Лятото със слънце ни привлича,а НОЕМВРИЙЧЕ към морето тича

• 28 836
  • 765
  •   1
Отговори
# 675
ЕЛИ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И ОТ МЕН   на патерици   bouquet Здраве и само положителни емоции  Hug

За плашенето, мен вече ме гледат странно хората  Crazy Веднъж в метрото тъкмо бях изтрила ръцете на чедото и тя ядеше солети. Посегна да напипа седалката и аз започнах да й обяснявам, че така може да хване хепатит, да си увреди черния дроб, колко дълго ще трябва да пази диета и т.н. Като тръгнахме да слизаме на нашата спирка видях втренчените, изумени погледи на околните - те да не падат от Марс, за хепатит не са ли чували  Thinking
Следващата случка беше на кварталната площадка - много майки и много деца. Майките естествено насядали и си лафят. Гледам детето тръгва да се качва по едни стълби, награбила количката. Нямах време да стигна до нея за да я спра и се провикнах: "Спри, защото ще паднеш назад, ще си счупиш гръбнака и после само ще мигаш с очички". Да им бях ударила по един шамар на майките нямаше да се втрещят толкова  Shocked Какво се чудят, все едно ако падне назад по стълбите ще се изтупа и ще си продължи  newsm78
И най-пресния случай беше когато в час пик излизам с малката от метрото в центъра - навалица, блъсканица, народ, а тя не иска да я държа за ръка. Обърнах се й започнах да й обяснявам, че ако не ме държи за ръка, може за секунди да я изгубя в тълпата и някой педофил да я отвлече. Една жена толкова се потресе, че се спря, позачуди се дали да ми каже нещо, но прецени, че вероятно съм чалната и си продължи по пътя.
А, и когато настоях на светофара да продължи да ме държи за ръка докато пресечем, защото иначе някоя кола ще я блъсне и ще я смачка както размазаното котенце на нашата улица през което е минала кола, също събрах неодобрителни  погледи  ooooh!
Та мисълта ми е, че всеки си има начин да подготви детето си за реалния живот, аз й обяснявам нещата както са си едно към едно, други плащат с нещо, трети трето и т.н. Каквото и да правим, ако резултата е налице, значи това е нашия "правилен" начин  Peace

Лека нощ  Heart Eyes

# 676
Милички, за някои от вас може би вече е късно, но...цветя се носят на 15-ти Септември, който се счита за първи учебен ден и в ДГ, съответно е и празник за педагозите там  Hug

Ние отново имаме проблеми с нашата ДГ  Tired Ще ви пиша утре, когато се изяснят нещата...Междувременно стиснете едни палци  Hug

# 677
Добро утро,
ЕЛИ – с 2 дневна патерица - ЧРД и от мен, докато разбера кой има РД и то ..... Simple Smile
Жу - как сте?

Типичното неделно настроение имам/ смотано, че утре пак на работа, доволна, че имам още 1 ден в къщи, студено и дъждовно е, мързеливо, как ми се спеше, но не!!!!! Само ако знаете колко късно легнахме снощи, предполагах че до 10ч ще се спи и като кукна в 7:00 и отсече, "няма ходя гадинката, развали се времето, паднах"
Сега ми е сънено и нервно Sad
 Елице - луда глава си, хапе те щъркела, казвам го с най-добри чувства, носиш на майтапи.
Сем - намачкахте/почесохте ли се Simple Smile  hahaha Joy Това твое стриптизьорче хубава работа си е подбрал Simple Smile шегичка. А ти се спирай вече с работата, а ма аха!
Скреч - какво стана с "онова момиче" и желанието й да я свърже Коце с някоя ТВ?
Роси - какво ли е станало сега пък с ДГ? Направо ме размисли  сега, дано се нареди някак и сте спокойни.

# 678
Елице,признала съм те с тези обяснения Joy само ми кажи как обясни на Лена какво е черен дроб,хепатит и педофил. Щото и аз нещо смесено м/у твоите обяснения и плашенките на баба Яга правя. Ивчето е толкова юбопитна,че като почна да и обяснявам нещо на всяко нещо със "защо",направо ще си забравя мисълта Joy
Да,плаша я,а на нея не и пука хич Laughing

# 679
  • София
Ели, май и друг път си ни разказвала за твоя начин да вкараш детето в реалността  hahaha . Аз никога не казвам на Митко, че ще стане еди какво си гадно нещо. Винаги предупреждавам, че може да стане, но не и  да го изричам, като сигурно последствие. Най-вече защото вярвам, че думите имат сила и по-добре да предупреждавам какво евентуално може да стане, а не да предсказвам най-черния вариант на последствията от неизпълнение на заръките ми  Simple Smile . Щом има риск да предизвикам с думи по-лошото, не рискувам. "Може да паднеш и да те боли много", "Може да се прещипеш и да болли", "Опасно е!" и т.н. са моите думи.
 И правя рязка забележка на всеки, който ввика след моето дете "Не, не не, ще си счупиш главата, ще си извадиш очите, ще се утрепеш!"

Гале, чака да се опитат де интервюират и шефа от ТВто. А от държавата - евентуално проверка на фирмата, но не знам дали ще и съобщят, ако установят нередности. А иначе тя е решила и с адвокат да говори, защото от институцията не и казали какво да направи, за да защити правата си.

# 680
Да ви кажа тая нашта държавица няма да се оправи, докато в нея живеят толкова калпави хора.  ooooh! Купихме си вчера сушилня от Технополис, решихме да ползваме техен транспорт, че е безплатен и бил до вратата на жилището. Ей сега дойдоха да ми я докарат и наистина ми я оставиха насред площадката между апартаментите. Казвам, проблем ли е да я вкарате в коридора на жилището. Да, проблем било, доставката е до вратата  Shocked. И това при положение, че  е видно че съм сама в апартамента и завидно бременна. Ясно е, че не мога да я преместя сама, макар и да се касае точно за три крачки. За кърък на етажа всички съседи са духнали нанякъде и извикахме кума да дойде от Обеля да направи 3-те крачки.
след 15 мин: Кума дойде, вкарахме я вкъщи. Разопаковахме я и изненада  Grinning.Имаме си инструкции и гаранция за пералня  #Crazy. Ха сега да видим кой ще се разходи пак до нашата врата за без бакшиш!

# 681
Казвам ви едно извинете, ама мен ми е смешно това "никога не плаша детето" За мен има много плашещи неща, не е задължително да са " баба яга","баба меца" или каквото и да е там...Ставала съм свидетел на майка която твърдеше че никога не плаши детето си която буквално го направи пред мен без да се усети дори Grinning С това детето да е наясно с реалноста съм съгласна.
Инъче напълно съм съгласна с Сладурка: Плаша ги и те не ми обръщат никакво внимание. А време за безкрайни обеснения нямам никакво Hug Hug Hug

# 682
  • София
Ели, аз направо на тройна патерица - Честит рожден ден!   bouquet

Madchen, и аз доста обяснявам в твоя стил  Mr. Green Само дето се старая да не я плаша прекалено много, за да не стане свръх-страхлива. Обяснявам какво може и не може да стане, но все реалности. Баби Яги и темподобни не ползваме  Peace

Роси, какво става с градината?

Мариянка, и на мен ми се е случвало подобно нещо, точно когато бях бременна, но срещу 5 лева вкараха пратката в коридора  Crazy

Сем, не се давай на работата, бори се със зъби и нокти  Mr. Green

Жу, аз бях доволна от чай Блевит Л, който е точно за разхлабване, плодов, става за всички възрасти  Peace

Мен ме сърби клавиатурата да ви напиша нещо, ама ми е празна главата след толкова дълга отпуска  Whistling

# 683
  • София
Марианка, ти звънна ли в магазина да се оплачеш от доставчиците? На нас като ни монтираха климатика, единия ми даде да попълня въпросник как са се справили. Имаше и въпроси почистили ли са след себе си, изхвърлили ли са опаковката(освен ако не държим да си е при нас), любезни ли са били, дали ли са подробно и ясно обяснение за ползване... И попълних аз всичко в полза на момчетата. Накрая ми показаха как се включва-изключва, оставиха ме с тонове мазилка и кашони сама + разместени мебели. Хитреци! За това ми дадоха да попълня въпросника преди да са свършили.

Биси, нали говорим за плашене, когато искаме детето да прави или не прави нещо? Е, мисля, че не е плашене това, че предупреждавам "Баща ти може да ти се скара; пари; има ток там; може да се прещипеш...". Други заплахи не използвам.

# 684
Аз пък докато миех одеве чиниите в кухнята чувам,че в другата стая баща и дъщеря нещо не могат да се разберат,Ивчето пак се налага нещо,нашия беснее и така..докато не чух"ако не слушаш ей сега паля колата и те карам на детска градина!",съответно Ивчето веднага кротва и приплаква"няма тати ще слушам,моля те не ме карай там"!
Избеснях! Полудях! Всичките ми опити да обяснявам как на градинката е хубаво,има играчки(няма всъщност,две кукли без крака и ръце има),всичко по дяволите! А сега на 15-ти какво ще правим с тази тактика велика на татко И? оф.....

# 685
  • София
 Сладурче,  просто даваш Ивче на тати - той да я води  Crossing Arms. Това в кръга на майтапа. Ние нон стоп приказваме ..но никакъв ефект....като се е запънала, че няма да ходи и тва си е .

Нини е сополива ( ако така може да се нарече водата течаща от носа й ). Свеки я свали от колата ( докараха я от вилата ) с изречението - амииии нищо й няма, малко е кисела само...  Sad . Натъпках я с хомеопатия , пък да видим- обикновенно има ефесн до ден, максимум два.

# 686
  • София
Е, що да е майтап? Да вземе наистина той да я води  Crossing Arms 
Кате, аз като имам водичка в носа не се смятам за болна  Rolling Eyes . Намирам го за обичайно състояние, което служи само за протриване на носа от салфетките  Mr. Green

# 687
  • София
БисиПод плашене разбирам създаване на патологични връзки между неща, между които няма връзка. Например, ако не си изядеш супата ще те изяде кучето, ако не заспиш ще те вземе баба Меца, ако не седнеш в стола за кола астероид ще погълне Земята. За предупрежденията съм на мнението на Скреч и не правя предсказания от типа на "ще се удариш", а "би могъл да се удариш". Самото плашене, по метода описан по- горе, освен, че създава у детето безсмислен страх го кара като възрастен да прави свои патологични връзки от типа на "Ако сбъркам тази екселска таблица жена ми ще ме напусне". Може да изглежда смешно, но много хора го правят и това е мъчително. По подобна схема се развиват и неврози като анорексията например, при нея хората смятат, че с неяденето влияят върху други хора и неща. Ако не ядат ще получат любов, успех и прочее.
Иначе съм съгласна, че често нещата между теория и практика се разминават при много родители. Много родителски действия стават по рефлекс, а този рефлекс е обучен от примера на нашите родители и ако те са правили неща, които са извън нашата теория не е изключено да ги приложим по инерция.

Кате променливо е времето, а и сега има някакъв вирус точно с хрема, но минава за няколко дни.

# 688
  • от Луната
Мариянче, много неприятно, но поне на етажа са я качили. При нас няма такова нещо "до врата" за тях означава входна врата и обикновено освен шофьора на буса няма друг, който да носи, та като купуваме нещо, обикновено си викаме и родата да носи  Mr. Green
За плашенето аз не я плаша с баба Яга, Меца и т.н, но явно в яслата ги плашеха, защото Михаела е наясно с тях и я е страх. Като ме пита и обяснявам, че баба Яга живее далече в гората и че няма да дойде да я вземе, защото тя е много послушно дете. Не мога да измисля друго обяснение на тия заплахи  Embarassed. Иначе като се катери и обяснявам, че може да падне и да се удари, или и давам пример как преди като е падала и се е ударила и я е боляло. Обикновено действа Mr. Green. Но използвам заплахи от рода на "ако не хапнеш спирам филмчето, или ти взимам играчката" и също действа Embarassed
Да ви похваля моето гардже - днес отиде на градина за първи ден. Трудно стана, че пак заспа след 23, нищо, че си легнахме всички в 21:30 Crossing Arms Сутринта с баща и я откарахме, обяснихме, че вече е при големите каки ( на един етаж са с племенницата, горките учителки  ooooh!) и тя доволна и щастлива изпревари госпожата по стълбите и ни вика "Чао мамо, чао тате ще се върна утре" Mr. Green и влезе изключително щастлива и доволна. Ще видим довечера и утре как ще е.

# 689
БисиПод плашене разбирам създаване на патологични връзки между неща, между които няма връзка. Например, ако не си изядеш супата ще те изяде кучето ....

При нас е "ако не си изядеш "нещото" го давам на кучето или го изяждам аз (в повечето случай го поглъщам за секунди - ами какво да направя като все съм гладна  Embarassed ). Ако е гладна спира да се глези и се нахранва , ако не е гладна сама взима приборите и започва да ме храни или да подава залъчета на кучето - гладни няма да останем  Mr. Green
При нас нещата се развиват зле - по -миналата седмица изкара вируса, сега в петък пак имаше проблем, уж се оправи и вчера вдигна висока Т. Лекарката я прегледа днес - всичко си е наред и пусна пълна кръвна картина. Следобед ще излязат резултатите и ще я видим тази работа  Thinking

Весела и спорна седмица  Hug Успех на новите "градински" дечица  Peace

Общи условия

Активация на акаунт