Лятото със слънце ни привлича,а НОЕМВРИЙЧЕ към морето тича

• 28 845
  • 765
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Казват, че занималните ще станат задължитени и то не само за първи клас...

послле ще се включа  Heart Eyes

# 646
Тали - имаше, имаше яко земетресение, в нашата стая падна малко мазилка. Много се изплаших, защото беше най-силното земетресение, което съм усещала до сега. Не ми се мисли какво ще е, ако съм  в Япония или другите сеизмични райони, б**маамУ.
Айде, че треперя.... неми  се пише..
 10х за занималничките Simple Smile

# 647
  • София
Влизам да ви разправя една история. Шефа на брат'чедката я кара да подпише молба за напускане. Тя не ще и продължава да си ходи на работа, но шефа вече физически не и дава да отиде на работното си място. Ходила в инспекцията по труда и там един болюк народ се хилели и подмятали защо не била свалила шева, та даже заплатата щял да и увеличи  ooooh!. Препратили я към друго място, от където и казали, че ще пратят проверка на фирмата(още не са, обаче). И никъде не са я завели, че е ходила да подава  оплакване.
 И тя звъни да иска от Коце да я свърже с някоя телевизия. На мен ми се стори много несериозно да си решава проблемите с телевизията, но като разбрах, че отговорните институции не са и обърнали внимание, стана ми ясно.

# 648
  • София
 Питанаки ала Галаксиниядения ллексикон  Flutter

Според вас до колко е педагогично плашенето на децата с кумчо Вълчо, баба Меца, цигани, полицаи и т.н. ?
Дали нашето спокойствие в този момент няма да предизвика някакъв стрес или още по-лошо срах от тъмно или някакви други чичковци?

Ние сме на вълна - само като се приспиваме - с баба Меца ( ако не я спомена се върти с часове, но чуе ли за нея на минутата заспива ). Като се качи в колата се плашим с чичко полицай - иначе и дума не става за слагане на коланите .

# 649
  • София
Хелоу, прекрасни!  bouquet

Шлябада Ех, Ирландия... Вероятно, някой ден.. Разказът ти отново е страхотен. Дано да намериш време някой ден да пишеш, дори и като хоби, защото аз съм първата на опашката от читатели. Heart Eyes

katiousha Плашенето- вредно и безсмислено. какво се постига с това, особено в ранна възраст? Детето все още не прави разлика между фантазия и реалност и наистина се страхува от тези неща. Вследствие започва да се чувства несигурно, заплашено, а в по- късна възраст е сколнно към ирационални страхове. Последствията от действията са достатъчна заплаха и то реална, за да спре неприемливото поведение. Плюс това, единственото, което спира малчуганите или ги кара да направят нещо са не заплахите, а родителската твърдост. Има ли шанс родителят да поддаде, заради рев, тръшкане и прочее тези неща ще се появят. Казваш, че отговаряш за безопасността и здравето на детето и сега ти преценяваш как да се постъпи. ако може се обяснява защо, но независимо от протестите решенията се вкарват в действие. Другото създава патологични връзки, които са вредни. По- добре е децата да са наясно с реалната логика на нещата, за да могат после да се самоконтролират в подобни ситуации и сами да решат да постъпят правилно.

# 650
  • София
Боянче, нещата са навързани. Всяко едно от действията са обеснявани многократно, друг е въпроса до колко са осъзнати като реална опасност ( стоенето в столчето например ) от самото дете.  Нина много добре знае, че при рязко спиране ще падне и ще се удари, виждала и само ги посочва ( и разказва подробно ) смачканите коли при къщичките на КАТ. Знае, че няма предно стъклло и ако не е вързана може да излети отпред ..... НО не сега, а после ...и само малко....просто предполагам разделя нещата катоотзелни ситуации.

# 651
  • София
Еми, Кате, щом знае просто и слагаш коланите и точка. Твърдо съм За обясненията, но не и да прекарваме по цял ден в обяснения, нали така. Трябва и да се пътува. Няма друга опция и край. Дори и да мрънка, като види, че нищо не постига ще се откаже. Важното е да не се абстрахирате и да не се изнервяте от недоволството и, а да го приемете като нещо обичайно. Все пак, решенията за момента се взимат от вас и е по- добре детето да разбере това, отколкото да се впечатлява от несъществуващи плашила. така ще си спестите проблеми във възрастта, в която ще знае, че няма баба Меца, но все още ще трябва да се съобразявас вашите решения. Това е моята логика. Всеки, разбира се, движи по своята.  Peace

# 652
  • София
С моята напоследък лабилна психика  Blush, не си миси че дълго й обеснявам. Като я видя, че не внимава в час, просто я натискам и връзвам, поскарвам се и даже повиквам  ooooh! - според ситуацията. Кофти се беше научила минали месец - от напъване да реве чак имаше позиви за повръщане, но бързо ги надскочихме  Peace ( надявам се ).

# 653
  • София
Вярно, понякога се искат железни нерви, за да си родител, но това става и с повечко почивка.  Wink Май на всички куца този сегмент, а не нещо друго. Confused

# 654
  • София
Васенце сутринта с отваряне на очичките каза Хайде да отиваме в детската градина!  Heart Eyes Като влизаше в групата  ми махна с ръчичка за чао, усмихната и ведра. Мисля, че вече мина тежкият период  и се е успокоила, че мама няма да я изостави. Спокойна съм и аз Grinning

Днес ми е последният ден в сутрешния блок, от понеделник минавам в друга продукция. Ще работя от понеделник до петък като чиновниците от 9 до 17, за да си я водя и прибирам. Дано да е за добро, но ме чакат пак нови неща, нови хора...Дано и моята адаптация да мине бързо.

И като за последно днес естествено съм натоварена като двугърба камила  Crazy Още един час и чао.

Пак нямам време да ви отразя, но ви чета и ви се радвам  Hug

Приятни почивни дни!

# 655
Катюшче, Данката имаше един много дълъг период, когато за да го вържем в столчето на колата, един човек трябваше да го натиска и държи здраво, докато друг бързо слага коланите и стяга. При нас опция не-слагам-колан няма. Нито заплашвам, нито обяснявам по 1000 пъти, просто го пъхаме в столчето и потегляме, стараейки се да не обръщаме внимание на крясъците. Вече го преживяхме този период и сега само тихо се оплаква, че го болял корема, защото му харесва да си сложа ръката под коланите и да ме усеща наблизо.

А за плашенето по принцип - не го практикумаве, защото аз искам децата ми да са безстрашни като мен, когато бях дете. Засега не са  все още Mr. Green   ама упорито действам в насока "няма нищо страшно, като спре тока се виждат по-добре звездите, а онзи странен шум е бормашината на съседа".

Боянче, мерси за комплимента  Laughing

# 656
  • София
 Оооо, Цеце, браво на Васето Hug, ще мине я, а пък тя е "везничка", те са общителни и чаровни  Heart Eyes
А за сутрешния блок ми е малко мъчно, защото го гледам него и знам, че е твой, сега няма да е същото  Laughing.Между другото основно гледам вашата телевизия след промените и ми харесва  Peace/а пък това не съм вярвала, че ще го кажа, но съм очарована от Камелия Воче и Мон Дьо  Laughing/
Стискам ти палци  Hug

Катюшка, нашата хомеопатка също казва, че не трябва да се плашат децата, а родителите да се придържат максимално до действителността, така малките не се объркват и лесно се въвеждат правилата.

Ели, честит рожден ден-
много здраве, късмет и усмивки!

Днес ми е голяма лудница  Crazy
Вчера се видяхме с Жу в метрото, много сладка среща, а тя беше с хубавицата си Таня  Heart Eyes
Хайде, чао за малко и целувки  Heart Eyes

# 657
Привет!

Борим се тука със Симона с една Т Confused и мноого сополи. 8 дена градина, все пак е постижение, нали?  Laughing

Цеци, браво на Васи! Heart Eyes Успех и на теб в новите начинания. Wink

Юле, страхотно разказче. Ирландия ми е дестинация - мечта. Simple Smile

Що се отнася до плашенето - аз също не плаша Симона. За чичо полицай и казвам самата истина - че ако види, че не си седи в столчето ще ни спре, ще ни вземе всичките пари и няма да ни разреши да се возим повече. И край на дългите разходки, хубавите площадки и зоопарка.  Laughing Минава.  Wink

Ташче, на вас цял филм " Али си тръгва от яслата" са ви спретнали.  Grinning

# 658
OooooHhhhh Катюшке,
Не го плашим с тези неща, единствено спомнаваме за чичкото полицай, когато пътуваме и всеки трябва да е в стол и с колан....,ако съм на задната седалка задължително ме кара да слагам колана, окопчаваме се дружно и така, докато не се присети нещо друго.
Иначе с опоменатите от теб други лоши герои не споменавам, че е гадно, знам мен как са ме плашили и не искам той да се чувства така гадно и беззащитно.
Преди беше чул от яслата явно за баба Меца и кумчо вълчо и не спеше от страх, докато отвикне мина доста време.
Споделям мнението на Бояна.
Цеце - страхотна новина, наистина супер - и за Васето и за раб ти време.... Simple Smile
Дита - взимайте крути мерки и пресичйте всичко.

# 659
Привет милички,

Мъжът ми се завърна от командировка и е в отпуска цялата следваща седмица, така че само да избутам до края на деня Laughing Whistling. Сами си бяхме през седмицата, но много се разбирахме с Васко Laughing, като изключим днес, защото не съм се наспала.

За плашенето-не плаша с нищо, чак страшно ми се вижда честно. Напълно споделям мнението на Бояна. Един път една баба му каза, че щом ревял и не слушал майка си, щяла да го сложи в торбата си и да го вземе с нея, той се ужаси и заплака още по-силно Rolling Eyes. Обясних му, че нищо подобно няма да се случи. За столчето в колата за съвсем кратко имаше период на тръшкане, ама то беше по-скоро, че не иска да си тръгва от някоя детска площадка и да се качва в колата, но приключи бързо, като видя, че компромис там няма да има. А и толкова багажерии имам и докато ги кача и закопчая и двамата, хич не ги и оставям да се противят Laughing, та Васко е свикнал.

Юлче, много хубав разказ, с удоволствие прочетох. Доходи ми се там да си раждам деца Laughing Naughty.
Цеце, браво на Васито, много се радвам, че толкова бързо свикна. Успех с новите задачи на теб Hug.
Ditta, лекувайте се и бързо да оздравява Симонка Hug.
Скреч, браво на Митачето. Васко сега пак казва, че няма да ходи Crazy. Как е на работата?
Ели, ЧРД! Много късмет, здраве и любов ти желая  bouquet!

Общи условия

Активация на акаунт