ЕКО БЕБЕ III

• 49 935
  • 761
  •   1
Отговори
# 60
Антиакарното покритие при латексовите и на калъфа, порових се доста, явно само при Екон е възможно да се поръча и без такова покрите, поне така ми се стори гледайки моделите. На Екон са от изкуствен каучук но са средно 3 пъти по-евтини от белгийския ествен каучук или италианския вариант...

Хм, мен пък ме убеждаваха, че Екон са естествен каучук  newsm78

Меги, би ли споделила повече за този протектор, той пропуска ли към матрака?

На Екон имаше със сваляеми протектори, но самият матрак е много тежък и ми се видя излишно. Може и да съм сгрешила.

# 61
Артекса, точно това при изкуствения каучук, че са доста по-тежки от естествения. Исках 100% вълна протектетор, но такъв май само в Икеа има... Другият, който ми препоръчаха и майката каза, че 4 г. е с такъв и не запарва, нито са имали други проблеми е трислойния памук-полиуретан-памук. Вторият слой е абсолютно водонепропусклив, което ме притесняваше да не запарва, но тя беше категорична, а две деца има, и двете са спяли/спят при нея като бебета...
Иначе, подложката със спелка, която имаме е много тежка, мисля че 16-17 кг, я бяха обявили като я поръчвах, а не е повече от 3-4 см дебелина....

Преди време писах колко сме доволни от гела за зъби за бебета и деца на Веледа. Е, да ама като всяко супер-нещо и на това му намерихме голям (за нас) недостатък - има Мента! Усетих се да проверя съдържанието, едва като не ми сработи едно хомеопатично лекарство, а бях сигурна в лекарството.... Така се наложи да минем на друга паста. Пак е Веледа, но е паста - с невен, пише, че е хомеопатична, т.е. подходяща за хора на хомеопатично лечение. Тя беше ок. 12 лв, но разфасовката е 2х гела; слагам по съвсем малко на четката и след като мина по всичките зъби, мия четката и четкам само с вода, така 2-3 пъти колкото да машна по-голяма част от пастата. Получава се. А дори и да глътне малко, не е проблем, съдържанието ни устройва..

# 62
Сега имам и друга чуденка: прах/препарат за пране... Вече не пера пелени, т.е. минахме на гащи и рядко се налага и тях да ги пера, така че ако чякам детски дрехи за 1 пералня да събера, ще трябва 2 седмици да чакам, и да пускам и чаршафи и кърпи, за да я напълня... И реших вече детските дрехи да ги пера с нашите неща, но Фрош ми е много миризлив за детето; а за белите все още ползвам някакъв изостанал Ариел, който в никакъв случай не искам да ползвам за детските... Имам и от препаратите от ядки, но там се изасква повече старание и предварителна обработка на някои петна... С две думи, моля да препоръчате прах или препарт за пране... И за топките съм се замислила...

# 63
Матрака на малкия е на Тед,помня че пишешеш,че материалите са от екологично чисти райони,но нямам други спомени.Ако искате ще проверя като се прибера,че сега не съм у дома.А за какви подложки говорите?От тези непромокаемите или за нещо друго става въпрос?А какво представлява това Антиакарното покритие  и защо да не е еко,аз си мислих ,че е безвредно newsm78

Кажете някакви добри таблетки за миална,които могат да се купят от големите вериги магазини,моля ви?

# 64
Меги, може ли линк или къде да го търсим този протектор, непропускливия. Или марка, фирма, нещо такова.
Вълната мен не ме устройва, защото пак ще пропуска, стария ни матрак е на огромни петна от баткото.

За прането, аз още пера с Фрош и на малката - да ти кажа или аз съм свикнала, или докато изсъхнат дрехите и вече не мирашат.
За еко топките не съм чувала добри отзиви, както и за ядките.

Вижте сега какво пише тук в сайта не Екон, това не значи ли, че матраците са от естествен каучук?!  newsm78
http://www.ekon-bg.com/bg/penolatex.php

Латексът е естествено получен биоразградим продукт, който е напълно безвреден. Представлява млечнобяла течност,  добивана от каучуковото дърво Hevea Braseliensis. Причината да има  над 5 000 различни приложения е, че естественият латекс е най-еластичният материал в природата.  За да се превърне в пенолатекс, в латексът се вкарва въздух и се разбива на пяна. След това, пенолатексната пяна се отвежда в специално изготвени матрици, където алуминиеви штифтове провеждат топлина и вулканизират сместа. В резултат на тази операция се получават въздушни канали, които осигуряват естествената проветривост и превръщат пенолатекса в дишаща материя.

Пенолатексът е материал, чието широко приложение е открито в средата на 20-и век. Вследствие на способността му да отблъсква всички видове акари - причинителите на алергиите, първоначалното му приложение в САЩ и Западна Европа е било предимно за матраци и възглавници в здравни заведения. По-късно след продължителни лабораторни тестове е доказано, че използването на пенолатексовите матраци с различни ортопедични зони облекчава редица заболявания – гръбначни и вратни увреждания, разстройства на съня, дегенеративни болести и др. Разбирайки неизброимите му превъзходства над останалите материали за матраци, все повече потребители започват да ги предпочитат.

Матраците, изработени от този съвременен материал, допринасят за намаляване на напрежението в мускулите на цялото тяло, осигуряват ортопедична подкрепа на гръбначния стълб, подпомагат правилното кръвообращение и гарантират дълбок и пълноценен сън.

Тъй като в ЕКОН на първо място е качеството, производственият процес и всички параметри на сместа са подложени на електронно наблюдение и проверка по време на целия цикъл. Всеки продукт се подлага на тестове за гъвкавост и издръжливост. За да се измери еквивалентът на десетгодишна употреба на един матрак или възглавница, продуктът се подлага на тестване и понася 15 000 удара за 24-часов изпитателен период.

# 65
Momi4eta ,nali naskoro vi spodelih 4e v USA po4ti navsqkyde apartamentite sa s ob6ti peralni.Naposledak dosta se rova i otkrih 4e prodavat nqkakvi malki peralni.Ne se varzva kym trabite,a ia mesti6 i moje da se otti4a v mivkata.Nqkoi polzwal li e takava ili pone 4uvali li ste?Ina4e vse o6te ne moga da vazpriema ,4e nqkoi 6te pere predi men s nqkav gaden,mirizliv preparat.Hi4 ne eko,e da az pak 6te izpalnqvam 'dalga' si kym prirodata kato polzwam nqkakva alternativa na masovite gadorii,no pyk ne mi se struva nikak bezvredno za nas samite newsm78

# 66
# 67
memory foam е най-доброто, стига да може човек да си ги позволи, понеже цената за по-комфортна спалня е около 1300 лв. Те са естествен каучук, единственият проблем при тях е че са само вносни и няма избор за покритието - висчките са с антиакарна обработка, а повечето са и невъзпламеними  Shocked

# 68
memory foam е най-доброто, стига да може човек да си ги позволи, понеже цената за по-комфортна спалня е около 1300 лв. Те са естествен каучук, единственият проблем при тях е че са само вносни и няма избор за покритието - висчките са с антиакарна обработка, а повечето са и невъзпламеними  Shocked
Kakvo predstavlqvat antiakarnite Embarassed i kakvo mu e koftito?
A nevyzplamenimi kakvo 6te re4e?

# 69
Означава, че са обработени с химикали, с които не желаем да имаме досег, още по-малко да спим върху тях...

# 70
Означава, че са обработени с химикали, с които не желаем да имаме досег, още по-малко да спим върху тях...
aha qsno,emi togava zna4i ne sa naj-dobriq variant.
No na vsi4ki,koito az gledam vse pi6e antiakarni ili antibakterialni,ob6to vzeto vse sa anti ne6to si...

Dobre de kak uspqvate vsi4ko v domovete vi da e non toxic,to ima tolkova mnogo mebeli i t.n.
Ili gledat esamo nqkoi naj-vajni ne6ta i koi sa te?

Последна редакция: чт, 22 юли 2010, 14:08 от nor4y

# 71
Момичета, Mothercare имат един страхотен матрак. Лошото е, че 1. не го внасят и 2. доста е скъп (особено като знам тукашния магазин как надуват цените).

Аз отдавна съм му хвърлила око и сега ме активирахте да проверя дали тукашния Mothercare може да ми го поръчат и доставят (за около 2-3 месеца). Или дали от официалния сайт може да се прави поръчка до Бг и колко струва.

А ето го и самия матрак, текат ми лиги направо:

•The lambswool layer keeps you cool when it's hot and warm when it's not
•100% organic cotton cover offers durability and additional comfort
•Wipeable, waterproof layer

# 72
I see you towa zvu4i strahotno.Interesno mi e samo kak e wylna i pamuk,pyk ima nepromokaem i sloi ,koito moje da se zabyrsava??? newsm78
AZ takmo iskah da pitam dali polzvate nqkakvi nepromokaemi podlojki i moje li te da sa organic ili ot estestven material?

# 73
Норчи, това явно е някакъв непромокаем слой над памука. Но не пише какво е точно.

Аз сега се поразрових и намерих и други. Общо взето, в зависимост от размера и вида, варират между 110 и 150 лири. Има и някакви с мохер и косми от конска опашка  Mr. Green Те хвърчат на 200 лири и тотално ги отписвам, а май са и по-твърди. Отделно е доставката, която не е ясно колко е.

Ето тези са без непромокаем слой, но отделно се предлагат памучни протектори. Тук пише как са направени, за да са непромокаеми.

Ето още едни.

Да намерим някакви по-изгодни алтернативи?

П.С. ВЪх, въх, въх....

What makes them great?

•Made from natural latex
•Hypoallergenic and anti-bacterial
Essential oils of lavender, lemon and eucalyptus make our lambswool anti-dust mite
•Anti-microbial - perfect for asthma and eczema sufferers
•Organic lambswool washed in water from the river Dart
•Extremely breathable
•Excellent ventilation and insulation
•Long lasting superior orthopaedic support promoting good spinal development
•Mattress covers are 100% pure unbleached cotton•Outer cover machine washable at 60ºC

Последна редакция: пт, 23 юли 2010, 00:16 от I see you

# 74
Ohh soleni4ki izlizat vsi4ki...az se zamislqm dali v USA  da ne spim (i 3-mata s deteto)samo na matrak,bez spalnq,za da mojem da si pozvolim hubav matrak,pone parvona4alno,pak nqkoi den moje da si tarsim spalnq po matraka.Samo se 4udq kakvo da slojim pod matraka za da go zapazim ,a i da ne mnogo nisko

Общи условия

Активация на акаунт