ЕКО БЕБЕ III

• 49 942
  • 761
  •   1
Отговори
# 75
Nor4y прочете ли описанието на матрака, който ти пратих http://www.overnightmattress.com/memory_foam_mattresses/bamboo9_ … hipping/index.asp , ние спим на такъв, единствено не съм сигурна дали покритието му не е обработване с нещо, но в момента няма как да го преместя, за да прочета етикетите. Като цяло е направен от естествени материали. Относно покритието, то е с цип и се маха, ако това толкова те притеснва. Ние сме сложили непромокаем протектор върху матрака, бебето ще спи с нас и честно казано нямам никакви притеснения, в крайна сметка не мога да се/го/ни опазя от всичко  Crazy .
Относно закупуването на спалня, не виждам защо да е необходимо, ние имаме просто bed foundation и от горе матрака и така спим  Peace .

# 76
Много хубава темичка!

Първият ми син е на 4,5 години, него си го отгледахме с еднократни памперси (пелени), но ми се свиваше сърцето всеки път като хвърлях памперс в кофата. Само като си помислех "500 години да се разгради"...  Shocked За второто бебче бях решила да не се оставям отново по течението, а да опитам с малко по-екологичен вариант. Та въведохме многократните пелени преди 3 седмици (разбирайте тогава си купих 3 бройки и ги ползваме тях винаги, когато са сухи). От вчера имахме и успех с ЕБХ (частичен успех, но все пак) и съм щастлива.

Поръчах си днес 100 гр. сапунени ядки, за проба. Чакам да ми ги доставят тези дни. Но някой беше писал малко по-горе, че те изискват повече старание или нещо подобно... Защо? Не изпират ли добре? Имате ли лични наблюдения?

Momi4eta ,nali naskoro vi spodelih 4e v USA po4ti navsqkyde apartamentite sa s ob6ti peralni.Naposledak dosta se rova i otkrih 4e prodavat nqkakvi malki peralni.Ne se varzva kym trabite,a ia mesti6 i moje da se otti4a v mivkata.Nqkoi polzwal li e takava ili pone 4uvali li ste?Ina4e vse o6te ne moga da vazpriema ,4e nqkoi 6te pere predi men s nqkav gaden,mirizliv preparat.Hi4 ne eko,e da az pak 6te izpalnqvam 'dalga' si kym prirodata kato polzwam nqkakva alternativa na masovite gadorii,no pyk ne mi se struva nikak bezvredno za nas samite newsm78

nor4y, ще си позволя да коментирам. Покрай многократните ни пелени, аз също се замислих за такава малка перална машина - исках да мога да пускам малки количества пране (4-5 пелени примерно) и основно да мога да си я мъкна с мен, когато пътуваме. Зачетох се в разни форуми, и хората не бяха особено очаровани. Всъщност, зависи какво очакваш. Аз примерно не бях осъзнала следните особености, които общо взето ме отказаха от идеята за такава машина:
- тя не топли водата - ти трябва собственоръчно да стоплиш и налееш топлата вода вътре
- имат един единствен цикъл на работа, примерно върти в продължение на 30 минути и това е - ако ти искаш първо да пере с препарат, после да плакне 1-2 пъти, ще трябва всеки път да наливаш вода и като свърши цикъла, да изливаш водата от нея; и така докато приключи със всички дейности
- не центрофугира прането - с други думи, ти ще трябва да си изстискваш прането сама

Ако си наясно и окей с това, то може и да си доволна от тази машинка Simple Smile
На мен ми идва малко в повече цялото това дундуркане, и в крайна сметка си пера пелените на ръка - след всяка смяна пера по 1 пелена, и не ми тежи (за сега).

# 77
Поръчах си днес 100 гр. сапунени ядки, за проба. Чакам да ми ги доставят тези дни. Но някой беше писал малко по-горе, че те изискват повече старание или нещо подобно... Защо? Не изпират ли добре? Имате ли лични наблюдения?

Сапунените ядки изпират добре, но с упорите петна като от плодове, наакани бебешки пелени, петна от трева и пр. няма да се справят; трябва предварително да се обработят въпросните петна - аз го правя със сапунчето за петна на АлмаВин - доволна съм от него.

# 78
Меги, благодаря ти. Simple Smile

# 79
Az pak ne sam dovolna ot qdkite,slagala sym naro4no malko po-zamarseni beli drehi na malkiq,naprimer s pryst,e ne se izpirat dobre.

Tova za peralnata e mnogo kofti,o6te ne mi e ostanalo vreme da 4eta za neq

# 80
Момичета с какво постилате масата за хранене.Аз до скоро постилах с покривки,много обичам и си ги пазя,обаче с малчо....много цапа,олива,маже навсякъде,не мога да насмогна да ги пера,а нямам и толкова много та да карам по-дълго без да пера,а пък на ръка.... Пробвах с бамбукови подложки,от тези които могат да се навиват на руло Simple Smile,еми...дърпа ги,или пък съдовете застават на ръб и се обръщат,трохичките преминават през малките дупчици и т.н.И така взехме една мушама Sad,гледах да не е много миризлива,седя 3 дни на проветриво в детската(стаята за всичко,като склад е),знам че никак не е еко,но не се сетих за друго,дайте предложение.

А м/у другото знаете ли да се продават някъде пластмасови играчки,които не са от ПВЦ или други подобни пластмаси,които не се рециклират и изпускат разни токсини...може би трябва да питам и в темата за надуваемите играчки

# 81
За масата, нашата кума ни направи много точен подарък за първата годишнина (памучна сватба) - комплект от постелки (като тези бамбуковите, но от памук) и кърпи, 100% памук, общо 12 броя, без проблем ми стигат и за хранене, и за сменяне/пране. Аз не обичам покривките, които напълно покриват дървото - нали човек затова си избира хубава маса - да се радва на дървото Simple Smile

# 82
За масата, нашата кума ни направи много точен подарък за първата годишнина (памучна сватба) - комплект от постелки (като тези бамбуковите, но от памук) и кърпи, 100% памук, общо 12 броя, без проблем ми стигат и за хранене, и за сменяне/пране. Аз не обичам покривките, които напълно покриват дървото - нали човек затова си избира хубава маса - да се радва на дървото Simple Smile

Идеята за малки памучни постелки/подложки е супер и аз обичам да се вижда масата...но колко често ги сменяш(аз трябва до го правя на всяко ядене) и как ги переш(трябва да ги тръкна непостредствено след хранене,че да не останат петна),общо взето здраво се маже младежът .Просто нямам толкова време и нерви....а и пак си мисля,че ако искам да ги пера в пералнята ще трябва да купя сигурно 30-40  бройки(ако слагам по 2-3 на ядене) Simple Smile

# 83
Кумата ми е умна мома - подари ни вишнево-червени и тъмно-сини подложки  Grinning От плодове петна не си личат на тези цветове, мазнините нормалните прахове ги премахват. Пера ги заедно с цветното пране, но не се налага на всяко хранене да сменям. На детето всеки ден, на нас, когато се наложи, т.е. винаги има останали...

# 84
Привет! Hug
abel, от къде купи шишето и кутията - http://www.thermos.com/SubCategoriesCatalog.aspx?CatCode=Foog&SubMenuID=0 Ние досега бяхме с такава бутилка на вън - http://www.littleowl.bg/bg/product/%D0%93%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%B … %BC%D0%B0%22.html Но за съжаление я изгубихме. А за малкия сега нося стъклено шише. Искам да купя и кутия за храна, та направо всичко наведнъж.

Мег, ако си спомняш се бях обърнала към теб за съвет за матрак като се местихме в нов апартамент. В крайна сметка бързахме и не стигнах далеч в проучването и купихме за спалнята Naturcomfort на Magniflex - http://magniflex.bg/bg/products/premio/naturcomfort/. Другият, на който се чудех е Natura на Life -http://www.life-mattress.net/matraci/matrak-nature-201.html, но размерите ни са 180/200 и заради удобството по пренасянето взехме на Магнифлекс. Малкият спи при нас, с непромокаем протектор пак техен (Долна част: водонепромокаема и дишаща PU-мембрана; горна част - хавлиен плат 75/25% памук/полиестер).
Имаме сгъваемо легло и бебешки матрак Магнифлекс, но там не спи. Сега ще правим детска стая с големи легла и искам наистина хубави матраци, та ще следя темата..
I see you, Clairette, ще се радвам на помощ всякаква за избор, поръчка, доставка.. Дъщеря ми е почти на 5 г. мисля, че би трябвало да се гледа и възрастта на подрастващите, а не само размера, че като знам какви изкривявания може да има..

Продължавам да пера предимно с Фрош, ядките не ми допаднаха. Петна, все така доволна съм от сапунчето на Алма Вин. Peace

# 85
Норчи, да ти обадя само, че нашия матрак е като на Клер.  Peace Не знаех, че и те са избрали този, след като и препоръчах сайта. Много сме доволни. yes А по нейна препоръка сложихме и споменатия протектор от Икеа.  Simple Smile
Питаше и за еко- и безопасни играчки. Не купувай от България, тук има доста богат избор и сигурно ще ти излязат по-евтино. Пластмасови без ПВЦ (BPA, PVC and Phthalate Free) са примерно Sassy, Green Sprouts, Boon, Dandelion Organic и доста други. Почти всички предлагат и детска посуда за хранене.

# 86
Сиси, още не съм пробвала да поръчам, за да видя колко е доставката и ще доставят ли до Бг изобщо. Ослушвам се за по-приемливи варианти акто цена.

И тъкмо се загледах в един рекламен банер тук във форума за еко матраци  Crazy Но нещо не ми стана ясно кое точно е екото, освен органичния памук. Ето, разгледайте http://www.matracinani.bg/category.php?cID=1

# 87
И аз ги гледах матраците от връзката в рекламния банер - по-скоро е реклама на он-лайн магазин за матраци и продават почти всички марки и модели, които магат да се намерят на БГ пазара. От тези с надпис "еко" нищо не харесах, все имаха и някаква добавка, която не ме устройваше.
Магнифлекс не можем да си позволим, иначе съм сигурна че като пяна е най-доброто и чисто, което се предлага, но калъфите им не ме устройват, освен цената. Затова се спрях на ЕКОН - изкусвен каучък са, но поне имат един модел с чисто памучно покритие без подобрители срещу акари, пожари и пр...

# 88
И аз ги гледах матраците от връзката в рекламния банер - по-скоро е реклама на он-лайн магазин за матраци и продават почти всички марки и модели, които магат да се намерят на БГ пазара. От тези с надпис "еко" нищо не харесах, все имаха и някаква добавка, която не ме устройваше.
Магнифлекс не можем да си позволим, иначе съм сигурна че като пяна е най-доброто и чисто, което се предлага, но калъфите им не ме устройват, освен цената. Затова се спрях на ЕКОН - изкусвен каучък са, но поне имат един модел с чисто памучно покритие без подобрители срещу акари, пожари и пр...

Mег, моля те, би ли споделила кой е този модел?

# 89
Артекса, този гледах http://www.ekon-bg.com/bg/product-details.php?id=119 - има опция калъфът да е 100% памук и да не е обработван срещу акари. В интерес на истината мисля, че всеки от моделите им може да бъде поръчан с такъв калъф - в крайна сметка те предлагат ядра за матраци за много други български производители, а калъф могат да сложат какъвто човек иска, пъка ако не мога все ще се намери кой да изработи калъф от чист памук или вълна....

Аз пак се ровя по детските пасти за зъби, защото Cosmeticsdatabase ми даде 5 ли 6 за Веледа хомеоптичната паста... Взех вчера на Лавера, доста по-чиста от към състваки в сравнение с Веледа, но пак има една съставка, която е с индекс 5 и въпреки че няма оценка за целия продук в базата, предполагам, че ще е 3 или 4 заради тази съставка...

Общи условия

Активация на акаунт