple Smile, а и ми е топло. Сигурно знаете, но вече и Алверде на ДМ имат слънцезащитни продукти на минерална основа.

Ще се опитам да изчета старите теми, за да не повтарям обсъждани теми. Simple Smile
Норчи, ние мием зъбите с пастата на веледа от появата на първото зъбче. Приятелката ми е зъболекар и покрай нея съм развила "профилакчтичен синдром"  Laughing Embarassed
Та веледската паста е доста вкусна Simple Smile В началото го мажехме с напръстника от ненедент (с тази цел го купих), а от известно време минахме на четка. Първо търкам аз, после го давам на него да довършва. Може да опиташ с личен пример,  взимай го да си миете зъбите заедно - сътрин, след хранене, преди лягане. В началото може по няколко пъти на ден, да свиква с идеята. Той като те гледа, ще поиска да опита сам, ти ще му покажеш и постепенно ще си направите 'ритуал'. Моето дете например след къпане, още докато слагам хавлията започва да си сочи ноктите, първо на краката, после на ръцете и накрая ушите. Асоциирал е тези дейности след къпането и сега е много смешен. Независимо за колко кратко го сложа във ваната, понякога само да го разхладя и поизплакна с душа след разходка, пак си показва Wink Готов е и очкава да режем нокти и да чистим уши по 2-3 пъти дневно Wink Много са възприемчиви към режими, затова опитай Simple Smile
За матрак за съжаление няма да се обаждам, ползваме латексов. Не съм чела по темата, но едва ли е еко. Но на мен съображенията ми за избора му са други...

# 52
нашият матрак е "кокосов" от Арбор. има слоеве кокос и дунапрен. също малко вата. предполагам, че е вариант на чисто дунапренения, който мтого топли. обърнала съм го с кокоса отгоре, само тънък слой вата има и чаршафа.
ватата не знам от какво е, не съм се замисляла честно, но сега на първо четене ми хрумва, че лесно може да бъде махната и/или заменена със слой вълна. обвивката на матрака е с чаршафче с цип и лесно се сваля, само той държи пластовете, не са шити или лепени.

http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=2053

# 53
Мерси Крем   bouquet

Обмислям следното сега - леглото е с подматрачна рамка, върху нея 10 см дунапрен и отгоре подложка със спелта (подложката сме я купували преди време, по случайност е с размерите на леглото сега). Ако детето на хареса спелтата, ще сложа друга подложка - в Икея има от вълна...

# 54
Auu,Meg, dai link, che takmo shtiah da hodia do Ikea. A tehnite matraci biva li gi?

# 55
I see you, нямам си идея за матраците на Икеа. За подложките - виждала съм на смика такива за кърмещи майки практикуващи съвместно спане - дружките, които ги ползват бяха много доволни - вълна с някакво леко покритие - хем предпазва матраха, хем не запарва... Сега ще погледна за линкове...

# 56
Meg, в никакъв случай дунапрен, защото е порест и там също се завъждат акари.

В момента с баткото имаме проблем точно от дунапренов матрак и възглавница. Той има една кашлица вече 5ти месец, което е брутално и се появява вечер и нощем, докато спи.
Направо не искам да изреждам какво сме пробвали, за да я спрем.
Та ми хрумна на мен преди няколко дни да го преместя на нашето легло - и кашлицата почти изчезна. Кашля само ако мнго се раздвижи завивката и се появи прах.
Нашият матрак е на Екон, бг фирма, направен е от естестена каучукува смола и определено е доста удобен. Не е изкуствена материя освен това, другия вариянт са силиконовите, но не знам дали и там няма някакви миризми от химикали.

Но дунапрен определено не, децата много се потят и така създават идеална среда за развитие на всякакви гадинки.

Ние на морето не се опазихме без мазила, за жалост, но пък не сме прекалявали така че мисля че е ок. Важното е, че изкарахме страхотно. Simple Smile

# 57
Артекса, благодаря за споделеното!  bouquet
Ще проверя на Екон; гледах и някакви с белгиски пенолатекс, но всички варианти бяха с антиакарно покритие. Така или иначе ще ползвам протектор за матрак, който се пере на 90С, така че не ме притесняват акарите, нито потенето, пишкането и пр...

# 58
  • София
И нашите са точно на Екон, нямам забележки към нашия вече 4 години, затова взехме такъв и за малчо. Аз самата имам алергия от прах и плесени, и  нямам голям избор, а и не посмях да рискувам.
Антиакарното покритие къде се полага - на калъфа или на самия 'пълнеж' на матрака? Ако е калъфа, може да се вземе сваляем и да ушиете нещо по ваш избор, ако това те притеснява...  Thinking
Всъщност сега се сещам - Екон по поръчка предлагат и само матрака без калъфа.

# 59
Антиакарното покритие при латексовите и на калъфа, порових се доста, явно само при Екон е възможно да се поръча и без такова покрите, поне така ми се стори гледайки моделите. На Екон са от изкуствен каучук но са средно 3 пъти по-евтини от белгийския ествен каучук или италианския вариант...

Общи условия

Активация на акаунт