КАНАДСКА лятно-ваканционна тема - 42

• 32 392
  • 749
  •   1
Отговори
# 285
  • Монреал
Шемет, можеше да си направим форумна среща май днес в мегаблокс  Wink Аз пък нищо не харесах, ама сигурно вече съм им претръпнала на продуктите, не знам.  Rolling Eyes

# 286
  • Canada
И аз уж се гласях за разпродажбата днес, щях да минавам след работа, ама забравих... И утре е ден.

TarikMom, все се каня да те питам ти как ходиш на работа? Ела да живееш у нас, знаеш ли колко ще ти е близко. Hug

mamamia, на нас пролетно-лятно каньона Сейнт Ан много ни хареса! Сега мечтая да го видя и през есента.

Yanadark, не съм ходила в аквариума.

# 287
Ей, Шеметке, ти да не си чакала пред вратите да отворят Crazy И аз днес ходих, ама по- към следобяд. Аз не купих кой знае какво, дреболийки само, то и не търсех нищо специално, исках само да се моткам, пък ако харесам нещо още по-добре. Ама наистина можехме там да организираме срещата, само барбекюто щеше да липсва, както и децата Whistling  (то на такива места и без това се ходи без деца Flutter)

# 288
Маневрата,
Захранването на котенцата става след като навършат 1 месец. По принцип майката започва да ги подканя да ядат от нейната храна, а тя стои до тях. Heart Eyes Трябва много да внимаваш каква храна им оставяш, защото ние имахме сериозен инцидент в Бг. Бях купила консерви с пастет за бебетата, но вътре имало едно по-едро парче месо и едното коте се задави. Мъжът ми се намеси и го спаси, но на косъм . . . В бг в консерви за котки съм виждала и начупени кости, предполагам това тук го няма, но ти проверявай лично.
Моята котка яде само храна на гранули на Royal Canin, така е научена от бебе. По принцип ветеринарите не са единодушни дали храненето единствено с гранули е рационално. Тази фирма предлага храна за малки котета от 1 до 4 месеца. Продава се само в специализираните магазини за животни. Мисля, че даването на мляко не е подходящо, защото то е близко по състав до млякото на  мама-котка, а захранването цели да се промени качественият състав на храната на бебетата. Т.е. млякото допълваме с друг вид храна.  chef

http://www.petsmart.com/product/index.jsp?productId=2750340& … p;clickid=prod_cs

Иначе майката ги кърми до 3 -4 месеца.

Чакаме снимки на малчовците. Hug

# 289
състав до млякото на  мама-котка, а захранването цели да се промени качественият състав на храната на бебетата. Т.е. млякото допълваме с друг вид храна.  chef

http://www.petsmart.com/product/index.jsp?productId=2750340& … p;clickid=prod_cs

Иначе майката ги кърми до 3 -4 месеца.
Чакаме снимки на малчовците. Hug
Тиса ,без да се обиждаш  Hug,ама няма как котките да кърмят малките до 3-4 месечна възраст.
За млякото не е проблем да се дава.Дори в началото,когато се започва да се дава консервата може да се разбива с малко мляко докато свикнат с новия вкус дребчовците.
За гранулираната храна-не е полезно да се дава само гранули на мъжките .Защото водят до
образуване на бъбречни камъни(FUS синдром),които при котараците по-трудно преминават през уретрата(при тях има и анатомична особеност на уретрата).За тях са подходящи храни с ниско съдържание на магнезий.

ПС.само да поясня ,че не пиша така наизуст,ами след 6 г.учене и още толкова практика във вет.клиника в БГ Simple Smile

# 290
Привет от запролетяващата се Африка   bouquet
Отдавна не бях сядала на спокойствие с форума и днес си наваксах с кафенце и голямо удоволствие Simple Smile

Ах, Denzul и November Rain.. прекрасни новини .. И от мен пожелания за лека и щастлива бременност! Heart Eyes

Като чета ваканционните предложения.. все повече ми се иска времето да минава бързо и да пристигаме (имаме още 2 месеца и половина тук ... и те ще отлятят като миг)! Аз Канада много си я обичам..само хубави спомени имам от там.. въпреки някои досадни проблеми, каквито в крайна сметка ги има навсякъде..

Ние сме на етап разпродажба на имущество... коли, мебели... ОХ! Вчера купихме и нова количка за бебето - тип чадър, за да си я носим с нас по летищата.. Единствено се притеснявам дали ще ни върши работа в Канада, защото не е с много големи колелца и не знам дали ще е проходима в сняг.. Ще видим..така или иначе избор нямахме Simple Smile

Галче, на вас ви остава съвсем малко време, сигурно вълнението е голямо!  Hug Ние също ще пътуваме с Австрийците.. новината за двата куфара ме зарадва много..те потвърдиха ли? Тук няма представителство и няма как да звънна, така че ако можеш да ми кажеш - много ще съм благодарна..
От ЮАР имаме право 1 куфар 30кг, но съм сигурна, че ще има какво да донатоварим в България ако ни разрешават Simple Smile)

Лек и приятен ден на всички!

# 291
Ние също ще пътуваме с Австрийците.. новината за двата куфара ме зарадва много..те потвърдиха ли? Тук няма представителство и няма как да звънна, така че ако можеш да ми кажеш - много ще съм благодарна..
От ЮАР имаме право 1 куфар 30кг, но съм сигурна, че ще има какво да донатоварим в България ако ни разрешават Simple Smile)

Лек и приятен ден на всички!

Сега им се обадих на Австрийците. Както и предполагах невярна е информацията на сайта Naughty:

Flights to/from USA and Canada
Passenger category   Economy-Class   Business-Class
Adults and children aged 2 years and above   2 bags
max. 23kg each
   2 bags
max. 32kg each
Children up to 2 years of age   1 bag
max. 23kg   1 bag
max. 23kg

Само по една чанта до 23кг се полага чекиран багаж на пътник. За свръхбагаж се плаща по следната тарифа:
от 23кг до 32кг - 110 Евро (не се изчислява на кг)
за втора чанта до 23 кг - 50 Евро
за трета чанта до 23 кг - 160 Евро
за четвърта не съм питала  Mr. Green

Вариантът с претеглянето, също е възможен. На свободен кантар на летището може да се отиде предния ден и да се види колко точно ще тежи багажа.

# 292
Галче, много ти благодаря за бързия отговор!   bouquet  Жалко, че не е вярно... , но пък поне не са космически тарифите за допълнителни чанти...

Олимпик ме таксуваха по 25 евро на кг свръх багаж като пътувах към Африка..  #2gunfire

# 293
Т & Т, благодаря ви mоmичета. Точно с тези гранулки захранвахmе нашта mацка като беше mалка. За пастетите щробваm. Голяmата такова чудо не хапва, ако ще и да е с черен хайвер  Mr. Green. Вчера ги пробвах с кисело mляко, аmа саmо едното mи близа от пръстта. Като гледаm какви са дебелаци, едва ли са уmряли за киселото mии mляко...

# 294
Маневрата,не ги насилвай.Остави и м наблизо купичка наблизо с кисело мляко и те сами ще започнат да си завират муцунките Simple Smile

# 295
  • Монреал
Момичета, някой да има координатите на бълг. фирма за пренасяне? А също и да сте ползвали услуги за почистване, от които сте останали доволни?

# 296
Иmаше един mладеж, който иmаше бизнес с mестенето, Иво се казва, колежка го е ползвала и е доволна. Mога да потърся координати довечера, ако до тогава не излезе нещо.
За почистването, ако е за апартаmент в блок, портиерът дали няmа да се навие срещу съответното заплащане?

# 297
Услуги за почистване съм ползвала и съм доволна. Ми прозорци човекът. Взе 50 долара за 5 на брой такива, единия от които е от високите. Бяха много занемарени, а той бързо действа. Сетих се, че преди това идва да мие мокета преди да се сложи ламинат. Но тогава не плащахме ние.

# 298
  • Калгари, Канада
Виж тук ако нещо mоже да ти свърши работа - http://www.pc.gc.ca/eng/docs/v-g/nation/sec4.aspx

Благодаря, ще го разгледам. И за китовете също.  Hug

Би ли разказала на кратко за какво става въпрос. Първото е на френски, a на английски не мога да намеря нищо свестено за това място. А Космодома като че ли изглежда за по-голями деца, дали ще е интересно за 5 годишни?

# 299
Mаmmаmия,
това е един природен парк с интереснии цветни алеи и различни забавления на открито, писти за колела, абе като се заmисля, mоже би Ботаническата градина е по-впечатляваща. Споmенах го, защото не е далеч от Детския mузей. А в Косmодоmа децата ги водиха от училище (предучилищните паралелки). Аз съm гледала визитата на запис, изглеждаше че на децата иm е интересно, а и са научили доста понятия свързани с планетите, зеmята и косmоса.
Ето ти и още една идея, доколкото знаm концепцията е тукашна - ние бяхmе mиналата седmица и откарахmе 6ч без да се усетиm. Иmа забавления за всички възрасти. Накрая иmа и среща с Дядо Коледа (посред лято!) http://www.noel.qc.ca/en/trip.php

Общи условия

Активация на акаунт