Лятото със слънце ни привлича,а НОЕМВРИЙЧЕ към морето тича

• 28 854
  • 765
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте мацки,

уффф нещо съм неразположена, в буквален и преносен смисъл....
Не съм в ред днес, дори шефа ме попита, всичко наред ли е, ?

Какво да ви кажа милички за тези градински драми:
Трудна, сложна и мъчителна е тази работа. Вчера малкия беше доста спокоен, доволен и значим сред децата, те. държеше се на ниво сред батковци и каки. Личи си че е по-голям и осъзнава зачението и задължението му "да ходи на ДГ". Знае кой ходи и изкарва парите, знае че той ходи да играе, рисува, яде, спи и тогва мама идва. Беше доста сладък, казах ви и вчера. Сега сутринта е бил спокоен, но едно малко ете е ревало мнгосилно и той се е разстроил леко, поплакал е де, но Николай си е тръгнал.
Снощи ми се стъжни при една обиколка из МОЛ-а, грабна една игрчка и каза-взимаме я, спокойно и кротко седнахме с баща му и него на едно столче и поговорихме, че в къщи имаме такива багери и глупости, че сме дошли да хапнем и да се разходим, търсим нещо и когато имаме работа, той трябва да се съобрзява и с нас, както ние с него, естествено той не вдяна нищо, пищеше истерично, чак ми идеше да овършея пода с него, но не- желязна до краен предел. Баща му го заведе да си вземе любимите неща за ядене, поне заради това да спре да се инати, абе ей гаднярче инато, не спря. Реших че тръгваме -без да сме яли и да сме купили квото и да било.
Аз се обидих от държанието му, тръгнах напред, те да си викат отзад-зарязах ги - , може и да ви се стори смешно, но той спря - викаше ми :"мамо, мамо обещавам че повече няма да плача, няма да купуваме нищо, не искам"....
Накратко споменах, че съм му обидена и че с подаръците трябва да свикне, че не се получават всеки ден, а по празник и когато някой е заслужил.
Започна да повтаря, че е гладен и че иска да яде Simple Smile ,,, ххахаа вика му а ти стоя ли да се дереш 10 мин пред храната, питахме ли те, отрече ли?
Така или иначе отивахме до другия МОЛ, но той не знаеше, .... Обеща да слуша и да се държи прилично, понеже АЗ решавам да купим храна, ще отидем да ядем, а не защото той иска... абе  сценки и игрички.
Вече са големи и много добре рзбират гадинките какво и кога.
Чак се извинява.
аааа можело било
Таш - незнам.

# 616
Таш,мислих,мислих и нищо не измислих. Ще им занесем нещо за почерпка тази вечер като взимаме Дара. Сутринта като я оставях исках да кажа няколко думи в знак на благодарност на сестрата, а вместо това ми застана една буца в гърлото и ми тръгнаха сълзите.Вместо аз да говоря, тя ми пожела много здраве и така ...

# 617
  • София
Таш, вземи им една кафе машина за шварц примерно +пакет кафе, за друго не се сещам  Thinking Нещо такова - http://www.shopmania.bg/shopping~online-kafie-mashini~buy-shvart … 30~p-1465168.html
Можеше и да се комбинирате с Марианчето и Елица за някаква прилична машинка за еспресо, има и по-евтини, но сигурно е късно вече за това.

Аз не съм привърженик на сувенирите и затова не бих ти предложила нещо такова, по-скоро една изискана почерпка.

# 618
Аз се сетих, че ние с яслата приключихме края на мес.Юли и последния ден занесох благодарствено писмо, отправено към целия перснал на яслата му.
Еми нищо друго не съм оставяла, ама да ви кажа и не съм се сетила, ммммммм пари нямах, а не става да занеса нещо за отбиване на номера.

# 619
  • София
Мерси за идеите, реших вече, та ви освобождавам от този ангажимент  Joy Joy Joy

Целувки за всички дечица, тръгващи на градина  Heart Eyes Heart Eyes.На нас ни е мъчно, на тях също, но няма как.А сега сигурно е най-лесния период, в който ще знаем винаги къде са и че някой се грижи за тях  Crazy /изтрих 2, 3 изречения след това, че нещо взех засилка  Mr. Green/

Биси, да са ти живи и здрави момчетата  Heart Eyes, май вярно всеки си идва с характера.Не искам да знам как се чувства майката като и се обадят, че се е случило нещо в градината и да идва бързо  Crazy.Браво на вас  Hug

Скреч, бременей си спокойно тук /аз дори ревнувам малко, че пишете в другите отчетни темички, а хем знам колко е лесна така бременността/

Но тези дни сме си много милички Heart Eyes и за пореден път се убедих, че както се държа с него, така ми отвръща и той.
От кога се опитвам да уверя Коце в това  Laughing .
още за нещо бях писала като убедиш Коце, да се обадите на Слави  Joy Joy.И аз се опитвам да му обясня, че не може да се появява за по 5 минути вечер и след 3 да го е наказал.

Цеце, снощи показах на Слави снимки на Васето във фейсбук и той каза, че не е виждал някой така да прилича на майка си  Joy.А от сватбените ти декорации се впечатли, хем не си пада много по такива работи  Hug.Дано по-бързичко свикне Васето в градината, за да ти се отпусне душичката  Heart Eyes

Дес, как не те стана срам да го напишеш даже  Crossing ArmsДа идвате в зоопарка и да се не обадите, а можехме да спретнем чудна срещичка  Heart Eyes

Роси, харесваш ми така "позитивна"  Peace, не ги слушай другите.Я виж Дита-"задръстена", ама колко и е добре така  Joy Joy Joy

Хайде, след малко продължавам ...

# 620
  • София
Галаксинке, ние ревахме половин час след вас в същия МОЛ  hahaha. Кат ревна за една книжка от скормните 30 лв. Викам аз дай една друга, тая не е интересна,... а тя - интерестна е мамо, Нини не чела тази книжка, сигурно много интересна  ooooh!. Обеснявах аз, обяснявах , че търсим обувки, а тя ....Нини има джапанки, Нини не иска обувки  ooooh!. Аз - а за ДГ , с какво ще ходиш? , а тя - ами с джапанки....и като не ставало с джапанки значи нямало да ходи ....Е как да спориш ooooh!, като на едно твое изречение, те изприказват десет.
 Но си права, аз в нас решавам проблема винаги с мама ти е сърдита, мама няма да ти говори....ейййй невероятен ефект. То е гушкане, целуване, Нини няма прави повече така, Нини много бича мама ......мляс Flutter една целувка, Нини слушка много....Ходи се карай после..

Така, сготвих едни пълнени чушки ( бременарките да не четат ) и кат ми се приспа едно хубаво, а Нина заспа рано рано, та сигурно вече ще става. Не е честно.

Последна редакция: ср, 08 сеп 2010, 14:15 от katiousha

# 621
Ох като ви чета за моловете и се смея, ама миналия уикенд там бяха и нашите най-големи сцени Crazy. В единия плака, че хипопотама затвори (Хиполенд) ама така плака истерия и тръшкане ужасно, е тогава съгреших, че му се поскарах и го изнесохме насила от мола, как не дойдоха да ни питат дали не го отвличаме това дете незнам ooooh!. Другите сцени са в кауфланд, защото отвориха дм там и винаги минаваме първо през него. Там има малки детски колички за пазаруване, Васко си взима една и си я бута сам, едно че започна да си "пазарува" сериозно и пак са едни уговорки, второ, че за нищо на света не иска после да им остави количката Laughing. Дори и каките не успяват да му я вземат.

Но сега както ви казах само с добро и сме си мили. Даже днес бяхме в южния парк на среща с октомврийките и игра на всякакви трамплини и въртележки, но се отлепихме от там (само с една леко тръшкане Mr. Green). Абе много любов и здрави нерви трябват Laughing.

Марианче, сигурно ще е с различен характер бебчо. Везничките са душици усмихнати гальовни, ама и скорпиончетата харесвам аз, инатливи, но пък с чар Heart Eyes Laughing.  Колко добре те разбирам за неволите, аз миналата година имах чувството, че ще го родя на улицата това дете, мъкнех колело, Васко, а и той беше по-малък и съвсем не ми влизаше в положението Crazy.
Цеце, радвам се, че Васито се е оправила бързо. Дано скоро да свикне, ох милите душици Sad. И на мен ми е свито бе, уф все я мисля тая градина.

А цветя носихте ли/ще носите ли на първия учебен ден?

Последна редакция: ср, 08 сеп 2010, 15:15 от Lilcho

# 622
Привет, милички

Цеци, и Моната ми е една такава жалничка и миличка...госпожите казват, че е много спокойна през деня и добра, но аз забелязвам, че е някак си по-вглъбена. Кой беше писал, че трябва да си намерят конкретна причина, за да ходят с удоволствие, абсолютно е така. Simple Smile сега се опитвам да я зарибявам с едни две момиченца, да си станат приятелки, дано поддаде. Wink

Лилчо, ние носихме цветя за госпожите и лелката. Много й беше интересно на Симона, така че съвета ми е да занесете. Simple Smile

Ей тия МОЛове голяма беля! Laughing И Симона се потръшква от време на време там. За сега успешно я залъгвам с едни книжки по 2лв, но се опасявам, че изкупихме цялата поредица Laughing дано скоро пуснат нови.
При Моната спокоен тон и уговорки в период на тръшкане не помагат. Хващам и изнасям. След точно 5 мин е забравила. Wink И като се успокои обсъждаме ситуацията - защо е направила така, защо е неправилно и си ставаме пак приятелки. Понякога имам успех, понякога не. Примерно, тя много се тръшкаше като няма свободна люлка за нея. Shocked След няколко изнасяния от площадката и обяснения, сега от далеч правим пазарлъка - Мони, ако няма свободна люлка какво ще направиш? Ще изчакам, мамо, и няма да пуача.  Laughing ОК, маме, отиваме. И наистина така прави.  Wink

# 623
  • София
Съвсем набързо се разписвам, да ви кажа какво е при нас положението...
smile3518 Надявам се скоро да отмине тази мъка  Praynig !

СЕМ, чакай сега, не си разбрала  Mr. Green . На мен теорията ми е такава и практиката ми го доказва, но това не значи, че не крещя на Митко или още не знае що е бой. Като забременях, изпадах в такива нервни кризи, че детето много и патеше. И съответно на лошото отговаря с лошо, което още повече ми опъваше нервите. Слава Богу, че ми се понаредиха хормоните, та детето да си отдъхне от мен  ooooh! !

С МОЛовете нямаме никакъв проблем. Абсолютно никакъв! Както и с всяка сграда, която има ескалатори...
 Абе, моето хлапе се тръшка, но не за такива работи, като вашите деца  Thinking . Никога не ми е настоявал да му купувам играчка. Вижда я, радва и се пипа я и казва :"Тя е на чичото" и оставя. Но да му откажа возене на ескалаторите, майко мила! Всички етажи ще разберат, че Митко и майка му не са на едно мнение  Whistling .
 А любими играчки, като мечето на Василия, няма. Никоя играчка не му е служела за "приятелче" или просто да му е по-любима от друга.
 А за сладолед и сок никога не ми се тръшка  Mr. Green , защото му ги взимам веднага щом поиска  Laughing . Снощи егати и реването удари, защото не му давам шоколад(а той преди това яде и по принцип съм му казвала колко му е дажбата. Ако иска повече, утре ще има). Не получи бонус шоколад и ме учуди, че ми даде да го гушна.

# 624
Никога не ми е настоявал да му купувам играчка. Вижда я, радва и се пипа я и казва :"Тя е на чичото" и оставя.
И Васко съвсем до скоро беше така, от малък е с мен по супермаркетите, никога нищо не е искал, повечето благини не ги е опитвал (е вече не е съвсем така) и затова не са му интересни, а играчка взимаше, разглежда, носи я със себе си в магазина и после я оставя на мястото и. Аз за какво все го хваля колко е разумен Laughing. Отскоро обаче не прави така, иска и още как ooooh!. Засега само като сме в магазин, още не се сеща той да ме води, за да купуваме нещо специално. А ескалаторите също са му голяма страст и ако се качи с баща му, а аз отида на асансьора с количката пищи през цялото време докато се вози за мен и Деян, та вече и количката качваме на ескалатора:crazy:
Дитта, абе и аз мисля да купим цветя. Обаче се чудя, то няма да е тържествено постъпване, ами ще го оставя пред вратичката и ще гледам да бягам докато не се е усетил, той сигурно ще реве, едва ли ще му е до цветя Thinking.

# 625
  • Варна
Здравейте и от мен  Hug

Чета ви аз, ама не ми остава много време за писане.

Гледам на дневен ред са градините.  Wink   Уви, така е в началото - драми. При нас все още продължава, а мина почти година. И мен сърце ми се къса, но пък като го взема е доволен че си е играл с децата и ми улеква. Сестрата каза, че се сещал сза мен първите 5 минути само, после се смеел играели  т.н. При нас уловката е, да носим всеки ден някаква играчка да "кажим цата" - да я показвал на децата. Но пък ето днес беше тъжен, взе си Няу-няу и като влезе си порева. Има дни и дни.

Само, Цеце, при Васи не знам как ще е адаптацията. От твои думи съм останала с впечатление че е самостоятелна и не обича много-много да си играе в компания от деца. Но пък има време, като почнат да ги учат на песнички, танци и разни други занимателни игри може да и хареса. Племенницата ми вече знае всяка детска песничка за която се сещам / че и други, които аз не знам/, похвалили я че рисувала най-добре и от мацаниците нейните били най- ясни     Mr. Green  Но пък в знак на протест, започнала !!! да се нааква в гащите, т.е. да не казва на новите лели за нуждите  ooooh!

Таш, що не сподели сега какво измисли, ами трябва и аз да напрягам сивото вещество smile3516 Аз даже не знам колко лели и сестри са в групата  ooooh! та най- вероятно ще е  почерпка манджа и една дълготрайна икебана. Само ме е яд, че Цецето не ми е под ръка да й я заръчам!  Wink А, моят мъж е същият  Confused Слави да не би да е зодия рак  Wink

За тръшканиците - същите сме като повечето от вас. При нас всеки ден! трябва!!! да се купи кола. Добре че понякога минава номера със зрънчо и ... да живеят магазините за 1 лв. За това имаме вина доста хора, но така е като трябва да разчитам и на други. Иначе ви завиждам само за целувките  и милувките след тръшкането  Crossing Arms
Освен това моят скорпион стана много обидчив. Дори като му приказвам с по-твърд тон, надува гайдата и ходи колади че мама му се карала. И много се сърди /и реве/ като кажем че не слушал. Направо в истерия изпада.  Тропа търкаля се реве и вика "ушам, ушам" Shocked

Да не забравя
СЕМ, честито бебче и на теб  Heart Eyes

Лек ден ви желая  Heart Eyes

# 626
 Тропа търкаля се реве и вика "ушам, ушам" Shocked

Ха-ха, при нас хитовото, като се ядосаме, е "Не си прав!" - "Пав съъъм, пав съъммм!" и рев, докато не омекнем и не му кажем, че е прав.

Аз се завърнах!
От вчера съм на работа и съм доста заета. Ще разказвам по-нататък, като кача 1000-та снимки. Децата са ми в Пловдив и ще ги си взимаме вероятно в неделя, ако всичко е наред.

СЕМ, честита бременност, то тя почти към края вече  Laughing

# 627
Привет от днешната ученичка Дари!
Всъщност трябваше да започнем вчера, но не успяхме да минем навреме през лекарката й /че работи от 10 часа/, а и ние се поуспахме, че през почивните дни отсъствахме от къщи и се прибрахме към полунощ. Така днес бе началото, чакано с много трепети, въпроси, притеснения и надежди. Водихме разговори за градината и се учудвам как е запомнила много неща, които съм й казала и ги казва понякога, когато най-малко ги очаквам. А сутринта като ми звънна алармата, беше с отворени очички, сякаш и тя от вълнение не можеше да спи /при положение, че в другите дни спеше до обяд/. Облякохме се, взе трите букетчета – за директорката, учителката и помощничката и потеглихме с бодра крачка. Там ни посрещна много лъчезарно учителката, избра си гардеробче с картинка черешка, но беше заето вече и се съгласи да е с картинка патенце. Подари много тържествено цветята, всички й се порадваха и тя беше в чудесно настроение. Децата закусваха и като ги видя, каза „Нека и Дарито да папка с децата”, сякаш не се храним с триста зора вкъщи. Учителката я хвана за ръчичката и влязоха, аз доволна тръгнах с радостно сърце. Да, ама явно си е мислела, че ще мляза след нея, както винаги и като усетила,  че няма да се появя, заплакала. Оттам и другите започнали да й пригласят и се наложило да я поразходят малко из градината. После навън вече била спокойна, но там й е доста познато, тъй като често играем в двора на градината. Баща й минал покрай двора и видял като влизали вече навътре, хванати за ръчичка с още две момиченца, като малки патенца под напътсвията на госпожата. На обяд я изчаках да хапне с децата и тръгнахме. Върнаха ми я тотално преоблякана, че от плача се изпотила здраво, а явно по някое време и се е начишкала. Направо се чудя как смогват да се справят с толкова деца. Като ги гледах милите ми изглеждаха като марсианци, лутащи се и неориентирани, някои помрънкващи за мама. Според госпожата поне до Нова година ще се нагласят едно с дрруго, докато се изградят като колектив. Преобладаващо били момиченца, а като я питам как се казват новите приятелчета, казва „момченца”. Питаме я  ще ни вземе ли утре на хубавата градинка, казва, че не може, „ти голяма си”. Дано утре да няма големи проблеми. 
Успех на всички малки ученичета и по-малко тревоги за мамите!

# 628
Ох, като ви чета и си представям Моника ако тръгваше на градина - щяха да са големи драми... Тя не е от най-социалните деца - играе си сама или само с някой много познато дете. Все по-често я водя в детски клуб, че да играе с деца и т.н., но много трудноооо. Иска да ме вижда постоянно или ако може с нея да влезна вътре и да си играем. А ако някое дете й вземе играчката идва и се гуши в мен... Как би свикнала един ден - незнам  Thinking

В магазините много обича да си "пазарува" - последния път бяхме в Пикадили и тя буташе кошницата - по едно време ми казва: "Ти стой тук, аз ще взема едно сокче и идвам..."  Shocked И се запъти с бодра крачка...

При нас много действа "Дневника за добри постъпки" - изрязахме заедно от гланцово блокче цветенца и разниточки в различни цветове - включително и черни. Знае, че когато не слуша и прави лоши постъпки ще залепим в дневника черна точка и тогава няма подаръци, няма клубче и т.н., а когато слуша и си прибира играчките - съответно лепим цветенце, което тяси избере и е супер горда със себе си. Вечер ги показва на баща си - като доказателство колко е слушала.  Wink

Лека вечер на всички  Hug

# 629
Ауу СЕМ! Това с дневничето е страхотна идея!!!! Още утре ще взема,аз мисля,че и Ивчето много ще се впечатли Flutter Браво на Моника!!!

Мамета аз досега пекох,белих и тн.т 10кг чушки сама,мисля,че няма да го направя пак Naughty Отгоре на всичко излязоха само 6 буркана,срамота! Ако нещо в магазините си заслужаваше не бих се занимавала,сума труд и пари,дано поне не бомбират и тия,ама без домати и някой друг буркан чушки може ли цяла зима Thinking Всичко ме боли,сега пия биричка и се чудя кога ще ме наалзи Ивка.
Много щях да пиша,обещавам утре да го направя,ако нямам много работа.
Лека нощ на всички послушни и непослушни дечица! Hug

Общи условия

Активация на акаунт